Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
Örvendetes hír. Nagyon jó az, ha a proci gyártók azonos teljesítményű termékeket tudnak felmutatni. :)) Verseny -> csökkenő árak :DD
-
hobizoli
nagyúr
Igen, jo lenne mar latni ezt a 0.13+SOI technologia eredmenyet vmi nagyobb, bikabb verzioval is...en (is) egy 2.5GHz-s -akar meg csak demo (ilyenkor szokas ezzel vakitani)- peldanyra gondoltam.
hobizolitöbb drón kell ;P
-
LionTm
aktív tag
Nem tudom miért kell itt minden fikciót felállítani!
Absz. arról van szó, hogy az AMD rátalált arra a hibára amit anno irkáltak a ''szaklapok''. Most nem keresek linkeket, mindenki talál magának.
(az előttem szólok is rávilágítottak arra, hogy az AMD-nek súlyos gondjaik voltak a frekvenciákkal, mivel valami oknál fogva a processzor 2 GHz változatánál hatalmas melegedést tapasztaltak - ezért volt az a bizonyos Gyártási Probléma)
Most úgy néz ki kiküszöbölték. Az lenne a legjobb ha a 2 GHz-es mellé kihoznának egy 2,4 -est lehet hogy dupla áron - limitálva, de megmutatni hogy ''mit is tudunk''.
De majd kialakul... hajrá.
/off Most én is kötőszóval kezdem a mondatot ÉS ??? :DD /onhm..hm..hm..
-
Don Vittorio
őstag
Srácok!
Én nem szeretnék senkinek sem a lelkébe gázolni, de ha egy mód van rá, legalább azt, hogy ilyen, azt írjátok helyesen! (Azért már nem is óbégatok, hogy %-kal és nem ''%-al''.)
Kösz és elnézést!
Don40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.
-
tocsa
senior tag
Szia!
Valószínűleg azt akartad írni, hogy a hőleadás a 70%-a a nem SOI megoldásénak (és nem 70%-al kevesebb). Nem mind1.
Maga az órajelnövekedés + fesz csökkentés páros annyit jelent (ha igaz), hogy az eddigi Opteronoknál gond volt a gyártástechnológiával. Itt persze nem gyártástechnológiai váltás, hanem csak finomítás következhetett be. Tehát remélhatőleg sikerült ''gatyába rázni'' a technológiát. Persze egy ilyen technológiai finomítás nem következhet be úgy, hogy nem változik semmit a silicon szintű terv, minimum annyi történt, hogy egy két meghajtót valószínűleg be kellett toldani pár vonalba. De (nem kezdünk mondatot de-vel) szerintem még a logikai struktúrán is finomítottak picit, az előző procik alapján. A core mindig finomodik.
Tehát technológia tisztába tevés + stepping váltás foroghat fenn egyszerre, de nem a stepping váltás miatt van az órajel növekedés.
Üdv.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
bdav
őstag
''olcsó proci=kis haszon/darab viszont sok darab (pláne ha elég erős)''
persze ez elméletben jól hangzik, de mindeddig nem igy volt a dolog (hiába voltak az athlonok gyorsabbak a p3-p4eknél, főleg a korai időkben)10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
sebela
aktív tag
-
Yutani
nagyúr
Lehet, hogy új steppingű procit hoztak ki, csak éppen még nem publikus.
#tarcsad
-
bdav
őstag
az rendben hogy nem hozza az elvi ideális értékeket. De ettől még az alapprobléma megvan, hogy mi a francért találták ki azt az AMD-sek hogy alacsonyabb fesz.en gyorsabb lesz a cucc??
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
bdav
őstag
akkor most mi van a soi-val? egy másik amd-s topikban is rákérdeztem, és azt mondták, hogy már használják az opteronokban, ergo akkor most vagy változtattak a magon (ezt nem hiszem) vagy csak ugy hasraütés jelleggel csökkentették a feszt ??
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
petakpa1
őstag
Minek erről most vitatkozni, csatlakozom Egonhoz majd meglátjuk...
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
bdav
őstag
AMD szempontjából inkább legyen drága mint olcsó, de feltétlenül erős :). pláne szerverprocról van jelenleg szó (ugyhogy lehet drága, ilyent ugyse veszek, starcraft eldöcög még a gépemen ;) )
-
fLeSs
nagyúr
hallottatok már a SOI technológiáról? ha nem , akkor olvasgassatok kicsit , az IBM fejlesztette ki az AMD(-vel/-nek) . a lényeg : azonos gyártástechnológiával 70%-al kevesebb hőtermelés és 30%-al magasabb működési frekvencia . ennyi! jó olvasgatást!
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
sebela
aktív tag
Szerintem mindenképpen pozitív a hír az Athlon64 szempontjából.Sajnos kell is az AMD-nek most egy erős és olcsó(?) proci.
Ha követnélek egészen hazáig, megtartanál?
-
poci76
aktív tag
Vagy eddig nem használták a SOI-t, de most már sikerült?
-
Hardzsi
tag
Ezt nem csak úgy lehet elérni, hogy vékonyabb csíkszélességgel gyártják? Vagy esetleg kiszedvén valami kísérlet/nem használt funkciót csökkentették a magméretet?
Kreatív: "Köztudott rólad, hogy mindig nagyon elegáns vagy. A munkád miatt, vagy eleve fontos számodra az elegancia?" Schwarz Gábor (Ustream): "Ezzel azt kérdezed, hogy 'szarul áll a póló'"?
-
Egon
nagyúr
Magasabb órajel, _csökkentett_ core fesz-szel?!? :) Meglátjuk.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Jaq
tag
''Ez fejlettebb technológiára, magas kihozatali arányra utal.''
A nagy kerdes, hogy vajon mit ujitottak... ?
Belenyultak rendesen az architecturaba? -
bdav
őstag
hajrá. remélem hogy igaz a hír. Ha télleg megy majd 2,5 giga körül az a64 akkor intelék kezdhetnek aggódni. de sürgősen :)
-
aDamker
aktív tag
Mennyiert dobalgatjak ezt??
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest