Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És az NV SDK-ja melyik gyors CPU-s C/C++ fordítót támogatja? Melyik hozzászólásomban értékeltem a Stream SDK, vagy az NV SDK jóságát? Csak azt írtam le, hogy mi mit tud, vagy nem tud.
Nem, ez csak egy egyszerű tény. Az éli túl a rendszerszintű integráció, aki képes platformot kínálni. Az NV nem képes erre, így nekik nem jó az AMD és az Intel útja, vagyis kifejezetten ellenzik, hogy az IGP ott legyen a CPU-ban. Gondolom sejthető miért. Elég sok gond, hogy elveszett az IGP piac, hát ha még a belépőszintet is megnyirbálják az integrált holmik teljesítményével. Az egyetlen út, olyat kínálni, amiért megéri egy IGP-vel hasonló teljesítményű GPU-t venni.
Nem, én nem azt írtam, hogy csak egy OpenCL SDK jó, hanem azt, hogy a fejlesztőnek nincs sok választása, mert csak a Stream SDK támogat CPU-t, vagy gyors, CPU-s C/C++ fordítót (ICC). A kettő között jelentős különbség van.
Az NV nagyon keveset ír nekünk az OpenCL-ről. A CUDA él náluk, ami érthető. Éppen ezért azt reklámozzák orrba-szájba, az OpenCL-t pedig halkan fejlesztik. Ez azt is eredményezi, hogy jóval kevesebb infót közölnek róla. Az OpenCL nem lehetőség, alig lesz olyan vásárló, aki az IGP-s noti mellé megveszi a hasonló kategóriás GPU-t, hiszen az OpenCL-t mindenki támogatja, ergo, mi értelme a plusz pénzt kifizetni rá. Remélem érthető, hogy miért probléma, ha nem a CUDA-ra készülnek a programok.Nem értem az elfogultság vádját. A hírben egy szó sincs, az NV-ről. Egyszerűen bemutatja a Stream SDK 2.2 változásait. Majd ha az NV is hírez arról, hogy az ő OpenCL SDK-juk hogy áll, akkor írunk róla egy ugyanilyen bemutató hírt, de egyelőre heti egy-két alkalommal csak CUDA anyagot kapunk. Persze ezt már rongyosra tárgyaltuk, hogy ez miért van. Arról meg mint mondtam nem tehetek, hogy az NV nem tudja követni a rendszerszintű integráció útját. Ezzel szembe kell nézni. Jó ideig lehetőség lesz egy plusz GPU-t venni a PC-be, aki az NV-vel szimpatizál megteheti, miután kifizette a prociban lévő IGP-t. Sok embernek nem tetszik, hogy így alakulnak a dolgok, de az Intel és az AMD ezt akarja. Az AMD-nek pedig joga van arra, hogy a teljes platformját támogassa. Ez nyilván kedvezőtlen az NV-nek, de nekik ott a CUDA. Azzal le kell zárni a piacot, hogy minden gépbe NV GPU-t vegyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Tomato firmware
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Könyvajánló
- Kompakt vízhűtés
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Elden Ring
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest