Aktív témák
-
LordX
veterán
Ez igaz.. Viszont nem mindenki Intel fordítóval dolgozik..
Egyébként a 64 bites Intel fordítóról vki azt nyilatkozta az Inteltől, hogy más cégek 64 bites processzorai (vajon kire gondolt :) ) is ugyanolyan jól fogják futtatni az ez által fordított kódot, mint a 64 bites Xeonok. Mondjuk jó ködösen foglamazott :D Anandtechen olvastam a hírt, ha érdekel ott keresd meg. Most nekem nincs rá időm, mindjárt megy a vonatom. -
maszat
senior tag
de már a Wilmatte-et is erre tervezték, nem technológia utólagos beültetéséről van szó.
Igen, Intelnél az a jó szokás, hogy a ''régi'' model is tudna mindent, de csak az újakban engedélyezik az új szolgáltatásokat.
Ugyanígy a legelső Prescott is tudná a 64 bitet, meg a mittoménmilyen feature-ket, csak még nem engedéylezték benne -
LordX
veterán
Bírom azokat az embereket, akik lehülyézik egyből a másikat, mert a, félreértik mit mond b, nem pont arra gondolnak, mint ő..:U
- Az SMT implementálásakot a NW magon csak a regisztereken babráltak. Igen, már benne volt a nem-SMT NW magban a fejlettebb utasítás dekóder, meg az egyéb kutyafüle, csak a másik ''proci'' regiszterei nem. (legalább is azzal babráltak) Ugyanúgy, mint a Banias-ban (Dothenról nemtom mi van).
- A HTT, mint olyan AMD szabadalom. És azt is mondtam, hogy az AMD ''HTT-szerű'' (= 2 szál párhuzamos vérahajtása) a kétmagos proci, azaz amit te írsz.
- A teljesítmény nem csak az órajeltől + pipe hosszától függ, szóval a rövid pipeos, kisebb órajelű proc egyáltalán nem lasabb!
- Valamit javíthatna, de kevesebbet, minthogy megérné az AMD-nek, azaz ''szinte semmit''.
- muhaha, nagyon viccesek vagyunk ma.. Nah, most, hogy jól kimulattam magam: Nem állítottam azt, hogy több pipeline berakásánál nem kell semmi mást sem változtatni. [SARCASM]Ugyanúgy nem, mint mondjuk SMP megvalósításnál ''sem'' kell semmit megváltoztatni a processzoron[/SARCASM]... Most hogy kettő darab utasításdekóder, vagy egy bonyolultabb, az csak tervezés kérdése, a számítási teljesítményen nem igazán változtat, ha ugyanolyan, és ugyanannyi feldolgozófutószalag van. Viszont a ''kettő egyszerűbb'' (=SMP) esetében az ''egyszerűbb programozás'' alatt azt gondoltam, hogy nem kell túl sokat trükközni, hogy egy program gyorsabban fusson, ''csak'' kettő szálat kell elindítani (sőt, nem is kell egy program két szála legyen). Erre már kialakult technikák vannak, tanítják is egyetemen/főiskolán. Több pipe, bonyolult dekóder esetén meg tessék, próbálj meg optimalizálni programot... -
LordX
veterán
...a dothan-ben meg nemhogy hyper-threading, de szerintem még többutas-támogatás sincs, de van ellenben egy jó rövid PIPE, ami most nem lenne nyerő.
1. Van HT. Vagy ha nincs, azt a + regisztereket kell beépíteni, kb. nulla extra melóval. (legalább is kevesebb meló, mint egy dual-core..). Jah, a HT AMD találmány, mégsincs benne a K8-ban. Akkor minek dolgoztak rajta a mérnökei?
2. Többutas-támogatás? Ammeg mi? Többutas cache? 8-utas cache van benne. A Prescottban szintén 8 utas. Több processor támogatása? Hülyeség, minden Intel proci ''támogatja'' csak le van tiltva, hogy vegyék meg a többprocis szerverbe a 564654x annyiba kerülő Xeont a P4-PM helyett.
3. Rövid pipe, mint nem nyerő dolog?!?!? Gyorsan nézd meg, hogy mire jók a pipelineok!!! A hosszú pipe egyetlen egy miatt jó: egyszerű részegységek vannak, így azokat magas órajelen lehet hajtani. Viszont hatalmas késleltetést okoz, ezáltal az elágazásokat nehezebb kezelni (melyik szálon menjen tovább). Itt van az a pont, ahol ''hozzászoktak a Xeon-hoz''. Viszont ha az erre idomított progit ráküldik egy rövidpipeos procira, semmi hátrányt nem szenved az. Fordítva lehet probléma, ha a rövdipipera optimalizált progit küldik a hosszú pipe-os procira, ekkor lesznek ''buborékok'' a pipelineban. -
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen processzort vegyek?
- YouTube
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...