-
PROHARDVER!
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cunaja
Topikgazda
Írtam már fentebb is.
Mate 8; Honor 8, P9, P9 plus Dual aktív!
Az újabbak viszont nem. Ez a Huawei legnagyobb baromságai közé sorolható! Sokan ezért nem váltanak!
A másik dolog ami idegesítő, hogy a P9-et rendesen elhanyagolja frissítés szempontjából.
A kínai B397-nek is a biztonsági frissítése csak 2017-09-01, azaz nem nagyon hajtja magát a Huawei P9 szempontjából.
Az Európai frissítés kiadásról ne is beszéljünk. Gyalázatos viselkedés.
Az OTA telepítőket patch verzióra cserélték, azaz, csak akkor települ, ha megfelelő előélete van. Amíg nem nyomják ki a B386-ra való patch-et, addig nem is fog feltelepülni semmi.
Azért, hogy kicsit világosabb legyen .
Már nem tömörítve adják a frissítéseket, hanem p. file (patch ) fájl formában.
Ez a telepítés ellenőrzi az összetevőket és ha az alapot nem találja,(a felülírandó verziójú fájlt ) akkor leáll a folyamat.
Ezt bővebben nem fogom leírni, mert hosszú lenne.
Most jelenleg a B397-et bontom szét, azaz a .p fájlokból csinálok eredeti fájlokat, hogy utána tudjak vele dolgozni.
Így lesz a V6 alapja a B397.
Azért jó lenne, ha nem kellene mindig így trükköznöm és rendesen jönnének a frissítések.
Megjegyzem, hogy a testvér telefon Honor 8, már a B394-nél jár hivatalosan. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
Cunaja #19519 üzenetére
Érdekes ez a Huawei!
A B386-ra semmi frissítést nem nyom, pedig a B391 is kint van már. A Kínaiak meg B397-nél tartanak.
Mivel ma felidegesített a gyári rom, ezért neki állok a B397-ből EU verziót csinálni és nem kínlódok a frissítéssel.
Ha jön a béta, úgyis kapok emailt.V5-Lite-ról így tértem vissza.
1. B386 gyári boot.img és gyári recovery csere.
2. L09C432B386 első rész.
3. Memóriakártya kivétele után a második részt rámásoltam és 3 gombossal felraktam.
Kész is.
Mivel az első rész után nem volt hajlandó normálisan indulni, ezért vettem ki a memóriakártyát, mert különben nem tudtam volna rámásolni a második részt.
Érdekes jelenség. Nem 1x tértem már vissza simán, de most nem engedte. -
Cunaja
Topikgazda
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
Septum15 #19516 üzenetére
Ha telefonálunk és a másik kártyáról közben tudjuk használni a mobil internetet, akkor dual aktív. Ha nem tudjuk, akkor dual standby.
Mivel nincs dual telefonom, ezt kipróbálni nem tudom.
Elvileg a Mate 8, Honor 8 és a P9 dual aktív. Egy L19-es tulaj megnézhetné, hogy tényleg így van-e? -
Cunaja
Topikgazda
válasz
sirokipatrik #19499 üzenetére
Akkor szedjük szépen sorrendbe.
1; Topikgazda vagyok, köteleségem informálódni.
2; Bevagyok regisztrálva a Huawei fejlesztői oldalára.
3; [Itt is megnézheted.]
A béta februárban záródik és feldolgozás után, kb áprilistól jön a frissítés a felhasználóknak. Ez pár hónapot biztos igénybe vesz, mire mindenki megkapja, ismerve a Magyar szolgáltatókat.
4. Ami nem off, azt nem kell off-ba rakni. A kérdésed egyáltalán nem volt off.NGA:
Jelenleg még nem, de ha hivatalosan hirdetve lesz, akkor igen. Ez viszont nem jelenti azt, hogy sikerül is bekerülni a körbe, mert rengetegen lesznek. -
Cunaja
Topikgazda
Információ!
Jelenleg a Cunaja rom fejlesztése felfüggesztésre kerül!
Szégyen szemre, gyári rendszerre kell átállnom, hogy tudjak segíteni a fórumnak.
Mai napon az Oreo tesztelésére jelentkeztem, így nem sokára kiderül, hogy milyen is.
Hivatalosan 2018. februárban jelenik meg. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
zsolt19900 #19493 üzenetére
Szerviz menübe nem tudsz belépni ha boot loop van. Így elég nehéz bármit csinálni vele. A DC-Unlocker-rel ki lehet nyitni a Bootloadert és akkor életet lehet bele lehelni. Viszont itt már tudás kell, nem elég egy sima törlés. Megsérült rajta a rendszer partíció. Esetleg azt megtudhatnád, hogy milyen rendszer volt rajta előtte.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
redbiro #19465 üzenetére
Rollback után egyből fel mehet a C150-es full 6-os rom, így megmarad a garancia. Azt már frissítheted arra, amit felkínál, mert akkor is garanciális marad. A BL zárt állapotba kerül. Egyre figyelj, a roolback után a oem feloldás legyen letiltva és úgy menjen rá a T-s full rom 3 gombos módszerrel.
-
Cunaja
Topikgazda
Huawei
Egész biztosan frissülni fognak az alábbi modellek:
Huawei P10
Huawei P10 Plus
Huawei P10 lite
Huawei Mate 9 (és változatai)
Huawei P9
Huawei P9 Plus
Amint látjátok, ott van a kicsike is. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
csihun #19452 üzenetére
Írási hiba!
Ilyenkor a belső tárolót kell megadni mentésnek, mert egyből kibukna a dolog.
Van olyan memória kártya, amit csak akkor szeret a masinka, ha vele van megformázva.
Ilyen a fényképezőm is.
A 4K videó szaggatott, de a fényképezővel való formázás óta, tökéletesen teszi a dolgát.
Szerintem szedjél róla le mindent és formázd meg a telefonnal.
Mondjuk azt nem írtad milyen fájlrendszerben van a kártya.
Az én 64GB-os kártyám, Exfat fájlrendszerben van. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
raven12 #19440 üzenetére
Te vagy az én emberem!
Már többször leírtam, hogy ezek a programok úgy működnek, ahogy éppen szeretnék. Ha sikerül is a fejlesztőnek EMUI 100% kompatibilisan megcsinálni, sajnos nem sokáig tart. Megint frissítenek valamit rajtuk és már nem is jön a push üzenet.
Miért is írtam, hogy az emberem vagy? Azért mert alátámasztottad, hogy nem a P9 Custom rom hibája, hanem a progi nem teljesen kompatibilis az EMUI-val.
A CM-launcher is hasonló. Nálam a saját romomon működik az, ami a gyárin nem. Pont itt bukik ki a kompatibilitási hiba. A romomon elég sok minden átírt a gyárihoz képest.
Szóval még 1x -
Cunaja
Topikgazda
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
ignisz #19338 üzenetére
Biztos Nougatra valót raktál fel?
A BL-t rendesen kinyitottad? Fastboot módban mit ír a telefon ki?
Biztonság kedvéért ezt a sorrendet alkalmaznám.
Viszont már a recovery-t elrontottad, de nyugodtan flasheld fel a B386 gyári recovery-t és jöhet a menet.
Rollback rom fel,
BL nyit,
6.0-ra való TWRP fel,
Oeminfo csere
Gyári recovery vissza, ami a blogomban van és 6.0-ra való,
és a legvégén EVA-L09C432B130-as rom 3 gombos módszerrel.Szerk:
Nem is fog, mert tönkre ment a recovery.
Kikapcsolod és fastboot mód majd flash amit írtam. Első dolog a recovery helyreállítása.
Ha nem tudod kikapcsolni, akkor újraindításkor hangerő fel 5mp és eRecoverybe lép. Itt a szoftver letöltést választod és megjelenik a power off.
Ezután hangerő le és power egyszerre a fastboot módhoz.
A többit már tudod.
B386 recoveryhez lenyitod az összefoglalót és a Cunaja romra koppintva eljutsz a blogomra. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
dajdaj #19310 üzenetére
Írd le miket állítottál be és letesztelem. Ugyanis ha az automatikus indítás és a másodlagos indítás, a ne zárjon be a képernyő kikapcsolása után, a kizárás az optimalizálásból és a lakat is rajta van, akkor nem zárja be, még akkor sem ha földhöz vered a telót. Valamelyik nincs beállítva.
-
Cunaja
Topikgazda
Kedves fórumtagok!
Megint kezdjük szét offolni a fórumot. Kérlek titeket, hogy az off topikunkban folytassátok a GPS és kijelző témát!
Írtam a témához hozzászólást [itt az off topikban ] -
Cunaja
Topikgazda
válasz
zizike22 #19251 üzenetére
A Nougat a probléma! Ezt most hosszú lenne kifejteni, de nagyon érdekes jelenségeket tud produkálni.
Már itt a fórumon is volt probléma egy Huawei által kiadott hivatalos OTA frissítésből az L09-es telefonokon.
Jelenleg a B390-es szoftver is hasonló, mert van akinek sikerül telepíteni, de ugyanazokkal a lépésekkel, másnál "fail" a vége.
Ezzel reméljük október 16-a után foglalkozni fognak majd, mert most leköti minden idejüket az új készülék bemutatása. -
Cunaja
Topikgazda
Felhívás!
Aki az XDA-ról telepít Custom romot, az ott kérdezzen és ne itt.
Aki elrontja a telefonját egy XDA telepítés miatt, az szintén ott kérjen segítséget, mert ott biztosan jobban értenek hozzá. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
Pinyo16689 #19205 üzenetére
[EVA-L09C432B386]
Dajdaj: Annak a programnak, amivel szinkronizálni szeretnél, engedélyezni kell a másodlagos indítást.
Telefonkezelő, majd elhúzod jobbról balra és automatikus indítás. Itt a másodlagos indítást engedélyezd a proginak.
Nálam a Google Drive, automatikusan szinkronizálja a Google Fotókból. Ha fényképezek, és a Google Fotókban megnézem a képet, a háttérben már kúszik is fel a drive-ba. Egyszóval megy V5 módon, csak tanulni kell, hogy alapból a rom, az összes automatikus indítást kilövi. Utólag kell engedélyezni, amit szeretnél. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
sirokipatrik #19196 üzenetére
Egy ablak jön fel és abban mutatja az oldalt. Semmilyen beállítást nem találok rá. Alapértelmezett programnak a böngésző beállítva. Nálam megy rendesen, de most ezt a kérdést kaptam gyári Nougat romon ilyen.
Szerk.Akkor javasolnám a rom felrakását 3 gombos módszerrel. A gyári beállítások visszaállítása nem írja felül az ujjlenyomatot minden esetben. Ne kérdezd miért.
A 3 gombos telepítés újból rakja a partíciókat, talán megoldja a gondot. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
decision #19194 üzenetére
Rom verzió, milyen program lett telepítve utoljára?
Más!
Használ itt valaki CM-Launcher-t? Nem lehet kirakni a névjegy widgetet a főképernyőre. Ha visszaállítom a gyári launchert, akkor meg ott van.
Van esetleg valami megoldás?
A másik dolog. A gyári email alkalmazásnál a link behivásakor miért ablakban jelenik meg, miért nem a böngészőt nyílik meg? -
Cunaja
Topikgazda
válasz
philoxenia #19128 üzenetére
Mi az a Facebook?
Túl sok az off már megint! Azért írtam én is egyet ide, hogy nehogy kimaradjak már a sorból.
Leszívja az emberek agyát is, nem csak az energiát.
Hiába na, az összes ilyen alkalmazás jótékony hatással bír az akku teljesítményére, még akkor is, ha a számok mást mutatnak. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
Szekeres02 #19112 üzenetére
Látom már, megoldva.
A figyelmeztető szöveg, hogy a bootloader nyitva és a telefon nem teljesen biztonságos.
Semmi másra nem jó, csak a szerviznek információ a nyitott BL-ről. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
philoxenia #19103 üzenetére
Nekem sincs NFC a fényképezőn, csak wifi.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
zsolt19900 #19092 üzenetére
Előttem leírták a véleményüket a többiek.
Saját véleményem, hogy egyiktől sem venném meg.
Alapban nem 2 év a garancia, hanem 1+2 év (1év VIP+2év gyári).
Az első is bűzlik, mi az, hogy fődarab csere esetén nekik kell visszavinni, és majd ők elküldik. A rendes gyártói garanciánál ilyen nincs. Mindent a hivatalos szerviznek kell csinálni.
Semelyiknél nem venném meg, inkább fizetnék többet, de tutira mennék és lenne nyugodt 1+2 évem.
Így vettem most fényképezőt is. Volt olcsóbb hely, de ott is kitételek voltak a gyári garanciánál. Fizettem többet 5K-val, de tutira mentem, sőt még gyári tokot is kaptam hozzá. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
bollizolee #19081 üzenetére
Hihi, mondtam, hogy gyorsak.
Más: nyilvános, akit érint!
Az összefoglaló azért van, hogy olvassuk és ne privátban kérdezgessünk olyat a topikgazdától, ami benne van.
Új stratégiát vezetek be. Elolvasom és utána teszem a hülyét, hogy nem kaptam semmit, azaz nem válaszolok!!!
Jelen pillanatban is van ilyen privátom.
Ha kérdés van a telefonnal kapcsolatban, legyen hardver, szoftver, Cunaja rom, annak itt a helye a fórumon.
Off dolgokra meg ott az OFF topikunk!Rootoláshoz BL-t kell nyitni, majd a Nougatra való TWRP és SuperSu vagy Magisk.
Ignisz, kérlek legközelebb írd ki a teljes rom jelölését, ne csak B368 és B369. Ha azonos az eleje és nagyobb a szám, EVA-L09C150B..., akkor mehet rá.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
philoxenia #19076 üzenetére
Töröm az agyam, de én se tudom.
Szolgáltató Központ. Elvileg Humánpartner.
Eddig gondolkoztam. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
bluemirage #19068 üzenetére
Now Boot your device into TWRP Recovery mode.
Na ilyet hogyan indít az ember gyári rendszernél? Azaz, ez nem rakható fel TWRP recovery nélkül.
Aki eddig nem nyitotta ki a BL-t, ezután sem szeretné. -
Cunaja
Topikgazda
Tisztelt fórum lakók!
Egy időre elment a kedvem a romolgatástól, így előreláthatólag nem lehet tudni mikor lesz új rom, ha egyáltalán lesz.
Ha esetleg valamikor visszajön a kedvem, akkor újból lesz.
Köszönöm a megértést és elnézést a romoló társaktól!
Üdvözlettel:
Cunaja
Ui: ebben a döntésben nagy szerepet játszott az is, hogy nem vették figyelembe az aláírásomat.Szerk:
Itt leszek, csak nem romolok!
Abból van elegem, hogy privátban zaklatnak olyan kérdésekkel, amit itt kellene megbeszélni.
A másik dolog, hogy a romjaimat nem áll módomban tesztelni az összes létező alkalmazással, és ha valaki olyat telepit, amivel nem megy a telefon normálisan, akkor már a rom hibás
Na én erre többet nem vagyok kiváncsi. Nekem stabilan megy, jönnek az értesitések és dolgozik szépen. Akku időm tökéletes és nincs hiba.
Nem lehet romot készíteni 10.000 féle optimalizálással, hogy mindenkinél minden tökéletes legyen.
Ezért is döntöttem így.
Ha a gyárin nem megy valami, az már nem az én saram.
Ha nálam sem jönnének az értesítések és nem maradna bent a memóriában amit szeretnék, már rég csináltam volna másik romot.
Ilyen eset volt az értesítő led is. Addig nem nyugodtam, amíg jó nem lett.
Röviden ennyi! -
Cunaja
Topikgazda
válasz
harambe97 #19015 üzenetére
Pontosan mit csinált és milyen rom volt előtte fent?
Ezen a héten te vagy a második, akinek passzolom a kérdését.
Mindkét dolgot kipróbáltam.
TWRP nem felejti el a beállításokat és gyári romra is simán visszatértem. Mindem ment, de már megint a saját romomon vagyok.
Ide-oda lehet ugrálni, ha van mentés ami tökéletesen megy.
Szóval passzolom, mert igen csak furcsa amit a te telefonid is művel. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
sirarcheer #19011 üzenetére
Megcsináltad a recovery wipe-t?
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
sirarcheer #19007 üzenetére
Update.app
data mappa
és a META-INF mappának kell lennie a dload mappában. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
sirarcheer #19005 üzenetére
A META-INF mappa is kell, ,mert abból dolgozik a telepítő. Valószínűleg a második részben ezt hagytad ki.
Akkor csak tedd fel a második részt és a META-INF mappát is másold. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
sirarcheer #19003 üzenetére
Másold fel a B386 első részét a dload mappába. Figyelj oda, a teljes tartalmát másold be, ne csak az update.app fájlt. Ezután recovery és nyomd meg mindkét Wipe-t. Hosszú power gombbal kapcsold ki, de kikapcsolás után egyből nyomd a 3 gombot és akkor szűz rendszerre teszi fel a romot.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
bollizolee #18994 üzenetére
Ez megint csak bizonyítéka annak, hogy nem kell megijedni.
Valami nagyon nem stimmel nálad, mert én kb 1 hónapja állítottam be és most is pontos.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
jana1225 #18969 üzenetére
Nyissátok le az összefoglalót!
laci1892 írt egy kis leírást a fényképezésről.
jana1225
Minek neked a B191? [EVA-L09C150B130 FULL rom]
Ez bőven megfelel neked és gyári állapotra kerül, ezután hagyd frissíteni és kész. Ha viszont 7.0-án vagy, előtte a rollback rom kell neked.
Figyelj oda, mert ha a rollback romot felraktad és véletlenül 7.0-ás romot nyomsz fel utána, azonnal kuka a telefon.Sententious
Ez megint olyan kérdés, hogy sima lángost vegyek, vagy pedig sajtos lángost?
Neked kell eldönteni.
A P10-nél az ujjlenyomat olvasó elől van, valamivel jobb a kamerája ( kivéve Cunaja rom ), gyorsabb is, de amire neked kell, nem fizetnék érte +40K-t.
Egyszóval szerintem bőven elég neked a P9. -
Cunaja
Topikgazda
Nos akkor lássuk a medvét!
L09C432
Csak a Huawei meg ne lássa.
Ne legyen semmi gond, ezért csináljuk így.
1. Teljes nandroid (TWRP) mentés a mostani romról!!!
2. [B396 Stock boot.img] Letöltöd.
3. Ujjlenyomat, képernyő pin törlése.
4. A letöltött boot.img flashelése
adb reboot bootloader
fastboot flash boot boot.img
fastboot reboot
5. [L09 7.0 > 6.0 Rollback ( visszatérés )] Letöltöd és kicsomagolás után az UPDATE.APP fájlt a külső SD ( fontos ) dload mappába másolod.
6. Telefon kikapcs és 3 gombos módszer. Hangerő le + fel és power egyszerre. Gyorsan végigmegy.
7. [EVA-L09C432B136 FULL] Letöltöd és 3 gombos módszerrel telepíted. Bootloader gyári állapotra visszazár.
8. adb reboot bootloader
2 darab zöld Locked felírat kell legyen.
Ezután nyugodtan frissítheted arra, amit a telefon jelez.
Garanciális állapot visszaállítva!!! -
Cunaja
Topikgazda
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
bollizolee #18922 üzenetére
Azt a romverziót írd le, amivel a telót vetted.
Hol vetted, szolgáltatónál? C??? C150, C02, C432 és sorolhatnám. Ez a kérdés, mert nem mindegy mivel van regisztrálva.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
sirokipatrik #18920 üzenetére
Dobd kukába az akkudat, ha ennyit merül éjjel. Minden bekapcsolva max-ra feltöltve, jó térerővel, max 5%-ot merülhet. Nekem 2%, de a wifi kikapcsolva.
Sürgősen vidd szervízbe.vasárnap leírom neked, de írd meg az eredeti romodat.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
TSanya79 #18865 üzenetére
1.Gyári recovery vissza, majd Rollback rom.
2. EVA-L09C150B130 full rom. ( visszazár a bootloader )
3. 6.0-ra TWRP, rom mentése és oeminfo csere.
4. Gyári recovery vissza a 6.0-ás recovery
5. C432B136 fel.
6. C432B378 két része fel, ezután a B386 első része.
7. BL nyit és Cunaja rom fel.
8. Boldogság.Szerdán vizsgázok, azután már itt leszek.
Telefonkezelő> automatikus indítás> másodlagos indításnál nézd meg.
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
philoxenia #18842 üzenetére
Hol jártál sárkányka?
Jó fénykép
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
Gabbbb #18804 üzenetére
Automata mód kézből és éjszaka! Közben lihegtem mint az örült, mert dolgoztam is.
ISO 3200Pro módban kicsit állítva, de ez is kézből.
ISO 250
[Eredeti képek]
A másodiknak ott a dng ( RAW 22,5MB ) fájl is, mindenki azt csinál belőle amit szeretne.Természetesen az állvány hiány érződik rendesen. Most akkor képzeljük ell állványról, megfelelő beállításnál.
Itt szeretném kérni azt is, ha valaki képet illeszt be, a mobiladat miatt ne legyen óriási, Viszont az eredeti linkje is jól esne mindenkinek.
-
Cunaja
Topikgazda
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
Gaben-1971 #18794 üzenetére
Szerintem nyugodtabb lenne, ha ő is tudná, hogy hol is lakik.
Újpest!
Te szerinted hol lakom? -
Cunaja
Topikgazda
válasz
Gaben-1971 #18791 üzenetére
Újpestre
He te tudnád .
-
Cunaja
Topikgazda
A jó fényképekhez 3 dolog kell.
1. Jó kamera ( ez van, P9 )
2. Egy jó téma ( találni kell )
3. Egy jó beállítás ( várjuk a leírást )
Ha ezek mind jelen van, azután mondjuk ki, hogy nem jó a P9.
Természetesen, ne akarjunk drága DSL gépek szintjén fényképezni.
Viszont, szerintem a telefon simán veri a a fentebb említett dolgokat. Persze ne is egy Samu 8-al akarjunk versenyezni, mert nem véletlen az ára a telefonnak.
Egyszóval mindenki várja meg a kolléga ígért leírását, ha akkor se csinál jó képet, panaszkodjunk vagy vigyük szervizbe.
A zoomolási hang nálam is van, de engem nem igazán érdekel, amíg a minőség adott. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
laci1892 #18696 üzenetére
Szia!
Ha már így a témába csöppentél.
Az eredeti képek linkei is jó lenne, de megkérnélek valamire.
Ha van kedved és időd, illetve energiád, akkor csinálhatnál egy leírást a többieknek.
Mit, mikor és hogyan kell beállítani a tökéletes képekhez a P9-en.
Képes magyarázat is jó lenne, képernyő képekkel.
Ha megcsinálod, akkor a neved megjegyzésével beraknám az összefoglalóba.
Szerintem sokan örülnének neki.
Véleményed? -
Cunaja
Topikgazda
válasz
sirarcheer #18672 üzenetére
Az első V5 az nem jó semmire. A harmadikban minden javítva van, de az EMUI 5.1 brutális rendszerét szokni kell.
Ha védett alkalmast állítasz be, azt több helyen kell és ha a lakatot ráteszed, ott marad a kukázás után is. -
Cunaja
Topikgazda
Használjátok már légyszi a válasz gombot.
Mr.Franczy
zizike22
-
Cunaja
Topikgazda
Mivel sikerült a hibákat elhárítanom, ezért eljött az ideiglenes búcsú ideje.
Mostantól tényleg csak reggelente 10 perc és este 10 percet leszek, mert tanulnom is kell. Eddig nem tanultam szinte semmit.
Van itt valaki, aki tudja jól, hogy mit tanulok, mert neki is kell majd vizsgáznia az anyagból.Jó romolgatást, jó szórakozást a nyár utolsó napjaira és akit érint, jó iskolakezdést!
-
Cunaja
Topikgazda
Cunaja V5-Mod L09 és L19 a blogomban!
Rengeteg mindent cseréltem benne, ezért érdemes mindenkinek felrakni a V5-Lite helyett.
A rom már nem Lite, mert rengetegen kértek progikat privátban, ezért visszaraktam őket.
Mivel mindenki igényét egyesével nem tudom teljesíteni, ezért ami nem kell, az törölhető.
Törlések legegyszerűbb módja, ha a LINK2SD progival lefényképezzük a alkalmazások elérési útját, majd a PC-n a Total Commander Programban telepítjük az ADB Plugin 8.0-ás verzióját.
Ezután a telefonon TWRP-be lépünk és csatlakoztatjuk, majd csatoljuk a rendszert. Ha végeztünk, ne felejtsük a lecsatolást!!!.
Mentés legyen, mert ha gáz van, tudjunk hová nyúlni.
A dalvik részt nem kell törölni egyesével, mert ha végeztünk mindennel, válasszuk a telefonon a speciális törlést és itt csak a Dalvik és gyorsítótár legyen bepipálva.
A végén rendszer lecsatolása.
Elsőnek jegeljük a progikat, ami nem kell és ha nincs gond, akkor törölhető.
Nem elég csak a System mappából törölni, mert a data része is ott van. A külső alkalmazások a data/user_de/0 és a dalvik mappából nem törölnek.
A telepítést ne csípőből csináljuk, mert az email cím beírásnál van egy kis változás. Ha a következő gombra kattintunk, kifagy. A Blogomban képek is vannak hozzá.
Minden hiba javítva lett! -
Cunaja
Topikgazda
Na, akkor tegyünk mindent félre.
A Huawei 2 főverziót szokott kiadni.
A P9 is megkapja az Oreo-t és EMUI 6.0 lesz.
Azért írnak kitérő válaszokat, mert lusták a dolgok után járni.
Ha valaki olvassa a kínai Huawei fejlesztői fórumokat, ott sok dologról írnak.
Az más kérdés, hogy EU verzió miért is késik, de elmondom.
Rengeteg dolog van a gyári kínai romban, ami az EU-s törvényekbe ütközik. Nem csak a hívások rögzítése, de más is.
Egy kínai romon simán letölthető jog védett tartalom is, stb... .Nos ezeket ki kell pucolni a hivatalos EU-romból.
Biztos nincs idő rá, mert az új telókkal vannak elfoglalva. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
vzoli1987 #18623 üzenetére
Amíg nem írtok levelet a Huawei-enk ez ügyben, addig nem lesz változás ( mondjuk akkor sem biztos).
A romom kész és minden progi visszatelepítve, a led és témázás megy rendesen.
Megsúgom neked, ez már B396-ra épül, szóval a Huawei EU támogatása a P9-re egy nagy ...... . Gondolom tudod mit akartam ide írni?
Az összes fejlesztőt kirúgnám a fenébe. Az emberek nem 5.000-res telefont vásároltak és szeretnék biztonságban érezni magukat.
A romomban Augusztus 5.-i a biztonsági csomag, de ezt nézd meg egy gyári romnál.
Miért nem lehet valamit kiadni egyből, max 2 hét késéssel.
A Firmware Finder-t nem szabad nézni, mert az nem hivatalos. Amit a telefonod jelez, az a hivatalos.
Mit is kell átírni? Hát ezt nem fogom ide leírni, mert ez már üzlet, viszont látható, hogy megcsinálható!
Vannak hibák, de úgysem nyugszom amig hiba van.
Holnap megosztom a romot. -
Cunaja
Topikgazda
Csináltam egy új V5-öt. Jelenleg szűz és minden megy, a téma is.
A telefonkezelő nem nyírta ki a ledet.
Egyesével fogom visszaállítani az alkalmazásokat és figyelem majd.
Ha minden jó marad, holnap megosztásra kerül. Elég sok mindent átírtam. -
Cunaja
Topikgazda
6 Off egymás után!!! Miért van az Off topikunk?
Azért mert nekem kell off-ba rakni, még off.
Amúgy a P9 támogatja a Vulcan.api-t. -
Cunaja
Topikgazda
[Drasztikus akku kimélés].
Angol a szöveg, de pont az értesítések elmaradásáról ír. Ilyen pl. FB, Messenger, stb.... -
Cunaja
Topikgazda
válasz
Shyciii #18588 üzenetére
[Hihi, nem csak én kínlódok.]
Amúgy valószínűsíthetően a hiba forrása, a data mappában van. Most felnyomtam a gyári data mappát és jó.
Összefoglalva, küzdök tovább. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
bollizolee #18582 üzenetére
Végképp feladom akkor.
Olyan alkalmazást használtok, amit Bardo és én nem. Azaz nem ébreszti fel a led értesítést semmi. -
Cunaja
Topikgazda
Emberkék!
Mivel Bardo is jelezte, hogy nincs led, ezért kérnék mindenkit, hogy ellenőrizze le és a rom verziót is írja.
Pl. V5-Lite L09 nincs; V5-Lite L19 van!
Aki esetleg sima V5 vagy V4-en van az is megnézhetné.
Dolgozom a megoldásán, de nagy segítség lenne nekem ez a visszajelzés.
Ha nem bírjuk magunkat felhívni, legegyszerűbb módja, ha kapunk valakitől egy üzit, esetleg küldünk magunknak egyet.
Bardo: Te milyen verzió vagy? L09 vagy L19Valószinüleg az akku tuning lövi ki a led jelzést, hogy ne tartsa ébren.
[Ezt használom és nem drága] 500 Forint és tökéletesen végzi a dolgát, illetve bármilyen szín beállítható.
Fogyasztása minimális. A legalsó sorban van a fogyasztási listán.
Azért jó lenne megoldást találni, mert nem mindenki szeretné megvenni. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
Cunaja #18565 üzenetére
Na, az eredmény gyárisoknak!
A B387; B388; B,390 nem települ, mert nem igazán stimmel. A telefon természetesen nem is jelzi egyik elérhetőséget se.Led ügyben nem jártam sikerrel, pedig kétszer is felnyomtam a romot. Felraktam [ezt] és tökéletesen végzi a dolgát. Még P7 koromban vettem me, de azóta már frissítettek, hogy 7.0 ra is jó legyen.
Érdekes azért ez a led mizéria. -
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
Cunaja #18553 üzenetére
Gyári B386 vissza telepítve, de nem jó. Ezután FR és jó. Érdekes.
Most végig zongorázom a frissítéseket, ha már gyári romon vagyok, utána V5-Lite.Tényleg szegényke, de most próbálok azoknak segíteni, akik gyári romon vannak.
Most a C432B387-et fogom felrakni, persze csak TWRP mentés után.
Kíváncsi vagyok a log-ra ha nem települ.
Most itt tartok!
C:\Adb>fastboot flash recovery twrp-3.1.0-2-eva.img
target reported max download size of 471859200 bytes
sending 'recovery' (25220 KB)...
OKAY [ 0.778s]
writing 'recovery'...
OKAY [ 0.192s]
finished. total time: 0.969sC:\Adb>fastboot reboot
rebooting...finished. total time: 0.020s
C:\Adb>
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
Cunaja #18551 üzenetére
Rom újból rakva és még mindig nem jó!
A töltés led jól működik, csak a push nem.
Teljes törlés volt, azaz a belső tárhely is törölve lett.
A Led Manager pro simán jelzi a led értesítést mindenféle színekben. Egyszóval a led jó.
Következő lépés következik. Gyári boot.img és recovery.img felrak, majd B386 Stock rom.
Kezdek megbolondulni. -
Cunaja
Topikgazda
Figyeljetek! Valamit nagyon elállítottam, ezért kérdezem.
Aki V5-Lite- ot használ, annál megy a led villogása mondjuk nem fogadott hívásnál, email, sms, stb..-nél?
Nálam nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A színes és monokróm szenzorral is rögzítő, dupla Leica kamerás P9 a Huawei eddigi legjobbja, és a Kirin 955-ös SoC is hozza a csúcssebességet a mutatós készülékházban.
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest