Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Röviden: az TV elektronikája nagyon-nagyon-nagyon sokat változtat a képen. Ettől függ talán a legnagyobb részben a megjelenített kép. (igen, tudom, sokan nem értenek velem egyet, de így gondolom) Ésszerű kereteken belül persze.
Példa: nézz meg egy TV adást HD és FHD megjelenítésére képes TV-n. Na milyen lesz FHD-n? Ronda! És HD-n ? Sokkal jobb!
TV-k frissítésével nem volt azért gond. (volt az elmúlt fél év reklámozott termékeiből is, Scarlet sorozat és Samsung 6-os széria. Meg még sokkal jobbak és drágábbak, aminek nem volt reklámja)
Natív felbontásban persze hogy SD-HD-FHD, de most a gyakorlatról beszélünk.
Blu-ray demólemez mondom szebb, mint a valóság. Nem tudom hogy csinálják (agyon emelve a kontraszt - mégis sok szín van), de ha olyan lenne a kapott film is, akkor nem magyaráznék, hogy nincs még itt az ideje.
Zárásul annyit, hogy a Wanted Xvid-es rip tényleg baromi jól néz ki! (1,4 v. 1,8 Giga.., nem HD)
És még annyit, ugye NEM MONITORON hasonlítgatunk videókat? (nem neked, a többi kollégának szól)
-
NagyVillany
tag
"egyes HD-s filmek nem annyira élesek"
ezt észrevettem én is, meg ha meglátok egy régi filmet, hogy 1080-as HD, akkor elgondolkodok hogy ez most hogyan.. mutkor is volt vmi 1970-es mentsük meg a katonát stilusu film nemtom a cimét, de ottvolt a vinyon 1080ba, mosott is volt.. montam is magamba legközelebb már stan és pan is lesz, vagy ha ígymegy tovább akkor az ősrobbanás is fullHDbe.
De pl egy friss film az tökjó az tény, Wanted be is meglehet számolni a paula anderson haját, vagy kiaza csücsöritőszájuszinésznöSzóval ha valaki egy bénább minöségü 1080-as filmmel hasonlitgatja tüzetesen a technológiát, akkor esélyes hogy kevesebb különbség tör a felszínre, mintha tűéles minőségű anyagot küld harcba a latbavetéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-book olvasók
- Milyen routert?
- Kutya topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
.