- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hisense LCD és LED TV-k
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
Aktív témák
-
Raymond
félisten
[L]http://www.beyond3d.com/forum/viewtopic.php?t=13070[/L]
Itt volt egy masik 8pipe-os kartya, de a thread mar att is van nevezve, mivel 12pipe-os lett egy BIOS flash utan. Soft-modding idoszakok ele nezunk megint ?Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
rudi
nagyúr
Most akkor ez egy 16 futószalagos DDR1-el szerelt verzió lenne vagy csak kamuznak? Ennyire nem tud az NV normális frekin hajtható 16 futószalagos chipet csinálni? Ha csinálnak egy 450 körül hajtott 12 futószalagost akár DDR1-el is akkor az megveri ezt a kártyát szinte minden tekintetben (talán ultrashadowban nem). Mindenesetre ha csinálnak egy 8 futószalagos 128 bites DDR1 verziót 300-400 MHz környékén akkor azt a 9800XT lazán veri majd. Kurv@ra nem szeretnék most NV marketingos lenni...
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Hát ez a besegítés már ott figyel a 9700 AIW-ban is: Cobra Engine. Igaz még csak zajt szűr meg 3:2 konvertál, de ott van. A lényeg, hogy BÁRMILYEN programozható shaderekkel és visszavezetéssel rendszermemória felé rendelkező VGA képes besegíteni videotömörítésbe, csak driverben kell megoldani. Egy fontos, dolog, hogy kell hozzá ezt a fícsört támogató program is. HA befektetsz egy 6800-ba akkor nézz utána milyen programok támogatják ezt a fícsört. Szerintem azokban a programokban ez a fícsör megvan X800-ra is.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
faster
nagyúr
-
bullseye
addikt
Hmmm. én is kérdezgettem ma, sima 6800-ról ennyit tudok
GPU seb: 325
Mem seb: 350
Mem: 128MB DDR 2.8
Mem DW: 256 bit
és meglepi: 16 pipe!
na erre varrjunk gombot, lehet, hogy lesz még gyengítettebb is?'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
A 3DMark pont az sok, de az kit érdekel? Engem legalábbis nem hat meg.
Én megnéztem a Halo és a Painkiller eredményeket, plusz ott az Aquamark is - ~47K, 9800XT is ennyit megy, bár ebben a tesztben mint tudjuk az NV szintén szépen optimalizál.
Halo alatt a 9800 Pro megy a beépített benchmarkkal (valószínűleg a tesztelő is ezt futtatta) 1024x768-ban 55-60 fps körül, ez a 6800 pedig 54,4 fps-t ment.
Painkillerben pedig ismét, pont most volt egy tesztünk, amiben 9800 XT is volt, a srác sztem szintén a beépített benchmarkot (City on water) futtatta le, ahogy mi is.
1 024 × 768 241,1 , 9800 XT: 274
1 024 × 768, 4× AA, 8× Aniso 109,5 , 9800XT: 143
1 600 × 1 200 113,6, 9800XT: 139
1 600 × 1 200, 4× AA, 8× Aniso 39,9, 9800XT: 72 - itt a 6800-as behal a lassabb és kevesebb memó miatt."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
fLeSs
nagyúr
Hehe, a vita most ott tart, hogy a teszteremberke írt egy mailt a Leadteknek, akik azt válaszolták neki, hogy küldenek majd egy új BIOS-t, azzal próbáljon meg méricskélni. :DD
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
anulu
félisten
''Jelen pillanatban 40-50K között reális az ára, ennél drágábban nem éri meg, akkormár 9800 Pro.''
csak akkor ér többet, ha moddolható 12 vagy 16 pipelineosra. :P:U
[Szerkesztve]"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
fLeSs
nagyúr
Íme egy bizonyítékszerűség, a múltkor a hkepc oldalon is teszteltek egy sima 6800-ast, az Inno volt.
Remember the this thread?
http://www.hkepc.com/hwdb/6800nugt-4.htm <-- the page with benchmark results (remember that the 3dmark03 pixel shader & vertex shader results are swapped in that table)
Well, it looks like tests that we are able to compare seem to match up.
Ufon's 3DMark03 scores taken from this picture he posted
Both used the 61.12 drivers
3DMark03
Ufon - 7565
hkepc - 7912
3DMark03 Pixel Shader
Ufon - 83.3
hkepc - 83.2
3DMark03 Vertex Shader
Ufon - 22.7
hkepc - 22.8
3DMark2001 SE
Ufon - 17556
hkepc - 18124
Aquamark 3
Ufon - 46778
hkepc - 46903
So that's 2 cards, one from Leadtek and the other from Inno3D which would seem to imply that it only has 8 pipelines."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
anulu
félisten
na akkor most mondok egy olyat, hogy nem érdekelnek a videókártyák egy ideig! kész! elegem volt! nem igaz, hogy nem tudják azt sem kitalálni, hogy mit akarnak! az X800PRO kijött, láthatóak az eredmények. ehhez kéne belőni a cuccost. vagy mi. nagyon kiakadtam ettől a cikktől. a processzorokba csak kezdtem belezavarodni, de ami a videókártyák piacán van, ahhoz már kevésnek érzem magam. :(
inkább megyek, és nézek Tampa Bay - Calgary NHL nagydöntő 7. meccset :D:D:D
Go Bolts! :DD:C:DD"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
fLeSs
nagyúr
Nos, a 68KU 400 MHz-en 6400 MP/s-MT/s elvi FR-tel rendelkezik.
A sima 68K-nak 335 MHz-en ha valóban 8 pipelineos, akkor 2680 MP/s-MT/s ez az érték.
A ''tesztben'' szereplő 2300 MT/s reálisnak tűnik.
Ez így első az eredmények alapján egy 9800 nonpro szintű kártya, mindezt a márkokból és a halo/painkiller eredményekből szűrtem le.
Jelen pillanatban 40-50K között reális az ára, ennél drágábban nem éri meg, akkormár 9800 Pro."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Arhel
senior tag
Ha ez igaz akkor nem tudom, hogy NVIDIA-ék mit fognak kezdeni, mert elég gyász eredményei vannak így a kártyának :(
( Jah az eredeti hírt itt olvastam : [L]http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/y/5378.html[/L] ) -
Arhel
senior tag
Olyan kósza hírek láttak napvilágot, hogy a sima 6800-as csak 8 renderelő futószalaggal fog rendelkezni. És, hogy ezt alátámasszák, van egy csomó teszteredményük az illetőknek, méghozzá itt:
[L]http://www.beyond3d.com/forum/viewtopic.php?t=13070&highlight=[/L] -
erdoke
titán
Ha jobb lesz a hírben szereplő kártya ár/teljesítmény viszonya a hasonló versenytársnál, akkor még nVidiás is lehetek.:) Bár ahhoz nagy extra keretnek kell beesnie, hogy VGA vonalon fejlesszek. Amennyit én játszok.. Igaz, a gyerek egyre többet fog.:U
Szerk: rohadt sok elgépelést, mi van velem, tavaszodik?:D
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
dDiego
aktív tag
Szerintem tök felesleges találgatni. Úgyis kiderül majd, hogy mi az igazság.
báránybőr = juhhéj
-
Bandit21
addikt
OFF
Szeretném fLeSs-t ''megvédeni'' (megy neki magától is de a véleményem leírnám ha lehet)
Nem szabad összetéveszteni az elfogultságot a tapasztalattal. Elfogultság-elfogultság között is lehet különbség, ha az az éppen előbb említett tapasztalatból származik.
Más az ha valaki úgy mondja h az XY gyártó a legjobb megígymegúgy miközben max az otthoni kártyáját látta életében és másmilyet sosem.
És más az ha valaki (fLeSs) összedob jópár cikket, végigmegy a gyártók kártyáinak mindenféle változatán kb 30 féle progival, kielemzi és a végén arra jut hogy az egyik jobb, és leírja vagy érzékelteti vagy sugallja vagy bármi. Biztos vannak tapasztalatai ami miatt így gondolhatja. (Amúgy sztem is őrültség lenne 128 bittel kiadni) Szóval SZVSZ ezért nem lehet bántani, maximum az köthet bele, aki végigcsinálja ugyanazt ugyanolyan objektív szemlélettel, és a végén más következtetésre jut.
hcol7-nak is nagyon igaza van.
ON
Parci LE A KALAPPAL ELŐTTETEK! Kivel tudtátok fölvenni a kapcsolatot?regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
fLeSs
nagyúr
Nos, annyira elfogult vagyok, hogy már előre sajnálom az NVIDIA-t, ugyanis ha kijönnek az ATI kártyák, akkor lesz nemulass, addig tartott a 6800 királysága.
Vagy mégsem... :t"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
e-biza
őstag
a Tony Tamasi interjú
[L]http://www.techreport.com/etc/2004q2/tamasi/index.x?pg=1[/L]Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu
-
Johnny
senior tag
Ááá, te soha nem tettél eddig elfogult kijelentéseket az Nvidiára :) Miért is hiszik ezt az emberek :F
On
Korábbi hírek arról szóltak, hogy az órajel marad 400-on, de 12 pipe lesz benne. Plusz lassabb memória. Mindenesetre nagyon kíváncsi lennék végre a retail kártyákra és azok tesztjére. Mert eddig amit az NV kiosztott a tesztekhez elég rendesen különböztek. -
fLeSs
nagyúr
Mivel nem szerepel sehol, hogy 256 bites lesz, ezért lehet akár 128 bites is attól függetlenül, hogy az elég logikátlan lenne (12 pipe + 128 bit membusz :D).
Csak egy feltételezés/felvetés, és azonnal rámugranak hárman-négyen, pedig nem volt semmi hátsó szándék a hozzászólásomban."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Loretto
veterán
''Lapunk kérdésére az NVIDIA képviselője megerősítette, hogy a GeForce 6800 12 pixel futószalagot használ, de a grafikus processzor és az azt használó kártyák pontos specifikációit – minthogy a cég hivatalosan ezeket nem hozta nyilvánosságra – nem árulta el. Annyit azonban elmondott, hogy a közölt frekvenciaadatok tévesek.''
szal semmi konkrétum.igy fölösleges filozni.és erre irtam amit irtam.Soirée...
-
Loretto
veterán
engem az zavar hogy lehet hogy jövő héten teljesen más hirt kommentálunk:(
Soirée...
-
HÁZIGAZDA
Különben is, senki sem méltatja, hogy utánajártunk a hírnek, beszéltünk az illetékesekkel... :P
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
csudri
őstag
Off: Vááá! Ilyet sem láttam még, hogy egy házigazda leszól egy másik házigazdát! :C
-
Yutani
nagyúr
Akkor ettől mi várható? R9800PRO/XT teljesítmény? Ha igen, és árban kedvező, akkor lehet piaca.
#tarcsad
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest