Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
anjani182
őstag
Szerintem túl sok Juliska van az USA-ban, nem gondolod?
Valóban, ilyen pert, csak ott lehet megnyerni, bár szerintem ez az egész baromság...kötekedés
Egyszer olyan pert nyert meg egy idős asszony az MC Donalds ellen, hogy leöntötte magát a forró KV-val, és beperelte a mekit, hogy nincs ráírva, hogy forró a KV, és vigyázzunk vele Több millió dollárt kapot...Forever and ever, let's make this last forever.
-
Scream007
őstag
ez faxság most akkor pereljük az összes gyártót mert a 80 gigás winyo mindenhol 74 giga.
Erre nem tok mit mondnai hülye amcsikBMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
CocooN-z
őstag
Ennél már csak szebb és szeb lesz, amikor már egy terás vinyó lesz 750-800 körüli
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
törölt tag
Sőt, már a floppyknál is 512B volt egy szektor. Tehát nem újdonság.
ftc: Igazából annyira nem problémás a dolog, mivel nem szerez egyik cég sem versenyelőnyt. Akkor viszont esetleg meg lehet próbálkozni egy kartellváddal. Az meg nem extra, hogy nem annyi az annyi. Simán be lehetne perelni az autógyárakat is, mert gyakorlatilag egyik sem gyárt akkora motort, amekkorának mondja (pl 2000cm³ nem szokott annyi lenni). És ez is nevezhető tudatos megtévesztésnek (még akkor is ha a részletes specifikációban megadják a valós űrtartalmat, az átlag vásárló ugyanis ezzel sem foglalkozik). A vinyók megadott kapacitása igazából csak kategorizálásként fogható fel. -
ftc
nagyúr
Nah mindenkinek egyben
Juliska lehet ameriaki,magyar,orosz állampolgár.Egy hétköznapi ember csak azt nézi amit lát.Esetünkben 250GB-t ami sajna használat közben nincs meg.
Juliskát nem foglalkoztatja a kérdés hogy hogyan kell kiszámolni,mert ő a 250GB-t láttja esetünkben és ő annyit is akar láttni
1 megoldás lenne ennek az egésznek elkerülésére:
Ráírni a HDD-re a gyártó álltal adott kapacitást illetve a használati kapacitást
PL
Gyártói:250GB
Felhasználási terület:232GB -
Male
nagyúr
Azért volt: a végén... lehet nem a megfelelőt találtam el...
Amúgy olyan szempontból nem átverés, hogy a többi cég is 1000-rel számol, és aki ért hozzá, az tudja, aki meg ennyit sem tud, az valószínüleg azt sem tudja, hogy mennyi is 200GB.
#29 Csaba_20_: a hálókarinál nem átverés, mert a bitet viszont 1000-rel váltjuk Igaz, ott meg bruttó értéket adnak meg... pereljük őket is, meg a vezeték nélküli szabványokat is, meg a...
#35 GeorgeBerger: ha egy-két haszt visszaolvasol, ketten is beírtuk: a mai vinyókon 512Byte egy szektor. -
GeorgeBerger
tag
Most néztem meg az egyik 200-as Seagate-emet a polcon, és tényleg nincs ráírva, hogy pontosan mennyi fér rá!
Pereljem be a Seagate-et?
A WD-men az van rajta, hogy 80.0 GB. hoppá.. -
zsiga667
addikt
Ne vicceljetek már, honnan a fenéből tudná egy átlagember hogy mekkora egy szektor? Én elég magas szinten tanultam számtechet általános és középiskolában is, illetve jártam egy (fél) évet progmatra, de soha sehol nem tanultuk; és bevallom őszintén, ha valaki csk úgy rákérdez, nem biztos hogy rögtön beugrik hogy 512...
-
Csaba_20_
őstag
Nálunk a mérésügyi törvény leírja, hogy mi melyik prefixum alatt mit kell érteni. Innentől kezdve megtévesztésnek nem lehet mondani azt, ha valaki megfelelően használja.
-
Male
nagyúr
Beszorozza 512-vel, mert azt tudni kell mindenkienk hogy egy szektor 512Byte
Viszont a Maxtor asszem a vinyókra is ráírta, hogy 1KB = 1000 Byte (vagy az a Quantum volt?), innentől pedig csak anynira átverés, mint a kereskedelemben minden dolgo ahol apróbetű van... (idevéve pl a Quantum sub 7200 rpm vinyóit ) -
törölt tag
Ahol kicsit is komolyan tanítanak számtechet, ott tudják, hogy mennyi egy szektor. Fejben meg nem kell számolni, minden telefonban van számológép, tehát neki lehet ugrani (persze kérdés mekkora számokat bír az kezelni, de kihasználva a szorzás azonosságait az 5 éves telefonommal simán ki tudtam számolni). Vagy simán kérni egy számológépet az eladótól.
A második bekezdésed teljesen igaz, de azt sem lehet vitatni, hogy a teljes és pontos kapacitás ott van a vinyón. Ettől függetlenül gusztustalan megoldás amit a gyártók alkalmaznak.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
A DVD gyártók ellen vajon mikor indítanak pert?(4.7 GB) Vagy a hálózati kártyákat gyártók ellen, mert a 100 Mbit/s nem 1024-es szorzóval számolódik? Nevetséges az egész, az SI-ben megfogalmazott prefixumok mindig is a 10 valamely hatványát fejezték ki. Nálunk már az általános iskolában is oktatják, lehet amerikában ezt se. Szóval ezt a pert itthon nem lehetne megnyerni.
-
ftc
nagyúr
válasz #65675776 #27 üzenetére
és ezt számold is ki fejben...jah és egy áttlag embernek honnét kéne tudnia hogy egy szector az 512byte?
Juliska bemegy az üzletbe.Vesz egy 250GB-s HDD-t amit unokája beszerel pl.Juliska megdöbbenve tapasztallja hogy a vett HDD-n nics meg az ami rávan írva.Juliska azt hiszi átvágták és a történet folytatódik ki hogyan akarja
remélem érthető vagyok -
X Factor
addikt
Ez kb arra a perre emlékeztet, amikor a nő beperelte valamelyik mikrohullámú sűtő gyártó céget, mert nem volt feltüntetve, hogy macskát nem lehet benne szárítani és naná hogy megnyerte,,, szerintem ez inkább kötözködés, mint a vásárló megtévesztése...
[Szerkesztve]Make things work
-
fLeSs
nagyúr
egy 500 gb-os vinyónál már 35 gb ''tűnik el''. azért ez télleg durva így belegondolva.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
-
TeeJay
félisten
mi a megoldás?
gyártsanak a vinyógyártók real 80gigás lemezt amire 81920megabájt adat fér fel
1terás lemezeknél elég fura lesz ha beteszed és azt látod hogy a használható kapacitás ''csak'' 953,6 gigabájt mert ők ezerrel számoltak.
számoljanak 1024-el és az 1 terás vinyóra lehessen valósan 1048576megabájtot tenni.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mivel ha veszel egy 80as vinyot, mindegy gyartonal ugyanugy 7x gigasat kapsz, ezert szerintem tokmindegy..foleg hogy bekesen eldegeltel eddig is az ennel kisebb vinyoddal, amin szinten el volt tunve par %. tenyleg ilyen idiotasagot, nagyon raer par ember. es meg meg is lehet nyerni ilyen pert, hihetetlen.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
ebx
aktív tag
Mi lenne, ha a memóriagyártók is azt írnák rá:a modul kapacitása 1.073 GB
Akkor legalább egységesen átvernék az egyszerű embereketFor every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken
-
Kalwa
tag
Nem néztem meg, hogy őszinte legyek. De tegyük fel, hogy egy átlagos emberke vagyok, aki nem igazán konyít a gépekhez és most akarja megvenni az első gépét. Bemegyek az Auchanbe vagy a Tescóba és veszek egy komplett gépet. Ki fogja megmondani nekem azt, hogy nem annyi az annyi, ami oda van írva...
-
tothbe
addikt
By(e) Tothbe
-
Kalwa
tag
Nekem 120Gb-os Maxtor vinyóm van és ebből 114Gb, ami tényleg használható. Lehet beperlem a céget Ki tart velem?
-
ftc
nagyúr
Akkor a Hitachit is beperelhetném?
Sehol nincs ráitva hogy mi mennyi csak hogy 250GB meg hogy 164GB.. -
Jester01
veterán
Mintha erről már lenne egy topik
Mindenesetre a ''mindenki 1024ről tud'' résszel abszolút nem értek egyet. Az átlagfelhasználónak fogalma sincs róla. Ő csak azt látja, hogy a windows x gigabyteot ír, míg ő y>x gigás vinyót vett. Amennyire én tudom, az összes gyártó mindig is SIben számolt és ezt szájbarágósan ki is írják mindenhova. Ebből következik, hogy természetesen a felhasználót nem rövidíti meg egyik sem, mert azt csak a konkurenciához képest lehetne (vagyis ha a konkurencia 1024-el számol, én meg 1000-el, akkor az én termékem ugye nagyobbnak tűnik).
Aki pedig tud az 1024ről, az már azt is tudja, hogy a gyártók 1000el számolnak, tehát őt sem éri hátrány.
Szerintem ez megint csak ilyen mondvacsinált ügy, hátha be lehet vele szopatni a ''gonosz'' gyártókat. Foglalkozzanak már valami értelmessel, mondjuk DRM és társai.Jester
-
Csepy
őstag
Miért a WB lenne a pH*cs? Mindegyik gyártó 1000-rel számol. Egytől egyig. értsd: Maxtor, Seagate, WB, IBm (Hitachi), Fujitsu... mindegyik.
Ennek fényében amúgy érdekes, hogy a SCSI HDD-k mind 1024-be vannak számolva, mert 36, meg 74GB-osak vannak.
Regards: CsepyRegards: Csepy
-
Loha
veterán
Annyira nagy a pangás hírek terén, hogy most már 2szer tesszük ki ugyan azt vagy mi?
[link] -
Pipó
őstag
Szerintem ilyen pert csak az USA-ban lehetne nyerni. Javaslom, hogy ezután itthon is minden reklámújságban, óriásplakáton, számtechboltban bájtra pontosan írják ki a vinyó méretét. A félreértések elkerülése végett. De a memóriamodulokat, a vga-k memóriamennyiségét is kérem bájtban megadni, mert az se pontosan annyi, mint amennyi rá van írva. Javítsatok ki, de szerintem a cd és dvd lemezeknél is van különbség, úgyhogy arról se feledkezzenek meg.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Zoltán
őstag
Szerintem pöcs a WD. A számtech az számtech és ott a kiló 1024, nem 1000. Hivatkozhat az SI-re de a rosszhiszeműség egyértelmű, hisz tudja jól, hogy egyetlen ügyfelének a számítógépe sem ''számol'' 1000-el, hanem 1024-el. Attól még, hogy valaki nem tartja be az SI-t, attól még nincs feljogosítva a WD arra, hogy átvágja az ügyfeleket. Ha úgy gondolná, hogy neki van igaza, akkor beperelné az őt perelőket, hogy nem SI-t használnak, mert erre van mód. Pl.: Magyarországon is törvény tiltja , hogy nem SI-t használj.
-
orbano
félisten
Akárhogy csűrik-csavarják, ez átverés. Számtech termék, mindenki az 1024-es váltószámról tud, és ezt tudják nagyon jól a gyártók is. Ez nem mértékegység-rendszer és száraz logika kérdése, hanem józan paraszti észé. Aszerint pedig a byteokat 1024-esével pakolják, régebb óta, mint amióta HDD létezik... szóval ki**alhatják
A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Filmvilág
- További aktív témák...
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest