- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
butcher eu
senior tag
sziasztok.
tegnap raktam egy új rendszert. és felraktam hozzá a 9.2-es drivert. ugyan azokkal a beállításokkal, órajelekkel, a friss rendszer az új catalystal jóval kevesebb pontot kap vantage-ban, mint a rég rendszer a 8.12-essel. mint gpu-ra, mint procira.
ennek mi lehet az oka? mert még a gpu pontot megértem, de a procihoz mi köze? -
gaby666
tag
de lehet , hogy valami integrált progi miatt votl!
Olyan bizonytalan vagyok néha! Vagy mégsem? 06702835396
-
gaby666
tag
Volt, hogy felraktam egy friss drivert és akkor esett szét a kép, nem is engedte a 32bitet.
-
nagyúr
válasz janos666 #118 üzenetére
ezzel azért vitatkoznék, nemrég csináltam egy 11 játékos tesztet Catalyst 8.3-mal (3870 volt a VGA), és az égvilágon semmi baja nem volt egyiknek sem...
GTA4 nem volt a tesztben, viszont Clear Sky és FC2 igen."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
janos666
nagyúr
Ezzel csak az a baj, hogy a zúzósabb friss játékok mindig igénylik a friss drivert, mert vagy hibásak is (fagyás, széteső kép, magas átlag FPS melletti akadózás, stb..), vagy aránytalanul lassúak azokkal, amiben még nincs a konkrét alkalmazásra szóló optimalizáció.
Szóval nincs olyan, hogy te most megtaláltad magadnak a 8.11-es drivert, hogy az jó a gépedhez, akkor is jobb a 2009 februárjában megjelenő játékokhoz a 9.2-es, ha nagy általánosságban lassabb mint 8.11TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Zeratul
addikt
XBitlabs tesztelte a 9.2 Catalystot Eredmény elszomorító mert semmi nem lett abból, amit ígértek.
[ Szerkesztve ]
-
tag
-
gaby666
tag
na mindegy! igaz, hogy az ati most jol belehúzott de én akkor s maradok az nvidiánál!
-
gaby666
tag
Lehet , hogy a integrált vga a hibás?
-
Hehehe, vicces olvasni a 2 magos procival rendelkezők hozzászólásait, hogy nem is gyorsult, holott senki sem állította, hogy 2 magos procin fog gyorsulni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
azbest
félisten
Segíts magadon, isten is megsegít
Átírtam a Profiles.xml CoreClockTarget_0 részében 110 MHz-re az órajelet, így már alacsonyan marad két kijelzővel is az órajel , bekapcsoltam az overdrive-ot (igaz így elvesztettem a 110/400 - 300/800 - 750/800 lehetőségekből a közepes sebességet)
Szerencsére a HD lejátszást ez az állítás nem érinti, 600/500 módra vált, ha mplayer-hc -vel játszom hd anyagot.
-
azbest
félisten
Vista sp1 32bit alatt, sapphire hd 3650 ddr3 256MB (supporttól kapott javított ventiszabályzó táblázatos bios-sal):
nekem a hl2 deathmatch még mindig hajlamos néha elszállni (ez integrált vga-val is így volt.. szal máshol lehet a hiba)...viszont a több képernyő kezelés mintha egy fokkal jobb lenne... 9.1 alatt volt, hogy percekig játszott (van kép - nincs kép) a második crt monitor bekötése után, ha megjelenítők felismerését nyomtam... 9.2vel egy pillanat alatt megvan.
A PowerPlay működése is ugyanolyan (sajnos).
Egy monitorral 110/400 MHz órajelen jár desktopon (még 1940es felbontásban is), viszont ahogy kiterjesztem az asztalt (2x1024*768), már 300/800 MHz az alap Így jobban melegszik, és néha feljebb is pörgeti a ventijét. (20%ra van állítva 50 fok alatt, így hangtalan... egy kijelzővel 45 fok körül volt). Clone módban is.
Az is mindegy neki, hogy aero vagy régi megjelenítésre állítom.Sőt, a 9.1 alatt volt amikor már attól felpörgött a ventije (hang alapján), ha a második monitorra is tettem valami ablakot (viszont a riva tuner szerint nem változott a fordulat)... nameg volt amikor meggondolta és 45 fokos maradt... szal vannak még bugok...
Ehh most látom, hogy clone módra váltástól (visszaváltás után is) 40 fokra váltott a hőmérsékelt a korábbi 50ről... szal a kétkijelzős mód a hőmérséklet érzékelését is megkavarja. (tudom-tudom, szoftveresen pontatlan, de ez valami bugra utal)Valaki ki tudná próbálni, hogy nála hogy működik a két kijeltővel a powerplay? Változik az üresjárati órajel attól, hogy egy vagy két monitor van rákötve és kiterjesztett asztal megy?
Sajnos a stretch asztalmód még mindig nem elérhető vista alatt (egy asztal ami átnyúlik a második kijelzőre is, mintha egy nagy monitor lenne - állítólag nvidiáéknál megy vistán is...)
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Az ATI igazán megtanulhatna olyan drivereket írni mint az Nvidia. Az Nvidia meg igazán utolérhetné az ATI-t technikailag.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Tom5
addikt
Olvasom, hogy sokaknak valami gebasza van az új driverrel. Nekem semmi. Régi uninstall és utána fel az új. Azóta FEAR 2 nem akad és minden megy szépen...Bár konkrét fps-eket nemtudok de látszólag minden okés. (tuning is)
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Sajna driver csere problémába bonyolódtam, hosszú ideje most először. 64 bites Vista alatt a 9.1 helyére akarom feltenni a 9.2-est, de nem sikerül.
Uninstall után driver sweeperrel eltávolítottam a maradék fájlokat, utána fel az új. Az érdekes, hogy hiba nélkül indul a rendszer, még a furmark is fut, de warhead betöltésekor hibaüzenettel leáll, mondván ati32xx.dll (vagy atixx32.dll, mindegy) unload...
Másodjára elindul, de betöltéskor (mindig) 82 %on kifagy.
Próbáltam csökkentett módban leszedni a drivert, majd később visszarakni a 9.1-et is, sikertelenül. Próbáltam driver cleanerrel is. ugyanaz.
Valakinek van ötlete?
Más gameval nem próbáltam, mivel nincs fenn semmi más.
Előre is köszi a segítséget!"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."
-
beef
őstag
-
nbl2
senior tag
válasz Sandormaster #96 üzenetére
Talán majd a 9.6 vagy megint a 9.7-es lesz a jó ami stabil és jön vele sok-sok +FPS is.
Never give up!
-
Sandormaster
aktív tag
Az igen, felraktam este a 4830 alá a 9.2-t és egy jó tisztességes 1000 ponttal kevesebbet kapok 3dmarkba, amivel nincs is gond mert azzal nem játszik a fene se, de sajnos a játékok is mind belassultak 1280-ba egy jó 4-5 fps-el, viszont nem ingadozik annyira pl far cry 2-be az fps....mind1, egyelőre vissza a 9.1
-
DRB
senior tag
Üdv!
Nálam se megy a DXVA a HD4850 + Media Player Classic HC kombóval, viszont a PowerDVD-vel meg megy. Mást progit nem probáltam eddig, de mivel nekem a MPC a favorit nem is akarok mást, így arra megoldásra jutottam, hogy a Power DVD dekóderét használom a MPC-vel. Ez ideiglenes(mert szerintem jobb az MPC-é, már amikor működik) megoldáskén másnak is lehet. Egyébként szerintem valami a Windows-al lesz azoknál akiknél nem megy, hiszen másnál meg oké, lehet egy win reinstall megoldja.
Ja, ez nálam 9.1-el kezdődött és a 9.2 nem oldotta meg ezt a porblémát. -
puttputt
őstag
válasz Dragbajnok #10 üzenetére
Ja, inkább a Catalyst-nek, mi? Már amelyik rendesen fut..., remélhetőleg, ezzel nem lesz betli. (A 8.2-t vagy melyiket, még fel sem akarta telepíteni...)
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
airwin
csendes tag
Tudod, elég sok driver megbirkózik azzal a világrengető problémával, hogy frissítse magát anélkül, hogy elötte a régi drivert kézzel kellene leszedni. Nem beszélve arról, hogy így két újraindítással jár a művelet, köztük pedig 800×600-ban lehet bámulni az eredetileg 1680×1050-re bekonfigurált Windows, így gyakorlatilag semmi sem látszik rendesen.
De persze te tudsz utólag okos lenni, a hozzászóló problémájára viszont nem tudtál mondani semmit, ugye?
Plusz egy: ha a telepítés menete azzal kezdődik, hogy le kell venni a régi driver-t, akkor az új miért engedi magát rátelepíteni egyáltalán a régire? Readme-t írni jó telepítő helyett nem luxus?
Köszönjük a konstruktív hozzászólásaidat.
[ Szerkesztve ]
-
airwin
csendes tag
válasz CsendesMark #33 üzenetére
XP + 9.2 alatt megy valakinek a DXVA?
Jelentem, nálam megy. Nekem valahol a 8.1 környékén volt ilyen jelenség, és több verziót vártam, hogy majd kijavítják. Aztán valaki közölte velem, hogy úgy tegyem fel a drivert, hogy a régi verzió uninstall, reboot, új verzió install. No, ez megoldotta, én azóta is ezt a módszert alkalmazom minden új Catalyst-nál.
Hátha neked is segít.
-
nbl2
senior tag
válasz TomBoy1986 #82 üzenetére
A tv-out-hoz desktopon jobb gomb/tulajdonságok/beállítások és a windows asztal kiterjesztése erre a monitorra, ez sem sokkal bonyolultabb. A régi ATT-ben volt ilyen display feül csak valamiért kivették belőle? Valaki tudja miért?
Never give up!
-
TomBoy1986
veterán
Nem, de nem is fogom, mert Vista x64-em van, s az marad is.
Valószínűleg egy 2.24-es verziójú RT megoldja a gondom, addig meg marad a 9.1CCC nekem pedig kell, TV-t ugyanis használok, s ezzel már megszoktam, hogy két kattintás és ki/be tudom kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyes motorok ... változó beállítások mellett máshogy reagálnak a parancsokra. Például asszem van olyan a CS-ben, hogy fel tudsz ugrani egy magas dobozra, ha 100 FPS felett van a sebességed. Ez ilyen legális csalás. Az új progiknál már figyelnek az ilyen beállításokra ... pl. az új COD-ba már a jobb szerverek kiraknak ha túl magas a frame. A next gen DX10 motorok, már zárt scene és frame limittel rendelkeznek. Ezek majd megváltoztathatatlanok lesznek. A Scene az a máig megszokott 25 FPS lesz, a frame limit pedig 30 vagy 60 FPS. Ezzel mindenki egyenlő eséllyel küzd.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
xtmod
senior tag
próbálta már valaki feltelepíteni a win 7-re? (32bit vista driver) nekem nem megy fel, se automata, se kézi módszerrrel. nem támogatottnak nézi.
-
nbl2
senior tag
A sima single GPU-nak ez a 9.2 sem hozta meg a nagy áttörést.
Never give up!
-
KisDoc
csendes tag
Az ATI-nál egy nagy baj van. Nem tudnak normális drivert irni (itt nem csak a teljesitményre, hanem a rengeteg apro bugra is gondolok). Ezt nagyon sajnálom, mert igy hiába verik hardveresen a konkurenciát...
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Dehogy gyorsul, még lassabb! Nagyot mondanak Catalyst 9.2 Test
-
zed1983
őstag
20%-ot gyorsul Crysis-ben?
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
janos666
nagyúr
válasz VaniliásRönk #70 üzenetére
Nem nagyon játszom már vele, csak ez ilyen rövid teszt, aztán mióta feltűnt hogy ingadozik, le szoktam nyomni az új driverekkel...
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Ari18
őstag
válasz TomBoy1986 #64 üzenetére
Próbáltad már ATI-Tray-Tools -al.??? Én ezt használom és simán megy a tuning.(4870)
Persze csak a driver van telepítve,CCC nélkül! -
VaniliásRönk
nagyúr
Apám, tudlak sajnálni, én meg valahogy el tudok játszogatni egy 9550GU-val meg egy 2.33-ra húzott Athlon 64-gyel is... ha kevés a heccsát inkább telepíts aimbotot.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
janos666
nagyúr
Már a 9.1-es is sokat lassított a Counter-Strike: Source futtatásán (Hl2: EP1 engine), de ez a 9.2 förtelem e téren. Már 8800GTS-el is 350 fölött volt az FPS (erősen CPU limites játék), aztán mikor váltottam 8.7-el kevesebb volt, 250 körül , jöttek új driverek és 380-400 közt mért a VST. Most 9.1-el leesett 280 köré, ezzel pedig 190-re. Ennyim már P4 procival, és 6800-assal is volt.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Blood Mage #67 üzenetére
Közölték, 3-4 magos CPU kell hozzá, nem meglepő hogy kétmagos procikkal semmilyen különbséget nem tudnak kimérni.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Blood Mage
senior tag
20% wow! kár, hogy az eddígi kommentek ezt igen csak megcáfolják
(azért ilyenkor igazán közölhetnék, hogy milyen beállítások mellett és milyen géppel teszteltek) -
bmwk1200s
őstag
Lenne még egy kérdésem!
E között a hotfix között és a Sapphire oldalán közétett hotfix között (amennyiben ők is elérhetővé teszik) van valami különbség? Mármint ők alakítanak rajta még, érdemesebb megvárni az ő Catalyt-jukat?
Bocsi, ha nagyon hülye a kérdés!Semmit sem írok alá!
-
.volkovy.
tag
Hihetetlen, hogy minden új verzióval emelkednek a 3dmark semmitmondó pontszámai, a játékok meg futnak ugyanúgy mint korábban..
-
TomBoy1986
veterán
válasz hackeeeee #59 üzenetére
Az Overdrive mihelyt beállítanék egy órajelet, s alkalmazom, rögtön visszaugrik alapértelmezettre, ha tesztelem, akkor pedig 0% a GPU terhelés, s nem csinál semmit.
Röviden nem működik. Elég lenne, 3870-nel én is azt használtam, de MSI 4830-cal (nem csak nekem) nem működik.
Drivert természetesen felteszem a Rivatunerhez, különben nem működik benne ez a funkció. Megoldás pedig várat magára, ideigelenesen a 9.1 marad fent. Majd ha lesz kedvem, akkor kínlódok még vele
De köszönöm, hogy próbáltál segíteni
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Atom_Anti
senior tag
Nekem a GTA 4 javult es egesz jatszhatova valt, a korabbi 10-15fps helyett, 15-20fps lett, a kepminoseg is szebb lett, reszletesebb .
-
Ari18
őstag
Igen...gondoltam rá én is.Amikor vettem a karit még csak 22"-os minitorom volt ahhoz meg bőven elég az 512MB. Sajnos csak hétfőn jön az új monitorom.Amúgy eddig sem volt lassú a kari 1680X1050-ben sem. AA-t ekkora felbontásban nem használok,mert szerintem felesleges,csak a karit fogná vissza.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz TomBoy1986 #29 üzenetére
Az amit az OverDrive ad tuning órajelekhez az nem elég? Én azzal használom.
Amúgy ő, rivatuner telepítése közben felrakod a drivert amit kér, vagy azt elnyomod? Bár mondjuk inkább csak 64bit-hez kell, de lehet ez a baj. Ha közben megoldódott a gondod, akkor bocsi
Véleményem szubjektív...
-
MrSealRD
veterán
Azért tettem fel kompatibilitási módban, mert voltam olyan barbár, hogy az XP-s driverrel álltam neki...(Vista-s catalystet nem tudok leszedni, mert az XP-set is direktbe AMD-s linkről tudom leszedni mivel a kis azonosító program szerint hazudok és csak odaképzelem az X1600-at...
(egyébként XP SP3-at használok a mindennapokban, a win7-el csak ismerkedem) ezért állt kézre az XP-s driver
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
hardzsi2
aktív tag
"Kíváncsi vagyok,hogy mit kezd a 4870 egy 24"-os monitorral. Remélem tényleg jön az a 20% a Crysis-ban amit írtak."
Gondolom 1920x1200-ban próbálod majd futtatni. Itt már a VGA-n lévő memória mennyisége is erős korlát lehet (pláne ha AA-t is bekapcsolsz), szóval 512M-s kártyával én nem várnék 20% gyorsulást.
Bár én csak 2 magon és 8.12-es driverrel, de a Crysis (DX9 custom VeryHigh) / Warhead / Wars az egyetlen trió, amit még mindig csak 1680x1050-ben futtatok, összes többit FullHD-ben maxon. Talán nem véletlenül.
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
Tom5
addikt
Nálam megszűnt FEAR2-ben az akadás (meg ahogy olvastam a topikban, sokaknak). Szal szerintem megéri lecserélni.
-
JustSimple
tag
Úgy néz ki, hogy átlag usernek teljesen felesleges felrakni a 9.2 -t
GTA4 -nél reméltem, hogy lesz vajmi gyorsulás, de semmi
Persze nem is vártam sokat az én karimtólMindenesetre azért annak örülök, hogy valakinek megoldotta a VGA OC problémát
Marad a 9.1
[ Szerkesztve ]
TÖRÖLT ACCOUNT
-
emmm
őstag
Na, nem tudom, milyen probléma volt esetenként, nálam gond nélkül felment. Különbséget ugyan nem látok, de nem is négymagos a prockóm
-
PuMbA
titán
Ez a legjobb driver a világon,fel se megy: Illesztőprogram telepítés: az illesztőprogram-csomag nem ad meg hardverazonosítót.
Mod: közben megnéztem az inf-jét és kifelejtették belőle a videókártyámat(HD3200),na szép pedig a release noteban benne van ,hogy támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Üdv!
Nem nagy dolog, csak gondoltam leírom, hogy jártam. Feltettem a Win7-et(32bit), aztán a neki szánt beta drivert. 3-szor szaladtam neki, de nem volt hajlandó rendesen működni. Se natív felbontás, se értelmes azonosítás. Azt írta a win7 az X1600-ról, hogy valami noname 4MB-os kártya...
Aztán este XP kompatibilis módba, rendszergazdai jogosultsággal feltettem rá a 9.2-őt. Azóta minden rendben megy. Felbontás is meg kártya azonosítás is..(Persze közben kiderült, hogy a beta driver csak HD2000-től támogatja a vasat...de akkor is bosszantott, hogy nem megy.)
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Barney™
aktív tag
GTA 4 gyorsul tőle??
-
kariad
senior tag
No akkor már szedem is le! Azt meglátjuk.....a vak is azt mondta!
-
CYBERIA
senior tag
Most délután szedtem le a 9.1-et.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Ari18
őstag
Játékokban még nem teszteltem, csak nyomtam egy 3D06-ot, kemény ~250pontal kaptam többet.
[ Szerkesztve ]
-
-
bmwk1200s
őstag
Ez a meghajtó jó az agp-s videókártyákhoz, vagy szokás szerint várni kell pár hetet mire kijön az agp hotfix?
A karim: Sapphire Radeon HD3650 AGPSemmit sem írok alá!
-
Misi 007
őstag
Nah épp tegnap este "sírtam" hogy mikor jön már erre ma van itt!
-
Kriking
csendes tag
Hello! Az a kérdésem lenne hogy amikor a programok telepítése & törlésénél kitörlöm a catalyst eltávolítót, és megkérdezi haz egészet vagy csak egy részét töröljem ki akkor melyiket válasszam? HELP FAST PLS!
-
MODERÁTOR
ÁÁÁ estére kelve ez is megjött, délután is néztem de még akkor a régi volt kinnt. Bíztató, hogy a 64 bites Vistához tartozó Avivo Video Converter-nek amire várok már van kis Download gombja is, bár még nem aktív de kiadási dátuma már ott figyel. Hamarosan konvertálhatok.
-
sniper elite
senior tag
Nálam egy minimális különbséget hozott csak a 9.2, pár játékban lehet látni grafikai szinten! Gyorsaságban kb ugyan az, minimális 1-2 FPS a 9.1-hez képest!
-
Oliverda
félisten
Aha, és mi köze ennek ahhoz hogy az adott játék motorja hány magot képes használni?
"Az előző meghajtó egyik újdonsága volt, hogy a DirectX 10 API-ra írt programok esetében már kettőnél több processzormag használatával is képes irányítani a leképzési szálakat, ami előnyös lehet a három- vagy négymagos processzorral rendelkező felhasználóknak. Az új verziójú Catalyst már jobban optimalizált rutinokat tartalmaz, ami esetenként komoly gyorsulást hozhat. Teljesítménynövekedés természetesen abban az esetben várható, ha a program futtatása szempontjából limitáló tényező volt a leképzési szálak kezelése."
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
CsendesMark
aktív tag
XP + 9.2 alatt megy valakinek a DXVA?
Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
Tomate
veterán
válasz K21_overlord #30 üzenetére
Értem én, de egy grafikus illesztőprogramtól elvárható, hogy a videó kártya teljesítményén is hozzon, független a CPU-tól. Ez a 2magos CPU-val rendelkezők számára most nem ad vissza semmit...
-
bnss
veterán
válasz TomBoy1986 #26 üzenetére
Minden gond nélkül lehet állítani az órajeleket.
szerk.: a 2.23-as verziót használom.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
addikt
nálam GTA4,
9.1-gyel:
Statistics
Average FPS: 42.49
Duration: 37.35 sec
CPU Usage: 64%
System memory usage: 57%
Video memory usage: 88%Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: Very High
Shadow Quality: High
View Distance: 26
Detail Distance: 66
Definition: Off
VSync: OnHardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6903
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor9.2-vel:
Statistics
Average FPS: 43.47
Duration: 37.06 sec
CPU Usage: 63%
System memory usage: 54%
Video memory usage: 80%Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: Very High
Shadow Quality: High
View Distance: 26
Detail Distance: 66
Definition: Off
VSync: OnHardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6912
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processorbár 10 mp-nyi játék alapján, mintha több lenne benne a grafikai bug, azaz kicsit késleltetve jelennek meg a tárgyak forgásnál (de lehet 9.1 is pont ugyanilyen, csak azzal nem figyeltem ennyire) [konfigom adatlapomon, ha összehasonlításhoz kell vkinek]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
bnss
veterán
válasz TomBoy1986 #22 üzenetére
Mindjárt kipróbálom a RivaTunert is, jelzem majd az eredményt.
-
kovsol
titán
válasz TomBoy1986 #14 üzenetére
nekem 9.1-ben nem lehetett órajelet modosítani semmivel most ezzel megint jó
May the Force be with you!
-
TomBoy1986
veterán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
XP alatt ezzel a driverrel megy a DXVA? 9.1-es verzióval nem tudtuk használni többen.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CHIPman
nagyúr
Hát, ha csak 3DM profitál, és az is csak azért mert 2nél több mag van, akkor asszem marad a 9.1, ezzel semmi baj nincs...
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
bnss
veterán
Nálam is lehet CCC-ből állítani az órajeleket. Először 9.1-et töröltem - manuálisan -, újraindítottam, aztán telepítettem a 9.2-t.
Kíváncsiságból elindítottam a 3Dmark06-ot (életemben kb. negyedszerre), de az első CPU teszt után - emlékeim szerint - DX hibával leállt.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
.
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
oliba
őstag
Nekem engedte húzni CCC-be
-
Tomate
veterán
Bizony, bár többet nem is vártam. /De 3Dmarkal villoghatok /
Kíváncsi leszek, ha meglesz az x3 710 vagy 720BE mi lesz a változás. Lehet kaptok egy kis logout tesztet is
-
TomBoy1986
veterán
Nagyon jó lett eddig a driver. Feltettem, s innentől kezdve a Rivatunerrel sem, CCC-vel sem lehet módosítani a VGA órajelét.
Még próbálkozok egyet, de ha ez nem megy, akkor 8.12 returns...
Tomate:
Prózai oka ennek az, hogy 3 és 4 magos CPU-król szól a gyorsítási lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
Felraktam a catalyst 9.2-t.
- Tapasztalataim:
Eddig 3programot futtattam tesztelés szempontjából!
-GTAIV benchmark
-Crysis benchmark
-Vantage-GTAIV az új driver hatására nálam a teszt alapján 1fpst gyorsult. (említésre sem méltó, lehet nem is a driver miatt )
-Crysis 9.1 vs 9.2 tizedre megegyeznek az értékek szóval semmi. (egy eltérő érték nincsen )
-Vantage viszont rengeteget gyorsult. Azonos órajeleken + 200GPU score a 9.2 javára.
/Ezzel viszont nem játszok, szóval cseszhetem / -
proci985
MODERÁTOR
supcomot nézett valaki? annál eléggé komoly limitáló tényező volt a szálkosztás. esetleg gtaiv?;Đ
hétvégén megy fel win7 home beta 64, asszem ez azonnal megy is fel.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
az igazán örvendetes, hogy a WiC profitál a 3/4-magos CPU-khoz szánt rutinokból, tekintve, hogy csak kettő magot hajlandó használni
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Dragbajnok
tag
"Az AMD a mai napon meglepte a rajongóit az idei év második Catalyst kiadásával."
LOL vannak rajongói az AMD-nek?
[ Szerkesztve ]
-
S*Tom*
aktív tag
Nekem is gondok voltak a 9.1-el, pár játék kilépkedett ati-s hibaüzenettel. Visszaraktam a gyári 8.6-ost azon meg semmi gond, igaz a venti szabályozás most csak profilból megy. Egy próbát ez is megér.
-
gyiku
nagyúr
at is alakult kicsit a letolto oldal. na nezzuk, mit tud
hüllő
-
arty
veterán
és - természetesen - továbbra sincs kijavitva, hogy bekapcsolt gpu-scaling esetén ne álljon át a pixelformátum YCBCR-re RGB-ről 3d játék futtatása után
gratulálok ATI, ennyit ér h ujra és ujra leadom a hibajegyet ...
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
orbano
félisten
aha. nemvolt idejük tesztelni. jó szöveg. gondolom a legtöbb népszerű, tesztelésre is használt játékot átnézték és csak ezekettalálták
A vér nem válik VAZZE!™
-
vPhis
tag
le is töltöm. jó gyorsak az áemdéék.
csak nekem lassult be az amd oldala? -
GuB3Ra
aktív tag
válasz Johnny Cage #2 üzenetére
Nekem semmi bajom nem volt a 9.1-el sem.
Persze nem használok tvoutot meg ilyeneketDaark minimalism
-
Johnny Cage
addikt
Nekem a 9.1-el sok bajom volt, főleg a TV-Out bolondult meg teljesen, akármit csináltam. Végül kénytelen voltam visszarakni a 8.2-est, azzal megint minden jó. Rejtély.
-
wwhy
veterán
talán jobb lesz, mint a 9.1 és tényleg gyorsult vele ez-az
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- NBA és kosárlabda topic
- Vicces képek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.