Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Előre bocsátom, hogy alapvetően Windows-os vagyok. Win 3.1-től Win10-ig lényegében mindent használtam. Az otthoni desktop-on W10Pro van (legális!
) és nem is áll szándékomban lecserélni.
Viszont mindig is érdekelt a linux világa, így nem is teljesen ismeretlen. Egyik első linux élményem az UHULinux 1.0-val volt.VirtualBox-ban kipróbáltam a Gnome verziót. Tetszik, csak a VB add-on nem telepedik. Így viszont elég akadós szerencsétlen. (a gép egy C2D E8400+4GB RAM ebből kapott 1 magot és 2048MB-ot) Otthon majd VmWare-be telepítem.
Nem vagyok geek, de a linux azért nem ismeretlen, eddig leginkább Ubuntu/Mint Mate/Sparky vonalon próbálkoztam. Pár virtuális linux-om mindig van. Valamint a NAS-on OMV. Így nekem hozzám a Debian vonal állt közel, valamerre még egy HighSierra is meglapul
) meg egy BlackPhanter is. (ez utóbbi viszont nagyon nem bejövős...
)Arch-hal egyszer próbálkoztam, de nagyon gyorsan kiábrándultam belőle. Az egész "ökoszisztéma" idegen volt. Az első próbák alapján a Manjaro-ban viszont kellemesen csalódtam. A felület lényegében megegyezik a legutolsó Ubuntu-val. Egy kezes, kellemes, felhasználóbarát operációs rendszernek tűnik. Felpattintod, belövöd és ha nincsenek extra igényeid, használod.
Talán ez az első, amire azt mondanám, hogy ha át akarnék állni linux-ra ezzel próbálkoznék.Köszönöm a leírást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- MIUI / HyperOS topik
- Windows Insider Program
- Okos Otthon / Smart Home
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Senki sem töröl ennél jobban
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-10210U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- MacBook Air 9,1 i3-1000NG4 8GB 256GB
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) és nem is áll szándékomban lecserélni.
) meg egy BlackPhanter is. (ez utóbbi viszont nagyon nem bejövős...
)