- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
Satan-Claus
senior tag
Csúnyák vagytok és gonoszak.Megmondalak az anyunak.Persze, hogy bele lehet kötni abba amit írtam, hiszen a nagykerek különböznek, ezért írtam azt, hogy ''többnyire'', és ''általában''.Viszont a dolog lényege nem az, hogy x alaplapra y helyen mennyi a gari, hanem ÁLTALÁBAN mi a diferencia egy nagy márka, és egy kevésbé neves, vagy OEM gyártó esetén, mint amilyen pl. az ECS. + Én nem mondtam semmi rosszat a K7S5A-ra, a maga nemében egy jó lap, de ennek az egész topic-nak nem az volt a lényege, hogy melyik márka a jobb.
-
fügike
senior tag
válasz
Satan-Claus #15 üzenetére
Csak annyit akarnék hozzátenni, hogy a disztribútor és a nagyker is, ahova járok, simán megadja az ECS-re a 2 évet. És attól, hogy nagyon olcsó, még egész jó kis lap.
-
SPuD
csendes tag
juj, 'hihg-tech' helyett 'high-end'-et akartam irni
-
SPuD
csendes tag
az asus hol hig-tech?
high-endet esetleg transcend vagy supermicro gyart... -
Satan-Claus
senior tag
Az ergonómiai hibák alatt azokat a kis nüanszokat értem, amikor bizonyos dolgokat pl.:ide csatoló, memória slot, procifoglalat, jumperek, (főleg a jumperek) stb. olyan helyre raknak a lapon, hogy egy estleges berhelésnél a komplett házat le kell bontani ahhoz, hogy hozzáférjünk.Tudom, hogy itt esetenként csak centikről van szó, de általában pont az a pici hiányzik.
A kérdésedre: Pont az a lényeg, hogy mi van akkor, ha elromlik, illetve, hogy mikor.Bár ez nagyker függö is, de míg az ECS-ekre többnyire, csak egy év a gari, addig az Asus-t van ahol 3 évvel adják.Ráadásul,a mákásabb lapok általában azonos konfig melet mindig egy picit nagyobb sebességet, és stabilitást adnak.Tudom, hogy vannak kivételek, de ez az jelemző. -
guest
veterán
Az ergonómiát én sem értem, az ATX szabvány elvileg behatárolja, így mindennek el kell férnie.
Ez az ECS K7S5A tényleg király?
Egyébként mit nézzek meg egy alaplapban? Az FSB oké, meg legyen elég PCI, DDR és DIMM is kell, meg minden... Ez az ECS mindezzel rendelkezik, miért olcsóbb egy tizessel egy ugyanezt tudó Gigabyte-nál, vagy Asusnál?
Oké, a márka miatt, de amúgy, ha nem romlik el, ugyanaz???
Magyarázzátok el lécci... -
morzsa
aktív tag
Nagyobb gond, hogy az ember bizonyos márká(k)ban bízik. Ennek ezer oka lehet. De néha nagyon nehéz a ''fapados '' modellt (alaplapot, vga-t,...) beszerezni, ahogy a ''hi-end'' cuccokat is. Különösen fájó, hogy akár itt is olvashatunk a jobbnál-jobb hardverekről, legyen az hi-end vagy low-end, azzal a megjegyzéssel, hogy ''egyszer ...majd... talán... lesz itthon is, és nem másfélszer annyiért, mint pl. Németországban. Ha már itt tartunk, hogy jön az alaplaphoz az ergonómia? Nehéz, vagy könnyű feltenni a procihűtőt?
-
karib
addikt
Nekem a legnagyobb bajom a később ingyé integrált cuccok felárazásával van, pl. USB 2.0, tán a RAID. Ha valaki használni akarja, akkor vegye meg, de egyébként csak sznobizmus :) Ráadásul pár ezerért bármilyen gépbe lehet utólag rakni ilyen cuccot PCI kártyán, ha mégis szükség lenne rá.
-
No, az ítéletet rátok bíztuk, de tény, hogy ezek a ''high-end'' alaplapok elég erőltetetten azok.. sajnos.
-
Godfather
aktív tag
válasz
Satan-Claus #8 üzenetére
...Csak egy apró hibajavitás!!!
ASUS BLACKPEARL -
Satan-Claus
senior tag
Szerintem azért valahol meg kell húzni a vonalat.Kétségtelen, hogy aki az alaplapon spórol, az nagyon-nagyon nagyot szívhat.Kompatibilitási problémák,lassú sebesség, rossz ergonómia, és biztos, hogy az fog hiányozni belőle ami feltétlenül kellene.Viszont, szerintem senkinek nincs szüksége pl.:dizájnos fekete nyákra, és aranyozott south bridge hűtőbordára (ABIT Blackpearl), vagy integrált szirszarokra, amik szinte soha nem működnek tökéletesen, főleg, ha ezeknek a tuti alaplapoknak kihasználjuk az überfasza tuningképességeit.
Szla, én Epox párti vagyok, időnként a Shuttle-nak is vannak nagyon jó lapjai.A vége általában úgyis az, hogy az ember olyat vesz amire össze tudja rakni a homokot. -
guest
veterán
nekem a high end, amikor tényleg a lehető legjobb minőségű alkatrészekből, profin van összerakva és nem spórolnak filléres alkatrészeken
és nem sárga pci foglalatok
félreértések végett
nem ítélem el a sznobságot, valamiben mindenki sznob -
utax
aktív tag
válasz
GeorgeTerror #4 üzenetére
high end az, ami tényleg a legjobb, de sokkal-sokkal drágább, annyival, hogy az az egyszeri embernek már nem éri meg
csak a profiknak és a sznoboknak -
GeorgeTerror
senior tag
-
guest
veterán
ez miért high end?
inkább sznob-end -
Barton
senior tag
Én is tuning őrült voltam egy darabig. Aztán inkább a fapados lapok felé kancsintottam, mert a megspórolt pénzen erősebb procit vettem.
ECS K7S5A rulez ... -
TitiRii
senior tag
na igen.. de valahól asszem van 1 határ az extra felszereltség és a feleslegesn villogok minden vaccakal amire semmi szükségem mert nem is jó semmire kategoria között :))
bár ki tugya... lehet itt is az kezd kibontakozni mint az autó iparban ugy jópár éve. csillogó villogó gépcsodák amiket használni szionte már nem is lehet csak látványosak.
Ám ugy legyen! :))))
Aktív témák
Hirdetés
ph A második vonalbeli alaplapgyártók elutasítják az alacsony árak egyre divatosabb irányvonalát.
- 2 x 32 GB kit 6000 MHz CL30 DDR5 G.Skill Tident Z5 Neo RGB 10 év garancia!!!
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Félkonfig (ASUS P8Z77-V LE + Intel Core i7 3770K + Corsair Vengeance LP 2x4GB 1600 MHz)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Mushkin Essentials 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz MES4U320NF32G RAM!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest