- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
Már van is infóm a TMS-ről:
"A frissítés ára a bemutatóteremben:
2500Ft+áfa Klubkártyásoknak
3500Ft+áfa Tisztaforrás kampányban résztvetteknek
4500Ft+áfa egyik sem
Az SD kártya a bemutatóteremben, postai utánvéttel illetve néhány nagyobb partnerünknél érhető el.
kb 1-2 héten belül.
A fenti árak a bemutatótermi vásárlásra érvényesek.
Következő gyári frissítés elérhetőségéről még nem rendelkezünk információval, amennyiben a jelenlegi frissítést nem veszi igénybe, úgy a következőt sem fogja tudni telepíteni."Rám az "egyik sem" opció vonatkozik
Egyébként kijön még egy frissítés az idén, az már 2009-es térképekkel lesz. -
ferikek
aktív tag
-
Kbali
nagyúr
Na végre kaptam választ az LCP-től is: "A most megjelent frissítés a Mio Technology által kiadott hivatalos térképfrissítés. Az SD kártyán lévő frissítés magáról a kártyáról fut, az eredeti szoftver megmarad a készüléken így a többi funkció is elérhető lesz. Ezen a frissítésen felül a nyári időszakban várható még további frissítés ami szintén ingyenesen lesz elérhető. Továbbá örömmel tájékoztatjuk, hogy a TMS kft. az LCP telephelye mellet működő bemutatóterem is kiad egy térképfrissítést a gyártói frissítés mellett. A TMS Kft. által kiadott SD kártyás frissítés a magyarországi adatbázist frissíti 200901020-i adatbázisra, megmarad a készülék eredeti alapszoftvere. Az SD kártya a bemutatóteremben, postai utánvéttel illetve néhány nagyobb partnerünknél érhető el kb. 2 héten belül."
-
Kbali
nagyúr
Én olyan infót kaptam, hogy az SD-n 2008-as szoft.(Moov) van, pont ezért nem szeret beszélgetni a hardver többi részével, ha csak ez van elindítva.
Egyébként nekem is volt egy olyan sanda gyanúm, hogy a sok reklamáció miatt az LCP okoskodott ki valamit, én még arra is gondoltam, hogy simán egy "hekkelt" iGO-t fognak adni, hogy valami legalább fusson, de ezt cáfolták.
Egyébként nem csak az itthon eladott készülékekre áll ez a promóció, hanem Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Romániára is - bár nem tudom, hogy ott milyen az LCP érdekeltsége.
A regisztrációnál egyébként a telefonszámot ilyen formátumban kell megadni: 36xxxxxxxxx, különben nem tudod kinyomtatni a regisztrációs űrlapot - erre persze semmilyen hibaüzenet nem figyelmeztet, fel kellett hívnom a Mio hotline-t. No comment... -
ferikek
aktív tag
Most olvastam az index.hu mio-s topikjában h a mostani frissításhez a mio-nak vajmi köze van (főleg az LCP "készítette"), és nem a miompa2008-ot kapják a c sorozat felhasználói, hanem vmit, ami a v3.2 és v3.3ra épül. hogy ez mennyire igaz,. nem tudom, én is megrendelem azért az SD-t, csak az aggaszt h régi és nincsen rajta az m0-s
-
ferikek
aktív tag
OIvastam a hsz-edet. A speedshop esetlge próbálta már az új SD-t C szériás készülékekben és működött a pna összes funkciója?
Mio honlapján olvastam h vki már kipróbálta az új mio téképet és szerinte nagyon gagyi.
Én is olvastam iconx-ről h gyenge minőségű (nem véletlen a konkurensekhez képesti alacsony ár). De vhogy meg kéne egyezni, mert én nem akarok rosszabb térképet használni a mostaninál...
Írok LCP-nek, de kevés sajna az esély h válaszolnak, nekem idáig csak egyszer cselekedtek így, mikor kértem h hosszabítsák meg a mio klubkártyámat... -
Kbali
nagyúr
A 287-es hsz-ben leírtam, hogy milyen választ kaptam, igaz nem az LCP-től (ők nem is válaszoltak a megkeresésemre), hanem a Speedshoptól (én ott vettem a készüléket).
Lehet próbálkozni, de akkor én már olyanban gondolkoznék (esetleg jogásszal konzultálva), hogy 1:1-ben cseréljenek.
Egyébként az első tesztek után jöttek ki frissítések a Moov-hoz is, de akkor már senki nem tesztelte, tapasztalatokról sem olvastam.
Ha esetleg lesz infód, ne tartsd vissza- az IconX-ről egyébként egy olyan hsz-t is láttam az egyik itteni fórumban, hogy nagyon gyenge a minősége - nem tudom...
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok!
Mikor előszpr megláttam a Mio honlapján h megvannak az új frissítések a C szériás PNA tulakdonosoknak nagyon megörültem. De! A legfőbb gond az, hogy a "friss" térképek nem is frissek, hoszen 2008.04. haviak, így tehát pl. az M0-s új szakasz sincsen benne többek között. Egy éves a teleatlas új térképe... Egy csomó funkció nem hazsnlható azátla, hogy behelyezted az SD kártyát. Ezzel lekorlátozzák a megvásárolt jogaimat. Nem teljesen ingyens a frissítés és érdekes módon csak postai úton elérhető. (Ha normális térkép lenne hozzá, akkor 2300 Ftt simán fizetném).
Gondolom a térkép ugyanaz ami a mostani moov szériákon fut, az meg a tesztek szerint nem használható navigációra...
Én az LCP-nél bepróbálkozok egy olyannal, hogy ha leadom a mostani C720-amat, akkor féláron vehessek náluk pl. IconXg400-at. Hátha.. -
Kbali
nagyúr
Még egy kis infó - ez már biztatóbb: "a készüléken megmarad a régi iGo alapú szoftver és a készülék összes funkciója ugyanaz marad. Változás: Az új MOOV szoftvert egy SD kártyán adják, amit ha behelyezünk, akkor a navigáció indító gombra kattintva az indul el, ha kivesszük, akkor a régi szoftver indul el..."
Legalább így komolyabb következmények nélkül kipróbálható a MOOV szoftver. -
Kbali
nagyúr
Rákérdeztem a frissítésre a Mio-nál is, ezt a választ kaptam:
"Tisztelt Felhasználó! A C720 model frissítése, ahogyan az oldal is írja, csak SD kártyán igényelhető, amely tartalmazza 38 európai ország térképlefedettségét, valamint egyben megmarad a készüléken a régi térkép és szoftver, azonban ahogyan azt Ön is írta, egyes alkalmazások, legfőbbképp a TMC használata nem használható. Bluetooth, MP3, kamera alkalmazása esetében, különböző tesztek kimutatták, hogy az SD kártya behelyezését megelőzően indítja el, működőképessé vállik. Az új szofverrel rendelkező SD kárty kiküldése, csak is kizárólagosan postai úton lehetséges. Megértését köszönjük. Tisztelettel a Mio Service. " -
Kbali
nagyúr
Ezt olvasta már valaki?
-
Kbali
nagyúr
Újabb szösszenet a Mio Supporttól: "Tisztelt Felhasználó! A termékek támogatása, a jogitszta térkép/szoftver frissítésekre továbbra is megmarad. Mivel az LCP Systems Kft., a kitüzött határidő (2008 november) megtétele után nem jutott kézhez a szükséges frissítő programokhoz. A továbbiakban az LCP vezető újabb, meghatározó lépéseket hajtottak végre, amely kiutat hozhat a meglévő labirintusból. A legfrissebb fejlemények szerint, az új frissítő programok ez év tavaszára várhatóak, azaz március, április tájékára, ez esetben reméljük, hogy valós információk meghirdetésével fog alapulni a frissítések kiadása. Megértését előre is köszönjük! Tisztelettel a Mio Service."
Mégiscsak LCP kavarás? Mostmivan?
-
Lippert Gábo
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is C720b készülékem van.
Sikerült hozzájutnom egy IGO8 szofthoz, nem tudjátok véletlenül, hogy tudom felrakni rá használhatóan? Megy kártyáról is vagy a gépre kell felvarázsolni?
Köszi a válaszokat előre is. -
Kbali
nagyúr
Ma váltottam egy üzenetet a mio supporttal (nagyon gyorsan válaszoltak) -> állítólag még a jövő héten, legkésőbb januárban lesz a cucchoz frissítés. Érdeklődve várom.
-
Csabika82
csendes tag
Én személy szerint áttérek az IGO 8-ra!!!
Amúgy kétszer voltam bent a szervizbe a készülékemmel hogy rossz az aksija egyszer megcsinálták másodszor csere (balhé után) naná hogy megint behalt aksija egy év aksi garin túl! Szar ez az egész ahogy van! Inkább PDA-t vettem volna! -
Csabika82
csendes tag
válasz
DeadMeat #273 üzenetére
Úgy vannak vele hogy a "barmok" ha már úgy is megvették ennyiért akkor nem adják el fillérekért! Én írtam nekik, telefonáltam az ügyfélszolgálatnak és mondtam ott nekik hogy miért nincs már egy frissítés válasz erre a kollégáink rajta vannak 2008. November közepére elérhető lesz az oldalunkon az Ön típusára is én erre mondom ne haragudj de ahogy nézzem még a többire sincs!
Aztán irtam egy szép levelet igy kezdtem:Tisztelt Köcsög Társaság!
Basznátok meg az a......átok amiért ilyen genyák vagytok, hogy egy kibaszott frissítést nem tudtok össze hozni egy év alatt! Továbbra is maradok Örök barátotok!
Tisztelettel:
.................. Csaba -
erdoke
titán
válasz
DeadMeat #273 üzenetére
Lehet, hogy én fogok venni, mert elhagytam az enyémet. Pedig már buheráltam rá októbei térképet is, amivel ismerte az új M0 szakaszt.
Persze ha van hasonló hardveres tudású, jól buherálható, esetleg szoftver nélküli olcsó ketyere, akkor inkább azt veszem majd, külön iGO8-am van. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Csabika82 #272 üzenetére
Venni ilyet szerintem senki nem fog innen,de azért ez kicsit szánandó,hogy kerek 1 éve semminemű frissitést nem tudtak kiadni.Nem ezért fizettem érte 100 bankót,hogy így hanyagolva legyen.Napersze mgoldhatnám okosba is,szerintem meg is fogom,ha hamarosan nem lesz rá frissítés.
-
Csabika82
csendes tag
Sziasztok! Mielőtt bárki arra venné magát, hogy Mio GPS-t vegyen ne tegye nekem egy ismerősöm ott dolgozik Ő mondta hogy tegyem fel inkább az IGO 8-t rá mert idén nem várható frissítés mert a cég nem tudja rendesen megcsinálni a szoftvert és így nem merik feltenni a frissítést mert nagyon sok probléma van vele! De ha felteszik akkor is csak azért mert nagy a nyomás rajtuk a vevőktől és felteszik így hibásan ahogy van!
-
DeadMeat
nagyúr
Esetleges frissítésről van valakinek infója?ikorra várható,ect.?
-
erdoke
titán
válasz
DeadMeat #267 üzenetére
Hehe, Megyeri híd még az enyémen sincsen, annak kell még pár hét, mire bekerül a térképgyártó cégek friss cuccaiba, onnan megint pár hét a navigációs szoftver frissítésekig. Minap én is kipróbáltam a hidat, szerencsére körforgalomban végződik. Annál könnyebben visszafordulni nem lehet.
Viszont az enyém nem fagyizik az új M0 szakaszon sem, bár egy idő után megunja az újratervezést. Ismert útra érve csak rányomok a befagyottnak tűn tervező ikonra, és máris magához tér. -
Siffredi
senior tag
Elegge elbizonytalanodtam a keszulek megvasarlasat illetoen...
Igaz, hogy jo keszulekrol van szo, de mar egy kicsit koros (tobb mint egy eve van kint a piacon), es a vetelytarsak mar igencsak kezdenek atlepni a mio regi "csucsgepen". Peldanak okaert itt van rogton az iconx, amit lehet erdemes lenne megvarni...
-
FDToth
tag
Szerintem még külsőre nincs semmi változás, legalábbis a Mio honlapján nem venni észre őket.
-
Siffredi
senior tag
Valoszinuleg ez is az igazsag, mivel a legtobb oldalon csak a kulso valtozasat emlitik (lekeritett forma). Ebbol adodoan viszont az eddig hasznalt TMC-s bolcso nem jo a keszulekhez, ez lehet a legnagyobb hatrany.
Velemenyem szerint a gyar formafrissitessel es kedvezobb arral probalja meg kifuttatni ezt a termeket, mindossze errol van szo...
-
Siffredi
senior tag
Egy masik oldalon nem emlitenek lenyeges kulonbseget.
A külsőségen túl a hardver mindenben megegyezik a népszerű elõdjével.
Remelem tenyleg nem valtoztattak semmi lenyegeset a kulalakon kivul, mivel igencsak gondolkozok egy ilyen keszulek beszerzesen!
A legtobb oldalon egyebkent nem irnak semmi hardvervaltozasrol a keszulekben...
-
mdk01
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
mdk01
addikt
Azt megtudja nekem vki relatíve gyorsan mondani hogy mi a különbség a c720 és a c720b között.
Köszönöm
Üdv.
-
m.lacy
csendes tag
Nem, nem. Nem váltom éjszakaira (ott egyértelmű) sima nappalin Mio színfórmában használva fekete, egy másik címnél piros, de utána fekete és azóta is. Biztosan nem állítottam semmit. Erre direkt odafigyeltem!!!!!! Én már azon agyaltam , lehet, ha menet közben írom be a címet, vagy ha letértem az
előre megadott útról ,de mostanában nem tudom pirosra varázsolni nappali séma mellett.
SENKI MÁS NEM TALÁLKOZOTT MÉG ILYENNEL????? -nem hiszem el-
Üdv, nektek!
Laci -
m.lacy
csendes tag
válasz
IamGabor #202 üzenetére
Sziasztok!
C520-asommal az lenne a kérdésem, hogy mitől függ, hogy lehet a jobb felső részénél a manőver megkezdésekor a kis oszlopok színét beállítani. Nappali módban néha fekete és semmi állítás nélkül néha piros oszlopok jönnek fel a képernyőmre. Nem tudom érthetően írtam-e le, tehát a a jobb felső sarokban a pl. kanyar jel alatt és az adatok (mikorra érkezek meg, hány km.) felett szokott megjelenni, ha már közeledik a kanyar. Hosszan kis oszlopok jelennek meg és amikor végigér már meg kell kezdeni a manővert.Köszönöm, ha valaki leírná, hogy ez beállítás függő vagy hogy mitől lesz feketevagy piros??
-
-
fibernode
csendes tag
Hello,
van egy moov 330, elcserélném egy C720-ra értékegyeztetéssel..köszi
-
GSE
csendes tag
Helo mindenki, most vettem mio c720b gps navigátort és az vele a problémám h belemásoltam a telefonkönyvemet a telemből, szinkronizáltam is a kettőt és működik is minden rendesen kihangositó is stb, kivéve ha engem hívnak akkor csak a tel számot írja ki a nevet viszont nem, holott a névjegyzékből viszont tudok hívást kezdeményezni...tud valaki segíteni nekem?köszi előre is
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Viktor0610 #230 üzenetére
Nem a MioMap V3.xxx-re gondolok!
Hanem a MioMap 2008 szoftverre
-
-
FDToth
tag
válasz
Viktor0610 #226 üzenetére
Nem áll szándékomban az illegalitás útjára térni, de megoldás azért van. Új PNA-ra lesz szükségem.
Kbali: szerintem is érdekes. Jogilag szerintem fogható lenne a dolog, mivel 34 az európai országok száma, és ezek közül az összesnek működnie kell. Hibás teljesítés. Majd utánanézek.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
A "régi" MIO-kra lehet feltenni MioMap 2008at?
-
-
FDToth
tag
Nekem a kapcsolta stabil, nem volt rá még példa, hogy megszakadt volna.
Egyébként válaszolt az LCP a levelemre (hibásak a térképeim):
"Szíves türelmét kérjük következő térképfrissítésig, amelyet a gyártó 2008 szeptember végére ígéri a készülékhez. Ennek megérkezése a www.lcp.hu honlapon nyomon követhető."
Ezzel sokat segítettek, van térképem, de a negyede azoknak hibás... A miomap 2008 meg köszönöm nekem nem kell! -
FDToth
tag
Én néha használom, de nekem változó. egyszer baromi halk, másszor normális. ugyanez a helyzet a sima hangnavigációval is. hol halk, hol hangos. régebben ez a probléma megszűnt ha ki-, majd visszaléptem a miomap-ba, de mostanában már ez sem segít, csak a reset.
Talán egy garanciális átvizsgálás nem ártana. -
Kbali
nagyúr
Aki használja kihangosítóként, annak mennyire hangos? Nekem szinte hallhatatlanul halk
-
FDToth
tag
-
FDToth
tag
Nem csak pl. Dublin, hanem egyik Egyesült Királyságbeli és Ír város sem tervezhető meg!
Sőt! megnéztem görög szigeteket is (pl. Kyklades, Naxos városa) de egyikhez sem tervez, mondván sincs út az úticél körül, pedig van! (Kréta, Iraklio városa pl. tervezhető)
Arról meg nem is beszélek, hogy Bulgáriába meg Ukrajnába lehetetlen tervezni, hacsaknem ismered a cirill városneveket.
Itt vmi gond van, írok egy levelet az LCP-nek, hátha mondanak vmi okosat!Egyébként csak a rend kedvéért: eredeti miomap-em van, "birizgamentes"
-
Kbali
nagyúr
Most én is kiszámoltattam egy Dublini utat, kb. 2 perc volt, mire 100% lett, majd újabb kb. 10 perc és továbbra is 100%-on áll a térképen, de nem kezd el navigálni?
Nem értem én sem. Svédországi 2000 km körüli utat 1 perc alatt megcsinál, pedig ott is van kompos verzió 2 is.Nem tudom mi lehet az oka....
Anno az ír térképhez volt először frissítés. Lehet, hogy abban van a bibi?
ui.: most már fagyási tüneteket is mutat - valszeg tényleg a memóriával lehet gond.
-
-
FDToth
tag
válasz
Viktor0610 #213 üzenetére
ok, érten. Az akkor 64MB, de ahogy leírtam (módosítottam az előző hszemet) tervez Skandináviába 3500km-re, 1 perc alatt!
Lehet, hogy a kompátkelés bezavar? (északra is kell, csak nem olyan hosszan) -
-
FDToth
tag
válasz
Viktor0610 #211 üzenetére
Szia!
köszi a gyors választ!
Van még 785 MB szabad memória, gondolom az bőven elég.
Resetet már csináltam, de az sem oldja meg.
"100% kész"-nél megakad, onnan nem viszi tovább.Viszont érdekes módon Törökország egyik városába (ami szintén kb. 2100 km Budapesttől) nagyon gyorsan tervez, de pl. Londont sem tervezni meg. Sőt, északra is simán, gyorsan tervez. Úgy tűnik, hogy csak nagy-Britanniával és Írországgal van gond.
-
-
FDToth
tag
Próbálok megtervezni egy Budapest-Dublin útvonalat, de sikertelenül. ha be is tölti 100%-ra (az is kb. 15 perc), akkor lefagy, és kész!
Másnál is előfordul, hogy nem képes hosszabb útvonalakat megtervezni? -
szelesjanos
tag
válasz
szelesjanos #207 üzenetére
ok!
Bocsesz!
-
szelesjanos
tag
moderálva - ez nem az a fórum, ahol ezt meg lehet beszélni.
[ Módosította: Pompi ]
-
IamGabor
tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne a C720-assal, h valamikor egyszerűen abbahagyja a navigálást (mármint a hang nem mondja hogy merre). Persze nyomkodtam közbe, és tuti h vminek hatására hagyja abba. Lehetséges,h a bluetooth kapcsolat miatt? Mert ahogy kiprobáltam a telot, onnantol nem dumalt, csak ha ujrainditottam a készüléket. Valakinek ötlet ?
És egy másik. A sebbeségkorlát tábla azért nem jelenik meg vidéken, mert ott nincs támogatva ez a funkció ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest