- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszgabor
aktív tag
Az életben többet nem veszek a Toshibától semmit!!!
Pár éve vettem tőlük egy 5112-es dvd írót, ami 4x sebességű volt.
A 4x lemezekkel ment is rendesen, de pár hónap múlva eljött az idő, amikor csak 8x-ost tudtam venni és lám-lám csak 1x sebességgel tudta írni őket, mert nem tudta azonosítani.
Gondoltam semmi gond, frissítem firmwaret és megoldódik minden.
Megnéztem az oldalukon és mit látok? A legújabb firmware van az írómban, ami mellesleg már akkor több, mint egy évvel azelőtti verzió volt.
Nosza utolsó esély gondoltam írok a customer supportnak, hogy van egy kis bibi, meg hogy a TDK 8x lemezt nem tuidom írni.
Visszaírt egy faszi Németországból egy teljesen sablom emilt, hogy milyen márkájú lemezeket támogat az író és csak jóminőségű lemezekkel tudja a vállalt sebességet.
Persze a felsorolásban ott volt a TDK is. Visszaírtam nagyon udvariasan, hogy a lemezzel nincs gond, merthogy a felsoroltak között van, csak a 8x a probléma az író számára.
Erre azt írta vissza, hogy az 5112 már egy régi típus, így nem adnak ki hozzá új firmwaret és vegyek egy új dvd írót.
Ettől kissé ideges lettem mivel nekem csak pár hónapos volt a darab és minden árlistában, meg a weboldalukon is szerepelt még, vagyis futó termék volt. Írtam neki, hogy ha a logikájukat követném, akkor minden egyes új sebességű lemez megjelenésekor új írót kellene vennem, ami enyhén szólva is érdekes hozzáállás, úgyhogy legyenek szívesek firmware-t csinálni.
Na azóta is várom a választ! Idestova 2-3 éve.
A szerencsém az volt, hogy más is belefutott ebbe a problémába és hekkelt hozzá egy olyan firmware-t, ami nem veszi figyelembe, hogy milyen lemezt tettem be, vagyis akármilyen lemezre engedi a 4x sebességet, de persze mivel a lemezt továbbra sem ismeri fel, ezért nem is hozzávaló paraméterekkel írja a lemezt, hanem egy valamilyennel az összeset.
Mivel a próbálkozások azt mutatták, hogy a TDK 8x-nél bevált a ''valamilyen'' írási paraméter, ezért azóta csak olyan lemezt használok.
EZÚTON SZERETNÉK MINDENKIT LEBESZÉLNI BÁRMILYEN TOSHIBA TERMÉK VÁSÁRLÁSÁRÓL, MERT HA GONDJA ADÓDIK VELE, AKKOR A CUSTOMER SUPPORT EGY KALAP SZART SEM ÉR.....Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- WD Red Pro és Plus NAS HDD-k! 2TB! bontatlanok!
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest