- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- ZIDOO médialejátszók
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz SunMount3r #38 üzenetére
Nekem elég, ha a Cube-ot letesztelik, de még nem néztem meg a videót. Kodi a Shieldre is lenne éppen, de azt nem akarom tartósan használni, nekem nagyon nem áll kézre az a lejátszó.
[ Szerkesztve ]
-
gabbber
csendes tag
Tudja valaki mikor érkezik Mo-ra? A sima HD verzió érdekelne (a most múlt héten bejelentett új verzióból)
Illetve, hogy arukeresőn, webshopokon hogyan lehet megkülönböztetni az előző szériától? Mivel úgy látom megszólalásig úgy néz ki (csak a doboza más picit) és a neve sem változott. Cikkszám? Vagy benne lesz a nevében hogy 2022? Chromecast 5? köszi -
azbest
félisten
sajnos dollárban vannak ezek a számok és európában teljesen más árazást használ a google, mert itt kevesebb féle streaming szolgáltató van és itt nem tudja beépíteni az árba azt, hogy előteleptve tele legyen velük a dongle
-
brumi1024
veterán
válasz brumi1024 #40 üzenetére
Illetve az sem ritka, hogy atlagban 60 mbites film maximum bitrataja 200 koruli.
-
brumi1024
veterán
válasz SunMount3r #38 üzenetére
Nem, ez teljesen standard Plex mukodes. A lejatszoban beallitott buffert igy amilyen gyorsan csak lehet feltolti, ezzel athidalva az esetleges dobott packeteket, vagy pillanatnyilag lassabb kapcsolatot.
#39 mad823: En ezt ertem, viszont ahogy a fenti pelda mutatja 4K direct playre keves a Wifi 4 (N).
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #72042496 #27 üzenetére
Az a Cube. Drágább is. Amúgy az a videó csak a Plex-et nézi? A hozzá való Kodi-val a Stick 4K annál többre is képes. Legalábbis a Chromecast-nél lényegesen többre.
#37brumi1024: Egy 60-80 mbps 4K film eseten amikor elindul a stream a buffereles miatt felugrik akar 6-800 Mbitre is a savszelesseg.-> Akkor ott valami nem stimmel. Vagy a lejátszó server/kliens app-okkal, eszközökkel, vagy a router-el.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
En erre valaszoltam: Tudsz olyat mondani egy stream hardver esetén, amihez egy N-es wifi nem elég?
Egy 60-80 mbps 4K film eseten amikor elindul a stream a buffereles miatt felugrik akar 6-800 Mbitre is a savszelesseg. Egy jobb routerrel es atlagosabb 2x2-es klienssel siman hozhato ez a 6-800 Mbit wifi 6-on, wifi 4-en viszont jelentosen kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
kapcsolódó eszközök számától függ. A Wifi6 legfőbb előnye, hogy nem úgy működik hogy mindenkinek rövid időre odaadja a teljes sávszét hogy akar-e forgalmazni, hanem szépen mindenki annyit kap, amennyit akar. Ha pedig több sávot is ismer (2.4 meg 5 ghz-et is) és wifi6 képes is, akkor transzparensen aggregáltan tudja használni. Valójában 5-6 egyszerre forgalmazó eszköz alatt nem hinném hogy komoly hátrány lenne, legalábbis én nem tapasztaltam még problémát, pedig a tévé chromecast-ja csak wifin kapcsolódik az amúgy wifi6 itthoni hálózatomra. 70-80Mbps meg amúgy kétlem hogy különösebben leterhelné a gigabit feletti hálózatot amúgy.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
mad823
őstag
válasz brumi1024 #33 üzenetére
Én bevallottan hülye vagyok ehhez, de ha van egy legfeljebb mondjuk 100 Mbites streamed egy wifi 6-os eszköz irányából egy wifi 5-ös eszköz felé, akkor mennyivel lesz rosszabb bárki másnak, akik a fent nevezett wifi 6-os eszközhöz csatlakozik annál, mintha wifi 6-os lenne szegény chromecast is?
-
törölt tag
válasz #72042496 #16 üzenetére
Tegnap észrevettem, hogy ha "Match Refresh Rate (beta)" nevű opciót bekapcsolom a filmre, akkor működik instant mint régen és nem száll el a Plex kliens/Shield TV. Nem tudom, hogy miért, de ezt tapasztalom.
Azért beszarok, hogy 2022-ben ilyenekkel kell szórakozni. Nem holdrakétát akarok indítani, hanem lejátszani a filmeket.
[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
válasz SunMount3r #26 üzenetére
Az új Chromecast sem tud 6-os wifit, ami elég kiábrándító a Google-tól. Régen ők voltak az elsők ilyen dolgokban.
-
törölt tag
válasz SunMount3r #26 üzenetére
Köszi, de a Cube szerepel a videóban is.
-
veterán
-
JoeYi
őstag
válasz Menthirist #21 üzenetére
hát nekem egy fő szempont volt: ne kelljen semmit hackelni rajta, mert abból már kinőttem. Plug and play és lehetőleg támogasson minden népszerű streaming és network share megoldást. Útálom mikor gyárilag vmi instabil, benézel vmi fórumba és akkor jön a duma, hogy "rakd fel ezt meg azt az OS-t, aazal jó lesz". És sok esetben a Xiaomi vagy más kínai olcsóságnál ezt az utat kell járni. Na nem mintha a google csak jó termékeket gyártana, de ezt most eltalálták.
Arról nem is beszélve, hogy nyaraláskor is viheti magával az ember és csak rádugja a szálloda vagy apartman TV-jére és minden olyan lesz, mint otthon
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nekem az újabb tévém amúgy alapjáratban is elég okos (és modern), de a párom megkapta az előző fullhd okostévémet, amin már régebbi (2018 körüli) OS volt, ami annak rendje és módja szerint nem is volt már támogatva pl az hbo által sem. de eleve elég lassúcska volt még a plex is.
Ilyen tévék felokosítására szerintem remek, bár nyilván vannak jóval olcsóbb megoldások is, amik könnyen lehet hogy tudják idehaza azt, amit ez is (mert hát ebben a chromecast-ban sem érhető el minden, pl olyan szintű ajánlatok és integráció, mint az usa-ban)Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
ElEvEn11
senior tag
válasz Exelsior24 #15 üzenetére
Nem hiszem, hogy egész Európában olyan drága lenne. Nálunk Skandináviában például picivel drágább a US árnál, de nem vészes. A Google Store-ban is úgy láttam (nem ma volt), hogy amikor kiválasztod az adott területet, akkor eleve más árak jönnek. Többségében nem nagy az eltérés, de azért van. Magyar nyelvűre meg nem is emlékszem a hardveres oldalon például. Azóta lehet, hogy van. A lényeg, hogy a magyar piacra szerintem eleve jóval drágábban adják már a cuccokat sajnos.
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
mad823
őstag
Itt van teszt, akkorát itt nem hasított, de te tudod, hogy mi fontos és mi nem.
-
JoeYi
őstag
én is nagyon elégédett vagyok vele, bár én se merültem el ilyen finomságokban, mert sokkal egyszerűbb user vagyok. Plex-et is felismeri, de pl felraktam a VLC appot és az simán lejátszik SMB network shareről, felirattal is. Óczkodtam az ilyen okosítóktól, de ez ennyi pénzért nagyon ottvan
-
veterán
Nekem hozta amit vártam tőle, minden eszközön jól tudom használni és nézni, a sebessége is megfelelő, de nagyon különleges videóformátumokkal nem próbáltam azért.
A tévéken mindenesetre ezek vannak használva és nem a gyári okostévés rendszer.[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
törölt tag
válasz Menthirist #14 üzenetére
Ez Plex kliensnek bevált ezek szerint? Shield TV helyett keresnék már mást, mert egyes filmek gyakorlatilag kifektetik, ha beletekerek. Főleg a 4K Dolby Vision, illetve a PGS felirat jelent neki gondot, ahogy észrevettem. (Pedig pár éve még milyen frankón működött.)
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
Valahogy azt gyanítom, hogy nálunk az áraik azért a cikkben szereplőnél jóval magasabbak lesznek, és nem csak a helyi áfa miatt. Már az előzőt ( 2020-ban megjelent: Chromecast with Google TV 4K-t) is dupla áron adta a Google itt Európában, náluk volt 35$ , itthon meg 70-75€ környékén.
Ezt a két darab 4K-s verziót is röhejesnek tartom, fizess csak azért többet, hogy ne a régi elavult rendszerrel kapj meg egy új eszközt? Mi lesz ha a mobiltelefon gyártók is ráállnak majd erre, bár ott most is van olyan gyártó aki simán kiadja az új készülékét egyel régebbi androiddal, aztán pár hónapon belül kiadja rá az egyel újabbat, és ezzel 1 főfrissítés letudva a részéről.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
veterán
Nagy megelégedéssel használjuk. Annyira elégedett voltam vele, hogy párom is kapott egyet Netflix, HBO, Plex, Youtube... Leginkább ezekre használjuk.
-
mad823
őstag
válasz SunMount3r #9 üzenetére
Tudtommal mindkét 4K és az új FHD is kap 12-est.
-
SunMount3r
nagyúr
-
mad823
őstag
válasz SunMount3r #7 üzenetére
Igen, a 12-es androiddal már megy az is.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezek tudnak rendes frekvenciaváltást is a Streaming lejátszás (Netflix, Prime, stb...) esetén?
-
Zanik
addikt
Én apósomnak vettem egyet év elején mikor a régi WebOS-ekről (3.5 alatti) eltűnt az HBO Go (Max nem is jött rá). Megelégedéssel használja.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Cassi
őstag
-
JoeYi
őstag
kicsit körülnéztem:
- a 4K modell gyakorlatilag ugyan az amit eddig is lehetett kapni. Amlogic S905X3 2GB RAM, 8GB tárhely. A "régi" 4K modell is megkapja nemsokára az Android 12-t.
- a HD verzió az új modell. Amlogic S905X2 1.5GB RAM, 8GB tárhely.[ Szerkesztve ]
-
ztoldy
senior tag
A cikkben feltüntetett árak a hivatalos USD árak átszámolása ÁFA nélkül? A mostani generáció itthon ennek majdnem duplája. Emiatt én maradtam a Xiaomi 4K stickjénél külföldről. Ha tényleg ennyi lenne, amit írtok, akkor nagyon jó vétel lenne.
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
yossarian14
tag
Eddig mindenhol azt írták, hogy csak egy új verzió érkezik (a Full HD-s), a többi marad változatlan. Ráguglizva se találok infót a másik kettőről. Mi a forrás?
-
JoeYi
őstag
hú de jó.... Pont egy hónapja vettem meg az előző "Chromecast with Google TV"-t. Bár így elsőre még nem látom, hogy mi a külömbség. Esetleg jobb CPU lehet a 4K-ban? (FullHD TV-m van, szóval a 4K nem érdekes) Az is furi lenne ha csak az új modell kapná meg az Android 12-t