Új hozzászólás Aktív témák
-
Ennek a listának már több értelmét látom a "sima" top500-assal szemben
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#06658560 #12 üzenetére
Végig néztem az előadást, de pont a lényeges részt nem taglalták komolyabban és akkor jött be a Japán kutató, akinek az angolja már túl nagy kihívást jelentett nekem. Annyit vettem ki, hogy a tervezett processzor nem univerzális felhasználásra való, hanem kombinatorikai problémákra, de olyan feladatok esetén szárnyal. Még ha túloztak is, a 17.000x -es sebesség nagyon ütős és ahogy mondták is, elég sok területen bevethető lesz. Ja és nehéz programozni, szóval azon még dolgoznak egy valódi quantum számítógépes csapattal.
Ha bejön és kész lesz, gondolom valamilyen nem univerzális gyorsítókártyaként kerülhet a piacra.
Amúgy ez a Dr. Joseph Reger nagyon szimpatikus, jól magyaráz és látni lehet, hogy nem csak elmondja, de érti is, ami azért ritka a vezetőknél. Mondjuk nem is CEO, hanem CTO.
-
Tigerclaw
nagyúr
Kíváncsi vagyok, hogy ebből a Fujitsu chipből lesz-e valami: [link]
Még nem volt időm végignézni, de szerencsére számomra is érthető angolt "használnak"
-
Vektast
aktív tag
Hmmm fura nekem az a 14.x Gflop...Az RX 480-as 5.8 Tflop-ot tud és 140wattot eszik vagyis 43 Gflop/watt a hatékonysága. Hogyis van ez? 🤔
-
bteebi
veterán
Minden bizonnyal igen. Nagyban számít csak igazán az energiahatékonyság... Mondjuk érdekes lenne utánaszámolni, hogy egy év alatt vajon mennyi pénzt lehet megspórolni a kisebb fogyasztással, és az a design life alatt mekkora összeg a bekerülési költséghez képest. Egyúttal az is érdekes lenne, hogy vajon mennyit mennek PEAK-ben, és átlagosan a teljesítményük mekkora hányadát használják ki.
-
Z_A_P
addikt
Es ide kene betorni az EPYC / MI25(VEGA) parosnak...nem egyszeru...
Kivancsi vagyok valaha a jovoben benne lesz ez a top-10-ben egy ilyen rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Gyorsító nélkül ismét nem lehetet labdába rúgni, de ez már megszokottnak mondható.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Milyen RAM-ot vegyek?
- E-roller topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mercedes topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 7700K , GTX 1070 , 16GB DDR4 , 378GB SSD , 500GB HDD
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell PowerEdge T610 (+ monitor, + 3x vak caddy, + 7x2 TB SAS HDD, + 7x caddy)
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest