Itt az új Google Chromecast

Három verzióban érkezik a Google TV smart platformra épülő termék.

Hosszas várakozás után a Google bejelentette, hogy frissíti Chromecast termékcsaládját, mégpedig három új termékkel. A hatodik generáció mindegyik tagja Google TV smart platformra épül, amely a gyártó állítása szerint 10 000-nél is több alkalmazás letöltését és futtatását teszi lehetővé. A dizájnon nem nagyon változtattak, a masina továbbra is úgy fest, mint egy szappan. Nem foglal sok helyet, hiszen 16,2 cm hosszú, 6,1 cm széles, illetve 1,2 cm magas, tömege pedig 5,5 dkg, azaz egészen egyszerűen hordozható.

A termék természetesen rendelkezik Wi-Fivel, támogatja a Bluetooth használatát, viszont csak 8 GB belső tárhelyet kap. Természetesen jár mellé egy távirányító is, a megjelenítőhöz HDMI-n keresztül csatlakozik, az energiaellátását pedig egy USB Type-C porton keresztül oldották meg.

A 35 euróba, tehát mintegy 14 500 forintba kerülő alapverzió Full HD felbontású anyagok kezelését szavatolja HDR támogatás (HDR, HDR10+, HLG) mellett. A 40 (~16 700 forint) eurót kóstáló nagyobb tudású változat már megbirkózik a 4K anyagokkal is, míg a 45 eurós (18 850 forint) legdrágább típus már nem Android 11, hanem Android 12-vel érkezik.

Előzmények

Hirdetés