Hirdetés

Komoly Chieftec duó

Hirdetés

Chieftec mini szerverház kívülről

Egy dologban mindig is jó volt a Chieftec. Kiválóan tud nem annyira szép, de roppant mód praktikus és jó nehéz házakat csinálni. Mai tesztalanyunknál, a WH-02 jelzésű, egyébként a Smart modellcsaládba tartozó háznál is a bevált recepthez nyúltak. Ismét egy sötét színű, minden sallangtól mentes, meglehetősen mély, kihajtható lábakon álló dobozt kaptunk, ami egyáltalán nem baj. Azért egy újdonságot is felfedeztünk rajta: a tetejére vágtak egy szellőzőrostélyt.

A Smartokra jellemző, vékony rács borítja szinte az egész homlokzatot, csak az előlapi kezelőszervek középtájt keresztbefutó sávja töri meg. Hátulról is teljesen szokványos a WH-02. Felülre kerül a tápegység, melynek hátsó rögzítőpanelje kiszedhető. Az alaplap csatlakozói mellett 12 centiméteres ventilátor trónol.

Nyilvánvaló volt, hogy az előlapi rács felső része kinyitható és néhány 5,25 colos meghajtóhely van mögötte. Arra viszont nem számítottunk, hogy az alsó részleg ugyanígy viselkedik. Összesen tehát kilenc, kívülről is elérhető bővítőhelye van a csupán 46 cm magas háznak, ami szerveres HDD-rekeszekhez, hot-swap RAID-dobozokhoz nagyon jól jöhet.

Végre nem a szokásos, csúnya takarókat kaptuk az üres helyek lefedésére, hanem szép fémrácsosakat. A kétrészes ajtóval együtt visszafogottan elegáns lett a WH-02, ráadásul ez egyáltalán nem ment a használhatóság rovására. Talán az ajtók zárját megoldhatták volna okosabban is, mert ennél a modellnél csak egy-egy kis műanyagfül feszül az előlapnak. A WB-01-nek a teljes homlokzatot egyben lefedő, kulccsal zárható ajtaja van, ráadásul ugyanannyiba – körülbelül 27 000 forintba – kerül, mint a WH-02.

Alul a megszokott kihajtható lábakat találtuk, melyekre a 46 cm-es magasság és üresen is 11 kilogrammos tömeg miatt szerintünk nincs túl nagy szükség. Opcionálisan görgőkre cserélhetjük őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés