- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nforewer
tag
sziasztok!nekem olyan kérdésem lenne hogy van egy 550W-os tápom és a biosban nem lehet Power fan speed-et állítani!! Ezt hoygan lehetne ki küszöbölni??A tápm márkája --->>HKC USP 5550!!
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!! -
esyke23
csendes tag
Hali.
Nekem az Asusupdate-val nem csak frissebb bios-t hanem a friss bios-t is tudtam régebbivel ''felülirni'' -
Seelaard
tag
válasz
Overlocker #25 üzenetére
Légyszi segítség !!!
vettem egy asus p5b-e alaplapot, rögtöm felraktam a legújabb 1002-es biost és most nem lehet az NB feszültséget állítani. Lehet, hogy egy régi biossal ezt meg lehetne oldani? hol vannak régebbi biosok?
előre is köszi -
StaMiNa
aktív tag
Én is felfrissitettem az uj biost, sajnos a procim vége nem lett tobb
A FAN speedekrol meg annyit, hogy gyorsabb lett alapbol a Performance mode (2000rpm) meg sztem az Optional is, a 8xxx bioshoz képest. Persze ez proci meg huto fuggo, de ugy probaltam hogy azonos feltetelek mellett.
Igazabol a homersekletek menupont se jon be gyorsabban, max 1-2masodperc (8-10mp amig bejon) -
mikk2000
őstag
válasz
afterburner_ #35 üzenetére
Az enyém speciel csak alapon hibátlan
-
afterburner_
őstag
azert irtam hogy ''szinte'', van akár asrockban is ami birja
sot van olyan p5b deluxe is ami meg 500 alatt elhal es asszem ph tesztben olvastam p5b-rol ami ment 500 felett...szal elegge nagy a szoras! de igaz a nagyon nagyon fos mostani ''tomato'' feelingu lapoknal oruljon az ember ha viszik a 266-os fsb-t
-
febazsi
csendes tag
Ezt én is +erősítem egyém sem tudja P5B
Valahogy ezt orvosolnom kell -
mikk2000
őstag
válasz
afterburner_ #15 üzenetére
Felhomályosítalak, a legfosabb lapok nem bírják a 333-as FSB-t, sőt még a 300-at sem
-
hardzsi2
aktív tag
Ez sajnos így nem igaz. Sem a Gigabyte 965P-DS3 (rev 2.0), sem az S3 (rev 1.0) nem tudja az 1333 FSB-t, az mindkettőnél csak a rev 3.3-al lesz elérhető.
Cikk erről a Gigabyte emberével: [link]
A cikkben elmondják, hogy -az ASUS-al ellentétben- az alaplapon némi hardver-módosítást is eszközölnek ehhez, szóval csak egy BIOS frissítéssel nem fog menni 'régebbi' lapoknál.
Ha megnézed pl.az S3 F7-es BIOS-ánál [link], ezt írják: ''FSB 1333 MHz support for rev 3.3 only''
Ugyanez DS3-nál az F9-es BIOS-nál... -
Hack3er
őstag
Ez jó hír lehet az Asus 965P lapok tujajdonosainak, ha kijönnek az 1333MHZ FSB-jú procik akkor nem kell venni másik lapot nekeik. Hiába rakja majd bele a P5B Dlx-ba a 1333MHZ FSB-jű procit ha meg se mukkan. Attol hogy tuningba beállitod a 333FSB-t attol nem fogja kezelni az uj procikat.
-
keIdor
titán
A BIOS tökéletes mindent szépen beállítottam csak a CPU ''újra''OC van hátra... a hőmérsékletekhez mintha a BIOS-ban kicsit gyorsabban belépett volna mint eddig. Mingyárt elkezdem az OC-t.
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
Na BIOS már lent van most töltöm az újabb ASUS Update-t. Azért kiváncsi vagyok...
-
Overlocker
veterán
válasz
afterburner_ #15 üzenetére
kérdés ha hasonloak elsznek orajelet tekintve a mostani 6400/6600/6700 stb cpukhoz kepest , a magas fsb miatt alacsony szorzo parositassal valszeg huzasra alkalmatlanabbak
jól hiszed.. -
robyeger
addikt
válasz
afterburner_ #20 üzenetére
igen már nekem is beugrott, hogy nem pont 800Mhz lesz
-
robyeger
addikt
Tényleg előtted adott a tesztelés lehetősége
pl. 9x333 (leendő ''E0'' steppinges 3Ghz példány órajele) meghajtva a procidat és 4:5 (FSB : DRAM) arányban, mert ugye tudtommal pont 800Mhz ilyenkor be se lehet lőni a memóriát, mennyi feszt kérnek a chipset és a memóriád a stabilitáshoz?
Én 1.9V többre tippelem
Sok memória már gyárilag 1.85V, lehet hogy ezért emelték a Commando-nál. -
StaMiNa
aktív tag
Valaki majd irja mar le honnan tolthetem le az AsusUpdate V7.09.02 verziojat, mer már felkutattam az asus honlapjat [link] de nem talaltam.
Elore is koszi! -
StaMiNa
aktív tag
Wow, ez tetszik, igaz még odébb van a conroe vásárlás
-
afterburner_
őstag
hat ezt akartam irni pont...meg a legfosabb lapok is birjak szinte a 333-as fsb-t szal sztem ennek nem soke rtelme van talan annyi hogy automatikusan felrakja az fsb-t 333-ra nem kell manualisan feltolni....
anno ugyan ez votl a szitu a 400-as/533-as nortwoodokkal! meg soke rtelme nincsen csak amx aki nem huzza a gepet... es tenyleg fel tole nem mer belepiszkalni.
kérdés ha hasonloak elsznek orajelet tekintve a mostani 6400/6600/6700 stb cpukhoz kepest , a magas fsb miatt alacsony szorzo parositassal valszeg huzasra alkalmatlanabbak
[Szerkesztve] -
Agyas
aktív tag
Intel gondolom az FSB-t emeli 333-ra de a szorzót leviszi egyel. Tehát az ''új E6400'' nem 266x8 hanem 333x7 lesz. Valami E6450 vagy ilyesmi névvvel.
Vagy rosszul gondolom? -
Stalker-2572
veterán
ASUS only?
-
Csabipici
aktív tag
Ha valaki kipróbálta, leírhatná a tapasztalatokat.
És vajon mit takarhat a ''1 Enhance memory compatibility'' ?
Nagyobb órajelet, vagy csak több idejük volt memóriákat tesztelgetni az alaplapban? -
robyeger
addikt
válasz
afterburner_ #6 üzenetére
szerintem is, vélhetőleg az lehet, hogy 1333FSB-n már nem tudja 800Mhz-en hajtani a ramot, csak szinkronban 667Mhz-en, tehát a BIOSban beállíthatók a magasabb memória órajelek, de alapfeszültségeken nem fog így elindulni.
Ennyi erővel ugyanezt eljátszhatják a 975X chipsetnél is( P5W DH Deluxe), ha meg nem tették már.. -
Cula
csendes tag
Sziasztok már az én gigabyte s3-as lapom is tudja az 1333fsb-t az új biossal.
-
LSL1337
őstag
válasz
meik komolyabb giga vagy asus lap nem bírja a 333-t?
én ds-3m alapfeszen tudja 400-t stabilan szóval 333-n nem tudom mit paráznak
E0-s c2d-k azok meikek?, nem vagyok képben steppingek terén :S
gigá-nál arról tudok hogy jön a ds-3-nak a rev2-je, kicsit komolyab hűtéssel, komolyabb nyákkal van felszerelve... -
tlac
nagyúr
válasz
kb.
és ehhez nem is kell fesz emelés -
g4dg3t
senior tag
apro hiba...
A gyártó BIOS-frissítéseket tett közzé a legkelendőbb, P956-ös chipszetre épülő alaplapjaihoz. -
Overlocker
veterán
Este kipróbálom, kíváncsi vagyok számít e valamit a régi Conroe-k esetében..
-
Foglalt név
addikt
Hiába
-
Retekegér
MODERÁTOR
Abitnál nem lesz ilyen BIOS revízió?
-
robyeger
addikt
érdekes?
Tudtommal Asusnál és Gigabyte-nál is az 1:2 (FSB : DRAM) arány a legnagyobb ami beállítható, az más kérdés, ha olyan nagy az FSB, akkor nem indul el a lap vagy plusz feszültség kell a chipsetnek.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó BIOS-frissítéseket tett közzé a legkelendőbb, P965-ös chipszetre épülő alaplapjaihoz.
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- ASRock Z270 Pro4
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest