- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az utcán fotózók 99%-a fejében meg sem fordul az, hogy mondjuk téged fotózzon. Ahogy a repülőnapra kilátogatók is elsősorban a repülőeszközöket akarják fotózni, esetenként úgy, hogy Ők is rajta legyenek. De sok esetben utóbbit nem tudják kivitelezni, mert egyszerűen annyira nem figyelnek az emberek a másikra, hogy megakadályozzzák. (És vannak, akik szándékosan másznak be a kamera elé, azaz trollkodnak.)
Csak van pár mimózalélek, aki azt hiszi hogy ha az utcán valaki fényképez és Ő is a képre kerül bármilyen okból, akkor az már egyből jogsértő, és a kép készítője nyilván semmi mást nem akar, csakis visszaélni a képpel. Nos, ez az, ami egyáltalán nem igaz. A többség annak örülne a legjobban, ha amikor fotózik senki nem is lenne a környéken sem.
-
sien
aktív tag
jó kezdünk átmenni komédiába lassan. "lehet hogy felvételt készít vele rólam, és lehet hogy azt nyilvánosságra hozza." kicsit összecseng ezzel: "lehet hogy illegális tartalmat fog rajta tárolni, lehet hogy zenét".
az engedélyed nélkül, rólad nyilvánosságra került felvételek ellen van jogorvoslati lehetőséged. van olyan eset, ahogy lentebb írták már, amikor mondjuk egy stadionban vesznek fel mint néző, hogy még ez sincs.így kora reggel felrémlett bennem egy jelenet: sétálsz az utcán, balra nézel és egy japán turista csoport veszi videóra a parkot ami előtt elmégy. éles kanyar, ahogy haladsz feléjük átfut az agyadon: "hogy mondják japánul, hogy adjátok vissza a személyiségi jogaimat?".
-
Ghoosty
őstag
"Magyarországon a titkos felderítésre alkalmas eszközökre van törvény, illegálisak."
Ez nekem gyanús, hogy nem így van, mert TV-ben rengeteg alkalommal előfordul, hogy "rejtett kamerával forgattunk". Nem tudok róla, hogy bárki ellen eljárás indult volna. Vagy bárki kérhet engedélyt? Biztos van szabályozva, azt nem kétlem, de nem hiszem, hogy általános tiltás van.
-
törölt tag
Törvény... Hagyjuk már! Törvény tiltja a lopást és rablást is. Talán nincs a hétköznapokba jelen csak a két említett szabálysértés illetve bűncselekmény? Dehogynem! Ennyit érnek a törvények...
Az ilyen kémcuccok bejönnek simán. A vám nem vizsgál át tételesen minden csomagot. Ha ez így lenne, akkor a postának nem sok dolga lenne...
A hülyék ellen pedig úgysem lehet semmit tenni! De az is hülye, aki a hülyék miatt jelenti ki azt, hogy egy adott eszköz nem jó / rossz, stb.!
-
törölt tag
Ennyi erővel az Ebay és egyéb oldalakon fellelhető összes kémszemüveg, kémtoll és egyéb kép- illetve videórögzítésre alkalmas eszköz ellen is demonstrálj!
Egyik ismerősöm mesélte, hogy az iskolába ahová jár, ott már alkalmazta egy-két "jó arc" a kitűzős kamerát. Ezt szépen felbiggyesztheti bárhová. Tehát akár a táskája hátulján is lehet és BT-n keresztül kommunikálva lehet mobillal vezérelni. Mondhatná az ember, hogy gagyi, de 8 megapixeles képet lő, mondhatni igen jó minőségben. Ezt pedig kiszúrni igen mókás dolog! Nem egy bumszli batárról beszélünk, hanem egy 2 cm átmérőjű kis okosságról. S tegyük hozzá, egy ilyen cucc 4.000 ftnak megfelelő dollárért rendelhető!
Na, vajon akkor az 1.000 - 1.500 dolláros Glass terjedésétől kell aggódni amival kivitelezhető azért pozitív dolog is, vagy az olcsóbb, de képminőségre jó/jobb szórakoztató / "szórakoztató" kémdolgoktól?
Azért azt erősen vélelmezem, hogy a Glass ami azért nem az alsó- és középszintnek készült ketyere, a vásárlók igen túlnyomó többsége aki benevez egy Glasst az nem hülyeségekre fogja használni. -
Mindhárom téma igaz, és valamennyire valós problémák lesznek/lehetnek belőlük. Én személy szerint kicsit homokbadugós típus vagyok, sok dolog nem érint vagy igyekszem nem foglalkozni vele, mert van bőven elég más problémám. (pl. állandó face-es téma a kutya-macska-állatka verés vagy fogadj örökbe/segíts, megtenném, de ha mindre elnyomnék egy könnycseppet mást se csinálnék egész életemben)
Abban reménykedem, hogy nem jönnek be ezek a rossz jövőképek, bár félek, sokat nem is biztos hogy tudunk tenni ellenük. Hacsak... De ez már megint egy más, komoly és szomorú téma.
-
törölt tag
Az én életemmel, ha úgy komolyabban tud kezdeni valamit, hát hajrá! Legalább tudom, hogy bizonyos dolgokat nem tettem hiába.
Anno rákezdtek, hogy az Iwiwet vizsgálja az Apeh majd updatelték, hogy a BRFK majd aztán lett NBH. Érdekes módon a mai napig fent vagyok és nem keresett egyik hatóság sem. A Facebookon is jelen vagyok és bármilyen meglepő, nem jön semmilyen kéretlen dolog.
Ha pedig kémkedni akar bárki vagy bármely hatóság, azt úgyis olyan okosan teszik, hogy nem jön rá az adott egyén. Főleg úgy, hogy lenyomtam négy évet a Honvédelmi Minisztérium I.-ben, majd egy évet a ZMNE-n. Anno se jött rám a juj megfigyelnek para. Pedig akkor aztán közel voltam a központhoz!
Ezek után én nem tartok már mástól. A kisemberrel úgyse fognak foglalkozni. Mára maximum statisztikai adatnak jó. -
edward2
addikt
Úristen. Tényleg a retardáltaké a jövő.
Stanlee (#91)
Amúgy szerintem neked nem google glass kell. Ezt a streamelős cuccot már meg lehet oldani sokkal olcsóbban is mint a glass. Egy olcsó tabletet meg levihetsz bárhova ugyanúgy kijelez neked mindent sőt szebben is mint a glass. Szerintem van már megoldás mindenki problémájára a glass nem sokat old meg.
-
törölt tag
A törvényre ezerrel lehet hivatkozni. A betartásával már akad rengeteg probléma. Minél jobban tiltanak valamit, annál jobban megfogják csinálni az emberek.
Ez ugyanolyan, mint amikor a Hardveraprón átverik a népet. Hiába van ott a BTK, PTK és megannyi más éppen az adott dologra vonatkozó törvény, ha betartani elég vicces.
A Bibliában is ott áll a "Ne lopj!" mégis megteszik. A BTK-ban is benne van más megfogalmazással és persze szankciókkal, mégsem félnek sokan. S teszik ezt joggal, hiszen mára a jogalkotás és a perrendtartás sok-sok esetben csődöt mond.A kémcuccok lehet nem kommersz dolgok, de azokkal mégiscsak jobban meg lehet valósítani azokat a dolgokat, amikkel részben a Glasst ellenzik!
Erősen kétlem, hogy valaki azért adna ki 1500 vagy akár csak 1000 $-t, hogy képeket lőjön egyes netes oldalakra. Ha CSAK ERRE használ úgymond okosszemüveget, akkor azt már rég beszerezte az Ebay és hasonló oldalakról. -
törölt tag
A hangot ki lehet kapcsolni. Pl. az Xperia Z-n!
De nagy okosság volt ezt bevezetni...Ott vannak kémszemüvegek. Mára már nem az a rohadt nagy van, mint az SZTK-s, hanem vannak már igen jó vonalvezetésűek. De megemlíthetnénk a kémtollat is amiből még a régebbiek is 720p-s videót tudtak rögzíteni. Egyiknek sincs hangja!
Aki akar úgyis fog fotózni hanggal együtt. Aztán amikor kirakják a fotód a napifekália oldalra, akkor ott aztán reklamálhatsz, mert le nem szedik! Úgyhogy ilyenre hivatkozni a Glassnál szimpla butaság!
Ha nem lenne más, sokkal burkoltabb módja, akkor még egyetértenék. De így nem!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest