Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aer
tag
Nekem pedig pont a te álláspontod tűnik ahogyaztmórickaelképzeli-nek.
Te biztos tudod, mennyibe kerül egy régi gyártósort áttállítani (áttelepíteni), egy jól bevált beszállítót/anyagot lecserélni stb. Igenis vannak olyan estek, amikor egy technológiából mindent ki akarnak szipolyozni (a vásárlókon), mielőtt bedobnák az újat.
mod: hehe, most látom, hogy csak egy hónapot csúsztam ezzel a hozzászólással, forró a topik...
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
Hurrá! SATA2! Jöhetnek végre az SATA szétosztó HUBok, és rakhatunk 2-4 vinyót egy SATA drótra! (Optikai meghajtóból meg 2x annyit!)
-
Garfield (R)
csendes tag
A HDD-k sírját már megásták: ez a millipede technológia, addig is próbálnak még valamit fakítani de úgy, hogy ebből a legtöbb hasznuk legyen. Pl.: hallottam már olyan technológiáról is hogy lézerrel felmelegítik a lemezt így megváltozik a sűrűségi tulajdonságai így kb. x10-es méretnövekedés érhető el minimális változtatásokkal, de ez vajon melyik gyártónak áll érdekében úgyan olyan ár mellett ???
-
-
Kriza
őstag
Attól gyorsabb, hogy a benne lévő lemezek nagyobb adatsűrűséggel bírnak. Így aztán a biteket is gyorsabban olvassa a fej. Ehhez persze precízebb pozicionálás is kell.
Meg a nagyobb gyorsítótár is csak ér valamit. Az új (asszem Barracuda8) Seagate HDD-kben már 16MB van belőle.
De ez a HDD technika nekem mindig is egy kicsit misztikus volt, pedig villanymérnöknek tanulok már pár éve -
polika
senior tag
válasz
reddragon #17 üzenetére
elég buta hozzáállás, pont mivel ez üzlet ha valaki tudna jobbat akkor eladná ezek helyett picit drágábban mint pl egy hasonló tudású vinyót..vagy sokkal drágábban ha sokkal jobb, egy cég aki pihentetne egy technikát amikor a piaci részesedését a többi vinyóval üzletelő cég kárára azaz az ellenfelei kárára megnövelhetné az totál hüje...
és nem hinném hogy ilyen összesküvéselméletes fickók ülnek ott a vezetői székekbe és már rég kitatláltak mindent de inkább még picit nem vezetik be hátha más is kitalálja
sőt épp az ellenkezője igaz..azaz ha nézed a PR szövegeket állandóan azt olvashatod hogy mi lesz majd, majd fél év múlva (dual core, ilyen olyan graikus chip stb) azaz már a jövőre kiadandó cuccaikkal próbálnak a piacon helyezkedni! -
lapa
veterán
válasz
reddragon #15 üzenetére
konkrétumot is tudsz? szerintem ez a jelenlegi csúcstechnika, eltekintve az iszonyat drága memóriadobozról (múltkor volt valahol), arra csak a júesz arminak van pénze...
csak a csúcstechnikában ezeket párhuzamosan használják, hogy áthidalják a mechanikai korlátokat. lásd raid, ssa, mittomén... -
reddragon
aktív tag
Szerintem már régen kifejlesztettek 1 teljesen más technikát ez a szar mechanikák helyett.De csődbemenjen a piac?Majd 5 év múlva előhozzák.Hiszitek,hogy a csúcstechnológiában használják még ezeket?
-
ftc
nagyúr
Na tudásom szerint visszafelé kompatibilis lesz a SATA II.
Szép és jó hogy van de valahogy még az SATA sem valami csucs.Lassúak a HDDk azokat kéne inkább fejleszteni. -
polika
senior tag
azér mer egy HD per pilla nem tud ennyi sávszélességet produkálni nem baj hogy egy többet tudó chip már létezik..mer esetleg egy ilyen chipet bele lehet rakni egy raid kontrollerbe ami aztán sata II protokolt tud és akkor ott már lehet nagyobb sávszélesség kell...
(bár jobban belegondolva nem tudnám elképzelni hogy egy raid-nél hogy menne az NCQ)
-
ptiboy
senior tag
ehhez nemkell új lap/kábel ugye?
-
Notes
senior tag
Minden szép, mindent értek, de a mechanikával kéne végra valami látványosat kezdeni.
-
lkadar
tag
Hi All!
Na erre vartam. Ugy voltam vele, hogy majd akkor veszek csak SATA vinyot, ha mar megy bennunk a NCQ, enelkul tenyleg semmi ertelme (esetleg a vekonyabb kabel).
A 3Gb/s valosagos ertek is lehet (bar irtak, hogy csak elmeleti), de ez pl. az alaplapi driver (na nem a mostaniak) es az uj SATA vezerlo kozotti kommunikacio maximalis sebessege, es ez is valoszinuleg csak burst modban (loket szeruen), nem pedig folyamatosan.
Udv.: lkadar. -
nofene
aktív tag
Azért Sata-val szebben néz ki a házam mint egy 80 erese pata kábellel...
-
Frederic
tag
Csak 1 dolgot nem értek maga a mechanika nem fejlődött semmit évek óta.. Haver Sata I-es vinyója és az én ATA100-asom (mindkettő Samsung) tök ugyan olyan csak a nyákja más. Mitől is gyorsabb akkor az övé? Meg ez a 3GB akkor most mennyi is tul. képpen??
-
Daywalker
addikt
Szerintem itt max a NCQ segíthet valamit. Hiába gyorsítanak itt bármit is, nem sokat érnek vele. Azaz ez ilyen formában nem igaz. A fordulatszám gyorsításával elérhetnek vmit, no meg a cacheméret növelésével. Ez ugyanolyan parasztvakítás, mint a sima SATA (nekem van sima SATA is, de semmivel sem gyorsabb, mint a sima PATA).
Környezetvédelem:
''veszélyes anyagok nélkül készíti''
Ahha, és ezt higgyük is el? És ezt mégis hogy csinálják? -
Sanya
nagyúr
wow, akkor már látom, hogy az 1 giga/sec adatáramlási sebesség csak meg lesz nemsokára a hologramos 1 terás lemezhez
-
[lAyCsI]
addikt
...még sima SATA-s winyóm sincs
na mindegy, majd talán a köv. konfigban már ilyen lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows Insider Program
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OTP Bank topic
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- Commodore 64
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari