Új hozzászólás Aktív témák
-
kircipeti
senior tag
Veletlenul nem vett valaki azota egy Chieftec WH-01-est?
-
F e Z o
veterán
sztem ezt a tápot ki se lehet használni....
-
Soak
veterán
Ő az... ma jön meg PC Power and Cooling Silencer 750W ... amugy meg felőlem jöhetsz, legalább ráéreznél az izére és a teszt procik nem csak léggel lennének tesztelve
szerk : Nekem nem CF (piros) ,hanem SLi-s (fekete) , de csak szinben különböznek
szerk2: Esetleg a csatik különböznek..
-
Snoop-y
veterán
Annyira nem nagy durranás ez a ház. Akkor már egy Chieftec bravo nagyobb szebb könnyebben szerelhető 2x120-as 5x90-es venti fér el benne belefér eatx lap is a vinyók pedig oldalról szerelhetőek.Vagy felül hotswapelhető és csak 23K a ház nem pedig 27K.
-
glutamin
őstag
Ilyenkor mindig elcsodálkozom, hogy én 8500-ért tudtam Chieftec házat venni. Nagyon belenyúltam akkor, de valóban jó kis házak ezek
-
Kriza
őstag
Hát ez igen! Jól látom, hogy ezt a tápot a Sirtec gyártja?
Végre nem spóroltak a kondikon sem. Nem sokan raknak Rubycon kondit a tápba.
Az persze más kérdés, hogy mekkora létjogosultsága van ennek a teljesítménynek. -
Blackhole13
senior tag
Áhh, nagyon jó kis ház, kár, hogy nekem kicsit sok...
-
Speed®
titán
-
rudi
nagyúr
Éppen itt van a kutya elásva. Az a szűk réteg látja értelmesnek, akinek ez a hobbija, kedvtelése, szórakozása. Aláírom, hogy egyeseknek szórakoztató 3D mark és egyéb rekorder gépeket összerakni, de attól még nem válik ez általánosan értelmes, hasznos dolognak. DE! nem is kell annak válnia. Igen, van egy szűk felhasználási köre ezeknek az 1 kW körüli tápoknak, egy nagyon szűk, és ebben a körben az 1200-as Chiefzec tényleg ekészen jó ár/értékű.
Tökéletes volt a hasonlatod. A busz egy hétköznapi életben használható dolog a drag gép meg egy elruhgaszkodott szórakozóeszköz. Ugyanez igaz a szerverre és a tuninggépre is.
-
BobChemistry
őstag
ha nem 27 ezer lenne a ház, meg is venném
de így...marad a bravo -
Speed®
titán
Ez a te véleményed, más, akinek ez a hobbija, ugye értelmesnek látja.
Persze, hogy egy szerver körberöhögi. De szerveren nem futtatnak DMarkokat. Ez olyan mintha egy buszt hasonlítanál össze egy dragre épített járgánnyal
Szerintem ezen az áron rendbenvan, ellentétben a 70-80ks 1kWosokkal... -
rudi
nagyúr
Bocs, de ezek az eszközök szerintem messze vannak az értelmestől, de tény hogy valahogy indokolni lehet a használhatóságukat. Lényegében viszont hobbi vagy reklámcuccok. Komoly projektekben a tuning szóba sem jöhet. Persze egy 96 fiókos, fiókonként két négymagosos szerver körberöhögi a legnagyobb sima PC-s tápot is
hogy kell számolni? 96 rack x 2 proci x 130 W TDP = 25 kW? No, és azoknak a gépeknek a használhatóságához már nem férhet kétség. Meg ugye egy nagygépnek kötelező folyamatosan 100%-on futnia mert másképp pénzpocsékolás lenne a fenntartásuk.
-
Speed®
titán
válasz
#72042496 #21 üzenetére
Az értelmes keretek megítélése egyénenként változó
A széthúzott QuadCFes konfigot is lehet használni a GPGPU project segítségével mindenféle orvosi szimulációkhoz, proci meg nem keveset tolna BOINCal.
És még nem beszéltünk az AMD Spider platformról, 4db HD3870es CFXben GPGPU célra használva még húzatlanul is irdatlan számolókapacitás
Szóval szerintem ez a táp jó dolog. Nem, nem lesz általános, de ha kell, van.rudi
Ezekszerint a Review készítője a készenlétit is főtrafónak vette. Remek..
Igen, valószínűleg a húzott Q66 rántotta be a kelleténél nagyobb mértékben.
Mérés hiányában nem bizonyítható, de az elmélet igazolja valamelyest.
Kíváncsi leszek mire váltanak XtwinZék, egy ilyen Chifit javasolnék nekik. -
rudi
nagyúr
Nem, nincs neki három, hanem csak kettő mint az 1000 wattosnak (nagy sárga trafók tök középen). Szerintem a harmadik, kicsike mellettük (a takarólemez alatt) a készenléti kör trafója. A vezérléssel meg arra gondoltam, hogy a 12 voltos feszültség a két főtrafóra van osztva ugyan, de azon belül is szétszedték 17A maximumú részekre, ami fejenként max 204 wattot enged. Elvileg ezt figyeli a túlfesz és túláramvédő elektronika és ha több kakaót rántanak be az egy részlegre kötött cuccok, akkor jön a lekapcsolás. Kellene keríteni egy (két, több) lakatfogót (darabja kb. 40k), ami egyenáramon is méri az áramerősséget és figyelni vele a tápből kijövő 12 voltos szálakat.
-
Speed®
titán
Itt egy Galaxy Review. Legalul láthatod a belsejét.
"The untrained eye might not notice a few components in the Galaxy PSU, such as the use of triple transformers. Most high end power supplies only use one; very few use two. The Galaxy dedicates one transformer for the 12v rail for the processor; the others take care of the other components in the system. This provides the ultimate solution for stability of the triple quad, quad CPU, quad SLI, and quad graphics. It also provides power for 24 peripherals."
Szóval a Galaxynak 3 főtrafója van
Nem vezérlésgond volt
A túlfeszelt Quad és a húzott XTk iszonyatosan kajálnak. Soakék Prokat húztak, de ugye ugyanarról beszélünk, ha órajeleket nézzük.
Külföldön meg nem ritka, hogy túlfeszeléssel meg szárazjéggel szórakoznak a vidkarikkal is /mitöbb, kompival../.
Meg lehet nézni milyen gépekkel lövik manapság a 3DMark csúcsokat.
Konkrétan k|ngp|nék eredményénél sasold pl. a gépet -
kozmate
tag
A fix vezetékekkel együtt nem gond három GeForce 8800 Ultra, esetleg hat GeForce 8800 GT vagy Radeon HD 3870 táplálása sem.
-
voronoi
tag
Egy szervernel miota szamit a hangja? Egy szervernek szerverteremben a helye, mi kozom hozza mennyire hangos.
-
BRinyo
aktív tag
Szimpatikus kéró....
Nem flame-elni szeretnék, de mivel jobb ennél a cosmos1000? Külsőben másképp jelenik meg, de ebben sztem sokkal jobb a hűtés. -
Speed®
titán
Mondok egy példát:
Végy egy quad procit és mellé egy Vapo kompit, aztán húzd fel ~5GHzre.
Végy 2db 2900XTt, aggass rájuk vizet és húzd fel őket ~1000/2000MHzre.
Soakéknál hasonló konfiggal kisebb tuninggal kifulladt a 850es Galaxy
Ez a táp valóban sok, ha 7köznapi használatról beszélünk. De nem arra szánják.
Kvalitásához mérten az ára is remek, tekintve hogy 850es Galaxy ugyenennyi.. -
Hakudoshi
tag
Nem igaz, hogy nincs értelme ekkora tápot gyártani.
Gondoljatok csak bele: Ezek után USB-portról mehet majd a hajszárító, a porszívó, az erősítő/házimozi, valamit a mosógép és a mikró is.
-
george11
addikt
Korrekt ez a ház, csak kár, hogy egyetlen egy vinyókeret jár hozzá alapban
-
Gergő_
őstag
1 év alatt szép kis villanyszámlát "csinál" ha ki van használva a "kicsike".Lehet egyáltalán olyan gépet építeni ami 800W-ot fogyaszt? persze értelmes kereteken belül
-
Thulcandra
senior tag
Ház tetszik nagyon.
A táp meg, őőő, AMD spider rendszerekhez jó lesz majd. Aki tud olyat venni, az már a villanyszámlát is ki tudja fizetni
-
Thomas1
addikt
Nah, ez megint egy olyan "kinek nagyobb a..." dolog.
Semmi értelme, de mégis megcsináljuk, és nem csak 10W-al lépjük túl az Enermax-ot, hanem egyből 200-al.A ház viszont nagyon tetszik, lecserélném rá a jelenlegi Chieftec-em, igaz semmi szükségem ennyi 5,25-ös helyre. De szépen mutatna az asztalban.
-
törölt tag
Mekkora batár tápegység! Lehet rohanni a boltokba, erre cserélni az 1000 W-os szutykokat, "legyen benne tartalék" alapon.
-
robekri
addikt
A csifi
az csifi, eddig csak egy rossz szériája volr a 410Wos táp!
Nekem tettszik! Esetleg erre lecserélném a mostani házam! (természetesen ez is chieftec 6x5.25
)
Üdv.: Robe
-
fanti
addikt
Nem semmi a táp! Igazi kuriózum gigantomán felhasználóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a WH-02 kisméretű szerverházat és a Chieftec legerősebb, 1200 wattos tápegységét.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest