Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
-
Boxi88
őstag
"PH: Köszönjük szépen bacsis, hogy bemutattad a tesztlaborodat, és válaszoltál a kérdéseinkre! De még ennél is jobban örülünk annak, hogy értékes tagja vagy közösségünknek!"
De még milyen értékes!!! Sok ember napjait teszed vidámabbá érdekes tesztjeiddel!
Csak így tovább!
-
JetiRulez
őstag
Jó cikk lett!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Reaper22 #276 üzenetére
megértelek... szerencsére több kategóriában is készítek cikkeket, hogy mindenki megtalálja az ízlésének valót...
Pl te nem szereted a nem oda való dologgal való hűtést... viszont azt mondod hogy a tuningos cikkeimnek van értelme... valaki viszont pont fordítva gondolja, vagy van aki a laptopokat kedveli jobban, van aki a retro alkatrészek bemutatóját, stbstb.
Én csak ígyekszek sok rétegű lenni, hogy mindenkinek tudjak valamivel kedveskedni -
Reaper22
csendes tag
Jah, és régebbi kommentben valaki írja a "munkásság" szót is... Na, ez nagy ökörség. Nincs szó munkásságról. Annak van eredménye, ennek nincs. Ez egyfajta hobby. Ha nekem az lenne, hogy különböző plasztik kártyákat teszek ki válogatott kínzásnak, az is "munkásság" lesz? NEM!!! Csak egy ember agyának szüleménye. Én nem tisztelgek valaki előtt azért, mert azt a szerencsétlen procit megdobja egy gyertyatartóval. Inkább foglalkozzon tuninggal, annak veszik is hasznát a jónépek, de nem hiszem, hogy valaki szétborítja a gépét, hogy gyertyatartót rakjon a procira. Ezek a tesztek azzal egyenlőek, minthogy az emberek mostanában minden háztartásbeli terméket az ánuszukba illetve hüvelyükbe nyomnak. Nem oda való, de azért használják. Egyet mosolyog rajta az értelmes ember, majd el is felejti. Szóval ha hűtés kell, számtech bolt, ha pedig valami "segédeszköz", akkor Szexshop...
-
Reaper22
csendes tag
Volt egy 486sx, és ez 25MHz-es volt. Micsoda luxusnak számított ez még akkor... Kár hogy odáig fajult a piac, hogy a gyártók egymás torkának ugorva döntik nekünk a termékeket, majd javítanak rajta picit, máris más névvel kerül forgalomba... Szánalmas. Bacsis tesztjei pedig szinte minden tapasztaltabb pc felhasználóban felötlöttek, csak nem csinálták meg, féltették a hardverüket. Gondoljunk csak arra, hányan mondtuk a Pentium 1-2 korszakban, hogy "Tojást lehetne sütni a procin"... Ő megvalósította, ezért minenki a "respect" szóval dobálózik. Szeretem olvasni a tesztjeit, nem is arról van szó, csak nem értem, miért kell imádni valakit azért, mert nagy leleményeséggel olyan dolgokat rak hűtés gyanánt hardverekre, amik teljesen nem oda valóak. Ha én rakok egy jeges vízzel teli lábast egy P4 procira, akkor én is "respect"-et kapok???
-
Hun'reeth
őstag
Na ilyenkor érzem milyen öreg vagyok már.
Jó kis gyűjtemény, grat!
-
Cicero
őstag
Igen. Tipikus PC lúzer.
-
hcl
titán
Tulajdonképp a 8611212112. FPS játék, és a 2626823728. akciófilm sem hasznos közvetlenül senkinek (kivéve aki abból él). A Facebook sem.
Persze azokért te is rajongasz, az nem hülyeség? Az alkotótevékenységed meg lehet hogy nekem hülyeség...
Ami nem érint meg, abba minek kell beledumálni?Amúgy pl. egyesek szerint már maga a tuning is hülyeség. Amúgy ha megnézed a technikatörténetet, elég sok dolog indult hülyeségnek, amit ma használsz.
A másik, kockák. Tele van a tököm ezzel. A kocka nem csak infós lehet. Tulajdonképp ha nem lennének biológus, kémikus, orvos kockák, vagy fizikus kockák, sehol nem tartana az orvostudomány, meg általában a technika. De ez csak egy példa volt.
-
kariad
senior tag
Nem semmi a csávó! Csak így tovább.....
-
Cucuska2
addikt
,,a közösség egy érdekes tagja" - először leginkább arra gondoltam hogy 3 lábad van vagy valami
-
Pixelmaster
tag
ez fasza kis interview volt, tetszet hogy bepillantást nyerhetünk a szobába is
birom az ilyen elmebetegeket (a szó jóértelmében), mint bacsis, jó ha van az embernek szenvedélye, az ilyesmi átsegiti az embert az élet nehéz pillanatain is, legyen szó bármiről... aszem -
LonGleY
veterán
válasz
#31757056 #152 üzenetére
A te hozzászólásod tényleg csak egy szimpla röfögés volt.
Nem bűvölöm a hardvereket meg kenem lekvárral (ami poénnak elmegy), hanem használom őket. Nem látom a munkásságot a dologban, mert itt csak egy kocka hobbiról van szó, ami némi szórakozást nyújthat másnak is, amikor olvassák, de az egész senki számára nincs hasznonnal. Meglehet én is összeraktam, moddoltam többszáz gépet, mégsem érint meg a téma, talán mert van olyan térfél, ahol valós alkotótevékenységet űzök. Az egészben csak ez a semmiért rajongás bosszantó, nem a szóban forgó embert ítélem el.
-
Elmör
őstag
Bocsi, de ez úgy hangzik, mintha 2 lovat akarnál egy fenékkel megülni.
Menjen a kocsim 200-al, meg ne is egyen többet 6 liternél benzinből.Tutira meg lehet ezt is oldani (súlycsökkentés meg ilyesmik), de valami akkor megsínyli, ezért ilyen downclockra kicsit úgy érzem felesleges időt pazarolni. Nem úgy értem, hogy a cikkre, hanem nekem az lenne tutira, tehát elolvasnám szívesen, de nem kezdenék vele kísérletezgetni és nem arcoskodásból, hanem mert egyszerűen nem érdekel, ahogy kocsinak is mindig be kellene állítani pontosan a guminyomását (terheléskor) és akkor spórolnék 2 decit 100km-en, de amíg eltökölnék vele az az idő lehet több pénzt ér.
A bacsis féle dolgokkal sem kísérletezek, de azoknak már valahogy nagyobb vonzereje van.
Ennek ellenére tényleg várom a cikket, legalább megtudom hogyan is lehet downclockolni, azt még nem próbáltam soha. -
X@b3e
addikt
"25 MHz-es 486-os" - az milyen?
24 éves és nem annyira fiatal.. Hány éves lehet a cikkíró? -
nbk
aktív tag
én is 5évesen ültem elösször gép elött... Commodore +4 volt a masina...
Az XT-nél még kicsi voltam de az AT386-ost már unokatesómmal szedtük szét
kicsit idősebb vagyok -
Vincent_
aktív tag
Maximális respect Bacsisnak! Én azt hittem, végigjártam a létrát, de hozzád képest kismiska vagyok! :-)
Kitűnő érzék a cuccokhoz + az íráshoz is, csak így tovább! A fintorgók meg úgyis képtelenek az egysoros "szarazegész"-nél többet írni helyesírási hiba nélkül.
A legjobbakat továbbra is!
-
madarasz92
őstag
Nagyon jó cuccaid vannak GRATULA...
A szoba elárul mindent nálam is hasonló a helyzet csak itt telók vannak.. -
nyunyu
félisten
DEVICE=[drive:][path]HIMEM.SYS /CPUCLOCK: OFF
Hmm, 17 eve tologatom a DOSt, de en sem tudtam.
(Meg MS 3.3-mal kezdtem, utana 486-oson mar MS 6.0.)Pedig tavaly ilyenkor kb. 1 honapot szoptam egy hulye Via chipsetes ipari lappal, amire DOSt kellett volna rahergelnem.
Akarmelyik DOS-t (DR 7.03, MS 6.22, MS 7.0) probaltam, mindegyik verzio himem.sys-e elszallt, kifagyott a rakba. -
Pcm
tag
Csak a nagy önfényezés helyett meg kellett volna nézni a himem.sys kapcsolóit...
DEVICE=[drive:][path]HIMEM.SYS /CPUCLOCK: OFF
Tuningnál ez kötelező volt.
-
VIC20
őstag
"...könnyed stílusod ellenére nem vagy azért annyira fiatal. Huszonnegyedik évedet taposod,..."
Hülye!
(Nem Bacsis.)Bacsisnak minden jót, továbbra is érdeklődve várom élvezetes cikkjeit!
-
hunmyke
aktív tag
Le a kalappal a gyűjtemény előtt. El tudnám képezni, hogy bacsis szerkesztő legyen PH!-n
És ahogy látom sokan mások is...
Remélem még sok jó cikket olvashatok loguot-on. -
Zsolto
őstag
Hihetetlen, hogy egyesek bármibe képesek belekötni.
Ez a cikk jópofa színfolt volt, bacsis király arc, megérdemelte, hogy megismerjük, respect neki, csak így tovább.
Mondjuk azon én is elmosolyodtam, hogy a cikk elején egy 24 éves srácot próbál Rudi "nagy öregnek" beállítani, de ebből csak az derül ki, hogy én a 42 évemmel már gigamega öreg vagyok, és biztos van itt jó pár még nálam is überhipergigamegaöregebb tag. Az első gépemet 1990-ben vettem, egy 386SX volt, 1 mega rammal és borostyánsárga monitorral.
Azóta én is nagyon sok vason átrágtam magam, de bő másfél éve végleg laptopra váltottam. Szerintem is igaz a tendencia, amiről Rudi beszél -- egyre kevesebben berhelnek házba való vasakat.
De ez már nagyon off itt, szóval befejezem, hajrá pH!, éljen bacsis, a pH! celeb!
-
simonzé
addikt
Az Overclock/Downclockos kérdésre nagyon lekezelő választ adtál, pedig a downclock is művészet. Ha a teljesítményt hajszolod, kell az extrém hűtés. Viszont ha csendes gépet akarsz építeni, nem árt tudni hogy mi kell egy AMD X2-nek a passzív hűtés mellett is stabil működéshez. Nem arcoskodni akarok, de nekem pl. benne van pár órám hogy megtaláljam azt a kombinációt, amin még elmegy 1024-ben full detailen a BF2, de a proci (X2 4400+) még nem sül meg passzívan hűtve. Érdekes téma az is. Ha elfogytak a tuningos témák leeht errefelé nyitni.
-
hommeros
őstag
Hát jah, pro és kontra, ebben igazad van
De legalább ne ott tárold, ahol sokat vagy. Érdemes utána olvasni, sok érdekességet lehet talál erről a témáról, nem véletlen veszélyes hulladék.
Most az mivel lenne jobb amúgy, ha ilyen marhaságot írnék, ne egyél veszélyes hulladékot, vagy én mivel ismerlek, olvasom a logoutot, tuti nem okoz majd valami nyavalyát neked. Úristün. Csak hát megint sok itt az okos.
Sok sikert a tuninghoz!
-
Cyberb0b
tag
Tetszett a cikk! Grat Bacsisnak és csak így tovább
Van egy olyan érzésem, hogy hamarosan az ő neve lesz valamelyik PH-s teszt végén
-
QuToR
tag
Bacsis, örülök, hogy kicsiny kis megszállott csapatunkba tartozol. Neked az a szerencséd, és meg ne sértődj, az olcsó cuccokat piszkálod. Ha a top cuccokat piszkálnád akkor azt kapnád amit én, nagyképű újgazdag köcsög vagyok és húzzak el mindenhonnan. Én ezért nem szívesen írok semmiről amiket tesztelek, húzok... i7-975, Asus Mars (-ok) stb, stb......
Mindegy, nagy tisztelet neked, és sok ídőt, és megértő hozzátartozókat a további cuccokhoz, és türelmet azokhoz akik nem értenek meg téged, és kis megszállott csoportunkat.Q
-
-
eclipse006
őstag
szerintem igenis jó ilyen "tesztet" is csinálni,bacsis teljesen megérdemelte,mindig egyedi írásai vannak,és remélem lesznek még!!
én is irtam egy logoutos cikket,a második kommentben egyből kaptam valami oltást,amit sajna nemtudtam elolvasni, mert eltünt onnannem tudom hogy
-
izriot
tag
Bohóckodás, ami nem is probléma, mert ilyen is kell, csak én nem látom benne a szenzációt. Bár lehet csak én váltam immunissá az ilyenekkel szemben a külföldi oldalak böngészése során.
Amúgy az a neonház tényleg nagyon ízléstelen, lol.
-
gabor85: Hohó, hát a jó öreg Enterprise... Ezzel kezdtem a pályafutásomat! Még most is megvannak a kazetták hozzá, ereklyeként őrzöm őket.
rudi: Gratulálok a cikkhez/interjúhoz, jó ötletnek tartom és még olvasóközpontúbb színben tünteti fel a Prohardver!-t!
bacsis: Neked pedig a gyűjteményedhez gratulálok, csak így tovább!
-
gabor85
őstag
Ejj. Enterprise 128-a, senkinek se volt?
Ezzel kezdtem -
fasyrt
őstag
PH: Örülök, hogy a kezdeti kritika nem vette el a kedved az írástól. Ha adódna rá lehetőség, kipróbálnád magadat a Prohardveren is?
Bacsis: Persze, ez életem egyik legnagyobb álma!
Bacsis for president! Mikor lesz a ph! írói gárda tagja? Mondjuk, ha ne adj' isten kirúgnák?
-
puttputt
őstag
Szerintem sem árt némi színt vinni a "szárazabb" tesztek közé...
Egyébként, szintén "durva" masinán kezdtem (valahogy 93'-'94 körül).
Akkor még elég drágán jutottunk hozzá.Hercules Monochrome monitor (nem sokkal később "bővítés" CGA-ra - akkoriban mindig egy "EGA"-ról álmodoztam
), 286-XT, 8Mhz, 20Mb-os vinyó... és persze nagylemez meghajtó a fekvőházban.
Sajnos, már alig maradt valami a "régi jó dolgokból"...
Mindet elosztogattam, vagy kidobáltam /költözködések/ (ma már nem tenném meg ugyanezt-erre is részben a PH nevelt rá...
).
Úgyhogy, maximum egy régi, rozsdás mozsarat tudok neked ajándékba vinni legközelebb...
Nekem is ment a Prince (megahit) meg a Street Rod. Kinek nem?
A múltkori "bacsis látogatásos" blogomon csak a tegnapi nap alatt 1000 látogató!
+1 "szavazat" #225-re!
-
kukorizz
csendes tag
jó cikk, ügyes emberke
minden elismerésem^^ a szoba se egyszerű! csak így tovább majd egyszer a lekvár lesz a legjobb "hűtőpaszta"
-
Varoz
addikt
Ezt a cikket elolvasva már biztos, hogy jó napom lesz. Jó volt ez a PH! házhoz megy cikk.
Le a kalappal bacsis, komolyan tudsz valamit. -
Quan-Chi
őstag
igen biztos akad ilyen, nekem nagy faterom egy igazi kocka és gép függő! tőle kaptam az első gépemet is 6 éves koromba 1993-94 környékén Thomson TO8-D és neki már ez akkor megvolt egy jó ideje és előtte is volt gépe az öregnek ... jó mondjuk ilyen téren beteg egy kicsit ( programozó volt a ToMI Soft -nál , aztán a Matávnál elektronikai műszerész ) és a BME-n doktorált mikro elektronikából
most 73 és napi 10 órában kocka
-
nyunyu
félisten
Ez tetszett, de gyanítom hogy van olyan fórumozó is aki már akkor PC-vel foglalkozott amikor még Bacsis se született meg.
Nem tul valoszinu, akkoriban nagyon nem lehetett kapni IBM PC-t, vagy ha igen, akkor is heroinaron.
Egyszer lattam egy 1986-os Muszertechnika arlistat, egy XT-ert (8088 4.77MHz, 512KB ram, 2x5.25" DD, vinyo nuku, hercules) kertek 1 misit.
Egy AT mar 1.6M-be fajt
Mondjuk az mar joval komolyabb felszereltsegu volt: 286 8MHz, 640KB ram, 2x5.25" HD, 10MB vinyo, szines EGAFaterom 90-ben indulo vallalkozasanak vett egy PC alapu szamlazogepet, meg akkor is boven 500k folott volt a 286 12MHz, 1MB ram, 40MB vinyo, hercules+feher monitor.
De aztan csesztek megtanulni hasznalni, igy 92-tol en bitoroltam. (addig csak porfogo volt a szobamban, nem mertem hozzanyulni)
93 vegen vettek nekem uj gepet, akkor osztogattak 188k-ert a 486DX33, 2MB ram, 240MB vinyo, Trident 8900 512KB, 14" szines VGA monitor.
Most meg mar 100k-bol osszelapatolsz egy ketmagos gepet, 2GB rammal, 1TB vinyoval, 19" TFT-vel...
-
Joshi
titán
"PH: Gondolj csak bele, vannak olyan olvasók, fórumozók, akik még meg sem születtek, amikor te már PC-t kaptál."
Ez tetszett, de gyanítom hogy van olyan fórumozó is aki már akkor PC-vel foglalkozott amikor még Bacsis se született meg. -
bacsis
Közösségépítő
hajjaj mennyire igaz nálam is, hála az égnek
2-3 havonta mindíg eljön nálam egy pont: "úristen, mi a francról fogok nektek tesztet készíteni?! még van 1 anyagom, s utána kifogytam"... Ilyenkor elkezdek agyalni, mit kéne összehozni, naná hogy akkor nem jut semmi eszembe.. aztán úgy alakul hogy innen is kapok onann is kapok tesztelni valót, vagy egy jó ötletet, s most megint ott vagyok, hogy a következő 1,5/2hónapra megint el vagyok látva -
LackoMester
addikt
tény nem semmi a gyerek...
érdekes egy szoba,alaplapok a falon
nemrossz
-
EmThor
addikt
Ennyire nem tudtok miről írni??
-
gYaLo
őstag
Az az igazság,hogy eddig nem ismertem sem bacsis-t , sem a logout-ot...
Tegnap miután végigolvastam a cikket, elkezdett foglalkoztatni,hogy ki is ez a bacsis, milyen teszteket csinál, blogot írt ?!
Nosza mindent végigolvastam (tojás sütés, pasztás teszt, porszívó, vízhűtés) és bacsisban egy igen szimpatikus embert ismertem megm, várom a következő írásait (főleg a fagyállós vízhűtést) !
Otthon van 1-2 kacatom,amit már nem tudok mire felhasználni.
Majd elkérném a pontos címedet, és ajánlott levélben elküldeném, ha tartasz rá igényt
(Alaplapok, 1-2 vga, proci is talán sötöbö)
Üdv: Norbi -
Feruendios
tag
Jó lenne a prohardver-en is bacsis cikkeket olvasni heti rendszerességgel.
Bacsis for president
-
Zé_Mester
őstag
bacsis, láttam írtad fentebb, hogy a felajánlásoknak mindig akad hely.
kezdj el keresni egy helyet azt javaslom, de szép helyet, mert nem akár mit kapsztekintsd a HUN eXtreme OC Team felajánlásaként
hogy mi az, azt még nem árulom el, had egyen a penész
-
emzeperix
tag
"nem vagy azért annyira fiatal. Huszonnegyedik évedet taposod"
De jó lenne...
-
WD40
aktív tag
A cD0 steppinges Celeronnak tényleg vége van. Azon kívül még egy procim ment tönkre, amikor tojást sütöttem rajta. Nem bírta a stabil 110 fokot.
Állat
Az a tapéta meg igencsak rusztikus(#200) malwy: Jaj.
-
Elismerésem megérdemelted!!!!
-
PH-User
addikt
Szóval ez a te kis hardver-szentélyed!
Meghajlok tudásod előtt! Talán akad nekem is egy pár régi processzor itthon. Írj, ha érdekelnek!
-
Elmör
őstag
Gondolkoztam már azon is, hogy ahol dolgozok mennyi rossz alkatrész van, elhozhatnám, de az mégsem olyan, hogy az enyém lett volna, átéltünk volna idézőjelben sok-sok kalandot, örömöt, haragot.
Szóval inkább csak azt teszem ki, ami már az enyém volt valamikor és basszus a legelső procimat kidobtuk, amikor kicsit "elamperált" egy 1GHz-es P3-as volt.
-
Na először is grat!
klassz a cikk néha nem árt egy kis családiasság ide a PH!-ra sem
Bacsisnak meg további sok sikert. Reméljük ezzel a cikkel is öregbítheti a hírnevét és talán hozzáad az önéletrajzához is valamit!Jövőre Én is szívesen ellátogatnék valamikor... jó volna valami dual Slot A-s lapot beszerezni
Nagyon kíváncsi vagyok mit művelnek azok a kis téglák.
másodszor is OFF: Gyerekek, aki fikáz az vegye már észre, hogy válság van! Én is látom, hogy régebben voltak giga mega tesztek, rettenet vga mennyiség meg minden, ma ez már nem dívik, de valszeg az olvasók is változnak, hígul a nép és többen olvassák a kacatokról, mókás marhaságokról készült cikkeket mint a mega alaplap/wincsi/vga teszteket. Most mikor sorra mennek csődbe a cégek ne baztassuk már szegény bandát. Örüljünk, hogy van egyáltalán ez a site és a dolgai. Azt majd mikor azt veszitek észre, hogy jön valami külföldi site és "felvásárolja" őket, akkor meg sírok, hogy végük, Én addig örülök, míg ez van(csak eszembe jutott, hogy "sírtam" mikor a PC Guru-t kinyírták).
ja és még valami... észrevettétek, hogy mennyi hsz van? Ennyit ilyen rövid idő alatt az intel vs amd vagy ati vs nvidia totyikok szoktak produkálni! Azaz ott vagy a szeren Bacsis!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo Y720 Cube kompakt gamer PC: i5 7400, 16GB RAM, GTX 1070, 512GB SSD
- ROG Ally X (Garancia+Sok ajándék)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes