Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#16939776 #95 üzenetére
Ha veszek mondjuk Dell gépet, akkor tökmindegy melyik beszállítójuk milyen papírt ad hozzá, úgyis a Dell vállalja a garanciát. Akár egybe, akár külön cucc, akkor is. Gyanítom ők is letesztelik előtte hogy jót ad-e a beszállító, nem csak vállat vonnak hogy mindegy, majd mutogatunk rátok...
Még mindig nem értem a lényegét. Gyanúm szerint csak szarnak bele, jó az úgy is...
(#96) Tigerclaw: Csak az olcsójános kategóriában divat a külső táp, leginkább a monitorként IS funkcionáló tévéknél, pl. a Media Marktban lehet kapni. Középkategóriától felfelé nem is tudom hogy létezik-e egyáltalán külső tápos megoldás. Én még nem láttam.
-
NUC-okba, integrált thin ITX lapokba, meg a lejjebb említett DeskMini kategóriás kockákba szerintem tuti jönnek előbb, vagy utóbb.
Én az új Atom kategóriás termékskálát várom inkább, hasonló mini megoldásokba, minimális/passzív hűtéssel, illetve W10 tabletekbe, hibridekbe!
-
Tigerclaw
nagyúr
NUC-ra esetleg lehet szamitani...de az nem egy olcso opcio.
Eleg durva az L3 cache merete, viszont rossz nezni, hogy milyen nagy a kulobseg a base es turbo clock kozott, igy erosen a kiosztott TDP es a hutes hatekonysagan mulik, hogy mit kap az ember. Ez pedig nem tul jo dolog, mert az elmult evben szinte minden gyartonal jellemzo lett foleg a vekony notiknal, hogy minimalhutes van, stabilan 100 fok folyamatos kihasznaltsagon es persze throttling. Sokat erek a 4GHz-el, ha csak par masodpercig birja azt, de folyamatos hasznalatban meg beall 1.5GHz-re.
Ilyen 4 mag + HT kombo most nincs is a 4000-es Ryzenek kozott. Tavaly a Surface-be tervezett 3780u volt ilyen. Kivancsi vagyok hogy iden is kapnak-e hasonlo custom processzort, meg hogy lesz-e egyaltalan uj AMD-s Surface.
-
Ixion77
addikt
Ezekkel csak laptopra lőnek. Az a nagy piac.
Nekem ugyan igényem lenne kb. 20x20x12 cm-es mini desktop gépre 65W TDP-vel és cserélhető CPU hűtővel/rammal/háttértárral, de a piacnak sajnos a jelek szerint nincs. (NUC-ok vannak drágán és laptop hűtőkkel, meg ITX gépek 30x25x25 méret körül, de pl. GPU nélküli gépre optimalizált ITX házak szinte nincsenek is. Ami mégis van, abba nem fér be még egy 65mm-es CPU hűtő sem.)
-
vidotom
kezdő
Nyilván lehetséges felskálázni. Ez a normál ütem: előbb mobil platform jön, ott élesebb a verseny. Hónapokkal később érkezik az asztali verzió. Először leválogatják a leghatékonyabb chipeket a laptopoknak, a kevésbé jól sikerülteket pedig elpasszolják asztali rendszereknek. Legalábbis ez egy kézenfekvő opció a skála aljára. A tetejére viszont már konkrétan más chip fog kelleni, ha versenyezni akarnak az AMD-vel. De lehet, hogy azt ezen a gyártósoron meg sem kísérlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Tiger Lake elsődlegesen a multimédiás szolgáltatásokra koncentrál, és új márkanevet is bevezet.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest