- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Mini PC
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóhifi
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus33
tag
''melyik 2002-es linux kúszik fel egy legújabb sata vezérlőchipre kötött winyóra?''
Linux alatt én döntöm el, hogy honnan származnak a modulok (amelyek nagyrészt elérhetők a 2002-ben használt kernelhez). Ez lehet hálózat, más winyó, flash drive, vagy akármi más. Windowson viszont csak floppy. Gratulálok.
''Azt hiszem nem vagyok kevésbé elégedett a rendszerem működésével, mint te a linux-oddal.''
Pont ezt magyarázom, hogy olyan hozzáértés kell a windows gép rendben tartásához, ami a legtöbb usernek nincs meg. Na ezt kellett volna másképp megcsinálni, hogy ne a felhasználónak kelljen körbeugrálni a számítógépet, hogy jaj nehogy megint összeomoljon, hanem fordítva, a számítógép szolgálja ki az embert. Ez egyelőre nem így van az m$ világban, valahol efölött elsiklottak az évek során. Az eredeti cikk témája szerintem kiválóan jellemzi ezt a hozzáállást.. o O o .
-
atus33
tag
Racecam: A neked válaszolók többnyire megválaszolták a kérdéseidet.
Nekem is gyakran kell számolni, csak nem tízig, hanem jóval többig, amikor munkahelyen / ismerősöknek windows-t kell bébiszittelnem. Szóval nem divatból szidom, hanem mert rengeteget szívok miatta.
Úgy érzem, jogom van bírálni a windowst, mivel fizettem érte a m$-nak. (Ezt már nagyon megbántam; hibás vagyok benne, hogy ezt az összecsapott munkát szponzoráltam.)
A windowst alapból nem lehet sata winyóra telepíteni. Az más kérdés, hogy néhány chipset verziónál (pl. NForce4) megoldották, hogy ennek ellenére működjön a windows a driver telepítéséig. De a chipsetek nagy része ezt nem tudja.
Marcee: a windows jelentős részben azért annyira sebezhető, mert általános felhasználáshoz is rendszergazdai jogosultság kell. (Szólj, ha nem így fut a windowsod!) Ez más oprendszerek alatt nem így van.
A lényeg viszont, amire utaltam azzal, hogy a fél IT iparág a windows toldozásából él, igaz. Tény, hogy a windows jelenlegi állapotában legalább annyi problémát hoz létre, mint amennyit megold. A cikk is egy m$-termék alapvető hülyeségét helyrehozó áruról szól -- egyelőre még sajnos hasonló a színvonal a többi m$ terméknél is, mivel kiegészítőkre van szükség ahhoz, hogy normálisan használhatók legyenek. Lehet, hogy a következő windows verzió jobb lesz. Ha így lesz, el fogom ismerni, és örülni is fogok neki!
[Szerkesztve]. o O o .
-
atus33
tag
Nagyon-nagyon-nagyon sok cég él abból, hogy a microsoft igénytelen munkát végez!
Ott vannak a vírusirtó cégek, amelyekre nem lenne szükség, ha a biztonság nem egy utólagos ötlet lett volna a m$-nál.
Ott vannak az Internet gerinchálózatának üzemeltetői, akiknek vagy 30 százalékkal kevesebb forgalomért fizetnének a lánc végén az emberek, ha nem lenne a világon csilliónyi zombi windows spammer gép.
Aztán ott vannak azok a gyártók, akik a mai napig sikerrel adják el a 25 éves floppymeghajtót meg a floppyt, mert SATA winyóra floppy nélkül nem lehet windowst telepíteni.
A Spyware-ak, tűzfalak gyártói is nagyot kaszálnak.
Az, hogy a fenti cégeknél dolgozó embereknek van munkájuk, az tök jó. De az a része a dolognak, hogy a fél IT iparág abból él, hogy az emberek ne szívjanak annyira a windows-zal, az talán durva.. o O o .
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- PlayStation 5
- Mini PC
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Windows 11
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest