Új hozzászólás Aktív témák
-
dshk
aktív tag
én a hangszigetelő szivacsot is nézegettem, próbáltam jobbra, balra, de nem úgy nézett ki mint aminek számottevő hatása volna. A gépet bezártam egy szekrénybe, az viszont elég hatásos! Amúgy a vinyó seagate barracuda, egy 12 cm-es venti van a tápban, és még egy 8-as procihütő (csöndesebb panaflow, 1400 fordulatra csökkentve). Ez a három durván egyutya. Más zajkeltő nincs. Nem mondom, nagyjából bármi más hangosabb a környezetben, de ez viszont állandó zaj, ezért mégsem ideális. Úgyhogy szerintem igazad van, csak te vagy süket
-
spec nem parafára, hanem egyes boltokban Bővebben: link kapható hangszegetelő szivacsra gondoltam. és azt is írtam. meg azt is, hogy szellőzés is kell.
a cd/dvd meghajtók nanáhogy hangosak, de amikor nem használod őket, akkor nem forog a motorjuk. ergo akkor nem zajonganak. ez nappal nem igazán zavaró, éjszaka, amikor alszol, akkor meg nem tudom elképzelni, miért mennének (még ha egyszeresen is írsz audiocd-t, az is lemegy olyan 45 perc alatt.). de ha ilyen szempontból közelíted, akkor lehet benne akármilyen vízhűtés, peltier, kisfasz-nagyfasz, sose lesz TELJESEN hangtalan. de nem tudom elképzelni, hogy bárkit zavarna 3 darab max. 15-20dB-s venti éjszaka az alvásban. vagy csak én vagyok süket, mint a nagyágyú?
mozgó alkatrész nélküli vinyók szvsz a flash ememekből lesznek, ha kicsitfelturbózzák őket.
-
Egon
nagyúr
Én próbáltam kibélelni parafával a házat: siralmas eredménnyel. Semmiféle halkulást nem tapasztaltam, viszont melegedett mint állat...
Szerintem is igaza van a kollégának: azért nincs egy fokon túl értelme a gép halkításának (pláne egy adott összegen túl: pl. heat-pipe-os Zalman ház), mert a meghajtóid (CD-DVD is) relatíve nagyon hangosak (Seagate vinyóm van, mielőtt belekötsz).
Majd ha eljön a mozgó alkatrész nélküli vinyók ideje (már ha lesz ilyen), akkor elgondolkodom a további halkításon (de csak a full passzív megoldásokon: nincs olyan halk venti, amit éjszaka meg ne hallanék...). -
Egon
nagyúr
8 vinyód van, vagy mi?!? Nekem kemény 287 W-ot ír ki (meg is bántam, hogy a jó kis Enermax EG301-AX-VE tápomat lecseréltem egy EG375-AX-VE-re...
Mondjuk annyiból jó, hogy van benne tartalék: ha rádugok még egy vinyót, egy USB és egy FW eszközt, és még egy ventit _egyidőben_, még mindig csak 327 W. Persze így elég lett volna egy 320 W-os Noise Takert vennem...
-
lehet kapni frankó hangszigetelő szivacsot, amivel faszányosan ki lehet tapétázni a gépet bellülről.
vinyóknál maradva meg nem biztos, hogy csendes gépnél feltétlenül a zetorhangú maxtorokat kell preferálni.
a légmozgást viszont biztosítani kell, de erre tökéletes két darab 12centis venti kereszthuzata, alacsony fordulatszámon.
ezekkel össze tudok neked dobni olyan gépet, hogy, működés közben is be akarnád kapcsolni. -
Keitaro
addikt
pff... drága...
-
Hanzsi
tag
válasz
Veriakilis #61 üzenetére
Igen erre már én is gondoltam, azaz hogy a Gef 4 elsétál passzívan is, csak kell neki egy normális borda.
Már én sem használom játékra. -
Veriakilis
senior tag
Ja, és le volt véve a ház oldala...
-
Veriakilis
senior tag
Az igaz, hogy nem lehet méma gépet készíteni, hacsak valaki tökéletesen nem zajszigeteli a vinyót, úgy hogy közben hűti is.
Szerintem a Zalman, vagy valamelyik másik cég heatpipeos hűtőjét átalakítva vinyóhűtővé meg lehetne oldani a vinyó zajmentesítését.
De tudok jobbat is: UHU LINUX LIVE 2.1 CD-ről (letöltésnél kíváló, egyrövid idő után leáll a CD), vinyó lehúzva a tápról, és USB kulcs.
Ha ehez hozzáadsz egy passzív tápot, és nincs túl meleg a szobában akkor mondjuk egy elég jó procihűtővel ventillátor nélkül is elmegy az egész rendszer mindenféle zaj nélkül.
Ezt a fenti konfigot kipróbáltam azzal a különbséggel, hogy nem passzív táp van a gépemben csak egy 12cm-es Codegen.
A procit a Zalman CNPS7000CU A hűti ventillátor nélkül.
A VGA pedig csak egy Geforce MX4 (nem játékra használom) a Zalman északi híd hűtőjével.
Alig volt hangja.
Ugyanennek a konfignak nem lenne hangja egy passzív táppal.
Szóval csendesebb lenne, mint A Zalman TNN500 egy vincsivel. -
Perjel
tag
Nekem is pont ez jutott először eszembe...
Width 5.5 in.
Depth 5.9 in.
Height 3.4 in.
Weight 5 lb.
Ezt találtam
(Bővebben: link)
Besides the specs and form factors, the physical dimensions are also important factors in selecting a compatible power supply. Here is an outline of the physical dimensions of most standard power supplies:
ATX: 6x3.5x5.5'', HxWxD. Most common. Uses 4 mounting screws.
(Bővebben: link)
szóval szabványos ATX méretbe befér úgy látom, bár a h*w*d-vel egy kis kavarodás van. Nem tudom milyen koordinátarendszerben adták meg a 2. linken, fekvő ház?
[Szerkesztve] -
Johnny
senior tag
Antec NeoPower 480 van haveromnak elég komoly cucc + vízhűtés mellett. Szerinte ez végre abszolut hangtalan terhelésen is.
Enermax Noisetaker-e volt, szerinte az alapból is hangos. Előtte Zalman 400B-s tápot használt, az volt nálam is - az alapból csendes, de terhelésen nem (pedig a cucc, ami nálam rá volt aggatva a fenti linken csak 270W fogyasztású). -
shtml
őstag
Idézet a táp kézikönyvéből:
Chassis Ventilation Note: Before installing the Phantom into your chassis,
make sure that your computer's chassis is sufficiently ventilated. Not all
chassis come with fans installed, the idea often being to let the power
supply fan do most or all of the chassis ventilation work, or that the user
will install chassis fans. Since Phantom doesn't need or include a cooling
fan, you must make sure that your chassis has enough exhaust fans installed
to properly cool your other components. Antec will not be responsible for
any failure resulting from insufficient cooling of your system.
Röviden: ''Mivel a táp nem igényel és nem tartalmaz hűtőventilátort, a felhasználónak gondoskodnia kell arról, hogy a házba be legyen szerelve elegendő ventilátor az egyéb alkatrészek hűtésére.''
LOL. Kiadsz dupla pénzt egy ventilátormentes tápra, aztán ami zajt megtakarítasz a táppal, azt visszakapod a házhűtő ventilátorokból, mert azoknak kell pótolniok a tápventilátor hiányzó hűtési teljesítményét. -
tocsa
senior tag
Ez csak marketing blabla az Antec oldalán.
TeeJay kérdése nagyon jó.
Válasz:
''They run hotter because they don't have a fan, and rely mostly on massive heatsinks to conduct the heat to the case. This means case airflow has to be carefully managed to avoid a shortened service life. Despite the ATX form factor, fanless PSUs cannot be simply dropped into any case and be expected to work well. While its silence means there's one less noise source to deal with, it does not mean the system can be fanless; in fact, case cooling must be managed even more carefully because not only does the PSU run hotter, the secondary case cooling function of the fan in the PSU is also gone.''
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Belefer egyaltalan egy atlagos ATX hazba?
-
ByB
addikt
Helllo!
Topic elejét olsatam. én is imádom Antecet, de TTS kollégát keressétek, ha jó passzív vagy félpasszív tápot akartok. A működési elv egyszerű, van benne venti, de csak akkor kapcsol be ha melegszik a táp, ráadásul nagyon sok fokozatban állítható... És ha jól emmlékszem 480W-os a max!!! Ára meg 45-50 körül tán, annyi mint ez!
BBence -
LukE
veterán
(ezt mar elmondta sok meber sok helyen, de ugy latszik, csak nem akarjak elhinni...)
dadadab-> igen, az SPCR-nel tesztelt passziv PFC-s volt, de EU piacra aktiv pfc-vel jon. Viszont sok gyato kodositese helyett szepen leirtak, hogy az APFC verzionak alacsonyabb lessz a hatasfoka. -
fLeSs
nagyúr
A nálunk korábban bemutatott Cooler Master tápon van egy fogyasztásmérő, és azt még X800 XT PE + Prescott 3,6@4 GHz 1,5 V-tal sem sikerült feltornásznom még 300 W-ra sem. Nem az összteljesítményt kell nézni, hanem az egyes ágakat.
-
csak azt tudnám minek rá az a k**va kék neon...
-
Ha tenyleg 86%-os a hatekonysaga, akkor nincs benne PFC, vagyis itt Europaban nem fogjuk latni. Abban meg nem vagyok biztos, hogy tudnak PFC-set is csinalni belole, mivel akkor a jelenlegi honek kb masfelszereset kellene eldisszipalnia.
-
t-shirt
veterán
A belinkel watt kalkuláló oldal természetessen, fölé számol. A progi mindenek a lehetséges maximális fogyasztását számolja felfelé kerekítve. Nem valószínű, hogy minden periféria egyszerre dolgozna 100%-on (cpu, gpu, wincsi, dvd író stb), de nem árt ha van tartalék a rendszerben, szerintem amit ki ír inkább tekinthető ajánlott tápméretnek mint hiteles fogyasztási adatnak.
-
Bash
őstag
Elolvastam, de mint korábban is írtam, nekem 350W nem lesz elég. Éppen ezért egy Enermax Noisetaker-t néztem ki magamnak: Bővebben: link, a 485W-os verziót. De gondolkodom még egy Antec NeoPower 480-ason is: Bővebben: link, nagyon szimpatikus.
Ajánlom ezt az oldalt, nagyon jó tesztek vannak (Silent PC Review):
Antec Phantom 350: Bővebben: link
Enermax Noisetaker 475: Bővebben: link
Antec NeoPower 480: Bővebben: link. -
Bash
őstag
Eleve nem melegszik annyira, mert nagyon jó a hatásfoka, full load-on 88%, ez azt jelenti, hogy mindössze 40W fűti. És a belsejében a hűtőbordák fémes kapcsolatban vannak az egész külső házzal, ergo az egész egy nagy borda. Egy jól szellőző házban (alatta v. felette egy 12cm-es venti alacsony fordulaton) nem lehet gond vele.
Tsunami!
Én nem azért venném meg, mert gizdulni szeretnék, hanem mert szeretnék egy nagyon csendes megbízható tápot, amire nyugodtan rábízhatom a gépem, és nem mellesleg csendben is tenné a dolgát. Tápon nem érdemes spórolni! -
Tsunami
senior tag
Bővebben: link
itt le van írva angolul -
TeeJay
félisten
na de még mindig nem tudom hogy ezt mi hűti
-
Tsunami
senior tag
Antec smartpower s 350W os tápm van, slk3700-bqe ben van. az egész volt 30 rugó, a gépbe most 4 vinyo, egy iro, egy olvaso, 2 ram, hangkártya, és egy 2,8 as p4 van, ja meg egy fx 5900 xt, de a feszek stabilak mint atom, nem beszélve arról, hogy a táp hangját nem hallom, pedig ventis, ez az egész kóceráj csak azoknak való akik gizdulni akarnak a többi burzsuly havernak, hogy milyen faszán mutat egy össze vissza világitó moddolt 1 millás gépben. Ez a véleményem. Akinek van rá pénze úgy is megveszi, mer azt hiszi jobb mer drágább.
-
csudri
őstag
-
az a fogyasztás tippelő egész jó, bár kicsit felé mér de láttam rosszabb tipelő oldalakat is ahol a gépem 340-350-watot kért pedig 300W-s tápom volt (codegen), most csak 280W ez már egész korrekt, bár 410W-os sirtechem van már
-
TeeJay
félisten
de lehet hogy butaságot mondok de ennek is kell szellőzni nemde?
attól hogy passzív ennek se árt egy kis légmozgás
és ha jól látom akkor a házból kijövő levegő átmegy ezen?
vagy akkor ezt mi hűti? -
Hanzsi
tag
Dráááááááááága! Szerintem!
Nem tudja valaki hogy a Yesico 350-es passzív tápja mennyi?
A 420 w-os TSM bigyulás Yesicót 57k ért láttam a neten kisker bruttóban.
Szeretnék összedobni egy néma gépet.
Nekem ehhez a konfighoz (lásd adatimnál) elég egy Coolik COOLAP350FL.
Ez 32500,- (nagyker ár) 280 W
Vagy jobban járnék egy olyan Antec táppal aminek van low meg auto állása??? -
t-shirt
veterán
-
adamsX
aktív tag
Nagyon gondolkozom hogy milyen tápot vegyek?
Gondolok egy 400W-os Zalman tápra vagy erre az Antec-re.
Most nekem egy Coolink AP400 DX
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
nekem teccik és legalább hangtalan
kár hogy ilyen drága mert így soha nem lesz ilyenem sajna -
adamsX
aktív tag
Na látjátok!
Egyből írva van egy szám, és ha nem jó akkor fi..ázni kell. -
dshk
aktív tag
a kék lámpát nem értem benne, ha valakit annyira idegesít a zaj, akkor azt a felesleges fény is ugyanúgy idegesíteni fogja. Talán a zérus fénykibocsátású változat lesz a következő fejlesztés még plusz tízezer forintért
-
Bash
őstag
Nagyon szép, nagyon jó, de sajnos csak 350W-os.
-
adamsX
aktív tag
szerintem iszonyat ez a táp. Amint lesz rá pénzem tuti beruházok egy ilyenre.
-
Bigyó
tag
egy ku.va hűtőbordáért és egy trafóért ennyi pénzt kiadni ?!?! na megy egy kis kék led
-
t-shirt
veterán
ez (nekem) nagyon drága, szeretnék egy csendes tápot, de max 30-35K, többet egy táp nem érhet
-
Obi-1
őstag
A vízhűtéses kollégáknak jó választás lehet egy-egy ilyen passzív táp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Motorola Moto G86 8/256 Cosmic Sky 1 év gari
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest