Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Chromecast topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaksajani
csendes tag
Olyan kérdésem lenne n52te tulajoktól, hogy ugye jól látom fényképek alapján, hogy ezen nincs analóg kar, csak d-pad? Van rajta valami pöcök de sehol sem említik.
A kérdés azért lenne fontos mert:
mmorpg-hez szeretném megvenni, ugyanis én a rendes billentyűzeten csak 1-5-ig használom a számokat, a többihez oda kell pillantanom, ami nem túl hatékony, főleg hogy szeretek gyógyító lenni.Tehát szeretném megoldani, hogy a karakter irányítása ne a fő gombokkal történjen, hanem analóg karral, ne adjisten d-paddal. De ez utóbbit nem annyira preferálom. Szóval most hezitálok az n52te és a g13 között. Van annak is hátránya (nagy, drágább) de van rajta analóg kar, és több gomb is, szóval a kérdés adott
Mit ajánlotok?
-
Szabtom
senior tag
No, itt van mellettem a kicsike. Kényelmes, jónak latszanak a gombok. Viszont a firmware és driver frissítést úgy megszívtam, hogy azt hittem, mehet a kukába. Nem írom le a sztorit, csak a megoldást. WinXP SP2 32bit.
Ne dugd be a gépbe, amíg nincs fent a driver!
Ne telepíts a CD-ről semmit! Teljesen felesleges. A driver+editor egyben van, és mindenhol csak azt olvasni, hogy vedd le az előző drivert. Amit persze nem lehet külön kiszedni, tehát itt már el is lehet akadni... Ha mégis feltetted, semmi gond, csak uninstall kell az Add/remove programs-ból.
Töltsd le a legújabb drivert a belkin honlapjáról. Plusz töltsd le a legújabb firmware-t is.
Ezután:
1. Futtasd a driver telepítőt. Ez felteszi a teljes drivert+editort (ez sehol sincs megemlítve neten...)
2. Restart
3. Dugd be a gépbe
4. Futtasd a firmware telepítőt. Néhány mp után elindul, kék csíkot mutat, aztán kiírja, hogy kész, congrats. Mindez kb 30mp.
5. Restart (csak hogy tuti legyen)Nekem semmi nem sikerült elsőre, registryt kellett takarítanom, plusz a telepítők nem akartak indulni (xx.exe is not a windows application...). Felmásoltam a telepítőket pendrive-ra, és onnan már minden ment.
-
pemga
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #30 üzenetére
A Wolfking Warrior alias Zykon K-1 alias Wolf Claw Devour-t nézted? PH-n még nem volt teszt, azzal szemezek erősen. Nem fps-re, hanem alapvetően rpg-re, tehát kell a több gomb
.
Nincs meg az a billentyűzet döntés, mint ami az összes többi fps-kontrolleren van (márminthogy a csuklót felemeli és a gombok onnantól mennek lefele-előre). Cserébe a teljes balkezes billentyűzet rajta van, körkörös elrendezésben (V helyett N van)
Viszont nem tudom megtapperolni sehol (csak postai rendeléssel láttam pl. Németo-ból) ezért érdekelne hogy a téma végigjárás során valaki fogott-e már a kezében ilyet.
-
Kobaljov
senior tag
Én is beszereztem egyet még karácsony előtt, aztán fárasztottam egy darabig, jelenleg időhiány miatt pihen, de még hosszabb használatnál sem sikerült teljesen megszokni + nekem nagyobb kezem van, de még az ehez tartozó csuklótámasz beállításnál sem tudtam rendesen használni a legalsó gombsort a felül lévők közül, túlságosan hátra tették, meg a d-pad alatti space sem az igazi.
-
Tomcat
őstag
Na, megvettem én is. Nekem bejön a szabadabb mozgástér, de még 2 nap után is mellényomok néha. Nem álltak még rá az újjaim. A letölthető legfrissebb szoftvere nálam jól működik, a gombokat könnyen lehet bármire konfigurálni. Úgy gondolom hogy megérte a 10e Ft-ot amit fizettem érte.
-
LonGleY
veterán
Pont Logitech-et, ami nem csak hogy bugos, de valójában rohadt nagy és felesleges szoftvereket ír kevés funkcionalitással? A Logi egerekről is ezért váltottam. Az, hogy nem scrollozik sok helyen átlósan a pad, az valóban nem fényezi a Belkint/Razert, de sajnos nem ettől lesz jobb a másik.
-
X10Dead
csendes tag
-
ooooobi
senior tag
na beruháztam egy snipa-ra elsőre kicsit keménynek tűnik a gomblenyomás, bár nem játék alatt náztem csak ugy megnyomkodtam
-
kalyber
csendes tag
Nekem is az a bajom hogy túl kevés rajta a gomb...Tf2-zök és szerintem 2 szabad bill még maradna ezen de már teljesen megszoktam hogy a bal kezem így szétterülthet és a g-ig bezárólag nyomogatok gombokat.
-
ooooobi
senior tag
fps játékokhoz kéne ilyen cucc nekem, de nem tusom melyiket válasszam, kipróbálni nem tom sajna, snipa vagy n52 ? nem vagyok hardcore gamer, csak ha raerek akkor egy kis cod4 cs teamfortress2, mostanában inkább cod, de itt is csak haverokkal, valaki aki próbált többet is?
-
törölt tag
Királyság.. jól néz ki, bár nem tom mennyire lehet mexokni tényleg
-
BioNiCMaN
addikt
-
LonGleY
veterán
Hogy lenne kevés? Így is kényelmetlen az alsó sorból a bal oldalit kivéve 3 gomb, gyakorlatilag így is sok. Érzésre bőven elég hozzászokni ehhez, többet úgysem találnál el pontosan játék közben, folyamatosan nézni kellene.
Recon: Honnan veszed, hogy létezne? Semmi erre utaló jel nem volt a hozzászólásokban. Egyébként meg ott vannak ezek a spina, vagy mittudomén mik, amik szimmetrikusak. Az kicsivel sem rosszabb jobb kézhez, mint balhoz... kb. úgy, mint a Razer egerek.
-
edward2
addikt
ennek nincs semmi baja kivéve hogy szerintem kevés a gomb ami a 4 ujjra jut.
-
tibz03
őstag
Na most akkor ebből létezik balkezeseknek való (tehát jobb kézbe passzoló) változat, vagy ebben az esetben is - mint oly sok más esetben - le vagyunk sz@rva?
-
cryman12
csendes tag
FIGYELEM!!! PCX.hu-nal 9960Ft+1440posta kolts... Durvan 12000 Ft
-
Trucker39
tag
Hónapokkal ezelött kerestem valami megoldást a WOW kezelési problémára és ezt találtam. Megrendeltem, két nap múlva már használhattam is. Néhány nap kellett hozzá, hogy megfelelöen beállítsam a WOW-hoz.
Úgy gondolom, hogy megérte a dolog. Nekem legalábbis nagyon bejött. Biztos tapasztaltad már, hogy néhány órai bill használat után, a kezet úgy kell lefeszegetni, mert rágyógyul. Nos, ezzel az eszközzel ilyen problémát nem tapasztaltam. Több féle karakter tipussal (mage, priest, rouge, warri, hunter, lock) használom rendszeresen, valamint több féle helyzetben bevált. A legjobban BG közben mutatkozott meg a használhatósága. Több órai intenzív battle ground után sem fáradt el a bal kezem és nem ütögettem félre a billenytüzeten.
Az ára tényleg nem nevezhetö olcsónak, valóban fanatikusoknak ajánlott, de azoknak mindenképp javaslom.
Persze kipróbáltam más tipusú játékokkal is és határozottan jók a tapasztalataim ezzel az eszközzel kapcsolatosan.
-
ooooobi
senior tag
és a Thermaltake A2418D? arrol mi a véleményetek? majdnem snipa kinézet, és csak 6 ezer
-
he7edik.
addikt
Nehogy már eccer olyat tervezzenek ami jobb kézre is átkonfigurálható
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #30 üzenetére
Feljebb én is azt linkeltem be.Kaptam is választ a kérdéseimre LonGleY tól,nem minden arany ami fénylik
Túl csicsás,kevesebb több lett volna.
Snipa lesz majd! -
sNORh
addikt
huh.. nemtom elképzelni
-
Beowulf_78
addikt
Én nagyon körbejártam a témát...végül nem ezt vettem. A billentyűzet nyomáspontja nem az igazi, túl hosszan járnak. Én fps-hez vettem volna oda nagyon nem jó, ráadásul a kézfejem is kissebb méretű.
Én azt mondom az olcsóbb Cyber Snipa jóval minőségibb! 8k környéke, tehát az ára is jó.
Aki ilyenben töri a fejét a Snipát vegye. Persze ez csak jótanács. Én 1 hónapot áldoztam rá hogy kitaláljam melyik lesz a legjobb. -
Szabtom
senior tag
Tetszik, America's Army 3 mellé kiváló lesz.
-
Ra3
őstag
szerintem annyira azért nem használhatatlan a joystick, én csak a négy fő irányt használom, a többit kilőttem mert képtelenség eltalálni, olyan funkciókat tettem rá ami nem létfontosságú, de kell, és csak a helyet foglalná a gombok között (teamspeak, ventrilo speak, melee fegyó, 4)
arra még nem gondoltam hogy cad-hez is bevessem mert akkor a melóba is kéne egy -
LonGleY
veterán
Nekem is van egy ilyenem és tényleg csak 10K (az iponnál pl.).
Worms-özéshez használom alapvetően, de tényleg jól pótolja a WASD gombokat is. Lapát kezemhez is jó, mert kétállású csuklótámasza kiljebb helyezhető. Viszont a képek alapján ne ítéljetek, eléggé fröccsöntött hatása van az egésznek (kivéve a csuklótámasznak, annak nagyon jó az anyaga), a gombok sem túl masszívak, a hüvelyk joystick akármi meg totálisan használhatatlan, olyan kemény. Még azt sem mondom rá, hogy fegyverváltásra jó, mert nehéz a 8 irányból pont egyet eltalálni. Talán olyan konfignál oké, ahol legalább 2 irányra van ráállítva ugyanaz a funkció. A kihúzott csuklótámasszal viszont hajlamos elbillenni a kar felé, így nem árt némi moddolás neki (pillanatragasztó + valami vastag gumiréteg, esetleg egy szétvágott bringamarkolat).
A makrófelvétel része korlátoltan használható, komolyabb, szövegbevitellel ötvözött dolgokat nem érdemes vele rögzíteni, mivel azokat már csak a makró hossz limit miatt sem tudjuk használni. Erre még a saját készítésű szoftver is jóval jobb (viszont azoknak az elindítására jó például az n52).
Ami a jelentős hibáit ellensúlyozza, az a Razer szoftver, amit elég egyszer belőni, onnantól fogva saját memóriájában tárolja a konfigot, az előre elkészített makrókat pedig elmenthetjük a szoftver mappájából. Én Quake Live-hoz és Worms Armageddonozáshoz használom (rope-ozás, Enter, fegyverválasztás), ha idővel megszokom, akkor melóhoz is jó lesz, sőt alapvetően azért vettem (CTRL+ X C V A stb.). Szerintem 10K-t megér, többet viszont nem érdemes kiadni érte.
Összegzésként úgy érdemes reá tekinteni, hogy nagyszerűen kiegészítheti a billentyűzetet, méghozzá nem olyan hülye módon, mint mondjuk egy G15, hanem szépen, függetlenül. Ha úgy tekintetek rá, hogy csak dísznek van ott rajta a joystick és nem akarjátok feltétlen használni, akkor részemről ajánlott is lehet. Worms Armageddon-hoz viszont elengedhetetlen. :]
-
Mappa
addikt
és hova teszem a billt
?
-
Tomcat
őstag
Na én már rendeltem is egyet magamnak mert a cikk eléggé felkeltette az érdeklődésemet.
-
TothMG
aktív tag
Én már évek óta használom a sima Nostromo N52-t és nekem nagyon bevált.
-
Celtic
tag
"... melynek fejlesztésénél a Razer bábáskodott."
Namostmár: a bába a születésnél szokott bábáskodni. Ha a hasonlatot nézzük, akkor a fejlesztésnél esetleg a postás jöhet szóba.
Javaslat:
"... melynek fejlesztésénél a Razer postáskodott." -
Szemjuel
tag
válasz
WhiteWalker #15 üzenetére
én most adtam el a sajátomat, mert már nem játszok, de nagyon jó kis cucc, megéri az árát! annyi, hogy a gombjait nem lehet olyan könnyedén lenyomni, így kizárva a véletlen leütés!
+ még azt javaslom hogy minimálisan fordítsad el a cuccot úgy, hogy a space gombos fele közelebb legyen az asztal széléhez, mert úgy kényelmesebb! (legalábbis nekem az volt)
-
L4mie
veterán
WoW-hoz vajon mennyire jó?
Valakinek valami tapasztalata?: -
WhiteWalker
nagyúr
én ezt néztem ki : [link] még olcsóbb is
-
Ra3
őstag
nem csúszkál, és pont jó a súlya, ha ráteszed a kezed meg sem mozdul.
a hármas profilból akármennyit állíthatsz össze, le lehet menteni a konfigot file-ba akár játékonként is.
ja, a kék háttérvilágítás parasztvakítás, sosem volt még bekapcsolva, sötétben akár zavaró is lehet.
szerk: egyébként pont a ph-s genius teszt után kaptam kedvet egy ilyenhez, akkor néztem körül hogy mit lehet kapni, az a kacsacsőrű emlősre hasonlító dolog nagyon nem jött be. -
Ra3
őstag
nekem ilyenem van kb 1.5 hónapja, 10k-ért vettem és szerintem megért annyit.
sokkal kényelmesebb mint billentyűzeten nyomni a wasd-t. ami nekem nagyon bejön rajta hogy hagyományos bill-en hüvelykujjal max a space-t csapkodom, itt meg elméletileg 8 funkciót is rá lehet tenni a d-padra, bár szerintem fps-hez max 4-et javasolt, mert a 4 mellékirányt vagy eltalálod vagy nem, és adott esetben ez értékes fragek-be kerülhet.
tartós teszt után (egyébként csak tf2-re használom) azt mondhatom hogy megérte az árát, eddig talán 2x volt olyan hogy újra kellett indítanom a razer synapse-ot, mert nem azt csinálta amit kellett volna.
ja és a konfigolásnál valami keveredés volt az angol-magyar billkiosztás között, tehát beadtam neki hogy mondjuk a 2-es gomb z legyen, ki is írta hogy akkor az a z, aztán lenyomáskoz meg az y-t csinálta, de ez igazából nem komoly probléma. -
syC
addikt
Jó dolog lehet csak drága. Na meg az a kérdés hogymennyire csúszkál, mennyire könnyű...
-
Jóember
csendes tag
Első reakcióm az volt, hogy ennek hol az eleje?
Még egy csuklószalag kellene rá, és elmenne egy fél virtuális kesztyűnek. Csak nem szabad vele hadonászni...
Viszont azt elhiszem, hogy nagyon kényelmes, és a vezérlőszoftvere is igényesen néz ki. Otthon is jól mutatna, el is fogadnám (megvennééém?), csak hát ahhoz többet kellene játszani.
-
hocico
tag
frankó cucc
ha lett volna ilyenem 10 éve, nem ment volna tönkre az izületem -
elit_hun
őstag
Nekem még mindig szimpatikusabb a bill+egér
5 ezerért még elgondolkodnék rajta, csak a kinézet meg egy egyedi filing miatt, de így nem túl esélyes
-
geoff
tag
válasz
Translator #6 üzenetére
A jobb kezedben az egér van
-
Translator
tag
Na ilyet sem írtam még: jobbkezes nincs?
-
viszta99
tag
Szerintem jól néz ki,csak nagyon drága,bár a gamer cuccok sosem olcsóak !
-
dudika10
veterán
De szép valami, viszont az ára...
Marad a billentyűzet.
Meg aztán úgy se férne már el az asztalomon.mod: rákerestem és már 10k körül meg lehet vásárolni, úgy már egy fokkal barátságosabb az ára.
Főleg ha a logitech hasonló megoldásával veti össze az ember.
-
Gonosz15
aktív tag
Nekem nem tetszik a formája. Lehet mert nem vagyok nagyon játékos típus és nem vásárolok ilyen "gammer" cuccokat
-
Fáraó
őstag
Ez használhatóbbnak tűnik a Geniusnál. 15k talán kicsit sok érte...
-
Geönczy
aktív tag
Nekem is tetszik. Kipróbálnám én is. Csak nem tudom mennyi idő megszokni a cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Bemutatjuk a Belkin egyetlen játékvezérlőjét, melynek fejlesztésénél a Razer bábáskodott.
- Nintendo Switch
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Alkoholista nevelde
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Google Chromecast topic
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED Mario Red Limited Edition Garanciális
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó ritkaság! Honor Magic 4 Ultimate!
- Szép állapotban lévő iPhone 14, 128Gb (kék) eladó
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest