- iPad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- DUNE médialejátszók topicja
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lajthabalazs #19 üzenetére
Ja, hogy hat méter felett, az már a végtelen. Köszi. :-) Saját teszt alapján nálam ott még van különbség az utca túloldalához vagy a hegyekhez képest, de talán a rövidlátás + szemüveg miatt. Különben nekem kifejezetten jót tesz, hogy a monitornézést időnként megszakítom, hogy kibámuljak az ablakon minél messzebbre...
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
#81187072 #18 üzenetére
"Bambulós fókusz" alatt azt a fókusztávolságot értettem, amivel a szemlencse akkor rendelkezik, amikor nem dolgoznak az izmok, tehát a pihentető nézési távolság. Egy kicsit utánanéztem, és ez - korábbi feltételezésemmel ellentétben - a végtelen (6m+). Így elnézést a korábbi megjegyzésért.
A "végtelenbe korrigálja" meg azt jelenti, amit te is írtál, hogy megfelelő előtét-lencsékkel elérik, hogy az 5cm-re lévő tárgyat akkor lásd élesen, ha a szemlencséd a végtelenre fókuszál.
-
törölt tag
Nem tudom, mi az, hogy "végtelenbe korrigálja" meg "bambulós fókusz", de annak elképzelése, hogy egy tárgy és a szemünk közé helyezett lencsékkel hogyan érhetjük el, hogy a szemfenéken éles kép keletkezzen a szemlencse egy adott állapotában, az általános iskolás fizika. Szórni és gyűjteni, ez minden, a nézőpont bárhova rakható. Egy szemüveget csak el tudtok képzelni a szem előtt ahogy "rásegít" a szemre gyűjtő- vagy szórólencsével, hogy közelebb vagy távolabb keletkezzen a kép a szemben, ez meg ugyanaz fordítva - pontos magyarázatot keresni hozzá meg csak az akaraton múlik, pl. Google: "head mounted display theory". Amerikai autókban régen is volt olyan szélvédőkijelző, ami akkor volt éles és olvasható, mikor messzire előre nézett valaki, pont az benne az izgalmas. Sőt ahogy most nézem, GPS-ekből is létezik ilyen szép számmal - végül is miért ne lenne. https://en.wikipedia.org/wiki/Head-up_display .
-
törölt tag
Ha csak a szemizmokra koncentrálunk, inkább jobb mint rosszabb a monitoroknál, hiszen egészen távolra kell fókuszálni az LCD pozíciójától függetlenül. :-) A közelre nézés a megerőltető, a fény pedig fény - ha nem túl erős és kicsit szórtabb a lézernél (
), szerintem nem okozhat gondot.
-
A`rpi
addikt
válasz
lajthabalazs #12 üzenetére
-
A`rpi
addikt
Én akkor sem használnám ha ingyen adnák....
Sajnos az sem egészséges ha órák hosszat fél méterről bámulja az ember a monitorját, nem még az ilyen szemüvegek... Emberi szem nem erre van kitalálva, szerintem ennek a hosszútávú használata nem tehet jót a szemnek, én abból következtem ezt, aki mikroszkóppal dolgozik huzamosabb ideig, nagy valószínűséggel szemüveges lesz.
-
Hát nem túl kecsegtetö ajánlat,ráadásul még az ára sem teszi vonzóvá.
-
priti
addikt
Nézel egy filmet kényelmesen fekve. Naná, hogy belealszol, aztán azt álmodod, hogy fojtogatnak. Felébredsz (vagy nem) és a HDMI a nyakad körül. Király. Anyósnak 60 fölött ajánlott.
-
celafat
tag
Ezzel a felbontással ráadásul még olcsónak sem nevezhető.
-
mintha 98 hüvelykes kijelzőt néznénk 5 méteres távolságból = 1 méteres kijelző 2 m távolságból. Hát...
-
RyanGiggs
őstag
Ilyen sima filmnézésre a Rift is ugyan úgy használható lesz majd?
-
lajthabalazs
senior tag
Érdekes összehasonlítás egy fejre rögzített 480p-s LCD kijelző párra azt mondani, hogy olyan, mint 5m-ről nézni egy 98"-os kijelzőt, mert hát nem olyan, hiszen ez a felbontás már rég a múlté, és a 98"-os kijelző mellett lehet mozogni, meg lehet írni egy SMS-t, vagy vasalni, elintézni egy online vásárlást. Ha ezt az értéket a lefedett látómezőből számolták, akkor, érzékletesebb lenne azt mondani, hogy 60cm-ről nézni egy első generációs ipad-et, ami éppen egy kontakthibás töltőn van, és meghalt az aksija, tehát mereven egyhelyben kell tartani. Koncentráljanak csak a VR-re.
-
törölt tag
Legalább lesz választék. Szerintem min. erőszakot kell tenni az átlag useren hogy megvegyen egy ilyen cuccot, nem beszélve arról hogy kényelmesebb mind zenét hallgatni, mind videót nézni, ha nem nyomja semmi a fület/buksit. 1,5-2 óra-nál többet nem nézek ki belőle.
Szingliknek OK, de 2-3 árából azért már kijön egy normálisabb széles megjelenítő, és a bónuszként a vaságnapi családi film alatt ki sem tudják pakolni üresre a házat, míg közösen szórakozik a család...Távol-keleten egy 2x2,5 méteres átlag szobába kényelmesebb lehet mint egy 98" LCD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Thanko HDMVGL49 messze van az innováció csúcsától, cserébe elviselhető az ára.
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest