- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dell asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
A konklúzió a legjobb! A Samsung csak nekünk tett jót ismét. Még azt meg lehetett volna jegyezni, hogy ez legalább a saját ötletük volt, innovatívak voltak
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Amik a nagyon jól működők részletbe tartoznak, azokkal nem volt gondom.
Egyedül a VLC-nek a Steady Video funkciója nem működik az Intel és NV GPU-kon, de ez normális, mert a cl_amd_media_ops és cl_amd_media_ops2 kiterjesztésből a SAD és a maskable SAD utasításcsoportot. Ezekhez direkt hardveres támogatás kell. De ez majd megoldódik a Windows 8-ban, mert opcionális követelmény a SAD4 (SAD 4x1), így már lehet rá most szabványos programot írni, azaz később mindegyik SAD utasítást támogató hardver működhet vele. Sőt, szerintem a DX idővel még ki is egészül a QSAD(4x4)/MQSAD igénnyel is, remélhetőleg kötelezően, mivel a Kinect 2 az Xbox One-ban ezeket használja a mozgás felismerésére. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Már rengeteg program van OpenCL-re. Én olyan 50-et már simán teszteltem. A gond csak ott kezdődik, hogy többségük nem sokadik, hanem első implementációs, tehát kvázi most kezdték el a támogatást (van amelyik még béta). A másik, hogy nem elég jók a komplett fejlesztőkörnyezetek, hogy a teljesítményt hatékonyan lehessen portolni az OpenCL implementációk között.
A platform maga jó irányba halad, tehát a Khronos fejlesztésein látszik, hogy a visszajelzéseket jól kezelik, és folyamatosan kínálják rá a megoldásokat.
Tapasztalataim szerint vannak nagyon jól működő OpenCL programok, mint a GIMP, a Musemage, a Handbrake, a VLC, a vReveal, az ImageMagick, az Irfanview, a Viewdle, és lényegében az összes OpenCL-es videós-multimédiás app (ebből már van egy csomó). Plusz egy játék, ami szintén megy. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Miről is pontosan? Mert ha az OpenCL támogatásra gondolsz, akkor az messze az AMD-nek a legjobb. Persze ebbe nagyon beletartozik, hogy a fejlesztőket is ők pénzelik, hogy írják át a programot OpenCL-re. Illetve lényegében mindenki az APP SDK-t használja, mert az a komplett fejlesztőkörnyezet tart ott, hogy szenvedés nélkül össze lehessen rá rakni egy OpenCL támogatást.
Jól jelzi az OpenCL viszonyokat, hogy az NV-nek még ma sincs OpenCL 1.2-es drivere, míg az Intelen egyszerűen nem indulnak el a valós OpenCL-es alkalmazások. Ezek nehezítik meg a tesztelést. Mert az rendben van, hogy AMD-n működik, de a többi hardverhez milyen eredményt rakunk ... nem fut le?
Lassan 3 GB-nyi cuccot szedtem össze a cégektől OpenCL-hez, de nem fut mindegyik program minden hardveren probléma nélkül. -
Fiery
veterán
Ez elofordul olyankor, amikor a gepen levo OpenCL driverek nem tamogatjak me'g rendesen a platform-fuggetlen OpenCL.dll-t. Az me'g a jobbik eset, amikor egyszeruen megoldodik a dolog
Teny, hogy a gyartok me'g nem figyelnek oda kellokeppen az OpenCL-re, velhetoen keves emberuk van jelenleg a compiler csiszolgatasara. Az AMD-tol a lejelentett compiler bug-ra azt a valaszt kaptuk, hogy sikerult a hibat reprodukalniuk a sajat konfiguracioikon, javitjak a bugot, es par honapon belul meg is jelenik a javitas a Catalystban. Par honap...... Es me'g ok azok, akik a legkomolyabban veszik az OpenCL tamogatast
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Amit leírsz az a kisebbik gond. A nagyobbik, hogy több program köszöni a lehetőséget, de inkább nem indul el az Intel vagy az NV driverével. Múltkor pont a Photoshopot próbálgattam, és nem ment egy Intel gépen GeForce VGA-val (a Radeont kivettem belőle). Megkérdeztem, hogy mikor lesz támogatás, vagy mit tegyek, hogy működjön. Visszadobtak egy linket az AMD APP SDK-val, és mondták, hogy dobjam fel az Intelre, és úgy menni fog. Mi tagadás kemény support.
De a vicc, hogy tényleg működött.
Egyelőre ez a legnagyobb gondom, egy csomó tervezett program ki is marad. De valahol el kell kezdeni. -
Fiery
veterán
Koszi, igy mar sokkal jobb a szoveg SZVSZ.
Az OpenCL-es benchmarkokkal azert csak ovatosan. A runtime compilernel mindig felo, hogy tul konnyen tudja a video driver detektalni, hogy melyik szoftver kodjat kell a compilerrel forditania, es komplett kodreszeket le fognak tudni cserelni eloregyartott, szénné optimalizalt kodokkal -- akarcsak anno a 3DMark eseteben tortent a shader kodokkal. Nyilvan ha mindenki (AMD, Intel, nVIDIA) egyarant megcsinalja ezt egy adott OpenCL benchmark eseteben, akkor nincs gond, de ha csak egy is kimarad a szorasbol, akkor mar durvan felre fog huzni az eredmeny.
-
Dany007
veterán
Szerintem mindkét féle tesztre szükség van. Kell pontszámos - legyen az szintetikus vagy fél - meg gyakorlati is.
Nemrég vettem egy APU-t és kíváncsi voltam, hogy az IGP-je mit tud a régi VGA-mhoz képest.
Na most az 2006-7ben még csak Crysis 1-gyel lett tesztelve. A mostaniak meg már teljesen más játékkal. Ezért csak sejtésem volt mekkora lesz a különbség ha lesz egyáltalán (most csak mondtam egy hasra ütött példát).
Ellenben ott vannak a 3D mark eredmények pontszámosítva. Amiből azért már hellyel-közzel lehet hasonlítani. Bár őszintén szólva a régi kártyámat még 3Dmark 2006-tal mértem, viszont a nemrég megjelent APU-król már úgy kell vadászni 2006-os mérési eredményt ha egyáltalán van még.
Mert jelen esetben pl egy Ventage-el semmire nem megyek, hiszen a 2006-7-es 8800GTS azzal nem lett tesztelve...De közben meg érthető, hogy egy új kártyát nem lehet régi programmal legyen az teszt vagy játék tesztelni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Átírtam, hogy jobban tükrözze a világviszonylatot.
(#23) siriq: Természetesen lesznek változások a tesztkörnyezetekben, hiszen folyamatosan újítunk, hogy az új hardverek tudását a legjobb gyakorlati körülményekben tudjuk bemutatni. A következő körben nagy szerepet kap majd az OpenCL és a C++ AMP. Szóval folyamatosan keressük azokat az irányokat, amelyek meghatározóak lesznek a jövőre vonatkozóan. Ezzel kapcsolatban még vizsgálódunk. Egy azonban biztos, továbbra is a gyakorlati tesztekben hiszünk.
-
-
Fiery
veterán
Hogyne tunt volna fel. Csak epp egy dolog az, amit a PH csinal, es egy tok mas az, amit a nemzetkozi IT media csinal. Levetiteni a PH hozzaallasat a nemzetkozi mediaera, es azt hangoztatni, hogy mindenki ugyanazt csinalja, mint ok, az minimum csusztatas.
Egyebkent a PH is hasznal szintetikus benchmarkokat, csak nem olyan gyakran, mint masok.
-
Fiery
veterán
"A szintetikus méréseket szerencsére ma már senki sem veszi komolyan, mivel alapvetően alkalmatlanok az adott termék gyakorlati teljesítményét meghatározni, így a média le is állt ezek tesztelésével."
Ez azert eleg eros szoveg. Ugy is mondhatnam, hogy ferdites, vagy csak netto hazugsag. Erdemes rakeresni arra, hogy hany hw tesztben hasznalnak me'g olyan szintetikus benchmarkokat, mint az AIDA64, AS SSD Benchmark, ATTO, CrystalDiskMark, HD Tune, Sandra, SuperPi, WPrime (stb). Gyakorlatilag mindenhol elofordul valamelyik, kiveve a Prohardveren. Az, hogy a Prohardver mit hasznal vagy nem hasznal, me'g nem jelenti azt, hogy a teljes media is hasonlokeppen tesz.
Csak, hogy ne a levegobe beszeljek, ime nehany hw teszt, mindegyiket max. 1 hete publikaltak, a legkulonfelebb hw site-okon:
http://www.tweak.dk/review/AsRock_Z87_Extreme3/1657/1/1
http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_f2a85xn_wifi_review,1.html
http://www.legitreviews.com/article/2231/1/
http://www.tweaktown.com/reviews/5633/western-digital-slim-wd10spcx-1tb-hdd-review/index.html
http://www.cowcotland.com/articles/1409/test-portable-gamer-asus-g750.html
http://www.eteknix.com/patriot-tab-32gb-usb-3-0-flash-drive-review/
http://uk.hardware.info/reviews/4263/asus-raidr-express-240gb-pci-express-ssd-review-is-this-the-future
http://www.pureoverclock.com/Review-detail/ecs-z87h3-a2x-extreme-golden-gank-machine-motherboard-review/
http://www.hitechlegion.com/reviews/motherboards/36111-msi-z87-g41
http://www.madshrimps.be/articles/article/1000479/#axzz2adNHUfNU
Mindegyikben hasznalnak legalabb 1-2 szintetikus benchmark szoftvert.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a DiRT Showdown és a Temash esete. És igen az egész EGO motor a GCN-hez van szabva, szóval nem csoda, hogy a Temash imádja. De a játékoknál ez normális, hogy a programot specifikusan optimalizálják egy hardverhez. Egy tesztprogramnak azonban függetlennek kell lennie, hiszen az a célja, hogy reális képet adjon a termékek teljesítményéről, és nem az, hogy egy modern rendszerre rá legyen optimalizálva és a többi meg fut ahogy fut.
-
Dany007
veterán
Oh a Mobilarénás cikk után nagyon kellett már ez a másik! És szinte egyikből léptem a másikba!
Nagyon jó.
Szerintem szükség van ilyen és hasonló tesztprogramokra. Hiszen olyan mennyiségű és olyan sokféle hardver van a piacon, hogy ember legyen a talpán aki megtudja mondani melyik milyen összeállításban mennyit ér és mire képes. Mennyire lesz tartós a jövőben stb...Nem olyan rossz dolog az, hogyha az ember nyersen látja maga előtt számokban kifejezve az adott vas tudását. Elvégre a sok idióta elnevezés és számozás helyett ez egyértelmű sorrendet képes létrehozni, átláthatóbb könnyebben érthetőbb.
-
mrhitoshi
veterán
Ki a francot érdekel a mobil processzor teljesítménye, ha maga az OS nem képes normális futásra ?
-Troll OFF -
Muki94
aktív tag
Véleményem szerint a Velamonak és a Sunspidernek sincsen sok értelme, mert 1-1 erős hardver között nem lesz érezhető különbség például böngészésben. Sokkal lényegesebb lenne, hogy az érintésekre mennyire reszponzív a készülék.Engem az is zavar, hogy ha megnyomom egy androidos csúcskészülék bekapcsológombját, a kijelzőt nagy nehezen kapcsolja csak be és ki egyaránt. Ugyanezt megteszem egy iOS-t futtató készülékkel... azonnal reagál. ( tudom, deep-sleep, de ne szórakozzunk már!)
De nem szeretek a telefonkönyre sem várni másodperceket. SGS3-am van, és hajamat tépem, hogy akármelyik főzött romot is próbálom ki, az alapműveletek végrehajtása nyögvenyelős. Lesz4rom, hogy a PH! desktop oldalát a böngésző egy tized másodperccel gyorsabban tölti be, mint a konkurens, mert nem észrevehető.
A szintetikus "bencsmárkokat" akkor ástam el véglegesen, amikor a Tegra 3-ra építő LG 4X tolt 16 ezer pontot, de a játékok fele szétakadt rajta. -
banhammer
veterán
Azért nem mérnek játékprogramokkal, mert mi van ha a program el se indul az adott hardveren.
Mert ugye az Andorid mint hardver annyira fragmentált, hogy el sem tudod képzelni.Sőt elárulom neked, hogy egy adott hardveren belül is érik meglepetések az embert.
Adott egy Samsung Galaxy S3 és egy Samsung Galaxy Note 10.1 csontra azonos (ici-pici eltérés van a GPU órajelében ha jól tudom) hardver és mégis pár program a Note 10.1-en nem megy, hibázik stb.Na ezt add össze.
-
gtamate2
veterán
A hardverek esetében is még máig mérik a szintetikus teszteket is, csak mellé a játékokat is szokták már tesztelni, de az összesített grafikonban a szintetikus tesztek is szerepelnek még mindig. A ph-n szokott olyan lenni néha hogy a videókártyáknál a játékok alatt külön grafikont készítenek. Remélem az okostelefonoknál is eljön ez az idő lassan.
-
satz18
őstag
Én sose értettem, hogy egy mobil tesztelésénél nem azzal kezdik, hogy megmérik a modern combatot, a mass effectet és a death triger, hogy hány fps? Androidon is van csomagoló program pl. De valszeg lennének egyéb módszerek is.
"A specifikus optimalizációról" nekem most a dirt 3 és a temash esete ugrott be. Az a játék kb az összes többihez képest irreálisan jól megy ezen a soc-on, és hát amikor beharangozták, akkor persze azzal lett reklámozva.
-
tjb007
nagyúr
"Mennyit érnek a szintetikus tesztek az ultramobil piacon?"
Gyakorlatilag semmit, főleg azok, amik közvetlenül a gyártóktól származnak.
Nem a Samsung az egyetlen gyártó aki ilyen-olyan módszerekkel él annak érdekében, hogy valamennyivel jobbnak tüntesse fel a termékét mint amilyen valójában. Év elején a kínaik "buktak" le, de ha nagyon friss példát szeretnék hozni akkor ott van a MediaTek az MT8135-tel, akik egy több, mint fél éves AnTuTu verzióval készült eredményre büszkék. Ide a rozsdás bökőt, ha nem direkt választották ezt a verziót és olyan chipeket, amiket ez a verzió nem jól kezel, ez által pedig kevesebb pontot kapnak, az övévé pedig valamennyivel többet.
Bevallani meg természetes, hogy senki sem fogja, ennyire senki sem hülye.Végszóként annyit, hogy hiába nem érnek sokat, ez az egyetlen bárki számára elérhető módszer, amivel megközelítő képet kaphatunk egy bizonyos eszköz tudásáról, erejéről. Ez a szintetikus tesztek alapján ítélünk meg valamit dolog amúgy annyira beivódott már legtöbb ember fejébe, hogy azt már nem lehet onnan kitörölni.
-
pzstm
titán
e-péniszen kívül soha, sehol nem láttam igazi értelmét ezeknek...csakúgy mint Windows-ban az élményindexnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az okostelefonok és a tabletek esetében is a gyakorlati tesztekre kell(ene) helyezni a hangsúlyt.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest