Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Brutálisan elszállhat az új PC-s Snapdragon fogyasztása
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- OLED TV topic
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Na én kiváló magyarázattal tudok jönni, és az összes tanárom is ugyan így magyarázta.
Mi voltunk az "alfa" osztály. 2013 ban rajtunk tesztelték ezt a szakot, az új képzési rendszerben. Az hagyján, hogy fél év közepéig nem tudták a tanárok mit tanítsanak, de ez a szakma ahogy van egy katasztrófa. Ahogy a tanárjaim szavával éljek, aki összállította ezt a szakot, soha életében nem látott még műhelyben gépeket. Csak úgy csitt csatt összedobta, jóvanazúgy van benne informatika meg gépészet is.
Nekünk az értettségi utáni +2 éves volt. Na most 1 teljes év felesleges informatika után, ott járunk a 2. évben, hogy már az első napon kellene tudnunk műszaki rajzolni, műszaki rajzot olvasni, és alapvető gépészeti dolgokat tudni. Az osztályunkból senki még meg se próbált elhelyezkedni benne, mert kb úgy vizsgáztunk le, hogy éppen,hogy átvettük az alapvető műszaki rajzokat. CNC-t programozni nem volt időnk megtanulni.
Persze nem azt mondom, egy jó képességű diák, akit ha érdekel is és egy jobb iskolában tanul akkor lehet belőle jó CNC szakember, teljes mértékben. De totálisan haszontalan lesz a munkájához a hálózatok és barátai. Ja majd FTP ről tölti le a CNC kódot, amivel kimar egy UTP kábel krimpelőt.
Update:
Most látom te is hasonlóan vagy mint én, a hálózat érdekel a programozás annyira nem. Akkor ha nagyon érdekel a hálózat és jövőben esetleg foglalkoznál vele, ajánlom Cisco vizsgák letételét. Egy erősebb nyelvtudással már jó karrierbe lehet kezdeni, némi tapasztalattal meg arra mész tovább amerre akarsz, annak nagyobb jövője van mint egy mezei CNC gép beállítónak. Én is ezt az utat jártam végig. CAD-CAM után otthon "self study" ba tanultam hálózatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Xbox Series X|S
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3410 - i3-10110U I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i5-4GEN I 4GB I 240SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsón Google Nest Mini 2nd Gen
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 Pro emelt kapacitású 3330mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest