- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
Mixa
tag
de nehogy el kelljen olvasni azt a hosszút amit írtam, mi?
-
Vertic
aktív tag
-
Nem vagyok benne az RDRAM témában, de igazad van, a 7.5 ns az az elérési idő. Ennek fényében nem tudom, hogy a 32 ns pontosan micsoda (RAS, CAS, setup, hold, stb., stb.).
De a lényeg, hogy az RDRAM latency-je magas :). Bocs, hogy most nem ugrom bele (Karib?), csinálom az új site-ot, látástól Mikulásig... -
Mixa
tag
Nos. Én anno majdnem 2 éve úgy olvastam az Intel honlapján, hogy a gyártható RDramok 800-1200Mhz -esek lesdznek. S volt egy táblázat arról is, hogy kik mit gyártanak (pl.:Samsung stb.). Akkor lehetett kapni ha jól tudom i815-ös chipsettel szerelt alaplapokat. S lassan az RD ramokat is, ami 120e Ft-os áron jött gbe néhány kerhez az országban. A poén az, hogy ha a proci 100 - 133 - 400 vagy 533 (QDR) -t használ, akkor már eleve a 800 Mhz nem érzékelhető, mivel hiába a memória gyorsasága ha a procira várni kell. Azaz ha 533Mhz is a sebesség , ami xes szorzóval max 166 lehet ha jól tudom, de mindegy. Ha 533 Mhzes a busz sebesség akkor nincs jelentősége 800-nál nagyobb Mhz-es ramot gyártani, mivel onnan már nem használja ki. S 75e Ft-os ár pedig véleményem szerint olcsó ha azt nézzük, hogy amit említettem 2 éve a 128 RD800 került 120e Ft +ÁFÁba.
Az egy dolog ismét, hogy akinek van pénze az szórni fogja, aki diák gyűjtöget stb... Bár nem tudom, mire érted Parci, hogy joban járok egy Radeon 8500-al. Eleve ha nincs pénzem, hol nek sz...m le, hogy milyen márkás cucc highend menyibe kerül... -
Vertic
aktív tag
Hát akkor most én vagyok teljesen hülye, és valamit nem értek, vagy valami itt nagy átbaszás... Mi értelme van ugyanis ekkora órajelnek, ha nem tudod kihasználni?? Szólsz a RAM-nak, hogy adjad mán azt az adatot, az meg 32ns-en belül válaszol?? Hát ez nem valami nagy teljesítmény, még a 100MHz-en slattyogók is lekörözik (sőt a 66-osak is)! Ez a worst-case idő vagy konstans? Ha az előbbi, akkor mi az átlagos? Egyszerűen nem hiszem, hogy ekkora fost el lehetne adni hi-tech címen, ha ez igaz.
-
Az bizony 32 ns!!! Ugyanaz, ami a PC2100-as DDR SDRAM-oknál 7.5 ns...
Ez az RDRAM legnagyobb hátránya. De ne feledd, hogy milyen órajelen megy ennek fejében... 1066 MHz-en (pontosabban 533 MHz-en, ''DDR'' elven :D). -
WiLDoR
tag
75000 huf???? ezek nem normálisak... ki fog 256 rdram-ért ennyi pénzt adni? ennyi lóvéból telepakolhatom ddr-ből teljesen a gépet... ehh...
-
Balint
tag
Az bizony 32 ns. Az RDRAMok hátránya, hogy magas a latency. Ha viszont az elérésen túljut a ram, akkor nagy a sávszélesség amit biztosítani tud.
Emiatt van esélye vele szemben a DDRnek, ugyanis ott kicsi a késleltetés, de a sávszélesség is alacsonyabb. -
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy kihal az RDRAM, akármilyen gyors is.
Nem tudom olvastátok-e valamelyik internetes lapon (én speciel megnéztem a Cray oldalát is), több mint 200 GB-os memória, 80GB/sec-es átvitellel...hát igen, ez a jövő... -
ZBAdmin
csendes tag
Dear Parci!
Pls help!
Annak idején a PC100 és a PC133 szabvány leírásában voltak 12-8 ns (nanosec) elérési idők.
Hogy a fenébe lehet, hogy azoknál sokkal gyorsabb memóriák (PC1066 RD) 32ns elérési idővel üzemelnek? Mit értelmezek rosszul?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest