- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShiTmano
aktív tag
Hagyjuk már ezt. Te adod elő, hogy Abu milyen marketing híreket terjeszt, aztán bedőlsz az Intel maszlagnak. Külföldi oldalakon már elemezték, hogy a Ryzen gyengébb rammal, kisebb TDP beállítással ment stb. Szokásos kamu Intel táblázatok. Még az kellene, mint anno, hogy kompressszorral hűtsék a CPU-jukat, hogy működjön normálisan. Majd amikor letesztelik független(?) oldalak is(nem Tomshardware, hanem mondjuk inkább CBase) akkor majd kiderül a valós eredmény. De biztos vagyok benne, hogy nem lesz ekkora különbség. Ha lesz egyáltalán. Arról nem is beszélve, hogy pár hónap múlva jönnek az AMD válaszai. Megnövelt órajellel, egységes cache-sel, valszeg modernebb nodeon. Az Intel sokáig elsősorban a fejlettebb gyártástechnológia miatt volt előnyben(Kivéve Bulldozer.) Mivel az előny szertefoszlott csodát már nem tudnak tenni. Valszeg a Rocket Lake sem lesz előnyben a Vermeerrel szemben.
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Fücsök007
őstag
A Cézanne-al kapcsolatban nekem is vegyes érzelmeim vannak, mivel szerintem idén október-november körkényére kellett volna időzíteni a megjelenést, jövő év második felében a Rembrandt viszont ütős lesz. Bár erős dVGA mellett azért ütős noteszgépek várhatóak majd 6-8 magos Cézanna APU-val.
-
bunfi
őstag
Kénytelen? Érdekes megfogalmazás, én általában elolvasom azt amire reagálok és nem ragadok ki belőle fél mondatokat, mert az könnyen érvelési hibákhoz vezet, ami aláássa a mondandóm szakmaiságát.
Habár visszaolvasva a kommenteket más lényege nem volt, mint amit az Intel is akart mondani. A Tiger Lake jobb, mint a 4800U. Az, hogy milyen körülmények között, milyen ár melett, az tökéletesen lényegtelen, hiszen számok nem hazudnak. De azért én megjegyzem, hogy könnyű a számokkal tudatosan visszaélni, ami sajnos kifejezetten igaz napjainkban mindenre.
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
bunfi
őstag
Tesztkörülmények és pontos számok nélküli összevetés a konkurencia prezentációjából, amiben konkrétan többet hangzik el az AMD, konkurens, 4800U szavak egyike, mint a saját termékük neve. Ilyen grafikont én is tudok rajzolni és annak is pontosan annyi hitelt lenne célszerű adni, mint ennek. Keveset.
Egy képzeletbeli csoport feltételezhető véleményére magam részéről elég keveset adok főleg annak tekintetében, hogy csak akkor igaz, ha pont ezekkel a játékokkal akarnak játszani. Egyébiránt a mondatom 2/3-át elnyelted, töredékeket kontextusból kiragadni nem túl elegáns "érvelés".
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Ha minden igaz, lesz a Cezanne mellette gy olyan APU változat is, ami ugyancsak zen2, de RDNA2 az igp és vélhetően vastagabb is, mint a RNR vagy CZN.
Azt mondod, hogy többnyire a Tiger lake-et fogják választani az OEM-ek a CZN helyett, mert nem elég erős az IGP , és a VGH helyett, mert annak meg a cpu része gyengébb?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
bunfi
őstag
Igen, ez határozottan véleményes, főleg a dGPU nélküli szituációkban. De ha ennyit hajlandóak áldozni (tranzisztor, fogyasztás) az iGPU erősítésére, akkor érdemes lenne megnézni egy összevetést eszközök és teljesítmény szintjén az APU-kal.
Az a 40-50 FPS sajnos még elég messze van mindkét platformnál, mert nagyon megy a küzdés még a 30-ért is, ráadásul 2018-2019-es címekben (feltehetőleg elég alacsony részletesség mellett).
[ Szerkesztve ]
-
-
opr
nagyúr
Ennyire buszkek ra, hogy feleannyi maggal, meg az intel hivatalos adata szerint is ketszeres TDP-vel atlag kb 30%-al erosebb gpu-ban? Haaaat, nem tudom, ez a grafikon tipikusan az, ami jol nez ki, de csak ha nem nezunk messzebb annal, hogy a kek csik magasabban van, mint a piros.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
SindaNarmo
tag
Azért egy fél havi fizetését megvonnám, annak aki ezeket a grafikonokat készítette. Még ha marketingeseknek van akkor is. Mi a fene az y koordináta rendszer, kismacska?
A steam-es felméréseknél azért arra is kiváncsi lennék, hogy ok hogy föl van rá rakva steam, de mit játszanak rajta.
-
Lord Myn
senior tag
Azt hiszem meglesz a jelenlegi szubnotim utódja...
(#31) bunfi: kiemelkedően! Nálam ez így fest:
- asztali workstation/játékgép (i7-8700/RTX 2070): 7 játék telepítve
- játszós (is) nagy noti (i5-7300hq/GTX 1050): 10 játék telepítve
- 12.5" szubnoti (i5-4300u/HD 4400): 20+ játék telepítve"War does not determine who is right - only who is left."
-
Fücsök007
őstag
-
Darmol
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- ZIDOO médialejátszók
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Napelem
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AKCIÓ ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év gar. 27% áfa
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Xeon E5-2690 (SR0L0) 8 mag / 16 szál 2.90GHz / 3.80GHz turbo processzor
- AMD Ryzen 5 3400G + gyári hűtő
- Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó garival! -
- Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 1 év magyar bolti garival! (ALZA) -
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D (96M, Up to 5.2 GHz) BOX Processzor! BeszámítOK