Aktív témák
-
Den
veterán
Hát nem olyan logikus ez, a pannon és westel ki tudta építeni a maga hálózatát, akkor aki mögött egy ekkora világcég áll nehogy már ne tudja. Átmenetileg oké a roaming szerződés, de komoly bizniszt építeni a konkurencia infrastruktúrájára alapozva oltári nagy butaság. Mint a példa is mutatja, ha a konkurencia veszélyben érzi a pozícióit egy tolvonással kihúzza a talajt a voda alól.
www.simson4t.hu
-
McJames
senior tag
Mer' a kiépítés+fenntartás költsége mérföldekkel magasabb (pl. az alkalmazott[ak] bérköltségére sincs adókedvezmény....), mint bérelni egy kész hálózatot és eleddig nem igazán volt akkora piacuk itthon, hogy másképp gondolkodjanak. Ezért a (O)vodafone Hungary Kft-be a ''mamacég'' nem tett bele többet, mint muszáj volt. Logikus. :)
A reklám az más, ráadásul költségként leírható.Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
Den
veterán
egy dolgot nemértek, de nagyon. A vodafone úgy reklámozza magát mindenhol a világon hogy a legnagyobb előfizetői táboral rendelkező mobil cég. Akkor miért tőkehiányos a magyar voda? És 3 év alatt miért nem tudott kiépíteni egy hálózatot? Tökölődik mint valami kis piszlicsáré cégecske, közben vagyonokat költ reklámra.
www.simson4t.hu
-
Egon
nagyúr
válasz localhost #28 üzenetére
Én csak azt mondtam, hogy mostanában KÜLÖNÖSEN aktuális (jobban, mint nagyapáin idejében - akkor azért még kevesebb ember adta el a becsületét/lelki üdvét stb. pénzért...)
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
McJames
senior tag
válasz localhost #23 üzenetére
Hmmm... Eddig nem voltam oda a jogászokért, voltak (erős) fenntartásaim a politikusokkal szemben, és úgy éreztem a reklám és marketingszakmában dolgozó emberekkel sem stimmel valami... :(
De ahogy nézem, mostanában már a különböző szintű igazgatókat is azért fizetik (veszik meg?), hogy bármi is történik ''a hátukon vigyék a céget''.Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
localhost
Közösségépítő
válasz CsendPenge #24 üzenetére
Bocs, elég lett vona....
:(((¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
Az indexen egy cikk, ennek szerkesztett változata idemásolva:
đđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđđ
''Hatvanezer Vodafone-ügyfelet érint a roaming megszűnése
Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója nonszensznek minősítette azt az egyes sajtótermékekben - így lapunkban is - napvilágott látott becslést, amely szerint a Vodafone lefedettsége a Pannon GSM-mel kötött roamingszerződés megszűnésével 50 százalékosra zuhanhat vissza. Szerinte nagyjából 60 ezer előfizetőjüket érintheti a lépés, de a felmondási határidő végére - azaz három hónap múlva - már ők is a Vodafone saját hálózatán beszélhetnek.
navarro (navarro@mail.index.hu)
2002. szeptember 10., kedd 16:23
Kapcsolódó anyagaink:
• Felmondta a Vodafone roamingszerződését a Pannon http://index.hu/tech/mobil/vroam/
A Vodafone lakosságra vetített lefedettsége jelenleg 92,75 százalékos, földrajzi lefedettsége 89,6 százalékos. Vitai elmondása szerint jelenleg a Vodafone forgalmának körülbelül 4 százaléka folyik a Pannon GSM hálózatán. A Vodafone lakossági előfizetőinek kevesebb mint 25 százaléka rendelkezik belföldi roaming tarifacsomaggal, és nagyjából 9 százalékuk, azaz körülbelül 60 ezer ügyfél használja azt. Őket érinti tehát a változás.
Hogy pontosan kik ők, azt a Vodafone egyelőre nem tudja, mert a Pannon GSM sohasem osztotta meg a céggel azokat adatokat, amelyekből kiderülhet, hogy hol használják hálózatát a Vodafone ügyfelei.
Gyorsított ütem
A változások miatt a Vodafone-nak fel kell gyorsítania fejlesztéseit, bázisállomásainak telepítését. Vitai elmondta, hogy a beruházásokra technikailag fel vannak készülve, a telepítendő bázisállomások leendő helyei is ki vannak jelölve, a többi a Hírközlési Felügyeleten (HÍF) és az önkormányzatokon múlik.
Ha azonban a HÍF-engedélyek és az önkormányzati hozzájárulások megadásának ütemét nem tudják felgyorsítani, azaz ''nincs jó szándék'' a hivatalos szervek részéről, a fejlesztés kevésbé lesz sikeres. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium egyébként kedd reggel már több megoldási lehetőséget is javasolt a cégnek, de ezekről Vitai egyelőre nem akart nyilatkozni.
Jelenleg 1238 bázisállomással rendelkezik a cég, az év végéig még további 120-at kívánnak üzembe helyezni. A Vodafone saját mérései alapján a Pannon GSM körülbelül 1500 bázisállomással üzemelteti hálózatát, ''a különbség tehát minimális''.
''Nyugaton ez nem szokás''
Vitai nem kívánta minősíteni a Pannon GSM hétfői lépését - amiről egyébként csupán egy órával korábban értesült, mint a sajtó - de megjegyezte, hogy ''nyugaton ez nem szokás''. Szívesebben vette volna, ha a két cég leül egymással tárgyalni, hiszen korábban még arról is szó volt, hogy a Pannon GSM és a Vodafone stratégiai partnerekként szállnak szembe a Westellel.
Vitai elmondása szerint a felmondólevélben semmiféle indoklás sincs. ''Ez a legrövidebb levél, amit életemben kaptam'' - tette hozzá. A döntést azért is furcsállja, mert a Pannon GSM első számú ügyfele jelenleg a Vodafone, a cég az elmúlt két évben ugyanis több mint 4,6 milliárd forintot fizetett a magyar szolgáltató hálózatának használatáért. ''¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Flashcash
Közösségépítő
Az hogy felmondta a Pannon a szerződést az egy dolog. (valszeg több zsét akarnak)
Van még kilencven nap addig simán tárgyalnak még ill. westel is szóba kerülhet.
Szerintem 3 hónap múlva is lesz roaming szerződés mert a voda még nem üzemelhet önállóan hiszen túl kicsi a lefedettség.
Arról nem is beszélve hogy X voda előfizető nem 50% lefedettséggel kötötte meg a szerződését.......
Biztosan megoldják. -
CsendPenge
őstag
[L]http://index.hu/tech/mobil/vroam2/[/L]
Kicsit pofátlanság, mert ez szerintem nincs így. ha tényleg ''csak'' pár átjátszó kellene, akkor nem fizetnék már jó ideje, hanem felmondták volna. Amúgy szerintem meg lehet érteni nagyon is a pannon álláspontját, mert a gprs-el jól leterhelte a voda a hálózatot, és ugye ez eredetlieg nem volt az árba belekalkulálva (szerintem). Szóval nem is annyira szemét... Az pedig tényleg valószínű, hogy az átlapolgár issza majd meg a levét az egésznek. :((Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
Bgs
senior tag
Mar csak az a kerdes, hogy erdemes-e most Voda-s kartyat venni ... Mondjuk 90 nap alatt lebeszelve biztosan :)
Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
Satan-Claus
senior tag
válasz Satan-Claus #18 üzenetére
Nem is. Most látom, hogy nem közben jöttek, hanem már ott voltak, csak én nem láttam őket (mármint a hozzászólásokat). Csak #6-ig volt meg. Lehet, hogy új bug?
''Ha ideges vagy ragadj fejszét, attól megy a gonosz fej szét!''
-
Satan-Claus
senior tag
válasz Satan-Claus #17 üzenetére
Hú. Míg gépeltem beugrott vagy tíz hozzászólás.
-
Satan-Claus
senior tag
válasz CsendPenge #6 üzenetére
Nem, az én vagyok :D
Na. Kicsit utána néztem, hogyan állnak a dolgok, mivel én is vodát használok költségoptimalizálási megfontolásból.
A Pannon elsősorban nem megszivatni akarja a Vodát, hanem csúnyán lehúzni egy ''új piaci alapokra helyezett roaming megállapodással''. Ez egy komoly ultimátum a Vodának ugyanis nincs igazán más választása, és ezt a Pannonál nagyon jól tudják.
És, hogy miért nincs választása? Íme a lehetőségek:
A Voda rekord tempóban elkezdi kiépíteni a saját átjátszó állomásait, ami egyrész 90 nap alatt kicsit húzós lenne (a tesztelési fázis tovább tartana), másrészt 1 db. kiépítési ára cc. 250.000$. És nem egy kéne hanem pár száz.
Mivel a Vodafone Hu tőkehiányos, ezért ilyen komoly tőkebefektetés gazdaságilag nem javallott (= csőd), ezért ezt nyugotan el is lehet felejteni.
A másik lehetőség, hogy a Voda az eddig kiépített hálózatával próbál tovább üzemelni (= csőd, ugyan ki a franc maradna náluk).
A harmadik, hogy a Westellel szerződnek, de itt viszont valószínű, hogy a Westel sem szabna olcsóbb árat, mint a Pannon.
Konklúzió, akármit is tesz a Vodafone, jól nem jöhetnek ki belőle. Ebben pedig a legszómorúbb, hogy mint mindennek ennek is a halandó júzer issza meg a levét. :(''Ha ideges vagy ragadj fejszét, attól megy a gonosz fej szét!''
-
Bgs
senior tag
Amit igazan nem ertek: amikor a Voda indult, volt roaming szerzodese mindket masik szolgaltatoval amely 2004-ig garantalt volt. Ahelyett, hogy most is azt hasznalna, a Westellel felmondta teljesen, a Pannonal pedig felmondta es kotott egy ujat meghatarozatlan idore. Ez utobbi az amit a Pannon most felmondott. Ha a Voda nem mondja fel az eredeti szerzodeseket (vagy legalabb egyet megtart beloluk) akkor most nem lenne gondba.
Bar ugyis lesz vmi megoldasa az ugynek elvegre a penz beszel, de nem ertem mire jo nekik ez a bonyodalom...Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
McJames
senior tag
válasz localhost #12 üzenetére
A Pannon szolgáltatásaival semmi bajom, azonban a többi szolgáltatóhoz képest az árait azt hiszem átgondolhatná: éppen csak egy picit... és már nem is lenne semmi gondja a térnyeréssel (sem).
A piros-kék, avagy bordó-szürke csapatot (bár jó néhány ismerősöm van ott) az üzletpolitikájuk miatt meg egyenesen nem állhatom.Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
utax
aktív tag
így jár, akinek túl nagy az arca ...
Use the force, Dude !
-
localhost
Közösségépítő
És a pannon így indokolta:
--------------------------------
''Szakít a Pannon GSM a Vodafone-nal
A Pannon GSM felmondta a Vodafone-nal 1999-ben kötött Nemzeti Roaming Szerződést, melynek alapján a Vodafone ügyfelei használhatták a Pannon GSM Budapesten kívüli adótornyait - jelentette be hétfőn Drózdy Győző, a Pannon GSM vezérigazgató helyettese. A szerződést pénteken mondták fel és 90 nap múlva szűnik meg.
A szerződés felmondását hétfői sajtótájékoztatóján Drózdy Győző azzal indokolta, hogy a két vállalat bár ugyanazt a vidéki hálózatot használta, a Vodafone mégis versenytársként lépett fel a piacon. A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is, hogy a Pannon GSM nyitott a szerződés újratárgyalására, amennyiben a Vodafone vidéki szolgáltatásait csak bizonyos előfizetői köröknek kínálja.
A sajtótájékoztatón elhangzott: a Vodafone Budapesten kívül a mai napig rendszeresen használja a Pannon hálózatát; ennek ellentmondani látszik a Vodafone honlapján található térkép, amely szerint a legkisebb magyar mobilszolgáltató már 2002 januárjában már majdnem országos lefedettségű hálózattal rendelkezett.
Még 1999 szeptemberében a Vodafone 150 millió eurós szerződést írt alá a Nokiával a teljes 1800 MHz-es GSM-hálózat kiépítésére. Szolgáltatása indulásakor a Pannon GSM-mel és a Westellel kötött Nemzeti Roaming Megállapodásnak köszönhetően a Vodafone országos lefedettséget biztosított ügyfeleinek. A Vodafone 2000 decemberében felmondta a Westellel kötött megállapodást. A Nokia és a Vodafone üzleti kapcsolatának köszönhetően 2001 végén a távközlési szolgáltató ügyfelei már csaknem az egész ország területén kitűnő minőségben telefonálhatnak a cég saját hálózatán - áll a Vodafone honlapján.
A Vodafone illetékese az Üzleti Negyednek elmondta: egyelőre nem kívánják kommentálni a Pannon GSM lépését, és hivatalos közleményt az ügyben kedden adnak ki.
Elsősorban a Pannon rovására terjeszkedett a Vodafone
A tavalyi piaci trend az idén is folytatódott, és a Vodafone lassan, de biztosan növelte piaci részesedését - derül ki a Hírközlési Felügyelet adataiból. Az év első hét hónapjában mindez elsősorban a Pannon GSM rovására történt: míg a Vodafone piaci részesedése az időszakban majdnem egy százalékponttal bővült, addig a Pannon piaci részesedése 0,86 százalékponttal csökkent. A legnagyobb magyar szolgáltató, a Westel piaci súlya lényegében nem változott.
[L]http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/ceghirek/20020909szakit.html[/L]¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
McJames
senior tag
Gyanítom a(z) (O)voda lassan kezdi kinőni magát, másrészt a hálózat áteresztő képessége véges, és én sem hagynám, hogy a kiépített hálózatomat már nem csak beszédre, hanem még elég ''fogós'' internetelérésre is használja a másik szolgáltató, még, ha - gondolom - keményen fizet is érte. Lehet, hogy ez már érintené a Pannon saját szolgáltatásának minőségét? Mert így teljességgel érthető lenne a felmondás.
Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
localhost
Közösségépítő
-
Bgs
senior tag
Nem tudja vki, hogy a Voda anno miert mondta fel a roaming szerzodeset a Westellel es a Pannonnal is ? Ezzel elvesztette a garanciait is ...
Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
Bally
senior tag
válasz CsendPenge #6 üzenetére
Vezérigazgató?
Csak szeretnék :DD
Voltam már mindegyik szolgáltató ügyfele, de a Voda. a legszinpatikusabb, és ez van most is, tehát csak ennyi közöm van hozzájuk!http://www.illatosut.hu/ - 14 nap az élet? | http://www.pwned.nl/ - cheater?
-
Male
nagyúr
Remélem megeggyeznek, mert a lakás egyik részében nekem Pannont használ, a másik felében meg Vodafonet. Ugyhogy ha lejár a határidő, akkor a bejárati ajtó és a szoba között nem tudok telefonálni (majd jól megszakad). Amúgy ezt nem tudom, hogy hogyan sikerült elérni nálunk, mert pont a lakásunk 20 méteres körzetében állandóan váltogat a Pannon és a Voda között, és így alig lehet telefonálni (folyton szakadozik, de legalább nem szakad meg, csak néhány szót nem hallok). Ha meg jól akarok telefonálni, akkor ki kell sétálnom a telefonnal a szomszéd elé - gondolom ők meg hülyének néznek, hogy oda járok telefonálni. Ha lejár a határidő, akkor legalább nem fog váltogatni, csak megszakadni.
-
-
Bally
senior tag
Lesz ez még így se! Hajrá Vodafone! ;)
http://www.illatosut.hu/ - 14 nap az élet? | http://www.pwned.nl/ - cheater?
-
CharlieDrop
veterán
Pénz beszél, Vodafone-osok nem :D
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Bally
senior tag
(Egy Vodafone-os)
-
Bally
senior tag
válasz Satan-Claus #1 üzenetére
Én sem támogatnám a fejlődő konkurenciát! :(
-
Satan-Claus
senior tag
Azt hiszem erre mondják, hogy nem fair :(
Aktív témák
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s
- Eladó iPhone 14 128 GB
- Új állapotú PS5 Dualsense Edge kontroller eladó/garanciás 2026.12.10-ig/ingyen foxpost ,mp
- Samsung A41 64GB Független DUAL SIM
- Lenovo Thinkpad T540p 15.6" i5-4200M, 8GB ram, 240GB SSD, HDMI, Webcam, BT, HU bill, Win11 megkímélt
- LG Ultragear Gaming Monitor 31.5" QHD 2560x1440 165Hz Refresh Rate 1ms MBR 3000: 1 HDR10