- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- RAM topik
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoroaszter
csendes tag
Bezony,Samsung panelekkel dolgoznak.Érdekes. Úgy tudtam,hogy a 970-es még 6-os,a 971 már 8-as.Ha nem,akkor mehet a Samsung a ...ba.:/ Arra vigyázz,hogy ez az LG,amit mondtam L1919S,mert van egy olyan is,amelyikben nincs L!Az 1970-esnél jobb képpel rendelkezik,sokkal jobbal!De ez az S1911-es Eizo játékra jónak tűnik,és azért mégiscsak Eizo!;)
Máté
-
Teasüti
nagyúr
válasz Zoroaszter #33 üzenetére
Köszi az... együttérzést/infót!
Na igen: 971P a másik jelölt. A saját topicját előlről-hátulról végigolvasatam, és arra a következtetésre jutottam, h:
1. nem 8 bites -> 6+FRC nagy valószínűséggel, bár az igazságot senki nem tudja (csak a samsung)
2. 971 valóban jobb mint a tárgyalt S1931, de egyébként eizo is samsung panelekkel operál, ezuton jutottam el a 971-hez
3. ennek a samsungnak valóban naon faxa képe van, habár a káva és a lábak kivitelezése egy nagy rakás sz@r.
eizo mellől elbátortalanodtam amiatt, mert lassú. aszondják grafikához jó, de játékhoz kevésbé...
lg 1919 mennyibe kerül? (nomajd minnyá megnézem)
lg-k közül 1970HR-t néztem még ki legelőször, de mikor megismerkedtem a TN panelekkel, azután egy érzékeny búcsút vettem tőle... -
Zoroaszter
csendes tag
Amint látom,pécsi vagy. Én oda járok egyetemre amúgy.
Máté
-
Zoroaszter
csendes tag
Ez így van,Eizo nagyon jó márka,a lehető legjobb,ha szabad ezt mondanom.Én is azt szerettem volna venni,gyűjtögettem rá a pénzt( ),össze is gyűlt,aztán olvastam a már előbb említett tesztet a Fotó Art-ban.Ott történetesen az LG L1919S monitorról jókat írtak,gyors is.A színeit,a kontrasztot Magyarország egyik legnevesebb fotósa (aki mellesleg digitális technikával is foglalkozik) dicsérte meg!Úgy,hogy ott volt a két Eizo testvér,az S1931 és az S1921(álmom) is.A 21-es vitte el a pálmát,de lassú.:/
Mondom,igazad van,a TN panelek szögei sem túl jók,de van pár monitor,amelyiknél élnek a színek(gazdagon),és jó a kontraszt,sőt,még a betekintési szög sem rossz.Ilyen ez az LG Az S1921 feléért(minimum).:/
Szóval én most meg tudnám venni a hőn áhított Eizo-t,de valószínűleg nem fogom megtenni,mert belegondolva az rengeteg pénz. ÉS én egyetemista vagyok,sokszor jól fog még jönni az,ami megmarad egy olcsóbb,de NAGYON JÓ monitor megvásárlása után.Nézd még meg a Samsung 970/971P-jét szerintem,gyors is,a 971P még 8 bites is.(Eizo S1921/31 10 bites----> csak fotónál fontos,játéknál nem igazán)
Máté
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Máté
-
Teasüti
nagyúr
válasz Zoroaszter #31 üzenetére
Jaja, értem én, csak az itt a probláma kérlek alásan ( ), h a TN paneles nekem...
...finoman fogalmazva nem tetszik! Olyan szinten szar a képe különböző pozíciókból, h az már röhejes/hihetetlen!
Dúsgazdag nem vagyok , nem kevés ideig gyűjtögettem a pénzem, h most egy pillanat alatt vegyek vmit. Szóval ezért van ez a mizéria, mert nem szart akarok venni a pénzemért.
Tehát maradt a VA és IPS panelek; de az IPS már drágább kategória (ha vki tud vmi jó moncsit IPS-el, az ne tartsa magában!), így maradt a VA...
Eizo meg qrva jó márka, tehát szar nem lehet... (remélem!)
[Szerkesztve] -
Zoroaszter
csendes tag
Szia!
Ha főleg játékra kell,akkor fájni fog érte az a 130-140 ezer forint.Hacsak nem vagy dúsgazdag.
Ezeket az Eizo monitorokat komoly grafikai felhsználásra tervezték.Profiknak,vagy azon amatőr fotósoknak pl,akik megtehetik,hogy ezt megvegyék.Ha játékra kell,meg videóra,magyarul fontos a gyorsaság,akkor ott van pl az 1911.Persze ha jól tudom,ez TN paneles,de a PVA és hasonló panelek,mint már mondtam,grafikai,fotószerkesztési felhasználásra vannak tervezve elsősorban.Ha csak nem ragaszkodsz vmi ismeretlen erő hatására az Eizo-hoz,én ilyen területre a helyedben nem azt vennék.(vagy az 1911-est,ez látszólag a játéksokat célozza meg.)Máté
-
Teasüti
nagyúr
Főleg játékra kéne. Ami tetszik benne, h van olyan pro mint az LG high-end cuccai (TN vs PVA arányban)! Hát nemtudom, 8 ms nem a világ vége. Hiszen pár éve még annyira dicsőitették a 16-osokat, hiszen már akkor azt hajtogattok, h 16 alatt úgyse látsz már különbséget... Ezt így ebben a formában azért merem mondani, mert még nem volt szerencsém több monitort összehasonlítani, láttam már ilyet-olyat, de nemtudom, h pl egy 8-as milyen játék alatt, ill egy jóval gyorsabb h viselkedik játék alatt.
-
Zoroaszter
csendes tag
Sziasztok!
Eizo S1921-et ajánlom,amennyiben fotókidolgozásra,grafikai munkákra lesz a monitor...Csak egy tipp,de úgy érzem,be kell írnom,mivel az 1931 drágább,és pl a Fotó Art magazin monitortesztjében alulmaradt öcsikéjével szemben.Fogadd meg a tanácsom,mivel jobb és olcsóbb is.Ha az említett teszt érdekel,nézz utána: 2006/október -novemberi szám!
MátéMáté
-
-
Teasüti
nagyúr
A különbség a 1910 és 1931 között:
''The differences to the clearly more expensive S1910 become only apparent with refinement: The color area is not completely so large and linear processes not completely so precise.''
Ez abból a tesztből van, amit vadaszg adott.
[Szerkesztve] -
Teasüti
nagyúr
Jaja user tapasztalat meg jöhet, mert nagy szükség van rá!
Én is moncsi vásárlás előtt állok és S1931-est néztem ki, de mivel élőben még nem láttam, ezért félek a 8 ms-től, hiszen vajon látok-e rajta utánhúzást?!
Ami fontos, h el tudjam dönteni, fájni fog-e érte a ~130k HUF vagy megéri-e?!? -
Teasüti
nagyúr
Hi all!
Nem értem mi az ami nem érthető nektek...
Hiszen oylan egyszerű: S1931 overdrive-os PVA panel, S1911 meg overdrive-os TN. Ennyi.
A következtetést meg mindenki vonja le maga! -
grandaw
csendes tag
up!!
S1931-ről user tapasztalat?
(már nagyon jó lenne, mert a végén még 971.est kell vegyek...) -
M0RGI
őstag
Vett már valaki S1931-est???
-
Balli
őstag
Az S1931-es modell az S1910-nek az utódja ha jól gondolom +olvasom Ádyka hozzászólását. Érdekes, mert nagy különbséget nem veszek észre + az S1910-es modellt drágább áron nyomják.
De akkor most jól gondolom, hogy az S1931-es a jelenlgei csúcs modell az Eizonál 19''-ba?
A napokban veszünk 19''-os TFT-t s S1931-es lesz belőle több mint valószínű, vagy egyáltalán létezik most ennél jobb TFT moncsi most a piacon??Athens 2004
-
vadaszg
csendes tag
Akit esetleg érdekel, Eizo S1931 test a PRAD-on: (angolul)
[link]
[Szerkesztve] -
Arius
aktív tag
Mellesleg én szivesebben vennék akkor már 21''-os, mint 20-as TFT-t. Ugyanúgy, mint inkább 19, mint 17.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache ;)
-
Ezekiel Ston
senior tag
A 20''-os TFT-kre nincs sajnos magyar vevő olyan aki ki tudna otthoni felhasználásra adni érte egy kisebb összeget.
én is inkább crt-t veszek, mert erre telik! -
neduddki
nagyúr
HI!
Az eizo-tol logikust szmoazat szamomkerni??? hat...:- ))))
udv
neduddki
p.s. elesett az utolso is:- (((( /tusom hogy mar regebben de hat vmikto itt az ido sembesulni vle:- (((/https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
orbano
félisten
szerintem amíg jó piaca van a 17-19 collos monitoroknak (és van nekik bőven, az átlagjuzer megelégszik ezekkel, főleg, mert nem tehet mást), addig teljesen fölösleges erőltetniük a 20''-os monitorokat. kell még 1-2 év, hogy a hardverek is olyanok legyenek, hogy bármilyen alkalmazásban meghajthassák a 20'' monitort natív felbontásban. egyébként szerintem a Vista megjelenése után várható, hogy jobban megkedvelik az emberek a nagyobb felbontású monitorokat...
A vér nem válik VAZZE!™
-
nap
addikt
Magamnak sem veszek 19''-ost, nemhogy a nemletezo kutyamnak. Egyszeruen a trendek alapjan mar el kellett volna arasztani a piacot a 20'' monitoroknak. Gondolom, nem eleg jo a panelek kihozatala, es ezert nem vallaljak be meg tomegesen a gyartok.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
vadaszg
csendes tag
Én is az S1931-ben gondolkodom, remélem aug végén már kezemben lesz a drága. Már nagyon várom!
Szerintem azok veszik ezeket az Eizokat, akiknek számít a színhűség, stb...
[Szerkesztve] -
Misi 007
őstag
Nagyon állat egy moncsik egyszer bekéne fektetni egyre
-
Ádyka
őstag
Naná, hogy nem olcsó. Képminőségben még mindíg etalonnak számít.
Ahogy elnézem semmivel nem tud többet mint az S1910-em. Nembaj. Nagyobb a modellszám, sokan ezt szeretik.
Mi lehet a logika számozásban?
S1910 :S-PVA panel (overdrive), 1000:1, stb
S1911 : TN túlvezérléssel (overdrive), 700:1
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Egyreszt kisebbek a pixelek (19''-esek tipikusan 1280x1024, a 20''-asok meg 1600x1200-as felbontassal mukodnek), masreszt occsoert TN+film monitort kapsz, 20''-asbol viszont olyan nem nagyon van, mert akinek ekkora felbontas meg kepmeret kell, annak valoszinuleg a kepminoseg is szamit.
DRM is theft
-
csimmasz
aktív tag
Szépek!
Valamikor a hideg beköszöntével monitort cserélek,csak még nemtudom milyenre.
Lehet egy ilyen S1931 es lessz belőle,bár nem tünik túl olcsonak.
Valaki tudja mostanában mi a sláger 19'',pva,owerdrive monitorok között?(ár/érték)Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
erdoke
titán
A 20'' méretű TFT-k általában nemcsak nagyobbak mint a 19'' testvérük hanem a felbontásuk is jobb. Emiatt a célközönség és így az ár is más.
A 19'' TFT-k többsége ugyanúgy 1280x1024-es mint a 17-esek, csak a pixelek nagyobbak. Ez elektronikai oldalon még akkor is sokkal gazdaságosabb gyártást tesz lehetővé, ha nem számoljuk, mennyivel nagyobb a kereslet ezekre mint a 20-asokra.A legjobb aláírás a héten
-
orbano
félisten
válasz hummerdikk #3 üzenetére
szerintem ha 60 ezerért árulnák az Eizo s2410w-t, biztos mindenki azt venné, nem mondaná azt, hogy áhh, én nem érdemlem meg, elég lesz egy 17''-os 30 ezerért
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
majd amikor már a kutyádnak is 19''-ost veszel, akkor megy lejjebb az ára. egyelőre bőven közép, felső közép kategória a 19'', bizonyos esetekben felsőkategória. Mi értelme e mellett - a gyártók szemszögéből nézve - ugyanerre a szintre lehozni a 20''-ost?
Persze ha jobban megyfigyeled, a kintlévő 20'' modellek is kezdenek árban lefelé csordogálni, és jelennek meg olcsó, TN paneles verziók is. De mindent csak a maga idejébenA vér nem válik VAZZE!™
-
nap
addikt
Milyen fasza, mondom magamban, megnézem ezt a konfigurátort, mit lehet vele összedobni.
Még el sem olvastam a cikket, kattintottam, start, döbbenet.
2006-ot írunk, akciósan már 50 rugó környékén kapni 19'' monitort. Mi a rák lehet az oka, hogy 20'' monitort elvétve lehet csak találni, azt is aranyárban?
Túl nagy a méret? Túl sok a pixel? Nem tuggyák legyártani? Nem venné meg a sok majom?browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
hummerdikk
őstag
Szepek es tudnak is. En mar csak a magyarorszagi megjelenesre lennek kivancsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Laptop monitor bőv0tő, külső monitor új 6hó jótállás!
- Samsung S24R350FZR Monitor!24"/IPS/75hz/Freesync/
- Samsung F24T370FWR - FHD / IPS / 75Hz / FreeSync 2 / Gaming & Üzleti Monitor - Ár alatt! - 2db van
- Dell S3422DWG Ívelt Ultrawide Gamer Monitor! 34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest