Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
''P.S.:
Ja...és a nap süt...(figyelem! éjszaka is! csak akkor mi nem látjuk)''
Sőt! Főzök is.De ez most hogy jön ide?
A következő lépés a fejlesztésben, mondjuk az lehetne, hogy pakolnak a chipsetbe ramot, hogy ne a rendszermemoriáért kelljen küzdenie. Mellesleg, akkor simán verné a 3 éves videokártyákat teljesítményben. -
Retro11
senior tag
válasz
Komplikato #47 üzenetére
Na ez igaz az integrált vga-k nem is gamelésre vannak!
Érdekes is lenne,akkor a lapok nem ekkorák lennének hanem 2x ekkorák,az meg gáz lenne,nem baj itt vagyunk mi készleteinket felélő és fogyasztó társadalom és majd mi megvesszük a külön kis vidkarikat....Hát csak nem lesznek hülyék a deszkások beleintegrálni 130k-s lapba egy 7800GTX/1800XT szintü grafikus cuccost..A Pc-nek mindig is ez volt szerintem a lényege h mindenki ugy bőviti ahogy tudja..Sajnos...
Ennyiből jobb csak a konzolosoknak.. -
Komplikato
veterán
... immár hardverből biztosítja a Transform&Lighting és Clipping eljárásokat, ...
Ezek szerint az eddigi DX8, DX9 integrált videokártyáik igaziból még DX7-et se ütik meg.
Na nem mint ha sok balek lenne a világon, aki integrált VGA-val akar játszani. Talán esetleg a Noti elhasználók egy kis rétege ... -
tgabi333
aktív tag
válasz
FlasH-BacK #37 üzenetére
akkor szerinted hogy fogják a notikra nyomni a Vista ready matricát?
Tudtommal az intelnek nincs hardveres SM3-ja, de még SM2-je sem,
és hamár úgyis fejleszteniük kell vga fronton, miért ne a legújabb specifikáció alapján.
ezt már nem neked írom:
Nemtudom miért vallja a fórumozók többsége ezt: ''ú ez SM4 meg DX10, meg T&L meg izé. Demiafrancnak mikor majd a DDDmárkban úgyis 20pontot kap.''
Nekem ebből az jön le, hogy pont ti, akik ismerik a marketing mögött a tényeket dőltök be a legjobban a marketingnek. Merhamár az SM mögött egyel nagyobb számot láttok az jön le belőle húezodaver. Az rendben van hogy a legtöbben a kuttingedzs hardverekben járatosak, meg azok forognak a kezük közöt, meg azzal alszanak, de az hogy amikor jön egy egyel nagyobb szám, akkor már sokan hipersebességugrásban gondolkodnak, az elég gáz. -
faster
nagyúr
válasz
FlasH-BacK #37 üzenetére
Viszont így meg nem értem, minek fejlesztették ki a sm4.0, 16xanizo, 32bites precizitás stb featuröket, amiket alkalmazva 99.9% h bármilyen játék megfektetné szegény gpu-t.
Egyszerű az ok a sietségre: A Vista a 3D-s gyorsítófelületet fogja használni a desktop és az alkalmazásablakok megjelenítésére is. A DX 10 supportálása pedig valószínűleg marketing-cél is.(Kíváncsi vagyok, a DX 10-ben debütáló geometric shader vajon hardveres lesz-e vagy valami szoftveres emuláció az Intel chipjeinél)
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Megint lefekszünk a sok baromságnak, bravo!
Egy integrált VGA-nál azért kellenek ezek a hangzatos kevésbetűsök (T&L, DXakármennyi, SMakármennyi, ilyen-olyan tömörítés) hogy a nép befeküdjön tőle. Azok a gépek, amikbe ilyen integrált izét építenek:
1. irodában rohadnak majd 2D alkamlazások alatt
2. HTPC-t hajtanak, ahol egyedül a videós fícsöreiket használják
Aeros, 3D-s, DX9-es felület. Olyan lesz int a szokásos grafikai csicsák. Első telepítéskor örülsz neki, másodjára már csak a lájtot rakod fel, harmadjára marad a régi jó, gyors 2D-s felület. Persze vakítani azt lehet vele, a 3D most masszív trigerszó (magyarul pénztárcanyitogató)
Ja, még valami. A Zintel PR szégyelje a pof@ját, hogy a TurboCache és HyperMemory jellegű memkezelést nem sütötték el, pedig tuti ott van az is. -
válasz
macilaci78 #42 üzenetére
dx 10 es pasziánsz. ahh bumpmappolt káró ász!
remélem lesz anti alasing is meg minden egyéb nyalánkság. kinek hány fps t fog produkálni
-
csimmasz
aktív tag
válasz
FlasH-BacK #37 üzenetére
'' Viszont így meg nem értem, minek fejlesztették ki a sm4.0, 16xanizo, 32bites precizitás stb featuröket, amiket alkalmazva 99.9% h bármilyen játék megfektetné szegény gpu-t.''
Majd az állad is le fog esni amikor meglátod a vistában a 3D-s pasziánszt. -
_cirmos_
őstag
válasz
FlasH-BacK #37 üzenetére
játszani mindenen lehet, bizony az AA és AF előtt is van élet. mohaa, cs, q3, meg sok egyéb klasszikus amik elmennek egy integrált vga-n is, persz nem max detail-en, de élvezhetően. egyébként ponthogy a hardware t&l egy fasza dolog, még egy tucat régi játék fog menni rajta problémamentesen.
-
Brae
őstag
válasz
FlasH-BacK #37 üzenetére
Quake3-ra tuti jó, más meg nekem nem számít
-
FlasH-BacK
senior tag
Nem tartom valószínűnek, hogy 3d-ben elfogadható teljesítményt nyújtson ez a chip. Viszont így meg nem értem, minek fejlesztették ki a sm4.0, 16xanizo, 32bites precizitás stb featuröket, amiket alkalmazva 99.9% h bármilyen játék megfektetné szegény gpu-t. Arról nem is beszélve, hogy valszeg nem fog az intel havonta friss naprakész drivert kiadni hozzá, hogy az összes progi bugmentesen működjön vele. Szoval szerintem így 6-7 évvel a geforce256 (az első t&l képes gpu) bemutatása után még a t&l-t se kellett volna belerakni, úgyis mindenki max 1x játszana egy ilyen g965-ön, mert utána belátná, hogy ez nem arra való.
A video minőség javító featuröket még megértem, mert htpc-ben hasznát lehet venni, de a többi teljesen nonszensz (esetleg parasztvakításnak jó).. -
Rover623
félisten
Bizony...elég jól sikerült...
Amire válaszoltál, az sajnos rendben van...olyan módszereket, megoldásokat, változtatásokat írt le, amik valóban növelnék a teljesítményt...és megvalósíthatóak...
Sőt..példa is van rá! Nézd csak meg a notikat: vannak integrált VGA-k amik a rendszermemóriából esznek...és vannak dedikált RAM-al...
Ugyanez volt régen az asztali lapoknál is...lehet megint...
De a te hsz.-ed...főleg smiley nélkül... -
Petya25
őstag
Jó integrált kari lesz ez, pont elég, hogy elvigye a Vistát maxon, és még gamézni is lehet talán rajta. Meg vga pótléknak is jó lesz, ha éppen nincs a gépben komolyabb kártya.
-
Eperfa
tag
asszem ez sikerült
mindenki engem néz hülyének de pls read mire válaszoltam -
Rover623
félisten
Nem semmi logikai sor...komoly levezetés...magadtól tudsz ilyeneket...?
Vigyük tovább: ha meg egy olyan videokártyát csinálnának, aminek elég a teljesítménye a CAD-es alkalmazásokra is, akkor akár a profi tervezőkártyákkal is felvehetné a versenyt...
P.S.:
Ja...és a nap süt...(figyelem! éjszaka is! csak akkor mi nem látjuk)
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
Kíváncsi vagyok, hogy az Intel mikor száll be a high end VGA piacba?
Valszeg soha, ha neki így is egy valag pénzt hoz az integrált vacakja. Neki nem kell presztízsből versenyezni VGA fronton, nem is az a profilja. -
Dilikutya
félisten
Nem értem egyesek felháborodását. Az integrált chipek mindig is a költséghatékony gépekbe kerültek, illetve oda, ahol egyáltalán nem lényeges a 3D teljesítmény. Ahol ezeket alkalmazzák, egy S3Trio is bőven elég lenne az esetek nagy részében. Integrált chip lévén, csodát senki se várjon tőle, épp elég az, hogy végre korszerű megoldással is jelen lesz az Intel a piacon, bár ez egy integrált VGA-nál csak marketingfogás. Nem csak 3D Mark, játék, és sebességmánia van a világon.
Oszoljanak kérem, nincs itt semmi látnivaló. -
Rover623
félisten
válasz
Scream007 #10 üzenetére
Már te is kezded...?
800-1066MHz DDR2...DC-ben...128bit...átlagosan 5-5-5-15 időzítésekkel...ez miért is szar...?
A te mostani karid mennyivel is áll jobban?
A 7-7-6-15@1000MHz-es memóriájával...?
Nem hiszem el hogy ez az alapállás a PH! fórumozói között: új cucc? Fikát neki...vödörrel...ész nélkül... -
LittleG
tag
Azannya. Beleraknak elég pixel/vertex shadert, oszt gyorsabb lesz mint a 66gt-m.
De tényleg, ha nem a rendszermemóból táplálkozna, és raknának bele elég feldolgozóegységet, akkor akár játszani is lehetne vele minimumon. A sok shader akár még össze is jöhet.
[Szerkesztve] -
Majd a 3DMark200x meg a DX10-es játékok megmutatják mennyire lesz állóképes ez az integrált VGA az intel részéről. Csak arra akartam rávilágítani, hogy a különálló VGA kareszok továbbra is a játékokra lesz kihegyezve, míg az integráltak, max az office alkalmazásokhoz lesz elegendő, hiába dx10. Majd meglátjuk 1-1,5 év múlva, addigra esedékes, hogy hogyan fog szerepelni. Egy gamer úgysem fog integrált VGAra támaszkodni.
-
törölt tag
Naés (ha benne van alapból)? Az SP2-ben meg DX9.1c van alapból. Azt rakták bele, amelyik a legfrissebb. Csak annyit befolyásol, hogy nem kell külön azt is telepíteni. Csökkenti a hibalehetőségeket. A rendszer számára viszont nem nélkülözhetetlen. Csak bizonyos alkalmazásoknak az. Nem hinném, hogy bárki is meglepődne, ha a Vista DX10-zel jönne, sőt.
-
Eperfa
tag
válasz
Scream007 #10 üzenetére
integrálják az alaplapra?
zokog
INTEGRÁLT videokártya, IRODAI felhasználásra, arra viszont sztem jó. legalább köszönőviszonyban van a számítástechnika aktuális állapotával.
(bár azon jót mosolyogtam h nagy újdonság a hardware-es T&L, ami a gf2esek környékén volt nagy bumm talán -
faster
nagyúr
Vikthor, megleptél, olyanokat írsz, mint egy lelkes kezdő VGA használó.
Mondd már meg nekem, mi köze van a sebességnek a DX szinthez? Eddig mi köze volt a sebességnek ahhoz, hogy egy VGA chip megfelelt-e a DirectX 9 követelményeinek vagy sem? (Az FX 5200 is DX9-es VGA chip, meg az X850XT is) Semmi. És ha még lenne is az új szabványban előírt sebességi minimum (nincs), akkor is mi köze a GPU sebességnek az órajelhez?
[Szerkesztve] -
codyLc
csendes tag
Akkor visszaszívtam a kijelentésem a dx9 bevezetéséről, köszönöm a helyesbítést
-
Scream007
őstag
a kulcsszó ez ''a rendszermemóriából ''
innentől kezdve felejtős. -
codyLc
csendes tag
Miért hiszi mostanában mindenki azt , hogy a windows vista aero felületéhez és egyéb más grafikai csicsának a futtatásához kell a dx10 ! Nem !!! Ha valaki egyszer venné a fáradtságot és beleolvasnak ezekbe a dolgokba a MS oldalán rájöhetne , hogy csak dx 9 kell hozzá . A dx 10 csak plusszban jön a Vistával a későbbi programokhoz ,de maga a grafikus felület teljes mértékben dx 9 alapú. Ezért kell hozzá dx9 -es kártya. Ezért fut a Vista normálisan minden pompájában manapság ,ha van valahol 1 screenshot 1 vista beta tesztről . Mert ugye tudtommal még 1 nagyon májer újságnak sincs dx 10 es kártyája amin mehetne. A dx 10 játékhoz , és audioalkalmazásokhoz stb. van fejlesztve , ami úgy képezi a vista részét mint annak idején az xp részét képezte a dx 9 amikor kijött. Benne volt ,de semmihez sem kellett. De mindennek eljön az ideje.
-
Rover623
félisten
Hmm...tisztelettel...
Milyen procit is használsz? AMD-t?
Milyen órajeleken futnak az átlag AMD procik? 1800-2400MHz...?
És az ezekkel összemérhető Intel-ek...? 2800-3600...
Milyen összefüggés is van eltérő architektúrák órajelei és műveletvégző sebességük között...? Semmilyen, ugye?
Engedjük meg az Intel-nek, hogy bizonyítson...
Amúgy a GF6-os sorozat is csak max. 500MHz-en ketyeg...mégis jók azok... -
-
Most tartunk DX9 + SM3 és 700+ MHz környékén... DX10 + SM4 400-450 MHz-en, nem hinném, hogy játékra tervezték volna, inkább irodai alkalmazásokra. A Vista meg alapból grafikai csicsamicsákkal fogja elkápráztatni a usereket (igaz részben, nem ez a fő tulajdonsága) és a hozzá tartozó Office (Office Vista) és ehhez kell a DX10. Bár jobb mint az eddigi inteles integrált graf vezérlők bármelyike, de nem játékra való annyi szent.
-
Egy kicsit keveslem az 500 MHz-et DX10-es VGA vezérlő terén, jó igaz ez itegrált, de sztem ezzel sem lehet igazán majd játszani. Mennyi hőt termel? Aktív/passzív hűtés? Hogy oldják meg?
Vikthor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Jelentős fejlesztéseken esett át a G965 chipsetben bemutatkozó grafikus mag.
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest