- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Hát, és még ezek tudatában is lesz pár nagyokos, aki lazán beleteszi az AM3-as lapjába a Bulldozert... Legalábbis megpróbálja.
-
Kassadin
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #45 üzenetére
És meg is érkezett a legnagyobb asrock fanatikus.
-
szki
őstag
Aha. Azért lehet, hogy ott a felhasználók is közrejátszottak a hibákban, azaz nagyobb procit tettek a lapba, mint amit bírhatott volna. Plusz ugye tuning
Bár mintha a Giga is visszavett volna a honlapon közzétett specifikációkból. Értsd: 2009-ben a lap megjelenésekor 140W-os procik fogadása is szerepelt a jellemzők között sok lapnál, aztán 2010-ben már visszavették 125W-ra. Változatlan rev. mellett. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #45 üzenetére
eddig sem volt, és bizom bennük, hogy nem is lesz, szal... csitt azon az oldalon
-
Vigneau
félisten
válasz
#65675776 #43 üzenetére
No, majd meglátjuk. Ki tudja, lehet, bevállalom majd a lapcserét. Kedv és hangulat kérdése lesz...
Akkor nem sokat tévedtem - bár a halálom az i vs. y kategória. Legalább annyira, mint a c kontra cz, vagy a ts, ch esete a cs-vel. Hányszor kapcsoltam be pont úgy a tévét, mikor ezt hallottam "Álljunk meg egy szóra..."
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
- = Zk = - #42 üzenetére
Akkor vigyél wc papírt mester.
Én nem maradnék giga vonalon.
-
Kassadin
addikt
válasz
- = Zk = - #35 üzenetére
Nem úgy értettem. Év elején halt meg az alaplapon a kondi, cserélni kellett egy másikat és lehetőleg úgy hogy olcsón ki is jöjjön, akkor még nem gondolkoztam am3+-ban, de most már mindegy is, mert nem fogok 4 hónapos alaplapot egy olyan dologra cserélni, ami még csak most jön be és tele lehet hibákkal.
ViZion: 925-t biztos nem vennék, amúgy 965 jelenleg ~10 ezerrel drágább mint a 955, de nekem is mondták hogy semmivel se tud többet, de +10 ropit kell ott hagyni. De biztos lesz még majd árcsökkenés, jönnek be az újak, azok meg majd "elavultak" lesznek.
atti_2010: Nem azt írtam hogy tökéletes, mert olyan nem létezik. De szerintem még mindig minőségibb alaplapokat gyárt mint az asus.
-
szki
őstag
#11 Hanok
"Giga AM2+-os lapok az AM3-as Phenomoktól nem gyengén hullottak"Konkrétan melyik Giga lapok, és mely Phenom II-ktől? Amúgy nálam nem volt gond AM2+ és 2 magos Phenom II párossal. Bírta a tuningot is rendesen. Bár minőségi lap volt (GA-MA78GPM-DS2H)
#33 tiborandras
Nekem is jobban tetszik az AsRock érthető közzététele, mint a Gigabyte marketingjeA 0,51 mm és 0,45 mm furatot meg nem értem
Hisz a jelenlegi AM3-as procik simán belemennek majd az AM3+ lapokba. Akkor most egy Phenom II-nek vékonyabb a lába, mint egy Bulldózernek? És nem fog lötyögni a PII egy AM3+ lapban?Amúgy 145 Amperrel ív-hegeszteni szoktam
-
törölt tag
Lötyög, amíg fel van nyitva a kar. Aztán mikor zárod rá, és nem akar lemenni, Te meg izomból lenyomod két dolog történhet: 1. törik a foglalat; 2. törik a láb.
Milyen szó az a "belecuppanik"?
bogyo112: Ha alacsonyabb feszültségről akarod üzemeltetni, viszont maradni akarsz a TDP határokon belül, akkor növelned kell a maximális áramerősséget.
-
- = Zk = -
félisten
a megadott MSI deszka linkjében nekem egy Logitech mouse lejárt hirdetése jött be. ez normális, csak még mielőtt...!
Kassadin:
jogos a pont!..
de nem tudom, csak elméletben, de mintha felmerült volna, hogy ha AM3 van, akkor lesz AM3+ is. vagy lehet, hogy ezt csak találgatós topikban tárgyaltuk?..hm. de nekem úgy rémlik, mintha hivatalos is lett vna... -
Kassadin
addikt
Lehet, csak fölösleges az X6-os.
Amúgy örülök, vannak akik elakarják adni a 955-t(Nordic, RootRulez eddig), lesz miből válogatnom.
Tonyius777: Asrock, Gigabyte lapokról nem igazán szoktam rosszakat olvasni, mondjuk ezek vadi újak lesznek, lehetne akár kiforratlannak is mondani őket.
-
mghltm
addikt
az asrock ismet meglepett, minden tiszteletem nekik!
ilyen vilagos beszeddel kellett volna kezdeni az egesz am3+ dolgot, nem pedig maszatolni, hogy igen megy majd regi lapokban uj bios-szal de megsem, nem mukodnek a plusz szolgaltatasok, nem lehet cpu homersekletet merni, etc...
-
Tonyius777
tag
valaki tudna tippet adni milyen AM3+ lapot (márka,chipsetek) érdemes majd az AMD-hez venni vagy korai még a kérdés?
ja és mért az amit javasolsz!
Eddig főleg intelem volt nem vagyok Intel v. AMD párti mindegy csak legyen bika erős. -
Nordic
Közösségépítő
Én mindenképp am3+ os lapot fogok venni, de csak akkor, ha már új chipsettel fognak jönni(pl. 990-essel). Addig meg elég lesz a mostani 955-ös procim.
-
Tal2
tag
Csak azt nem értem, hogy miért nem egyértelmű fizikailag az elhatárolás (pl egy ledugózott láb)? Vagy az a cél, hogy az AM3+ lapokban menjenek a régebbi procik? Akkor mi lesz a lábvastagság eltéréssel? A régi procik lötyögni fognak AM3+ foglalatban?
AMD elég csöndben van, vagy én nem követtem eléggé a híreket... -
Radványi
aktív tag
En is fokozatosan szeretnek cserelni es akkor ha jol ertem akkor megtehetem azt hogy elobb veszek egy AM3+os lapot 900 chipkeszlettel es a 965 BE cpu t raerek kesobb cserelni?
-
Youri
veterán
Én azt mondom, meg kell inkább várni a 900-as chipsetet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
- = Zk = - #18 üzenetére
Én meg maradok az AM2+ -nál....
A 2 magos procit nem régen cseréltem 4 magosra, az SSD is benn "ketyeg" a gépben, gyakorlatilag a videokártya, amit szeretnék egy kicsit erősebbre cserélni: arra a néhány játékra, amit játszom, meg Autocadre, Photoshopra nekem így is bőven jó... ...akár még évekig is.Vizion: a fogyasztásra nézve nem túl biztató előjel, hogy az eddigi 110A helyett akár 145-öt is tudnia kell a foglalatnak...
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #18 üzenetére
Nah, én is így vagyok. Elvileg a deszkámba X6-ost is lehet használni.
Aki meg AM3+ deszkát vesz jó pénzért, az nem hiszem, hogy a CPU-n spórolna... persze nem vagyunk egyformák.Remélem túlteljesíti a várakozásokat, főleg fogyasztásban kellene alakítania.
bogyo112: igaz, de azt csak maxon kéri, ami ennél fontosabb az az idle fogyasztás, ami a gépidő java.
-
Kassadin
addikt
válasz
- = Zk = - #18 üzenetére
Ez nyilvánvaló, de nekem muszáj volt, behalt a régi. Meg akkor még szó se volt am3+ alaplapokról.
-
Boxi88
őstag
Érdekes, hogy milyen különbségek vannak... de tuti nem erőltetném AM3-ba az AM3+-os procit!
-
mmdms
addikt
939-es konfigom volt utoljára amd téren, és ha azon is ekkor a furat, mármint az említett kisebb furat, szerintem simán belecsúszik az új proci is, azért van akkora holtjáték a lábak meg a foglalat között, hogy belecuppanik az.
-
- = Zk = -
félisten
hááát, de jó, hogy nem váltottam AM2+ ról, AM3-ra....
mostmár fix, hogy AM3+ lesz a váltás eredménye....(maradok Giga vonalon) -
RootRulez
félisten
Botor kérdésnek tűnhet, de érdekel... AM3+os lapban menni fognak az AM3as procik?
-
pschio
őstag
továbbra sem értem, hogy miért jó, hogy 6db köröm helyett 2 tartja a processzorhűtőt....
-
Mr.Csizmás
titán
nem hiaba, 2 hete eldontottem, hogy 880g pro3 lesz a folytatas, a bulldozerig meg veszek bele vmi low am3at
az eredetit pont tegnap olvastam az asrock honlapon, koszonet a magyar cikkert
-
Tonyius777
tag
remélem még időben jön mert én a Z68at meg Bulldozert már nagyon várom hogy döteni tudjak melyik legyen a következő konfigom
-
Kassadin
addikt
Pár hónapja van am3-s alaplapom, és én kis naiv azt hittem hogy majd a bulldozer menni fog benne. Mindegy akkor marad a 955, egy darabig még annak is elégnek kell lennie.
-
Oliverda
félisten
Az AsRock szerint az AM3 max. 110 A-t, ami nem teljesen igaz, mert 110+20 A (magok+NB), ami összesen 130 A. Az új lefogató pedig szerintem csak AsRock sajátosság lesz.
-
MZperX75
addikt
Már több ,mint egy éve szólnak a cikkek,hogy majd jőn ,meg hogy király, lesz ez a Bulldózer.
Csak nehogy úgy járjunk ,mint a phenom2-vel,arról is szóltak a pletykák,majd Icore7-nek jól odacsap, meg ilyesmi ,azért hasonló a számozása,és aztán nesze neked, Idézném a cikk címet 2009ből....
"Az AMD mentő övet dob magának Phenom2 X4-940 X4-920-al" nemhogy Icore-ellen nem volt elég ,de még a core2Quad-nak is kevéske volt.
Visszatérve erre a cikkre,én biztos nem kisérleteznék AM3-ba bull-al! 0.45 az nem 0.51
nemhiába vastagabb,ha kell a kakao. -
Dieseldr
csendes tag
"Ettől az új processzorok még elhelyezhetők a régi foglalatban, de fokozottan ügyelni kell arra, hogy a lábak ne sérüljenek a kisebb furat következtében."
az előbb még nagyobb volt 11%-al
Na mind1 az viszont szomorú tény hogy a jó kis lapok már megint idő előtt elavulnak -
Peter13
senior tag
Bocs' ha láma a kérdés, de akkor az AM3+ lefele kompatibilis lesz az AM3-al? Csak merő kiváncsiságból...
-
Sanya
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #1 üzenetére
csak látnánk már
-
vinibali
őstag
majd kiderül kinek lesz jobb a megoldása. a lábak vastagodásából adódóan egyértelmű volt az áramerősség növekedése és a szkóp által rajzolt grafikon is meglehetősen eltér. a felfogatás talán csak kevesebb felhasználandó műanyag miatt lett ilyen, nem feltétlenül tartom jó ötletnek. szerintem kevesek próbálkoznak majd be AM3-ba rakni, akik elolvassák a cikket. mindenesetre én nagyon várom már, köszönöm a hasznos cikket
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Tiszta víz a pohárba.
Jó hogy végre valamelyk cég rászánta magát, és tudja is bizonyítani, hogy van eltérés fizikailag is.Kisebb furatba betenni ugyanazakot a lábakat neccesebb, mintha ugyanazokat a lábakat tennénk nagyobba. Ezek után én tuti nem próbálnám meg. Bár biztos lesznek kísérletező kedvű emberek.
#3: na igen, engem is egyre jobban érdekel. bár sokszor van olyan hogy nagyobb a dolog füstje mint a lángja, reméljük ezúttal nem így lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ASRock részletezte az AMD régi és új foglalatának eltéréseit.
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest