- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz #16939776 #95 üzenetére
Ha veszek mondjuk Dell gépet, akkor tökmindegy melyik beszállítójuk milyen papírt ad hozzá, úgyis a Dell vállalja a garanciát. Akár egybe, akár külön cucc, akkor is. Gyanítom ők is letesztelik előtte hogy jót ad-e a beszállító, nem csak vállat vonnak hogy mindegy, majd mutogatunk rátok... Még mindig nem értem a lényegét. Gyanúm szerint csak szarnak bele, jó az úgy is...
(#96) Tigerclaw: Csak az olcsójános kategóriában divat a külső táp, leginkább a monitorként IS funkcionáló tévéknél, pl. a Media Marktban lehet kapni. Középkategóriától felfelé nem is tudom hogy létezik-e egyáltalán külső tápos megoldás. Én még nem láttam.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz #16939776 #10 üzenetére
Inkabb azt, hogy a 3-4GHz koruli turbo orajel csak parasztvakitas Intel CPU es vekony, sot talan normal meretu notik eseten is. Rengeteg review-ben jelzik, hogy nagyon szar a hutes es amiatt sivit a ventillator es throttlingol a gep.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
félisten
NUC-okba, integrált thin ITX lapokba, meg a lejjebb említett DeskMini kategóriás kockákba szerintem tuti jönnek előbb, vagy utóbb.
Én az új Atom kategóriás termékskálát várom inkább, hasonló mini megoldásokba, minimális/passzív hűtéssel, illetve W10 tabletekbe, hibridekbe!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX + Flex, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T
-
Tigerclaw
nagyúr
NUC-ra esetleg lehet szamitani...de az nem egy olcso opcio.
Eleg durva az L3 cache merete, viszont rossz nezni, hogy milyen nagy a kulobseg a base es turbo clock kozott, igy erosen a kiosztott TDP es a hutes hatekonysagan mulik, hogy mit kap az ember. Ez pedig nem tul jo dolog, mert az elmult evben szinte minden gyartonal jellemzo lett foleg a vekony notiknal, hogy minimalhutes van, stabilan 100 fok folyamatos kihasznaltsagon es persze throttling. Sokat erek a 4GHz-el, ha csak par masodpercig birja azt, de folyamatos hasznalatban meg beall 1.5GHz-re.
Ilyen 4 mag + HT kombo most nincs is a 4000-es Ryzenek kozott. Tavaly a Surface-be tervezett 3780u volt ilyen. Kivancsi vagyok hogy iden is kapnak-e hasonlo custom processzort, meg hogy lesz-e egyaltalan uj AMD-s Surface.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Ixion77
addikt
Ezekkel csak laptopra lőnek. Az a nagy piac.
Nekem ugyan igényem lenne kb. 20x20x12 cm-es mini desktop gépre 65W TDP-vel és cserélhető CPU hűtővel/rammal/háttértárral, de a piacnak sajnos a jelek szerint nincs. (NUC-ok vannak drágán és laptop hűtőkkel, meg ITX gépek 30x25x25 méret körül, de pl. GPU nélküli gépre optimalizált ITX házak szinte nincsenek is. Ami mégis van, abba nem fér be még egy 65mm-es CPU hűtő sem.)
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
vidotom
kezdő
Nyilván lehetséges felskálázni. Ez a normál ütem: előbb mobil platform jön, ott élesebb a verseny. Hónapokkal később érkezik az asztali verzió. Először leválogatják a leghatékonyabb chipeket a laptopoknak, a kevésbé jól sikerülteket pedig elpasszolják asztali rendszereknek. Legalábbis ez egy kézenfekvő opció a skála aljára. A tetejére viszont már konkrétan más chip fog kelleni, ha versenyezni akarnak az AMD-vel. De lehet, hogy azt ezen a gyártósoron meg sem kísérlik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Villanyszerelés
- Windows 10
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Cyberpunk 2077
- AutoCAD
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Xeon E5-2699 v3 (18c/36t - 2,3 Ghz- 3,1GHz)
- AMD Ryzen 5 4600G processzor eladó, 2027.06.02-ig garanciális!
- Ryzen 7 2700x + ajándék hűtővel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest