- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP EliteBook / ZBook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
@Habugi / #112: Köszönöm az elismerő szavakat, de az általam leírtak jó részét te vezetted le a 290/390 topicban, szóval én csak tanonc vagyok.
@Vigilante / #113: Én nem állok neki ennek az AMD / nVidia fanság dolognak. Szerettem az AMD és az nVidia kártyáimat is, még akkor is, amikor két napom elment rá, hogy pl. a Radeon 8500LELE (egen, olyan is volt.... ) kártyámon rendesen menjen az Operation Flashpoint, és ne villogjanak a textúrák, látszódjon az eső effektje és a többi. Káromkodtam egy ízeset, és megoldottam, akkor is 3rd party szoftverrel.
Szívtam nVidia kártyával is, de én nem fogom egyik oldalt sem pusztán azért anyázni / ajnározni, mert piros vagy zöld.
Az AMD viselkedése adott esetben szerintem bicskanyitogató. Abu elmondta a nézőpontját, én is elmondtam az enyémet. A nézetek nem közeledtek, további köröket futni szerintem felesleges (aztán most mégis azt teszem - Don Quijote vagyok vajon, vagy a szélmalom ).
@Abu85 / #115: Abu, én szeretlek, tisztellek, becsüllek.
De a Radeon 7950-esem csaknem 4 évig húzta azonos tuningbeállítások mellett. Olyanra volt példa, hogy egy-két játéknál, tesztnél nem bírta esetleg, elkezdett szemetelni, de akkor visszavettem, és kész. A másik három maréknyi játék alatt az eredetileg kitapasztalt feszek és frekik mellett stabil volt.
Én elfogadom, hogy esetleg a ReLive olyan nüasznyi változásokat hozott, amiért az én R9 390 kártyám nem bírná el a korábban kitapasztalt frekiket az adott feszeken. Kétségeim vannak, és ha lenne lehetőség rá, addig heftelném az AB-t, amíg nem sikerülne rendesen működésre bírni ReLive mellett, csak hogy megcáfoljalak, hogy márpedig itt nem arról van szó, hogy a ReLive finomhangolása miatt nem bírja el azokat a frekiket.
De azt is leírtam, hogy én szíves-örömest feladnám azt a tuning-előnyt, ha cserébe kapnék valamit, amitől tényleg jobb lesz nekem. Mondjuk több FPS-t nyújt azonos beállítások mellett, vagy magasabb részletesség mellett is hozza a korábbi FPS-t, esetleg csak stabilabb lenne az FPS, és kevesebb lenne a bezuhanás mondjuk egyes esetekben. Én semmi ilyet nem tapasztaltam. Lehet, hogy csak nem játszottam olyan játékkal, ahol ez kiugrott volna - még ezt sem zárom ki.
Mint említettem, olvasgattam én bőszen a fórumokat, de lehet rossz fórumokat olvasgattam, mert sehol senki nem írt olyat, hogy márpedig nála megtáltosodott bizony a 290/390-es kártyája a ReLive drivertől, vagy olyan extrát tapasztalt volna, amitől a haját letette volna.Tahát az én személyes tapasztalatom az, hogy a ReLive nem nagyon nyújt sok extrát, de viszont elvette a 3rd party támogatást az AB-től, ami eddig megvolt. Én emlékszem még azokra az időkre, amikor az AMD (de lehet, hogy akkor még ATi volt, ennyire jól már nem emlékszem) külön támogatást nyújtott a 3rd party fejlesztőknek, és bátorította őket.
Én, személy szerint, mint felhasználó, nem örülök annak, hogy az AMD így viselkedik (jaj, de diplomatikus voltam...), és szerecsenmosdatásnak érzem azt, hogy ilyenkor azzal próbáljuk megmagyarázni a történteket, hogy az AMD nem ígért olyat, hogy az új driverek mellett jól fognak működni a 3rd party programok...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- További aktív témák...
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest