- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''Ez mit jelent?''
A hangsúly a ''normális'' megírásom van! Ez az író még a gyár által elkészített firmwarerel sem lenne képes olyan minőségben megírni a lemezeket, hogy a Toshiba a nevét adja hozzá.
''Ha meg annyira eljárt felette az idő, akkor nem volt fair 4x sebességűként árulni.''
Nekem még most is van a szekrényemben Ritek G04-es DVD-R 4x-es lemez. Hidd el, hogy azokat a hekkelés nélkül is nagyon jól megírná 4x-es sebességgel. (Tudom, mert volt 5112-esem.Én is meghackeltem, aztán a Ritek G05-ös DVD-R 8x lemezeket is szépen megírta 4x-es sebességgel. Aztán mikor megvettem a Nec3520-as, és ugyanabból a hengerből megírtam párat, és a Nero minőségtesztjével összehasonlítottam, akkor rájöttem, hogy a Toshiba írása mégsem volt annyira szép.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
eszgabor
aktív tag
''szinte az összes 4x-es DVD-R-író képtelen a 8x-os és gyorsabb lemezek normális megírására''
Ez mit jelent? A hekkelt firmware-rel miért tudja? Mi lett volna a különbség, ha ők adják ki hivatalosan és nem én kockáztatok?
Az ismeretségi körömben egyszerűen letöltötték az firmwaret és a 8x lemezt is megírta 4x-esen. (pl. Samsunghoz)
Vállalom, hogy szűklátókörű és buta vagyok.
Ez a support akkor is szar. Ha meg annyira eljárt felette az idő, akkor nem volt fair 4x sebességűként árulni. Ezzel becsaptak egy csomó embert és lehet erre azt mondani, hogy ez van, de ha te pénzed bánta volna, akkor lehet, hogy nem így vélekednél most, nem gondolod?
Rá kellett volna írni, hogy 1x-et tud és akkor másikat veszek...Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
PPeter
addikt
El kell keserítselek: szinte az összes 4x-es DVD-R-író képtelen a 8x-os és gyorsabb lemezek normális megírására, sajnos ez (túl) nagy generációs váltás volt.
Amúgy meg a 2x-es Toshiba SD-R5002 verhetetlen volt. A probléma nem az 5112-essel kezdődött, hanem amikor összeáltak a Samsunggal. Például a 1612-es és 1712-es DVD-ROM olvasóik ia fantasztikusak voltak. Szóval egy termék miatt - ami ráadásul nem azért nem működik jól, mert hibás, hanem mert eljárt felette az idő - a Toshibát egy az egyben gyalázni szüklátókörű BUTASÁG.PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
eszgabor
aktív tag
Az életben többet nem veszek a Toshibától semmit!!!
Pár éve vettem tőlük egy 5112-es dvd írót, ami 4x sebességű volt.
A 4x lemezekkel ment is rendesen, de pár hónap múlva eljött az idő, amikor csak 8x-ost tudtam venni és lám-lám csak 1x sebességgel tudta írni őket, mert nem tudta azonosítani.
Gondoltam semmi gond, frissítem firmwaret és megoldódik minden.
Megnéztem az oldalukon és mit látok? A legújabb firmware van az írómban, ami mellesleg már akkor több, mint egy évvel azelőtti verzió volt.
Nosza utolsó esély gondoltam írok a customer supportnak, hogy van egy kis bibi, meg hogy a TDK 8x lemezt nem tuidom írni.
Visszaírt egy faszi Németországból egy teljesen sablom emilt, hogy milyen márkájú lemezeket támogat az író és csak jóminőségű lemezekkel tudja a vállalt sebességet.
Persze a felsorolásban ott volt a TDK is. Visszaírtam nagyon udvariasan, hogy a lemezzel nincs gond, merthogy a felsoroltak között van, csak a 8x a probléma az író számára.
Erre azt írta vissza, hogy az 5112 már egy régi típus, így nem adnak ki hozzá új firmwaret és vegyek egy új dvd írót.
Ettől kissé ideges lettem mivel nekem csak pár hónapos volt a darab és minden árlistában, meg a weboldalukon is szerepelt még, vagyis futó termék volt. Írtam neki, hogy ha a logikájukat követném, akkor minden egyes új sebességű lemez megjelenésekor új írót kellene vennem, ami enyhén szólva is érdekes hozzáállás, úgyhogy legyenek szívesek firmware-t csinálni.
Na azóta is várom a választ! Idestova 2-3 éve.
A szerencsém az volt, hogy más is belefutott ebbe a problémába és hekkelt hozzá egy olyan firmware-t, ami nem veszi figyelembe, hogy milyen lemezt tettem be, vagyis akármilyen lemezre engedi a 4x sebességet, de persze mivel a lemezt továbbra sem ismeri fel, ezért nem is hozzávaló paraméterekkel írja a lemezt, hanem egy valamilyennel az összeset.
Mivel a próbálkozások azt mutatták, hogy a TDK 8x-nél bevált a ''valamilyen'' írási paraméter, ezért azóta csak olyan lemezt használok.
EZÚTON SZERETNÉK MINDENKIT LEBESZÉLNI BÁRMILYEN TOSHIBA TERMÉK VÁSÁRLÁSÁRÓL, MERT HA GONDJA ADÓDIK VELE, AKKOR A CUSTOMER SUPPORT EGY KALAP SZART SEM ÉR.....Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
comrade
tag
Szerintem én még maradok a DVD-nél
-Apúúú, ku**ára fáj a fogam. -Tudom fiam, nekem is.
-
nap
addikt
Na, milyen gagyi mán. Nemhogy BR-t, de még CD-ROM-ot sem ír.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
odani
tag
Mindig így kezdődik. Akinek van pénze, hogy megvegye, visszakeresheti vele az árát, aztán dobhatja a kukába, mert egy év multa sz@rt sem ér majd.
Amikor új volt, akartam venni dvd-írót, de aztán lebeszéltem magamat róla és megvártam a 16x-osokat. -
max-pain
senior tag
HD DVD-RW tamogatas sincs...
-
nagyúr
Azon nyomban veszek egy ilyen írót, amint írja a BR lemezeket is és 20k alatt lesz az ára
Aki él és nem boldog, az téved!
-
TeeJay
félisten
elég lassú a BD íróhoz képest
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Petya25
őstag
Nem is értem miért nincs a listán a BD.
Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Kinder
senior tag
végre van már ilyen
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest