Aktív témák
-
McJames
senior tag
Nem azt írtam, hogy ''nyilatkoztál'', hanem azt, hogy ''azt szeretnéd''.
OFF
Valamit gyorsan tisztázzunk: én nem vitatkozni ''jöttem ide'', hanem beszélgetni, és semmit sem akarok senkire ráerőltetni, maximum azt, hogy használja a józan eszét... :) (általános megfogalmazás, nem személyeskedés)
ON
Ezt kifejtedéd?
...az MS miatt nem választhatsz, mert nem hagy rá lehetőséget... -
McJames
senior tag
Ezt a ''nem lehet'' szöveget hol a fenében hallottad? Ez hülyeség, már bocsánat...
Pl. itt az egyetemen ingyenes a Win és még néhány egyéb Ms szoftver, de rengeteg helyen használunk linuxot, Novellt stb. Senki sem erőltet ránk semmit, maximum szeretne.
Nem vagyok oda az MS üzletpolitikájáért, de most már nyomul az Apple is, meg a különböző linux disztribuciók sem ülnek a fenekükön. -
McJames
senior tag
Erre mondtam én már néhány helyen, hogy a menedzserek mindegyik iskolában ugyanazt tanulják, és ugyanúgy is alkalmazzák, ha linuxot kell eladni, ha Windózt.
Ha gonosz lennék, azt mondanám, hogy az ''hollywoodi filmek'' szépek, csak az életben inkább a ''drámák'' jellemzőek. -
McJames
senior tag
Miért lenne sux? Két kattintás (1 Start, 1 Kijelentkezés), még egy és jelszó, vagy admin felh.név + jelszó és már kész is. Ez nem nevezném szívásnak, még mezei láma esetében sem.
Pedig még a linus tábor a kisebbség - valóban. És mi ez a kettősség, hogy egy részről azt szeretnéd, hogy ''mindenki'' linuxot használjon, másfelől megszabnád, hogy grafikus felületről ne vagy, ha igen, akkor az ne hasonlítson a Win-re? :) -
McJames
senior tag
A Ms OS-gyártásával kapcsolatban - ld. szabványok - igaza van zrubinak, viszont tényleg sokat változott a ''mezei Windóz'' is - gondolok itt az NT jótékony hatására.
Ergo: minden arra felé mozog - ha kisebb-nagyobb zökkenőkkel is - amit szeretnénk.
A biztonságról: a linuxos tábor egyként történő gondolkozása sokat segít abban, hogy a) megtalálják a hibákat, b) gyorsan ki is javítsák azokat. Az Ms bezárkózott feljesztési politikája ezt kizárja, sőt vigyáznia kell, mert a hibajavításokkal elismerhet, információt adhat ki a zárt kód tulajdonságairól. Szvsz hülyeség, de hát eleddig elég sikeres politikának tűnik, még akkor is, ha lassan tarthatatlan.
Más. Az elterjedtség, meg a hozzáállás miatt, sokan támadják a Windózt, illetve most már lassan a linuxot is - vírusokra, behatolásra, károkozásra gondolok. Ez nem vicc, emlékezzetek ra, hogy kb. öt éve még szinte elképzelhetetlen volt, hogy linuxra vírust írjanak. Azaz, ahogy a felhasználói tábor változik - nem csak ''nyílt eszű/szívű'' guruk használják, hanem jelentős az ipari felhasználás köre(amiben pénz van), illetve ''kölykök'' is, azóta más a helyzet, nem is olyan rózsás.
Aktív témák
Hirdetés
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BMW topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Fujifilm X
- Canon MILC: EOS R és M topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest