- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri78
őstag
én már vártam ezt a szolgáltatást - nekem nagyon hasznos, hogy nem kell más fiókokba lépkednem...
-
erdoke
titán
válasz
attila9988 #38 üzenetére
Amikor létrehoztam az új alias-t, feldobott egy ablakot, hogy a teszt levelet, amit a rendszer küld, hová kézbesítse, az Inbox-omba vagy az .alias.@live.com mappába. Kipöttyöltem az utóbbit, erre az Inboxba érkezett, miközben a mappát létrehozta...
Mindjárt küldök magamnak válasz emailt, és megnézem a fejlécet.Szerk: A rendszer levélre nem enged válaszolni, új levél írásakor pedig csak a fő címet, illetve a korábban már létrehozott egyéb címeket mutatja (ugyanis bármilyen címről írhatsz Hotmail fiókból, bár lehet, hogy az "on behalf of" feltűnik benne).
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #38 üzenetére
szerintem ez a Hotmail-es móka csak fogadásra jó, de mondom még nem próbáltam ki, ezért nem tudom biztosra állítani, hogy küldeni nem lehet róla.
-
attila9988
őstag
Van nekem is hotmail fiókom is, de abban még nem láttam ezt a funkciót.. Mindenesetre a fő email címem nem usa serveren fut, és ott pl egy adott fiókhoz lehet konkrétan több email címet megadni, amiket megadva valahol, ugyanúgy megkapom a leveleket ugyanoda, valamint ha küldök, akkor is megadhatom hogy melyik név alól akarok küldeni. Így senki nem tudja meg az igazi címem ha én azt nem akarom, viszont minden levelem megvan egy helyen. És ha már feleslegessé válik egy álnév, törlöm.
Itt a hotmail -en is valami hasonlóról lesz szó ha jól értelmezem. Vagy nem? -
Penge_4
veterán
válasz
#16820480 #34 üzenetére
"és még adott esetben tudok róla küldeni is levelet (szintén a főcímre bejelentkezve)."
Épp erről beszélünk 30 hsz óta, hogy benne van az X-Mailerbe az eredeti címed, ráadásul az SMTP szervert használva is ott van az eredeti fiókhoz tartozó mailcím.
Kliensből kezelve még a legjobb, de akkor is a Sent mappába kerülő levelek a küldő címhez tartozó fiók Sent mappájába kerülnek, de mivel a bejövő forwardolva van, megszűnik a kapcsolat közöttük.
-
-
Penge_4
veterán
válasz
Brutforsz #31 üzenetére
Nem írja ki az eredeti címet, viszont az IP-t igen. De webes felületről küldted. Ha kliensből küldöd SMTP-vel, akkor sem írja ki?
Amúgy tényleg nem rossz még így sem, de az IMAP hiánya miatt inkább marad a sok Gmail fiók gyártása és összekapcsolása.
(#32) WonderCSabo: Én ismertem, pedig nem vagyok öreg.
-
Penge_4
veterán
válasz
Brutforsz #26 üzenetére
Küldhetsz.
Egyébként az egyetlen bajom vele, hogy nincs IMAP hozzáférés. Meg elég bizalmatlan is vagyok az ilyen semmiből felbukkanó magyar high-end szolgáltatókkal, amik mögött nincsenek olyan multik, amik garanciát jelentenek arra, hogy mindig létezni fog, illetve megszűnése esetén lesz lehetőség migrációra. Anno a MailPont miatt szívtam eleget.
A Freemail is milyen gagyi már (ráadásul elég gyér funkciókészlettel), miközben a "nagy Tré" áll mögötte.
-
Brutforsz
senior tag
A lajt.hu is tud ilyet (a regelés után pár nappal engedélyezi ilyen címek létrehozását @fedonev.hu, illetve @rejtett.hu véggel). Ha gondolod, küldök egy tesztcélú e-mailt az adataidnál lévő címre.
Egyébként úgy tudom, hogy ott az a korlát, hogy egyszerre legfeljebb 10 ilyen címed lehet.
-
moonman
titán
válasz
attila9988 #17 üzenetére
ha a +-ozásra gondolsz, ez nem az. ezek valódi email-címek. ilyet szerintem egyelőre egyetlen webes email-szolgáltató sem nyújt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
dajkopali #21 üzenetére
A mondatot kezdő nagybetűre, a helyes központozásra és a mondat végi írásjelre gondolsz netán?
Amúgy engedtessék meg nekem, hogy:
- felhasználóként véleményezzem a megjelent cikkeket akár tartalmi akár formai szempontból
- úgy gondoljam, hogy egy ismert portálon cikkeket publikáló "újságíróknak" (nem tudom, ez-e a helyes kifejezés, ezért az idézőjel) nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a nyelvi igényességre is, mint az átlagnak.Tényleg ne vedd személyeskedésnek, mert nem annak szánom, egyszerűen csak adtam egy visszajelzést a magam fanyar módján. Nem volt szándékom, hogy megbántsalak.
-
attila9988
őstag
Ahol az én leveleim tárolódnak, ott már évek óta így van, tehát nem nagy újdonság (sőt, itt az ideiglenes címekről is lehet küldeni, de a tárhely ugyanaz. Mindig kilegózhatom hogy éppen hogy jó), mindenesetre dicséretes dolog hogy már a microsoft is bevezeti.
-
moonman
titán
#4: a blog bejegyzésben ki van emelve vastaggal, tehát szerintem nem lehet kiolvasni az eredeti címet:
"Email aliases let you create completely different email addresses that you can use to receive email into your primary account without anyone knowing what your primary email address is."
-
Penge_4
veterán
Így van. A regisztrációs e-mailekre bőven jó egy másodlagos fiók is, mivel a noreply@adott_oldal.com címet felveszem fehérlistára és beállítom, hogy ha erről a címről jött a levél (esetleg tartalmazza az xy szavak valamelyikét), akkor továbbítsa a levelet a fő címemre, mivel
1: Egyirányú.
2: Gép küldi, tehát szűrőfeltételekkel menedzselhető.A probléma ott kezdődik, mikor a sok hülyének kell megadni egy mailcímet és bárhonnan jöhet levél, tehát csak feketelistát alkalmazhatsz.
Az már kétirányú és nem tudod, hogy az illetőnek mennyire vírusos a gépe, ami esetleg szépen minden kontaktját felveszi 50 különböző spamlistára.
(#11) ngabor2: Annyiból, hogy
1: Rengeteg szolgáltatás regisztrációnál visszadob azzal az üzenettel, hogy nem lehet ideiglenes mailfiókból regisztrálni, javasolja a Gmail, Hotmail és YahooMail szolgáltatókat, a többire lehet, hogy meg sem érkezik a megerősítő levél, vagy csak 10 nap késéssel.2: Egyre kevesebb helyen lehet utólag megváltoztatni az e-mail címet biztonsági okokból, ezért pedig kár fenntartani ilyen elfelejtős címeket.
3: Lehet, hogy később szeretnéd magad törölni, amihez szintén szükséges a mailcím, amivel regisztráltál.
4: Lehet, hogy használni akarod az oldalt, ahova regisztráltál és mivel x ideje nem kaptál spamet az adott címre átrakod egy másik kategóriába, hogy könnyebben menedzselhesd az onnan érkező leveleket.
5: Vannak olyan helyek, amik random e-mailt küldenek és ha MAILER-DAEMON-t kapnak vissza, akkor törlik az accountodat.
Minden szempontból célszerűbb ha egy központi helyről tudod menedzselni a levelezésedet jól elkülönítve egymástól.
-
ngabor2
nagyúr
ez mennyivel több pl. egy olyan fióknál, amit utána törölsz, mikor már nincs rá szükség? vagy egyszerűen megjegyezhetetlen jelszót adsz neki, és elfelejted?
-
bpx
őstag
mi az a "falból megadható e-mail cím"?
-
Penge_4
veterán
"vagyis nem lehet hozzáférni, megismerni stb. a fő, a gyakran használt, azonosítható e-mail címet."
X-Mailer header az e-mail forrásában, mint a nagyszerű G esetében, ahol egy elküldött e-mailnél a fogadó a forrás megtekintésével látja, hogy melyik fiókból küldték?
-
moonman
titán
"minden felhasználó évente 5-15 alternatív címet adhat meg"
kis pontosítás: évente max 5, összesen max 15.
-
FTeR
addikt
"hiszen egy törölhetjük az elérhetőséget"
???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft is integrálta azt a neten már régóta elérhető szolgálatást, mely átmeneti elérhetőséget biztosít a felhasználóknak.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Disney+
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Futás, futópályák
- Google Pixel topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest