Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz Petykemano #4 üzenetére
ilyesmi a POWER8-ban volt a Centaur buffer chipekkel, nem? (csak azok így egyben voltak memóriavezérlők és bufferek)
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ElEvEn11
senior tag
"a ray tracing se terjedt el mondhatni gyerekcipőben jár..."
Beszélgetésrészlet a 92-es BIT Karácsony egyik Amiga asztala mellől, miközben egy RT rajzolódik ki éppen.
Most jutottunk el arra a szintre, hogy egyáltalán tényleg beszélhessünk arról, hogy valóban használják programok, játékok és gyakorlatban bevethető. Még akkor is, ha ez a gyerekcipő már minimum 30 éves. Itt vas kell alá, nincs mese.[ Szerkesztve ]
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
Petykemano
veterán
-
core i7
addikt
Igazatok Van már a HBM harmadik generációja illetve ha úgy nézzük (HBM2E) negyedik
Mégis elvétve látni. Valószínűleg az egyre durvább ray számítások miatt előbb utóbb bekell vetni. De még a ray tracing se terjedt el mondhatni gyerekcipőben jár... Talán Majd a HBM4 amit lehoznak a HIGHend Karikhoz[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Petykemano #7 üzenetére
Az interposer sok gondot okozott, illetve sok esetben nem kellett akkora memória sávszél, amit tudott, amd termékek esetében a vegáknál nem volt gyorsabb a hbm, mint a gddr5x az nvidia esetében, ott csak a kisebb fogyasztást nyerték vele minden rosszal együtt. Jelenleg meg 1TB/s körül tudnak már gddr6x esetében is, így a hbm2 sebességet is utolérték, amivel kevesebb gond adódik, mint a hbm esetében. Mondjuk mivel a gddr6x esetében tudomásom szerint elsőbbséget élvez az nvidia, így a 6900xt a gddr6-tal elég karcsú memória sávszéllel rendelkezik a konkurenciához képest, itt lehet, hogy lett volna előnyük a hbm használatával, de lényegtelen is, így se úgy se kapni a terméket
-
Petykemano
veterán
válasz Dragon3000 #6 üzenetére
Igen. az A30 és az A100 adatközponti termékek.
Nem mondtam, hogy nem használják és azt se, hogy nem fogják
Azt mondtam, hogy ahhoz képest, hogy 5 éve még azzal harangozták be, hogy a HBM a memória jövője, ahhoz képest megmaradt a drága adatközponti termékekben.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Dragon3000
veterán
Az Nvidia használja A30 és A100 megoldások esetében, korábbi megoldásoknál is használta és gondolom később is lesz még erre épülő megoldása.
-
Duck663
őstag
Bakker, olcsóbb implementálhatóságra kellene rágyúrni. Egyszerűen a tömegpiacra nem érdemes HBM-mel gyártani, mert túl drága lesz. Hiába lesz kisebb a termék, hiába fogyaszt kevesebbet, egyszerűen DRÁGA!!!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Petykemano
veterán
Nekem is ez jutott eszembe, hogy annak relációjában, ahogy beszéltek róla, ahogy beharangozták (= a memória jövője) eléggé marginalizálódott (= a nagyon drága adatközponti termékekben maradt)
Valószínűleg sokféle elképzelés létezhet.
Amennyire én tudom, az Intelnél (Sapphire rapids) meg fog jelenni, mint közeli memória.
Tehát úgy tűnik, hogy az Intel a hagyományos DDR memória korlátait úgy próbálja majd feloldani, hogy a sávszélességet egy a feldolgozókhoz közel rakott nagy sávszélességet biztosító "cache" jellegű HBM-mel biztosítja, és feltételezem, hogy talán a DRAM-ot (részben vagy egészben) pedig optane-nel fogják helyettesíteni, ami nem csak nemvolatilis, de lényegesen nagyobb kapacitást biztosít, mint a DRAM.Azt gondolom, hogy az AMD-nél is fogunk látni idén vagy jövőre valamilyen HBM-es szerver megoldást. Abu legalábbis cikkezett ilyesmiről.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Z10N
veterán
https://videocardz.com/newz/sk-hynix-expects-hbm3-memory-with-665-gb-s-bandwidth
jun 9# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
martonx
veterán
Használnak bárhol HBM memóriát? Mert bőszen jelentgetik be őket, de nem tudok olyan GPU / CPU-ról, ami alapozna rájuk.
Én kérek elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest