Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A P40 Pro topikba beírtam, ide is beírom, mert közérdekű
Az OTP Bank mégis kiadja Huawei AppGallery-be az új alkalmazásukat!
Belátták hogy súlyosat hibáztakfontos nekik az ügyfelek elégedettsége, úgyhogy meggondolták magukat, már tervben van a megoldás, végre.
Én személyesen, és ahogy olvasgattam többen itt is sokat küzdöttetek az ügyért, ezt nagyon köszönöm. Esetleg a facebookos poszt alá kommentben beírhatnátok egy köszönömöt, vagy legalább egy szívet, likeot tehetnétek rá, hogy lássák, sokan vagyunk. Köszönöm előre is.[https://www.facebook.com/otpbank.hu/photos/a.225466990818789/5339697819395655/]
Ja, és aki hozzám hasonlóan emiatt akarta eladni a telót, az remélem mégsem adja el!
forrás: [OTP Facebook oldal] -
törölt tag
válasz hockeyapu #193 üzenetére
Köszi! Valóban sajnos nagyon túl van árazva a P50 Pro. De ez még "premier", van hozzá óra is, amiatt is drága.
Szerintem fél év múlva kellemes ára lesz, P40 Pro-nál is így történt. Igaz óra nem lesz hozzá akkor már, de jóval olcsóbb lesz úgy tippelem. Várós.Vodafone-nál nem tudom mi történt, de én is több ilyen esetet olvastam. Remélem megoldódik.
-
törölt tag
Üdv!
Köszönöm a tesztet , tetszett, és különösen örülök a P40 Pro-val való fotó-képességek összehasonlítására, ugyanis pontosan ezt kerestem és végre valahol megtaláltam!
Jók lettek a képek!Némi észrevételem is van, segítő szándékkal. A szakzsargonért bocsánat, több mint hobbi ez nekem kamerák terén.
1. oldalon:
"a tükörszerű hátlapi kivitel épp kifutóban van a divatból"
Nem mondanám. Fogalmazzunk úgy hogy ritka, de többen elkezdték, pl. Honor (ami már külön cég), OnePlus, és remélem más gyártó is folytatja.
Nem a "tükör" itt a lényeg, hanem ezekkel a világos színekkel (pezsgőarany, vagy elődjénél a jégfehér) nagyon kellemes összhatást tudnak elérni azok számára, akik másra vágynak, mint a Samsung műanyag matt színei." a képernyő oldalt jelentősen lekanyarodik, ez pedig újfent kezd kimenni a divatból."
Ezzel nem értek egyet, szintúgy a Honor és a OnePlus is hoz ilyet újabban, de még a Samsung is: Note 20 Ultra, S22 Ultra, hogy csak néhányat említsek.
Nekem ez a gyengém, az S7 Edge óta szerelmes vagyok ebbe a keret-nélküli ívelt kijelzőbe, úgyhogy nekem csak ne írja senki hogy ez kifelé megy a divatból. Jöjjön, méginkább!
Sőt azt se mondanám, hogy a "a képernyő oldalt _jelentősen_ lekanyarodik". A "jelentősen" szó jelentéséért nézzéetk meg a Huawei Mate 40 Pro-t. Na, az kanyarodik le jelentősen, és AZ esetleg zavarhatja azokat akik nincsenek ilyesmihez szokva. Ez semmi ahhoz képest, ez pont kellemes. :)
Nagyon jól eltalálta a Huawei a design-t szerintem, mind a P40 Pro-nál, mind a P50 Pro-nál, sőt ez utóbbinál méginkább. Ez a telefon egy ékszer, gyönyörű.
A 2. oldalon első bekezdésben elírás van:
"úgyhogy a P50 8 GB LPDDR5 RAM-mal "
Ez nem P50, P50 Pro, javaslom írjuk ki mindig, mert létezik sima P50 is (itthon nem kapható) és nem ugyanaz. Vagy csak hagyjuk ki.2. oldal, 3. bekezdés:
" és nem maradnak el a biztonsági hibajavító frissítések."
De, sajnos igen, elmaradnak. HAVI biztonsági frissítés volt beígérve ("Huawei makes monthly security updates for its flagship models..." forrás: https://consumer.huawei.com/en/support/bulletin/2022/3/), ehhez képest jó ha negyedévente, azaz 3 havonta jön egy.
Ez nem a P50 Pro specialitása, a többi csúcsmodell tulajdonosa is némileg be lett csapva úgy érzem, a P40 pro-n is június után szeptemberben jött augusztusi, november végén októberi, majd január végén decemberi, és márciusban februári frissítés.
Ez igen súlyos elmaradás, a konkurencia pl. Samsung még a középkategóriás telefonokra is időben kiadja az új biztonsági frissítéseket, a Huawei nem.
Természetesen jeleztem többször az ügyfélszolgálatnak és közvetlenül a gyártónak is, de nem jutottam előre mert, idézem "automata rendszer osztja ki a frissítéseket, nem mindenki kapja meg egyszerre".
Ha van rá lehetőség, szeretném ha ezt Ti is jeleznétek a gyártónak, mert igencsak gáz a dolog, és semmilyen elfogadható magyarázat nincs rá. (a biztonsági frissítések nyílt forrásúak, ott van az upstream-ben, nincs tiltva a szankciók által sem)3. oldal
"A monokróm szenzor egyébként állítólag megsegíti részletekkel a főegységet,"
Nemcsak állítólag, gyakorlatilag is, méghozzá nagyon. Javaslom a konvolúciós mátrix (image kernel) témakört tanulmányozni az érdeklődőknek. A "monokróm szenzor" komolyan kiveszi a részét a képfeldolgozásban és talán nem is gondolnánk de a kép "lekattintásakor" a háttérben igen komoly számítások tömege fut le, a legjobb kép megalkotássa érdekében."ám erre igazából semmi szükség,"
Ilyeneket kérem ne írjunk! Ez így helytelen, arra a kamerára igenis szükség van, és talán ez az egyik legjelentősebb előrelépés a P40 Pro-hoz képest. A képeken is látható különbségek egy része (ami ott "élénkebb"-nek van nevezve) ebből ered, tehát erre nem szabad legyinteni! A P9-ben lettem szerelmes ebbe a technológiába, és a P20 Pro óta hiányzott, nagyon örülök hogy visszatért."és bár este is helytáll a dolog, "
Nem véletlen. A "monokróm szenzor" többek között pont gyenge fényviszonyoknál is segíti a megfelelő kép megalkotását. Nem ez alkotja a képet, és nem is éjjellátó, de segít az élesítésben, "zajtalanításban", élek kiemelésében, ezekhez adatot szolgáltat, amit a kép(utó)feldolgozás beledolgoz az elmentett képbe."az extra kamera keretéből inkább az ultraszélesre kellett volna áldozni."
Nem, ez pont jó így. Ultraszélesből nehéz jobbat csinálni, max úgy lehetne ha a készülék házán belül is sokkal több helyet kaphatna és az is periszkópos lenne. A "sokkal több" annyival sokkal többet jelent, hogy az már az akku méretének rovására menne. Még. De aztán hátha kitalálnak valamit.Helyette: A "lentebbik" körbe férne el a zoom-oláshoz használt kamera lencséjének megnagyobbítása, nagyobb apertúra, bár ehhez is belül több helyet kellene csinálni. Szerintem a jövőben ez lehet a következő nagy újítás, hiszen bár már most is elég jó a zoom képesség, ezen azért lehetne még fejleszteni, mégpedig kezdve ezzel.
Mindazonáltal, egyértelműen ez a legjobb kamerás mobil szerintem. Nagyságrendekkel jobb, mint a Samsung vagy Apple bármilyen modellje, beleértve az ettől jóval később megjelent Ultra/Pro Max-okat is. De sajnos a Google hiány fájó pont igen.
---
spawn21:
Nem 3D-s a P40 Pro arcfelismerése, csak "éjjellátó". A 3D dot depth map-es lenne, és nem kettő hanem négy szenzor szükséges hozzá ,ezért ilyen oldalsó kapszulába fizikailag nem fér bele. Ilyet csak a Mate széria tud, ott is csak Mate 30 Pro-ig. Meg ugye iPhoneon is van ilyen. Az oldalra fordított arccal is megy, és nem verhető át pl. egy fényképpel.Mindazonáltal elég jó a P40 Pro felismerése, ez is felismer enyhén elfordított arcot. De nem 3D-s. A P50 Pro-nál elveszett az éjjellátó képesség, vagyis gyengébb lett de nem rossz.
A főkamera, hát, hm, mit mondjak, nem fényévekkel de azért észrevehetően részletgazdagabb, főleg gyenge fényviszonyok mellett, írom ezt P40 Pro tulajként
A széleslátó és a zoom tényleg gyengébb lett, bár szerencsére nem sokkal. 3.5x felett nem szokott olyan éles lenni a P40 Pro zoomja sem nálam, vagy ha igen akkor a kezem mozdult be. A széleslátónál, majd meglátjuk...Az viszont igaz hogy az árnak lejjebb kell mennie, ezt a 450-et ők sem gondolhatták komolyan. 300 vagy alatta visszatérek rá, addig nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest