Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
simonzé
addikt
Nagyon sajnálnám ha ez iy egy újabb EEEPC maszlag lenne. Ott 200 USD-ról indultak a hírek, de mire piacra került 400+ lett belőle. Az Atom meg már létezik, és most beszélnek 45 USD-ról. Azért ennyiért nagyon baráti, és az átlag netezős videózós, zenélős user igényeinek megfelel teljesítményileg is.
Mondjuk Vista alá gondolom nem ajánlott, de még XP helyett is pl Ubuntu Linuxot tennék rá. Úgy nemcsak fürge, hanem még stabil is lenne.I don't fit in. I fit out.
-
djtoomi
addikt
Nem írtam én 100%-osan pontosan, hogy 10k-t fogyaszt a gépem.
Én gépem havonta simán megeszik 10k-t
ok én gépem 10k-s fogyasztása, az már valóban sok
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
arty
veterán
remélem a PR maszlag mellett hamarosan ph! teszt is lesz és végre meg lehet itélni, mire is képes az ATOM (PR maszlag = ami az atomrol egész internetszerte olvashato)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
adalbert1
veterán
Jó neked, hogy ennyi szabadidőd van.
Másrészt osztom feel good véleményét, az utóbbi pár év játékfelhozatal egyszerűen siralmas, a régi játékoknak meg még sok is a gépem, szerintem a bekapcsolva töltött idő 70%-ban nem igazán kúszott 10-15% fölé a prociterhelés. Szóval tudnék mit kezdeni egy sokkal kisebb fogyasztású, kevésbé powerfull cuccal is.
-
Ősember
őstag
válasz Stalker-2572 #92 üzenetére
vagy csak egyszerüen most az a csucsmodell és azok mindig drágábbak
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Stalker-2572
veterán
1,86GHz-es több mint másfélszerannyi, mint az 1,6-os ez nekem azt sugallja, hogy igencsak ott van valahol OC határ is.
All Black...
-
feel good
aktív tag
Én is sokáig cserélgettem a megabrutál hardvereket, aztán vagy egyszerűen csak kinőttem a játékokból, vagy meguntam a finanszírozását a mutatványnak, de hirtelen nem érdekelt a 3d-s teljesítmény..
A mostani gépemben van 1 darab lecsavart tápventilátor, 1darab hdd, 1 darab passzív vga, és egy minimumra csavart gyári intel processzorhűtő. És így is ragyogóan megy minden, beleértve azokat, amikkel játszom már 5-6 éve.
A bazinagy CRT monitoromat 20e ráfizetéssel széles tft-re cseréltem, a 72 centis 100hz-es tévét meg eladtam, és tv tunerral nézek tévét a gépen.
(az új autóm is öt litert eszik) Most akkor környezettudatos lennék, vagy csak meguntam a fölösleges pazarlást?[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
meg 2 lcd monitor, meg hangfal, meg szünetmentes táp, és mikor nem használom a géápet, proci akkor is minimum 8-100%-on jár, mert wcg-zek vele(world community group, a gyengébbek kedvéért).
Szóval....Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
Úgy hogy 450-500w-ot eszik csak a gép plussz a szünetments, a 2 monitor, a hangfalak és mindez napi 24 órában, 7 napon keresztül(mert sokan nem tudják mi az a 24/7....
Myers:Le lehet pattanni...
Amúgymeg aki azt mondja hogy sporol a villanyszámlán, ok persze, nálam 10k-nál én is nagyon szivesen emgetenném, na de 2400ft-on, most sporol 150-et, ahelyett hogy mikor nem emgy a gép, kikapcsolná, annak nem látom értelmét....
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
KMT
addikt
Hogy jött ez a 10k?
Túlzással számolva a géped normál használatkor (idle,netezés...) fogyasszon 200 W-ot, játék alatt 400 W-ot.
Játszol mondjuk minden nap 6 órát (ez is ugye reális...) és a maradék 18 órában meg simán megy a gép, nem kapcsolod ki soha.
1 kWh 42 ft kb.0,2*18*31*42 + 0,4*6*31*42 = 7812 ft.
Szóval legrosszabb esetben is max havi 8k.
-
mcsabee
senior tag
Azért tartja meg a gépet, mert teszem azon tolja a gamékat ^^. Mert abban nincs ráció, hogy valaki napi 1-2 órát gamel, es akkor jó gépen akar játszani, de a jó gépe helyett vesz egy szerényebb teljesítményűt, mert annak kisebb az áramfelvétele. De persze embere válogatja. Én például a személyes nézőpontomból vizsgáltam meg a kérdést, mert kemény 150k hufért vettem a gépet, és bármikor játszhatnékom van, bármivel tudok játszani. Viszont (és itt most nem akarok hülyeséget beszélni, szóval ha tévedek akkor elnézést kérek) ezzel az atommal nyilvánvaló, hogy nem fogom a Crysis olyan bitang szép grafikával játszani :-). Hacsak nem teszek mellé bitang jó videókarit, de akkor meg már teljesen mindegy hogyha egy nagyobb energiafelvételű proci van benne és nem atom. Persze a megfogalmazott véleményem csak egy kiragadott lehetőseg a sok közül, ezt az atom dolgot kb ezer féle irányba kezdhetnénk el terelgetni :-).
Stay a while and listen...
-
simonzé
addikt
Már bocs, de ha megveszed 80-ért az új gépedet, akkor minek a régi? Azt eladod mondjuk 40-ért, máris egy év alatt megspóroltad az új gép felárát.
De a lényeg nem ez, hanem amire páran már rávilágítottak: Környezettudatosság. Ha már mennie kell annak a gépnek 14 órán át, akkor miért ne használnám azt amelyik feleannyit eszik? Ilyen egyszerű az egész. Nem vagyok környezetmániás, de hangulatvilágításnak energiatakarékosat használok, a gépemnél meg LED-es világítást szerkesztettem, így éjszaka nem kell más fényforrás hogy gépelni tudjak. Áramfelvétele: null koma null.I don't fit in. I fit out.
-
shtml
őstag
Nem az a gond, hogy az EU növelni akarja a kompakt fénycsövek részarányát, hanem az, hogy kizárólagossá akarja tenni használatukat.
Engem mindig is zavart az izzólámpák sárgás színe, mivel nagyon eltér a napsütés természetes színétől, amelyhez évmilliók alatt hozzászokott a szemünk. Ugyanúgy zavar az izzók rossz hatásfoka, szóval nekem ideális fényforrás a fénycső (nem a kompakt).
DE nem akármilyen fénycső! Háromsávos vagy jobb csövekkel világítok, 4000 Kelvin vagy efölötti színhőmérséklettel. Továbbá nem fojtótrafóról hajtom meg őket, hanem a kisebbeket kompakt fénycsőből kivett meghajtóval, vagy (és erre kezdek áttérni) direkt e célra szolgáló elektronikus gyújtókkal. Mindkét megoldás jóval 20kHz fölötti frekvenciát jelent, vagyis nincs vibrálás és természetesen bekapcsoláskor villogás sincs.
Gyanítom, hogy az EU igyekezetét egyes ipari körök is táplálják, a jó üzlet reményében. Én nem vagyok a kompakt fénycsövek ellen, de látni kell, hogy nem valók mindenhová. Ahol gyakran kapcsolgatják a világítást, ott még ma is jobb az izzólámpa. Udvarban, pincében vagy egyéb fűtetlen helyeken pedig határozottan hátrányos a kompakt fénycső, mivel hidegben jelentősen romlik a hatásfoka és sokkal lassaban éri el az üzemi fényerejét - gyakran mire rendesen kezd világítani, már le is oltják.
Az meg egyenesen mulatságos (vagy ki-ki vérmérseklete szerint bosszantó), hogy ha bemegyek egy világítási "szaküzletbe", túlnyomó többségben vannak az olyan világítótestek, amelyekbe kompakt fénycsövet nem is lehet betenni, mert jobbik esetben kilóg a fénycső vége és ez igen ronda, rosszabbik esetben pedig nincs is elég hely a fénycsőnek.
(#74) spirit007
Sajnos nálunk a jobb minőségű kompakt fénycsövek is szinte kizárólag 2,700 K színhőmérsékletben kaphatók. Én ezért sem használok ilyeneket, nekem épp ez a sárgás szín bántja a szememet.A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
kohi
tag
szuper kis atomok vajon a nagyobb testvérei milyenek lesznek majd.
más: nekem erről a "minek törődni az árammal" témáról mindig az jut eszembe, amikor valaki azért folyatja a csapot mert úgyis általány van, ugyanez gázzal, stb vazz nem csak azért kell spórolni mert úgyis fix pénzt fizetsz érte, vagy azért mert a bőröd alatt is pénz van, hanem azért mert igenis foglalkozni kell a környezettel!
-
mcsabee
senior tag
OFF: Telefunen: Nekünk csak és kizárólag energiatakarékos izzóink vannak, és abszolút semmi baj nincs a fény színével. Eleinte egy kicsit fénytelenebbnek tűnt, de semmi egetrengető különbség. Hupsz amúgy hazudtam, mert nem mindenhol van olyan izzó, pl olvasáshoz kis lámpába rendes izzó van, de a nappaliban nem 5 db sima körte, hanem 5 db energiatakarékos, és szerintem szinte semmi különbség sincs :-) És abban tényleg van igazság, hogy nem gagyi olcsót kell venni :-).
ON: Ez a proci nem hülyeség, de ha teszem azt, összeraksz egy gépet 80k hufból netezésre ilyen procival, és havi szinten teszem azt megspórolsz 4k hufot az áramon, az kemény 20 hónap alatt hozza vissza azt a pénzt amit ráköltöttél, és csak ezután kezdesz el ténylegesen spórolni, saját pénztárcát nézve, azt nem vettem bele, hogy így ugye kevesebb áram fogyik el globálisan (persze a rendes PC-d ami sokat fogyaszt megvan, csak nem azzal töltesz 24/7, hanem tényleg arra használod, amire kell). De ha valaki csak 2k hufot fog meg az áramszámláján a az új gép miatt, akkor már 40 hónapot kell arra várni, hogy ténylegesen elkezdj spórolni, hogy az a 2k huf megmaradjon a kicsike pénztárcádban. Szóval nem hülyeség ez a proci, de nagyon időtállónak kell lennie, hogy egyéneket nézve megérje megvenni, szerintem!
[ Szerkesztve ]
Stay a while and listen...
-
Integra
titán
-
rudi
nagyúr
válasz Telefunen #71 üzenetére
Nem szabad elfelejteni, hogy az esetek 90%-ában ELSŐ A PROFIT aztán jön a zöld maszlag, mert azzal egyre jobban el lehet adni a dolgokat. Jönnek páran a hibrid autókkal, hogy sokan veszik. Kik veszik? Rengeteg halivúdi sztár a PR ügynökük ajánlására, mert az divatos, jó reklámértélű, XY védi a természetet. Közben meg egyelőre még nem bizonyított, hogy tényleg annyival környezetbarátabb lenne. A takarékos izzókkal kapcsolatban osztom a véleményed, rond a fényük, ezért nem is használom őket. DE! normál égőből csak 40 wattosat használok, TV-m TN paneles LCD, monitoromat azonnal lekapcsolom amint felállok a géptől, amit meg hibernálok. Ja, és a legfontosabb, hogy nappal vagyok fenn és nem éjjel égetem a lámpát
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
as_Rock
őstag
válasz Telefunen #75 üzenetére
Ha végigolvastad amit belinkeltél láthatod, hogy túl vannak lihegve a problémák, illetve már aktualitásukat vesztették (régi izzók okozták a problémákat, és azokat is csak bizonyos ritka esetekben) egyedül a tájékoztatási hiányosságok tűnnek igazán lényegesnek, de az könnyen pótolható.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
Telefunen
őstag
válasz spirit007 #74 üzenetére
Nem ilyen kézzelfogható dolgokra gondoltam, egyszerűen jobban szereti a szemem az izzó volfram fényét. De hogy ne lásd olyan rózsásan a helyzetet.
Én egyébként sem veszek semmilyen energiatakarékos izzót, nemhogy tesco gazdaságost, én a legköltségesebb, de legegézségesebb utat választom a körtékkel -mert az egészségem megér ennyit.
-
spirit007
senior tag
"energiatakarékos izzónak nincs olyan szép, meleg fénye mint a hagyományos körtének"
Hú vazze , tudod mi a [színhőmérséklet link] ?
Rá van írva mindegyiknek a dobozára ... csak nem a tacskó gazdaságos 159Ft-osat kéne venni .(inkább Philips/Tungsram) -
Godefroy
senior tag
válasz Telefunen #71 üzenetére
Hibrid autó nagy átbaszás, de ezt mindenki tudja marketing.
Már egy részecskeszürős dizel is kevesebb Co2 jutatt a levegőbe mint egy Prius, 2/3 annyiba kerülve miközben nem kell virsli gumikon közlekedni és 3 évente cserélni az aksikat (ami környezetszennyező).
Az enrgiatakrékos izzó meg van ami szép színű, de nálunk a vakito fehér divik.
Halogénnek a lexebb a szine, vegyesen használva lehet ésszerüen a szemet is kimélve élni.Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
Godefroy
senior tag
Mindkét tábornak van igazsága.
Mert valóban jó a spórolás, de vannak határok.
Havi 1000 forint megtakarítás azzal is el lehet érni, hogy nem 24/7 ben megy gép hanem Amikor szükség van rá.Nem kell függőnek lenni tőle.
És azt sem szabad elfelejteni az uj gép (alcsonyabb fogyasztású) beszerzése is pénzbe kerül előállítása környezetet szennyezi megint.Tehát mérlegre kell tenni, hogy mi éri meg.
a download/netetzés, nálam laptpról megy, fogyaszt 70 wattot max, de jellemzően 35.
ha valami számításigényes dolghoz kell, akkor ott a nagygép.Tehát csak ésszel.
És kiváncsi leszek egy teljes konfig fogyasztásra, mert szép a proci alig eszik de a chipset ram, stb mennyi?
[ Szerkesztve ]
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
Telefunen
őstag
Hibrid autó semmire sem jó, csak vakítani, energiatakarékos izzónak nincs olyan szép, meleg fénye mint a hagyományos körtének -ergo nem kínzom vele magam. Ott a duna, ott a tisza, ott az alföld, mi meg szénerőművekkel nyerjük az áramot.. ezért hagy ne én büntessem már magam.
-
Ősember
őstag
ebben nem is az lenne a legszebb, hogy kicsit fogyaszt, hanem hogy abszolut passzivan lehetne müködtetni nekem ez tetszik benne a legjobban az meg csak plusz áldás, hogy csökkent a villanyszámlán valamennyit.
van amikor egész nap csak áll a gép, megy a netrádio és néha szétnézek neten, de erre ugye felesleges a mostani gép... lényegében én is zsivesen látnék itthon egy ilyet______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Integra
titán
valszeg hibrid autót sem érdemes venni, mert nem hozza vissza az árárt.
sőt.
mégis vannak akik megveszik és csak remélni tudom hogy egyre többen gondolkodunk hasonlóan.
lassan hozza be az energia takarékos izzó is az árát, ha eltörjük akkor meg már ugye soha mégis megvesszük. és ez így jó, és remélhetőleg, ha minél többen veszik, idővel még olcsóbb lesz az előállítása...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
sokáig én is ilyen turbomen voltam, fúúú, 1500 wattos táp meg 5 gtx kártya toronyóra aranylánccal...
aztán most úgy vagyok hogy új amd csipszet, alacson fogyasztásra hegyezve, de a htpc-s céloknak tökéletesen megfelelve és minél egyszerűbb, tisztább konfig, minél alacsonyabb fogyasztással..
divat? teszek rá, jó érzés, még ha csak picit is spórolok a villanyból és valszeg én soha nem fogom észrevenni a számlámon...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
as_Rock
őstag
válasz Neil Watts #56 üzenetére
HybridCF, na bumm, a név a legkevésbé lényeges
[ Szerkesztve ]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
Godefroy
senior tag
200 as MMX-el is elment.
Emléxem, amikor a 166 ost kellett lecserélnünk kint a 97 es Ifabon a standon, mert az akadozva játszotta a DVD-t, a 200 as simán vitte. És mivel a cégnek nem volt saját otthonimat kellett beraknom
(a film Cliffhanger japánul, mert mást nem kaptunk-nem volt, nagyon kellemes voltArra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
feel good
aktív tag
kéne egy ilyen az asztali gépembe
-
Godefroy
senior tag
Az 1,6 os és az 1,86 os ára között miért ilyen nagy a különbség
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
luw2win
őstag
Z530 bestbuy grat intel
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
azbest
félisten
Azzal egyetértek, hogy anyagi szempontból nem biztos hogy megéri venni kisfogyasztású eszközöket a jelenleg használtak helyett... mert az életciklusa alatt nem biztos, hogy visszajön a befektetés.
Más kérdés, ha új rendszer összelállításáról van szó, akkor érdemes a fogyasztásra is figyelni (ami egyúttal a hűtés/hangerő szempontjából sem mindegy).
De ha jelentős felárat okoz az energiatakarékos megoldás, akkor anyagilag megint csak nem előny, viszont cserébe csendesebb lehet.Mellesleg ha a videókártya tud overlay módban filmet játszani, akkor nem lehet gond 500Mhz környákán már a dvd lejátszás. (overlay: nem a proci számolja a nagyítást hanem a videókártya, de a dekódolást ez még nem segíti)
I740 vga-mmal 225MHz-re lassított CeleronA procimmal is simán ment a dvd lejátszás. (ez már kicsit besegített a procinak is, '98-99es technológia). Ma már a HD lejátszás gyorsítása a szempont, de az újabb integrált videókártyák is megoldják.
[ Szerkesztve ]
-
nike_
addikt
Nagyon jó, lehet veszek a telómba egyet
-
veterán
-
veterán
-
-
FefeeX
veterán
Ez a jelenlegi VGA-mmal lenne szép, nem kellene hogy együtt izzadjon az alaplapival, de mondjuk a VGA lekapcsolhatna, mikor 2D-t használok, csak mert annyira nem esik vissza a radeonok energiafelvétele mint amennyire lelassulnak...
RMClock-ot meg használtam notinál, csak ugye ott is az a bibi, hogy a kijelző meg a VGA szívja a több áramot... Mondjuk így is, 1 óra 40 percről kb 2 órára, vagy szélsőséges esetben 2 óra 10 percre lehet feltornázni az akksi életerejét...
Ja amúgy az új intel prociknál meg már nem is kell RMClock, mert automatikusan támogatják a szorzó+fesz visszavételt... Tuning esetében mondjuk már kicsit bajosabb ez a dolog is
-
simonzé
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Bemutatkozott a Realme 14x
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X BOX, Alza gari 2025.11.15
- Thermal Grizzly AM5 Contact & Sealing Frame kifejezetten Ryzen 9000 & 9000X3D-hez! ÚJ!
- INGYEN FoxPost! AMD Ryzen 9 5950X AM4 tálcás változat (csak a proci) - 12 hó magyar bolti garival!
- Intel Core i7-4702MQ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest