Új hozzászólás Aktív témák
-
adrian87
tag
válasz t72killer #26 üzenetére
Nekem 330-as atommal 945gclf2 van 1 gb rammal ubuntu 10.10-el. Mindent felismert még a noname wifi modult is. Ha kellett neki valami pl.: codek kérdezet és enterre telepítette magát.
Miért kell a linuxokat szidni? nem értem, anno mikor XP-s gépem volt p4-el 512 ram kavés volt 2,5 éve...most meg az 1 gb-ből 300-at használok 667mhz-re korlátozott rammal....
Önkéntes adminok, piaci kofák és NAGYOBB KOCKÁK kíméljenek! - de tényleg
-
-
Tigerclaw
nagyúr
"...IDC Magyarország hardverpiaci elemzője szerint a magyar vásárlók kiábrándultak a netbookokból, ami egyértelműen érezhető az eladásokon. Egy éve még az noteszgép-piac 20 százalékát adták a netbookok, ez mára a 10 százalék közelébe esett és folyamatosan csökken..."
Ezt most olvastam egy másik portálon. Most akkor kinek van igaza? Bár itthon semmi sem egyszerű.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Djuree
félisten
Jeff Orr ezen szakadtam
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
törölt tag
válasz t72killer #21 üzenetére
olyan 4 óra körül netezve. wifi kikapcs meg minimál fényerővel többet. de van ennél nagyobb aksi is, meg alapból elég sok hülyeség fut a háttérben, majd hétfőn a repülőn terveztem egy tesztet lesz rá vagy 14 órám
viszont cserébe végigtoltam rajta már a modern warfare 2-t elég szépen, titan quest is szépen natívban fut, telóra pedig kicsit gyorsabban konvertálgatok filmet. tény hogy aksiban az enyém nem veszi fel a versenyt a 10-12 órás netbookokkal, de a kategóriájában vannak ennél jelentősen jobbak is, nem sokkal drágábban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz t72killer #14 üzenetére
x2 neoval, 320-as vinyóval 13.3-as kijelzővel 2 giga rammal nettó 100 ért vettem nemrég. bár már ott nem lehet kapni, de szerintem ennyiért pl komolyan érdemes elgondolkozni ezen is. aksiban persze 4 óra körül mozog, és azért 1.8 kiló körül van. de ha ellopják nem sokkal többet bukok mintha egy netit csatnának el.
-
Laci.M
senior tag
válasz t72killer #16 üzenetére
Az én következő gépem pont egy ilyen 2magos Atom procis, ION2-es netbook lesz. Itt a PH-n is van róla teszt, eléggé dícsérték, egy i3 procis gép, ami kb 40K-val volt drágább egyáltalán nem verte el. Asus 1215N -érdemes rákeresni. Nemsokára váltok monitorról TV-re, úgyhogy a fullHD-nak, és a HDMI-nek is hasznát fogom venni, 12 colos úgyhogy hurcolászni se vészes. Tudom, hogy ennyiért jobb 15colos gépet lehet kapni, de azt meg hurcolássza fősulira az akinek 6 anyja van, vagy igazi kocka... Egy csomóan járnak eladásra hosszabbítóval, meg töltővel, én meg csak röhögök rajtuk, mivel 7-8 órát lazán kibír a kisgépem. Egyik srác 17colos csúcsszuper gépének a tápja nehezebb mint az én egész gépem. Ha azért jön be előadásra, hogy vadi új játékokat játszon akkor inkább maradna otthon, sok értelmét nem látom...
Aláírás
-
t72killer
titán
válasz muxi-muxi #15 üzenetére
Ja, ha már mobilizálhatóságnál tartunk: egy ilyen gép nagyon jó adatok, filmek, fényképek szállítására: miért 160GB-os hdd-vel szerelik mindet, amikor már 500GB-1terás notivinyók is vannak + egy eSATA kimenetbe se halna bele a gyártó...
csakhát úgy vannak ezzel, hogyha kiadnák a mindenre használható gépet, akkor be lehetne csukni a boltot jópár évre. Egy mai ION2-es, 2magos atommal szerelt noti nagyon sokáig elég lenne alapfeladatokra - de nem olyan áron, amiből már egy notebookot vesz az ember, kompromisszumok nélkül!
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
muxi-muxi
senior tag
Prezentálni, netezni, zenét hallgatni, DivX-et nézni, jegyzetelni alkalmas. SEMMI MÁSRA NEM.
A HD filmek nézegetése már necces, a fullHD csakis ION-on lehetséges (ott is molyolni kell a DXVA-val, és még így sincs azonnal felirat - tényleg, meg tudná mondani valaki hogy MP home Cinema alatt hogy lehet kinyerni a feliratokat mkv-ből?)
A laptop-nettop-subnotebook mánia már kicsit unalmas lenni, mondom úgy hogy most is egy Aspire One-m van és előtte s volt már notim. Lesz is még netbookom az biztos, mert nagyon szeretem a mobilizálhatóságukat, és nőjön csak az a piac (és vele együtt a választék is), de hogy asztali gépem MINDIG lesz mellette, az is biztos. Mondom ezt úgy, hogy még az asztali gépen is egy duplamagos Atom (Ő már a játékon kívül - KOMPROMISSZUMOKKAL - mindenre jó. Rohadna meg a szegínység, meg a váálsáág...))
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
t72killer
titán
Nekem egy 1001p-m van, az ubu 10.04 simán megy rajta (anno a wifihez kellett kézi kernelfrissítést csinálnom, minden mást felismert). Netbook remix et tettem fel, de a rendes asztali gnome-felülettel használom (a netbookos asztal nem tetszik). Párhuzamosan fel van téve a win7 is, de ő néha lassúcska az 1GB RAM miatt
Csatlakozva Laci.M-hez: jó kis gép, de elég szoros korlátai vannak: a szerencsétlen GMA 3150 win alatt képtelen 1920*1200-as megjelenítésre (ekkora a nagymonitorom), és nem gyorsítja a HD tartalmakat. Az atom proci is gyengécske, kb a 7 évvel ezelőtti mobilprocikkal egyenrangú. egyelőre letöltőgépnek+netezni tökéletes a kis netbook, de ha kijön valami használható az AMD istállóból (10W alatti fogyasztású, 2mag+2GHz-es Bobcat, DX11-es grafikával...) fejlesztek
"#13: aki egy kicsit többet akar az az ulv kategóriában keres majd gépet"
Igen, bár ha extra akksiidőre és minimális súlyra hajtanék (+nem lenne szempont a teljesítmény), akkoris netbookot vennék. Pl utazós gépnek tökéletes, annál inkább, hogy olcsó, és ha ellopják, nem megy csődbe az ember.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
én u90-el toltam közel két évet. abban 1 giga memó volt win 7 el. kb hasonló amit éreztem, csak én nem is erőltettem a 720p-t. viszont alap feladatokra tökéletesen megfelel, és hordozhatóságban verhetetlen egyelőre. sokkal szívesebben hurcoltam mint a mostani dm3-as pavit pedig ez se egy nagy darab.
aki egy kicsit többet akar az az ulv kategóriában keres majd gépet, azok már tényleg ki tudják váltani a notikat úgy, hogy minimális kompromisszumra kényszerítik a vásárlót
-
törölt tag
Úgy látszik jól helyezkedik az atom
Userek pedig nem pazarolják a pénzt komolyabb gépekre mert hogy "?minek?".
Egyetlen kínom: hogy az integrált videóvezérlő idiótán kezeli a videokimenetet clone módban
-
lenox
veterán
En probaltam, eddig 10.04 desktop volt rajta (hp mini 110), most felraktam a 10.10 netbookot. Netezni meg videot nezni lehet. Persze nem tudom, milyen beallitassal tudok neked segiteni, a wifi-hez kellet csak google-t hasznalni, de 5 perc alatt megoldodott, tobbi ment magatol.
-
geezer
aktív tag
-
Laci.M
senior tag
Én egy Asus 1005HA-H-t használok január óta. Nem tudom milyen volt 1GB rammal, én alapból 2re cseréltem le. Nem olyan rossz kis gépek ezek. Nem működik a rendes gépem így ezt használom főgépnek is, egy FullHD monitorral. Rendes 720p-s filmek a legtöbb megy, amelyik nem az sz@rul van konvertálva. Jó kis gépek ezek, csak tudni kell mire lehet használni, és mire nem. Nekem általában egyszerre: msn, netrádió, torrent, böngészés -ezek alapból egyszerre mennek, és türhetőén elfutnak. Normális programokat kell használni ezekre is:
netezni: chrome (firefox kb 36 kiterjesztéssel felejtős, IE-alapból leírtva a gépről!!)
film, netrádió: VLC
torrent meg természetesen uTorrent
Ja és win7-et használok, nem butítva, effektek bekapcsolva.
Na de, hogy mondjak valami negatívat is! A youtube és társai féle flashvideók gyakran szaggatnak. Azt, hogy az Atom tetülassú, és hogy semmilyen 3D-s teljesítményt nem lehet tőle elvárni azt előre tudtam, így nem csalódtam benne! (9 hónap utáni vélemény!)
Ettől függetlenül egy hónapon belül lecserélem, 2.gépnek tökéletes gép, de elsőszámúnak csak félmegoldás.Aláírás
-
Chanel
tag
ez várható volt.szerintem a noti felhasználók 50% ban,netre,msn-re használják a gépet.arra meg bőven elegendők ezek is
-
Gaben1
tag
hát amit én használtam az biztos hogy memóriahiányban szenvedett mert a proci kihasználtsága 20-30 % volt mindíg a memória meg alapban 800-900mega volt
a videónál klasszikus 700 megás avit próbáltam, éppenhogy jó volt,de a kamerám által rögzített full hd nál sajna már diavetités volt ami várható is volt
ja egyébként win7 el használtam ! ,ezekre max xp-t tennék[ Szerkesztve ]
gigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
Gaben1
tag
én használtam 10" -os netbookot 2 hónapig hát sajnos még messze van a várható sebesség a notebook-tól mivel ezekbe 1 giga ramot raknak és win7 hez ez édeskevés :S persze alap feladatokat csináltam vele énis pl netezés ,de egy baromi gyors nettel is csiga lassu volt legalább 2 giga ramot kellene beletenni .
egyébként a kijelző minőségével nincs gond,de pl. filmet max avi-t érdemes nézni mert a többi szaggatgigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
geezer
aktív tag
A netbookok erősödni fognak, és szélesebb feladatkör ellátására lesznek képesek (ergo közelítenek a notebookokhoz), a tabletek pedig hardveresen és szoftveresen (OS) is javulni és olcsósodni fognak. Ilyenformán sokan átállnak majd a tabletre netbook helyett, de egyes alapvető korlátok miatt (hardveres billentyűzet hiánya pl.) soha nem fogják igazán veszélyeztetni a netbook-notebook piacot. Inkább olyan helycserés támadás: netbookok fel a notebookok közé, és helyükre (vagy picit azalá, ahol a netik voltak) bejönnek a tabletek. De szerintem nem fog számottevően kevesebb netbook fogyni emiatt...
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Okos Otthon / Smart Home
- EA Sports WRC '23
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PayPal
- Elemlámpa, zseblámpa
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Remek áron eladó dobozos új 11.Generációs i5 8gb 256 Microsoft Surface Laptop Go 2 garanciával!
- Lenovo ThinkPad L450, 14" HD Kijelző, I5-5200U CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfá
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 1TB SSD, W10/11, 27% áfás
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfá
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest