Új hozzászólás Aktív témák
-
polip
addikt
hopp nemide
sry
[Szerkesztve] -
Genius007
őstag
Ezt az Asus G2S notebook-ot elfogadnám
Amugy mennyiért is osztogatják ?! -
Mindegy, majd meglátjuk, kár teszt nélkül vitatkozni.
A fél gigánál kevesebb memória akkor gond, ha épp az a szűk keresztmetszet: olyan játékot játszol, ahol nincs textúratömörítés, vagy nagyfelbontásban játszol. Márpedig ez utóbbi lehetséges a notinál, uis előfordul már 1920*1200-as TFT is notin. És ha szép képet akarunk, akkor érdemes a natív felbontáson hagyni... -
válasz
t72killer #49 üzenetére
tudod én továbbra sem vagyok meggyőződve, hogy 1 VS vagy 1PS = 1 Steramproci, mert ha így lenne akkor a G80-as prociknak még durvábbakat kellett volna ütnie amint amit ütöt, hiszen 7900 GTX-ben 24+8 volt az arány? ahhoz épest a 128 stream proci csak +30-60%-ot (igaz volt amiben 100%-kal) vert oda, és azért ne mond nekem hogy a 32:128 = 1,3-1,6-ban voltna benne , én inkább látok 1:4-es arányt, tehát ha ezzel számolsz akkor kicsit más eredmény jön ki. És ha a GTS-t veszed alapul, ott ismételeten kijön valami hasonló eredmény. A stream procik csökkentésével drasztikusan esik a sebesség, plána ha még a memóriát is csökkented (320-as GTS, minden ugyanolyan, csak fele annyi memóriával), és már esik a teljesítény. Szerintem amiket itt számolgatsz mind abszolut pontatlan.
-
Igen. És időben volt több, mint 1 év különbség - mégsem történt előrelépés. Így esett meg, hogy a korábbi jó kártya okkal pályázott a ''worst-to-buy'' címre, főleg a 6600GT vel szemben.
Itt meg mondjuk a középkategóriás go7700 meg a mobil 8600-ak között nincs egészen 1 év, mégis duplázzák a krafftot (remélhetőleg) -
Nézd, sztem kb annyi lesz DX10-en - mire az kijön - mint anno DX9-en volt a radeon 9600 pl. A maga idejében nagyon jó kis kari volt, minden gamma elment rajta.
Mire itt lesz a DX 10, addigra az erősebb karik is itt lesznek (pl G90, R600XTX) de ez ugyse lesz még idén. Arról meg hiába álmodunk, h kiadnak olcsón egy mindentudó hardwaret, ami az elkövetkező 10 év gammáit max grafikán 1920*1200-on viszi.
Ha 60%-on jár, akkor az kb 20 régi feldolgozóegységnek felel meg. Ehhez hozzájön az órajel - ha a shader-órajeleket nézzük 2xesére emelve, a memóriaórajel 40%-kal emelve.
Szval azért sztem ebből kijöhet a generációváltáskor szokásos teljesítményduplázás
(ami azért pl az ATI-nál absz nem történt meg anno 9600-ról x600-ra váltáskor)
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
ez szép és izgalmas, de a fogyasztására is kíváncsi lennék
-
válasz
t72killer #43 üzenetére
Hát nem vagyok meggyőződve arról, hogy így kellene számolni a shader egységeket és a stream procikat.Nem vagyok benne biztos hogy darab darab(12 pixel pipeline + 5 vertex pipeline = 17 stream proci). Egyik topicban kicsit kielemezték a g80-at és ott eléggé az jött ki, hogy a G80 átlagosan 60-70%-on jár. Igaz erre lehet mondani azt is, hogy delegalább egyenletesen oszlik el a PSek és a VSek.
Ennek az lesz a vége, hogy majd alkalmazás-tesztekben meglátjuk mire elég a cucc. Én továbbra is tartom magam, hogy DX10-es progikhoz túró lesz (már csak azért is mert a csúcskategóriában 128 (G80) illetve 320 (R600) stream egyság van), de ne legyen igazam. -
Rossi
addikt
-
Ohh, láttam én már olyan kis játékot anno még DX9.0b idejében, ami DX9-et kívánt, még is elég gagyi grafja volt, egy Ti4200 bőven elvitte volna, és semmi dx8-nál újabb effekt nem volt benne (asszem no árnyék pl...)
Ahol pl a szülők nem játszanak, a gyerek meg még kicsi és max 1-2 kicsiknek való játékot játszik, oda jól jöhet a 4-8streames DX10es INTEGRÁLT VGA. Viszont ennyit külön karira rakni pocséklás...
Különben ha megnézzük a DX9-es mobil VGA-kat:
Az eddigi középkategória teteje: go7700: [link], 12 pixel-pipelines and 5 vertex-pipelines. ezzel szemben áll most 32 db stream proci, magasabb órajelen. Én kb a középkategóriás teljesítmény duplázását várom az új cuccoktól. Az eddigi csúcs go7950GTX egyedül a busz szélességében volt jobb, még akár azt is megveri egy 8600M GT ([link])
Szóval aki DX9-ben játszik, azoknak igenis jól jön a vérfrissítés, pláne, ha az eddig csak a 3-5kUS$-ért (v még annyiért se) kapható teljesítmény lejön a középkategóriába. Ahogy a specifikációkat nézem, itt nem fog megismétlődni az asztali karik fiaskója... -
kisb92
csendes tag
Kiváncsi lennék az árára! Egyébként hajrá, csak legyen sokkal-sokkal olcsóbb, és AMD, hol vagy?!
-
nap
addikt
Nagyon nem hasit a dx10. Lokik ki a hardvereket, de se tisztesseges driver, se szoftver nincs ala. Mire beindulna, mar jon is a kovetkezo valtozat.
-
Antee
tag
eppen most tervezek egy msi megabook L735ot, de ezt latva, lehet meg kene varni, szerintem le fogja nyomni az arat. csak ha meg varok, akkor meg ujra jonnek be notik, amik meg nyomjak le az arat, de mar az eggyel elotti noti arat is nyomja, valamikor meg el kell szannom magam... szar ugy ez a fejlodes. kicsit visszafoghatnak magukat...
-
Az a 64bit nem lesz kevés egy kicsit
-
oO7
őstag
najó talán egy kicsit eltúloztam... de azér szerintem értettétek mire gondolok
Pl. a Far Cry-hoz már régóta van olyan patch amivel tud működni 64bit -et és a VALVe is megcsinálta már a HL2-t és a HL2:LC -t 64bit -esre... És ha én egy játékgyártó cég helyében lennék megcsinálnám a játékomat úgy hogy 64 biten is tudjon menni meg, hogy tudja kezelni a több magot...
DX10 meg olyan mint egy falat kenyér... ha nincs akkor élet sincs -
A duál-core-t alapból kihasználja a windows, mert kapásból úgy szervezi a feladatokat, hogy mind a két mag dolgozzon, és egy terhelőbb szál nem öli meg az egész gépet, mint azt tenné az egy magossal.
A 64 bit már kicsit megállja a helyét, de itt annyiban kellen módosítani, hogy 5-800Mhz-en üzemelő desktop 64bit-es procira mi szükség van? Hiszen ezek is kb olyan szinten van értelműk. Szarrá vannak bennük spórolva a számoló egységek. Ilyen szinten annyi érttelme van neki mint szarnak a pofon. Amire szánnák azt nem fogja tudni teljesíteni, csak olyan szinten, mint az előző modellek.
Mellesleg 64bit-nek kicsit nagyobb a támogatottsága, igaz kicsit régebb óta is van a piacon.
Ne érts félre nem a DX10 megjelenésével van a bajom, hanem a hozzá gyártott csíkon aluli hardverekkel. Az én elképzeléseim szerint a 8600 GTS tulajdonságaival bíró kártyák lennének a középkategória alja, vagy az alsó kategória teteje inkább és ami megjelent 8500 és 8400 néven az simán lehetne a 8200 és 8300. ami meg 8 stream proci alatt van az meg már csak integrál rendszerekbe illetve OEM gyátoknak ''hogy azért kép legyen a gépen'' kategóriába raknám, mert ilyen jellemzők mellett akár nem is kellene támogatni DX10-et, de talán lesz valami olyan progi, ami igényli ezt és mégsem kell neki olyan nagy lóerő, bár igazból nincs sok ötletem mihez kellene, ami nem megy alacsonyabb rendszeren, de elég neki ez... Talán a következő generációs Windows GFX felület, úgy mint most kell neki SM2.0. -
oO7
őstag
válasz
greatchaos #28 üzenetére
mondom nem a legjobbat... ok hogy az új talán kicsit drága is de azér annyira nem kell mélyre kotornom (remélem
)
Amúgy visszatérve az ASUS Gamer notebookokra én arra a következtetésre jutottam magamban hogy bármennyire is csábító a 17'' ahoz már télleg bivaj videókártya kéne még egy desktop gépbe is hogy egy mai HD játékot 1920x1200 -as felbontásban max grafikán tudjon tolni... és a kisebb képernyő energiatakarékosabb és kisebb helyet is foglal... szal notebookba jobb az (bár itt az energiatakarékosság egy 8800-as videókártyával úgyis kivan lőve)
[Szerkesztve] -
oO7
őstag
sajna amennyire én láttam a mostani G1 és G2 az olyan 400.000 - 500.000 között mozognak... ha szerencsénk van akkor ezek lentebb csúsznak és az új Santa-Rosa könyvecskék kapják meg ezt az árat... Én csak attól félek hogy a 8600 -asok kapják meg ezt az árat és a 8800 -as SSD vinyós (későbbiekben) meg majd lessz vagy 600.000
-
oO7
őstag
jó... akkor ennyi erővel ne vegyünk 64 bites, dual-core processzort mer úgysem használja ki semmi sem... Szerintem semmivel nem drágább mint az eddigi újonnan feljövő videókártyák bármelyike... Én pl most konkrétan arra gyúrok, hogy nyáron veszek notebookot és mindenből legújabbat szeretném bele rakni (nem a legjobbat... csakhogy technológiailag ne avuljon el 1 hónap alatt)
-
Hebry
senior tag
Nekem si rögtön ez szúrt szemet, mert úgye a G1-es volt nV-szerlve és zöld gombok, a G2 meg Ati val, és piros+ nem 15,4 es kijelző henm 17-es. Dírekt így akarták hagsulyozni, hogy mi van a gamer notidban.
Én is remélem, hogy lesz árcsökkenés, meg hogy ezek a notik se lesznek elérhetetlen áruak. -
Siralmas ez a ''középkategória''...
bár a 8800-as széria meg fogyasztás miatt nem lehet berakni notiba.
agyhalál ez aDX10 téma. Tipikusan a nezse semmi fogd meg jól dolog. Nagyon nem érdemes mostanság még dx10-re gyurmálni, vagy drága, vagy szar. -
venember83
nagyúr
-
Rossi
addikt
Szuper. Lehet majd a Crysis-t nyomni 1024x768-ban ultra low grafikán. Mindenesetre jó dolog, főleg ha lesznek majd DX10-et aktívan kihasználó 3D-s alkalmazások, tervezőprogramok.
-
greatchaos
addikt
sztem, ez a legersebb vga, már kellően elegendő játékok futtatására is relatív normális beállítások mellett (mostani játékok), de alapjába véve egy laptop akkor sem játékra való
-
Croissant
aktív tag
Én csak azt nem vágom, hogy miért temetik ennyien az AMD-ATi (vagy inkább csak az ATi.t) párost. Mondjatok nekem még egy gamerpc (ha már prohardver, ugye..) szinten meghatározó videokártya- illetve processzorgyártót az nVidián illetve az Intelen kívül!
Ha csak ők maradnak, akkor azt hiszitek, h örömükben minden hardverüket centekért fogják árulni? Ne nevettessétek már ki magatokat...
Sorry az OFFért. -
A nagyobb darabok egész szép mutatókkal rendelkeznek, ahogy nézem, nemigazán maradnak le az asztali testvérektől, ez nem volt jellemző. (mindig leloptak pár feldolgozóegységet az asztali variánsból, így lett belőle mobil GPU
)
Ilyen mobil VGA-k mellett teljesen értelmetlen ez: [link]
Mobilfronton ugy látszik lesz előrelépés a középkategóriábanKár h mostmár inkább asztali gépben gondolkodom...
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
Vajon a mostani notebook-ok árát nem fogják lejebb nyomni?Mert egy normális notebook 7600os vagy x700as kártyával még mindig 200környékén vagy felette van.
Remélem hatással lesz rá mert akkor végre tudnék venni 1játékra is alklmas notebook-ot!
P.S: Azért kíváncsi leszek meddig bírja az ati válasz nélkül. -
Male
nagyúr
A ''Memória sávszélesség'' oszlopoknak nem inkább ''memóriabusz szélesség'' vagy valami hasonlónak kéne lennie?
Ahhoz hogy sávszélesség legyen, ezt még meg kéne szorozni az órajellel, átváltani Byteba,... -
oO7
őstag
annyira azér nem a high-endre pályázok... a mostani notebookok (crestline előttiek) amikben X1900 512MB -s VGA van meg erős proci 2GHz feletti meg ilyenek azok olyan 400.000 -be kerülnek... remélhetőleg ahogy ezek az újdonságok bejönnek úgy átveszik ezt az árkategóriát és mások nagyörömére az eddigi penge gépek ára lecsúszik egy kicsit
-
oO7
őstag
na megnyugodtam
''Coming soon – The GeForce 8M Series for enthusiast will be released in the summer of 2007!'' Ami annyit tesz, hogy a 8M szériának még most a nyáron megjelennek a bivajabb tagjai is -
oO7
őstag
várom az ütősebb verzióját ezeknek a kártyáknak... vmi 8600M Ultra vagy ilyesmi... amivel már tényleg bátran neki lehet ugani egy DX10 -es játéknak vagy akár egy mostani játéknak ezeknek a notebookoknak a nagy 1920x1200 -as felbontásán vagy ilyesmi...
-
Csapi007
veterán
Hello
Szép az Asus, de ha már nvidai akkor mért nem zöld a fénye? -
edipqe
senior tag
KEZD NAGYON CSÚNYÁN ÁLLNI AZ ATI SZÉNÁJA! megint egy terület ahol a vergődő atiba belerúg az nvidia. Még 1 koporsószeg szegénykének.
-
KrAt
veterán
Szép az az Asus noti..
-
venember83
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #2 üzenetére
Szambol vetted ki a szot
Meddig lesz meg dx10 alom???
-
(Kolombusz)
veterán
De, a dx10 grafika továbbra is álom, mivel egy dx10 játék sincs.
Na jó a CoH-hoz van dx10 patch. -
xuldar
addikt
A két alsó 8400-as odaver rendesen, még jó, hogy Dx10-esek. A passziánsz 3D elfut rajtuk. Az egyedüli ok, amiért elfogadhatók, a nagyobbakkal azonos gyártástechnológia. De amúgy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged