Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Videószerkesztés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Szerintem nagyon helyesen.

-
AeSDé Team
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Megtehetnék, a motor képes rá. Hacsak le nem fizetik őket a zöldek, és nem csinálnak megint indokolatlanul magas gépigényű játékot. A Mantle lényege pont annak az ellenkezője, mint amit az nvidia akar: az AMD csökkenteni akarja a rendszerigényt, nem pedig növelni.
-
huskydog17
addikt
+1!
Hehe, de gonosz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kiegészíteném annyival, hogy a Crytek vezetője nem teljesen elégedett a játék XO eladásaival. Hmm.....
Hogy is volt 1-2 évvel ez előtt? Akkor érdekes módon úgy gondolta a cég, hogy PC-re nem éri meg fejleszteni és, hogy az új konzolok a jövő. Hm...akkor miért is jön most a PC verzió és miért ölnek bele annyi erőforrást? Kedves Crytek, el kéne végre dönteni, hogy mi a jó búbánatot akartok!A CEO még annyit mondott, hogy a legújabb technológiákat vetik be, megmutatják mire képes a legújabb CryEngine.
Tehát akkor kapunk D3D11.1-11.2, valamint Mantle render-t is? Vajon bevállalják ezek közül bármelyiket, tudván, hogy mindhárom kizárólag GCN Radeonon működnek?A Crytek-kel csak annyi a bajom, hogy a szavahihetőségük sok-sok évvel ez előtt a nullára csökkent, sőt már-már inkább a negatív tartományba.
-
azopi74
addikt
A grafika tényleg brutál, várom már, ha majd kijön ilyen vizuális élménnyel néhány értelmes játék is, elgondolkozok egy next-gen konzolon vagy valami durva hw-upgrade-en a PC-ben

-
AeSDé Team
őstag
,,demonstrálják a PC-s vasak jelenlegi erejét"
Mantle?

-
asvald
senior tag
Rohadt jól néz ki a játék,és spec nem is gondoltam volna ,hogy pc-re kiadják

-
laceszgamer
addikt
Lassan nem hiszem el, hogy a Crytek nem fizet ezért.
Minden kapcsolódó hírben 1-etlen embernek isteníteni kell őket. 
Amúgy XO-n már leszerepelt, techdemo-quicktime és mint tudjuk a jó játékhoz más nem is kell...

MS meg valszeg azért intézte csak ezt a PC-s portot mert kevés volt a bevétel konzolon és most kell még egy kicsi. Ha annyira jól sikerült volna akkor maradt volna csak konzolon olyan csalogatónak mint a Gears of War 1. utáni részei....
-
GeryFlash
veterán
Újabb egy hülye ,,a crysis egy techdemó" komment?

dergander: Igen, akkor mondj már egy olyan játékot, ami úgy néz ki mitn a Crysis3 és olyan vas kell hozzá... Bf4, Watch Dogs, Cod Ghost mind csúnyább és ugyan olyan gépet (vagy még erősebbet) kér...
De tudom, jön majd a szetnmederd ,,óceán meg űr számlálós" duma, mivel az első rész nem volt optimalizált és a többi rész maxon kért gépet, ezért a többire is rávetítjük hogy szarul optimalizált, hiába nem tudott a Cryteken kívül senki olyan grafikát hozni mint teszem azt a Crysis 2+dx 11 patch hozott jó pár éve...
Nézegetjük a Witcher 3-at, Unchartedot COD Advance Warfaret, ráböfögjük hogy ez ,,nextdzsen", csak hogy ezt a Crytek simán hozta jó pár éve kevesebb gépigénnyel is. -
Ed3r_X_
nagyúr
Igaz, minek is várjam el a 100 ezres VGA-tól, hogy elfuttassa az adott játékot ultrán. Én állítgassak látványjavító effekteket lefele, meg felbontást, meg amúgy is low részletességgel a legjobb játszani, mert még úgy is milyen szép. El is hinném, ha nem olyanok állították volna, akik eddig csak kb techdemot raktak le az asztalra. Crysis első része, nem volt olyan VGA, ami elvigye maxon a megjelenéskor, mert olyan "jól" futott. Második résznél mekkora nagy durranás volt a város alatti tenger. Ezek után nem akarom elhinni, hogy nincs mesterséges gépigény növelés a szériánál. Jó, viszont cserébe szép.
De akkor neked mondhatom, remélem a AC4: Black Flagről is ez a véleményed, esetleg a CoD Ghosts-ról, hogy milyen jól optimalizáltak, és csak a mostani hardver a szar alájuk, egytől-egyig, mert mikrolaggos, kevés az FPS, stb. Igaz, megmondta a Ubisoft is, hogy ha nem tetszik, vegyél erősebb VGA-t alá. Így könnyű osztani az észt, én is mindenre ezt mondom, nehogy már megerőltessék magukat egy kis optimalizációval, hogy ne legyen mikrolaggos, játszhatatlan a játékuk, a kevés FPS, és ilyenek miatt. Egy csúcs kártyától joggal várja el az ember ezeket szerintem, és itt nem a kártya nem bírná teljesíteni, hanem az adott fejlesztőnek kéne jobban odafigyelni szerintem.
Nézd meg a Metro 2033-mat is. Az is jól optimalizált? Ugyan ez kb a Crysis 2-3 is. Annak idején a HD5770+Phenom II X4 kombóval 1280x1024 pixeles felbontásban ki tudtam hozni medium mellett 25-30 FPS-t. Semmi AA, se ilyesm. Most ahhoz képest az említett konfig (Core i5, R9 290 OC) egy másik kategória, aminek azért illendő lenne. De minek tépem a szám, jól optimalizált, igazad van, csak éppen annyira, hogy majd 1.5 évvel a megjelenése után egy csúcskártya nem szeretné elvinni, és köhög alatta. Bravó, ez legyen a trend szerintem is.
-
törölt tag
A Ryse jogok nem az MS-nel voltak (ahogy a Dead Rising sem), ezert sem szerencses ezt osszehasonlitani pl a gears of Warral, ahogy lentebb tettek, ott az elso reszt ps-s verziojat nekik lehet koszonni - na persze ha az Epicen mulott volna, jo esellyel jott volna az osszes resz.
Szoval a lenyeg: nem kell felni, hogy ebbol tradicio lesz, valoszinuleg az MS is jobban at fogja gondolni hagyja-e a fejlesztoknel a jogokat
-
nonsen5e
veterán
Lehet, hogy nem értek hozzá profi szinten, de az észérveket elfogadom és megértem.
Az nem észérv, hogy "én vérprofi vagyok benne, fejből megírok egyedül egy teljes cryenginet, te meg segghülye vagy a témához".Az meg a másik kedvencem, hogy egyre többen vannak azok, akik állításuk szerint értenek hozzá, és ezzel együtt mindenki mást hülyének néznek (aki nem ugyanazt szajkózza mint ők).

orichalcos: Kár érte, akkor gondolom az MS régebbi PC-s Forza 5 dx12-es mutogatása csupán e-peen jellegű volt, hogy mi ilyet is tudunk.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Volt egy törölt twitter bejegyzés, hogy ne reménykedjenek emberek, nem fog PC-re jönni más ONE exkluzív játék.
-
szmissz
senior tag
1. Nem akarják, hogy bárki meggyőzze őket és nem is lehetne. Megy a vagdalkozás, hogy OPTIMALIZÁLJANAK. LOL. Ez ám a pontosan megfogalmazott igény és kritika!
2. Olyan dolgokat puffogtatnak, ami csak azt támasztja alá, hogy iszonyatosan laikusok a témában és csak ismételgetnek olvasott frázisokat. Pl a víz szimuláció.... jó lesz az tesszelációnak is, de mindegy.Szal olyannal nem vitatkozom, akivel nem érdemes.
Node, most már tényleg off.

-
tomas51
senior tag
Ez a veszteséges Pc ipar hiába azért nem baj, hogy van.
Jók ezek az új gen konzolok, de mégis csak ugye PC. -
törölt tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Újabban az a divat, hogy akár egy pacman szintű grafika is megakassza a legerősebb vasakat

-
trufa12
addikt
Én a kis gépemen kb mediumon majd tolom

-
szmissz
senior tag
Na, mondtam én, hogy megbánom, hogy beírtam.
Egyszerűen nem értetek a témához. Kiszálltam. -
nonsen5e
veterán
Ily módon található bármilye összehasonlító módszer, amivel objektíven össze lehet mérni az enginek tudását?
Mint amilyet említettél, hogy ugyanaz a hely legyártva pontosan egyező kinézettel csak két külön engine alatt?Nem vagyok benne biztos, szóval javíts ki ha tévedek
(ki fogsz)de a Crysis széria előtt nem emlékszem olyan az adott kor technológiáit teljesen kihasználó és emellett gyönyörű látványvilágot kínáló játékra, amihez olyan erős és drága hardwaret kellett volna venni, mint a mai darabokhoz.
Ez annyira ubisoftos, pedig nem is arról van itt szó
mentalitás, nem fut jól a játék (hiába van így is egy vagyont érő kártyád) - vegyél jobbat, erősebbet, drágábbat - ahelyett, hogy optimalizálnának. -
Ed3r_X_
nagyúr
Ez ám az indoklás. Egy csúcs VGA-n nem képes játszhatóan futni Full HD, ultra mellett? Akkor min kéne neki? Vicc az egész. Jól néz ki valóban, de meglested az ajánlott gépigényt? Az R9 290 csak "kicsivel jobb" az említett videókártyáknál.
Tudták volna jobban optimalizálni, bár itt is biztos a felhők felett tengert, vagy a város alatti vizet szimulálta, mert ennek a neve: optimalizáció

-
szmissz
senior tag
"Optimalizáció alapján az FB3 lényegesen jobb."
Láttad mindkettővel megvalósítva _ugyanazt_ a techdemót, vagy játékot? Olvastál róla valamilyen elemzést, valódi szakértőktől?
Vagy ultrán jobban megy a BF4, mint a Crysis 3? Ez, vagy hasonló a megállapítás alapja?
Javaslom vegyétek le a C3-at, mindent LOW-ra a beállításoknál, 1080p és mondjuk 4x SMAA és tegyetek mellé BÁRMILYEN másik játékot... nézzük meg hogy fut és hogy néz ki mellé...
-
szmissz
senior tag
Ok, akkor én akárki vagyok és akármit mondok.
Miért illene mennie? Van erre valamilyen törvény? Ha nem bírja kapacitással, akkor nem bírja, lehet lentebb venni a különösen hardverigényes effekteket. Van nála bőven erősebb kártya, amiken jobban is megy.
Valóban nem mai játék a C3, viszont az engine messze a piacon lévő legjobbak egyike, Top 1-2, lehet vitázni esetleg a Frostbite 3 és közte, esetleg még az U4 szólhat bele, ha végre lesz belőle valami.
Simán jövőbe mutató technológia, egy 5 éves generációt ki tudna szolgálni, nagyon magas minőségi szívonalon.
-
Diopapa
addikt
Ha sz*rban van a fejlesztő, hirtelen még is megéri kiadni PC-re mi? Érdekes...
-
Phobion
addikt
Jöjjön minél hamarabb!

-
dergander
addikt
Ha Crytek akkor GCN support,de ettől már látom über gépigény lesz... már megint egy benchmark game,köszönjük nemkérjük, jól optimalizált játékot akar a nép.
-
AAAgold
senior tag
én végignéztem youtube-on egy walkthrought, így érdekes volt

bár az, hogy van kb. 6 fajta ellenség, és ezek jönnek 100000x a játékban, az valóban kicsit illúzió romboló
-
Xerxész
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ja, az más...
Nem játszottam Gears of Warral, nem ismerem a sztorit.Amúgy aki játszott a Ryse-zel, tudna kicsit írni róla? Azt tudom, hogy menni kell, azt' csapni az ellent, meg vannak benne boss-ok is, de lehet benne pl. hajót irányítani, lovagolni, katapultot használni (ballistát lehet, meg dárdát dobálni, azt tudom)?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Újabb techdemo a Crysis sorozat után?
-
törölt tag
Nem lett egy system seller, értelmetlen lett volna exkluzivnak megtartani.
-
Xerxész
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Jó, de itt most szerintem az nagyot nyom a latba, hogy csak XBO-ra szánták, ami még nincs olyan sok háztartásban világszerte sem. Nextgen-exkluzív címeket gyártani egyelőre elég deficites szerintem.
OFF:
Ha már valaki említette a God of Wart...na, hát azt is el tudnám képzelni PC-n, kicsit feljavítva. Olyan rég vágyom egy értékelhető görög mitológiás játékra PC-n...
-
Ubran
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ez a hir megdobta a napomat

-
Helmoras
őstag
Nem akarok én semmilyen vitát gerjeszteni, de ennél a gamenél nem az volt hogy ONE exclusive lesz?
-
Xerxész
őstag
PC-s vagyok, de utánanéztem a játéknak, egy-két küldetést megnéztem a TeCsőn, és eléggé elnyerte a tetszésemet. Csihipuhi játék, nem tudom, hogy a teljes játékidő alatt nem válik-e unalmassá...
Reméltem, hogy kiadják PC-re, hát bejött.

Én is nyitottam neki egy témát itt a fórumon még ez előtt, csak én nem tudtam hírként megírni.

-
Frigo
őstag
Már rég kijött PC-re ,itt ki is lehet próbálni :
[link]![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nonsen5e
veterán
Kíváncsi vagyok a PC tudja-e hozni a next-gen 900p/30fps élményt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy aki játszott vele, jó játék? Érdemes lesz megvenni PC-re, értelemszerűen annak aki nem játszott vele konzolon?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BMW topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford topik
- Autós topik
- Magyarországra is megérkezett a Poco M8 5G
- Call of Duty: Black Ops 7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Minden kapcsolódó hírben 1-etlen embernek isteníteni kell őket.

Egyszerűen nem értetek a témához. Kiszálltam.
Akkor nálam van a hiba mert a konfigomon még ultra grafikán eléggé köhög.
Ha meg nem fut jól, ez ugye PC, ha nem megy a játék csak rohanok a boltba és kérek egy gétéiksz nyócnyócvanat.