Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Asztrofotózás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen TV-t vegyek?
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
"Nem rendelhetnek gyári alkatrészeket"
Lassan utánagyártottat, vagy bontottat se mert beperelnek hamisítás miatt.
Egyre többeknél búrul ki a bili a hozzáállásuk miatt, és egyre feltűnőbb. Több US államban érvényes "right to repair"-t próbálják, teljesen ellehetetleníteni. Az egyik legundorítóbb dolog, a független javító cégek szisztematikus üldözése.
-
somogyib
őstag
Azért az elég gáz, hogyha ez tényleg így működik. Nem tudom, hogy más gyártó is ezt csinálja-e, de én pl. korábban kellemeset csalódtam a HP-ban, amikor egy Elitebook-ot garanciáztattam. Csak a tapipad krepált be, de emellett kicserélték a karcos felső házrészt és a CPU ventilátort is, pedig ezek nem szerepeltek a bejelentésemben.
A cikkhez:
Amit valamikor összeraktak az szétszedhető, csak az a kérdés, hogy oldható vagy oldhatatlan kötéssel van-e dolgunk. Ebből adódóan a szétszerelés egyes fázisai roncsolással, mások roncsolás mentesen történnek (ezt még a középsuliban tanultam
).A másik dolog, hogy amennyire egyre jobban halad a technológia a teljes integráltság felé, a jövőben már tényleg csak arról fog szólni a javítás, hogy cserekészüléket adnak.
-
vicze
félisten
Igen a cserekészülék refurbished, ha van. Ha nincs akkor új.
Amúgy a teljes alkatrész kicserélése nem javítás, csak csere. Egy LCD-nél is 80+%-ban csak a digitizer sérül és az LCD-nek nincs semmi baja, de mivel ragasztott, macerás javítani, azaz lecserélni az üveget rajta. És akkor egy egyszerű SMC cseréje már totál sci-fi számukra.(#27) s4tch: Én továbbra se találtam meg a címben szereplő szójátékot.

-
vicze
félisten
Apple szerviz esetében teljesen mindegy, mert csak aksit és kijelzőt cserélnek, az eszköz áráért cserébe.
Alaplap csere mint olyan nem létezik az Apple-nél, csak is kizárólag ez egyszerűen kivitelezhető javításokat végzik el, garanciális javítás nem létezik, új készülék van csak. Garancia időn kívüli javítás, pedig olyan drága, hogy max. pénzkidobásként vállalja be valaki.És akkor most liklejem a videót mikor a hivatalos Apple szerviz szétbarmolta bizonyos Youtuber iMac-jét? Ők se értettek hozzá?(Mondjuk nem is.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Villanyszerelés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vicces képek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- iPad Air 4. Gen 2020 (Wi-Fi+Cellular 256GB Space Gray) Garanciával, üzletből
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- Panasonic Toughpad FZ-G1 - i5 5300 -- Ütésálló tablet - 4Gb -128Gb ssd
- iPad Air 5th gen (2022) 11" Blue M1 Cellular 5G, ESR Rebound Hybrid Case 360 tok, 5in1 Type-C Hub
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB Kijelzőrepedt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)