- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- AI a játékokban és azon túl
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meteorhead
aktív tag
Én még arra lennék kíváncsi, hogy például OpenCL alatt a 16GB on-die memória lesz a __global és a maradék meg marad host memory (esetleg SVM-mel el lehet érni, ha kell az egész), vagy csak lesz egy veszett nagy L4 cache, amit nem igazán lehet kihasználni, mert ez annyira más a többi cucchoz képest, hogy erre senki nem fog algoritmust tervezni...
(Én az előbbi verziónak jobban örülnék)
-
Meteorhead
aktív tag
Peidg látod, én pont az ellenkezőjét gondoltam.
Valaki tudna mondani egy hozzávetőleges számot arról, hogy egy 95 és egy 45 wattos TDP értékbe beszorított verzió (asztali és notebook felső kategória) nagyjából mennyivel lenne lassabb soros végrehajtásban a jelenlegi megoldásoknál és mennyivel grafikában?
Ha jól értelmezem, akkor az irrgalmatlan vektor feldolgozó mennyisége miatt ennek a nyers shader kapacitása nem lenne rossz, egyedül a fix funkciós dolgok hiányoznak, de azokat jól-rosszul lehet emulálni. (Persze itt is minden a jól-rosszul pontos természetén múlik) Ugye erről beszélt az Intel a vékony szoftveres illesztőprogrammak kapcsolatban, ami csak egy nagyon vékony driverként funkcionál és pont az ilyen dolgok vannak implementálva benne.
Ha a 72 mag helyett lenne 36 magos variáns asztali, és mondjuk 18 magos variáns notiba, ahol a nyers teljesítmény mondjuk csak fele és negyede lenne, akkor már az IGP szerepét is simán be tudná tölteni, de rohadtul bírnám, ha notebookon a 18 mag 72 szálán tudnám fordítani a Qt-t, tekintve hogy a fordítás mindigis IO intenzív feladat volt inkább, mintsem munkás.
Szóval én nagyon bírnám ha az Intel Mesa-ba tolt rengeteg munkája ott térülne meg, hogy a Knights Landinghez ugyanúgy megcisnálják a nyílt forrású OpenGL illesztőt (ami jelenleg is 4.2-nél tart már Haswellen), és rájönnek hogy ha linuxon működik a cucc, akkor áthozzák asztali és notebook frontra is.
Igazából a user experience szempontjából szerintem ha bármelyik mai processzor soros teljesítményét lefeleznénk, akkor sem változna számottevően. Egy SSD sokkal de sokkal többet nyom a latba, mint a GHz-ek. Egyedül a DX és GL rajzolási parancsai miatt kell az irrgalmatlan soros teljesítmény. Intelnek már csak ezért is jönne jól Mantle, mert így nem kellene a konzumer fronton olyan irrgalmatlan erős soros végrehajtásra játszani, hanem lehetne párhuzamosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest