Hirdetés
Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
Örvendetes hír. Nagyon jó az, ha a proci gyártók azonos teljesítményű termékeket tudnak felmutatni. :)) Verseny -> csökkenő árak :DD
-
hobizoli
nagyúr
Igen, jo lenne mar latni ezt a 0.13+SOI technologia eredmenyet vmi nagyobb, bikabb verzioval is...en (is) egy 2.5GHz-s -akar meg csak demo (ilyenkor szokas ezzel vakitani)- peldanyra gondoltam.
hobizoli -
LionTm
aktív tag
Nem tudom miért kell itt minden fikciót felállítani!
Absz. arról van szó, hogy az AMD rátalált arra a hibára amit anno irkáltak a ''szaklapok''. Most nem keresek linkeket, mindenki talál magának.
(az előttem szólok is rávilágítottak arra, hogy az AMD-nek súlyos gondjaik voltak a frekvenciákkal, mivel valami oknál fogva a processzor 2 GHz változatánál hatalmas melegedést tapasztaltak - ezért volt az a bizonyos Gyártási Probléma)
Most úgy néz ki kiküszöbölték. Az lenne a legjobb ha a 2 GHz-es mellé kihoznának egy 2,4 -est lehet hogy dupla áron - limitálva, de megmutatni hogy ''mit is tudunk''.
De majd kialakul... hajrá.
/off Most én is kötőszóval kezdem a mondatot ÉS ??? :DD /on -
Don Vittorio
őstag
Srácok!
Én nem szeretnék senkinek sem a lelkébe gázolni, de ha egy mód van rá, legalább azt, hogy ilyen, azt írjátok helyesen! (Azért már nem is óbégatok, hogy %-kal és nem ''%-al''.)
Kösz és elnézést!
Don -
tocsa
senior tag
Szia!
Valószínűleg azt akartad írni, hogy a hőleadás a 70%-a a nem SOI megoldásénak (és nem 70%-al kevesebb). Nem mind1.
Maga az órajelnövekedés + fesz csökkentés páros annyit jelent (ha igaz), hogy az eddigi Opteronoknál gond volt a gyártástechnológiával. Itt persze nem gyártástechnológiai váltás, hanem csak finomítás következhetett be. Tehát remélhatőleg sikerült ''gatyába rázni'' a technológiát. Persze egy ilyen technológiai finomítás nem következhet be úgy, hogy nem változik semmit a silicon szintű terv, minimum annyi történt, hogy egy két meghajtót valószínűleg be kellett toldani pár vonalba. De (nem kezdünk mondatot de-vel) szerintem még a logikai struktúrán is finomítottak picit, az előző procik alapján. A core mindig finomodik.
Tehát technológia tisztába tevés + stepping váltás foroghat fenn egyszerre, de nem a stepping váltás miatt van az órajel növekedés.
Üdv. -
Yutani
nagyúr
Lehet, hogy új steppingű procit hoztak ki, csak éppen még nem publikus.
-
petakpa1
őstag
Minek erről most vitatkozni, csatlakozom Egonhoz majd meglátjuk...
-
fLeSs
nagyúr
hallottatok már a SOI technológiáról? ha nem , akkor olvasgassatok kicsit , az IBM fejlesztette ki az AMD(-vel/-nek) . a lényeg : azonos gyártástechnológiával 70%-al kevesebb hőtermelés és 30%-al magasabb működési frekvencia . ennyi! jó olvasgatást!
-
sebela
aktív tag
Szerintem mindenképpen pozitív a hír az Athlon64 szempontjából.Sajnos kell is az AMD-nek most egy erős és olcsó(?) proci.
-
poci76
aktív tag
Vagy eddig nem használták a SOI-t, de most már sikerült?
-
Egon
nagyúr
Magasabb órajel, _csökkentett_ core fesz-szel?!? :) Meglátjuk.
-
Jaq
tag
''Ez fejlettebb technológiára, magas kihozatali arányra utal.''
A nagy kerdes, hogy vajon mit ujitottak... ?
Belenyultak rendesen az architecturaba? -
bdav
őstag
hajrá. remélem hogy igaz a hír. Ha télleg megy majd 2,5 giga körül az a64 akkor intelék kezdhetnek aggódni. de sürgősen :)
-
aDamker
aktív tag
Mennyiert dobalgatjak ezt??
Aktív témák
Hirdetés
ph A hír azt jelentheti, hogy az AMD megoldotta az x86-64 architektúra órajelproblémáit!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- i9 10900 Tesztelt! Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest