Új hozzászólás Aktív témák
-
Serricon
senior tag
Nem tudok ilyen összehasonlításról, mivel a pfSense csak az OS, van aki felcsapja egy régi gépre és ingyen megvan a profi router/tűzfal, vagy ilyen kisgépre, amit ha kedved van áttelepítesz mondjuk szervernek, mert megteheted, nagyobb cégeknél meg simán virtualizálnak belőle többet, és megvan oldva a redundancia, ingyen. Melyikkel hasonlítanád össze?
A Mikrotiknál kapsz egy hardvert, aztán ha valami nem elég, hiányzik, vehetsz másikat.. ezt akartam elkerülni. -
Serricon
senior tag
Random kinéztem most egy Mikrotikot, ~40k-ért 680mhz-es cpu, 256MB RAM, 128MB flash, 16w.
Ebben meg jelenleg 2x 1.86GHz CPU, 4GB RAM, 64GB SSD, ~13w.
Szerintem pár kört ráver a Mikrotikra..Abban igazad van olcsóbban is kijött volna, írtam is a végén, hogy a ház/táp kombón lehetett volna spórolni, de nekem jobban bejött a Pico cucc, nem bántam meg.
Elsőre tudom kicsit overkill-nek tűnik, de 1-2 extra csomagnál, beraksz pár pipát itt-ott, és hipp-hopp azt veszed észre, hogy elfogyott a hardver. Végső megoldást akartam..
Új hozzászólás Aktív témák
- 15 éve regisztráltam
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest