Új hozzászólás Aktív témák
-
Phix
tag
''Ha valaki kis furfanggal átver egy amcsit, 40 vádpont, 1500 év börtön''
Azt elfelejted, hogy mindez Nigériában történik, ahol egy fél ország életformaként űzi ezt a tevékenységet. Érted, apuka felkel, megissza a kávét, bemegy a hivatalba, és nekiáll csalni.Ebédidőben pedig megbeszéli a többi osztályon csaló kollégájával, hogy ők aznap mennyi kárt okoztak a világgazdaságnak.
-
Szabesz
őstag
'' [...] Egyszeri gyilkosság vagy nemi erőszakért nem.''
Alapjaiban el van cseszveHa valaki kis furfanggal átver egy amcsit, 40 vádpont, 1500 év börtön, ha jó kisfiú csak 450... de ha hidegvérrel megygyilkol valakit, akkor kap 10 évet, és mivel jó kisfiú 5 év múlva szabadul...
-
Varga Csaba
aktív tag
Vigyázat!
A kiber sokkal régebbi szleng(argó) kifejezés amivel a rendőröket illetik(ték), igaz hogy az i az hosszú...
Moldovánál is olvashatjátok a ''Bűn az élet''-ben...
Az régebbi kiadás, mint 1990. -
Kidus
őstag
Nekem a kiber szóról az Asimov könyvek jutottak eszeme, meg is néztem gyorsan, mikori kiadások vannak nálam. Az egyik 1990, a másik 1993. Mindkettőben szerepel már a kiber szó. Minek nekünk szájber?
-
Phix
tag
Na, közben látom, Te is írtad a kibert.
A nyelvújítóknak valóban vannak néha hülye próbálkozásaik, az ottlap zseniális példa erre. Azonban a nyelv élő és okosabb a nyelvújítóknál – de hálistennek a nyelvújítók is vannak azért annyira okosak, hogy elfogadják, ahogy az okos nyelv dönt –, és ha az lerázza magáról mondjuk az ottlapot, akkor nem erőltetik. -
-
L3zl13
nagyúr
Utálom a nyelvújítást.
A nyelvújítók ökörségeket találnak ki, mint az ''ottlap'' és társaik amit el akartak terjeszteni... Inkább most háborodok föl az ilyeneken, mielőtt elterjednek, és kénytelen leszek én is ezeket használni.
PS: szájber nem nyelvújítás, hanem magyarosítás, és a cyber szónak tudtommal már van magyar alakja: kiber. Legalábbis ebben a formában már jó 10 éve ismerem.
[Szerkesztve] -
-
L3zl13
nagyúr
Van olyan magyar szó, hogy ''szájber''? Remélem nincs...
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Az a lényeg, hogy Amcsiban az egyes vádpontokért külön szabnak ki büntit, és ezek összeadódnak. Így jönnek ki ezek a hülye értékek. Egyszeri gyilkosság vagy nemi erőszakért nem.
Asszem Capone-t is valahogy így itélték el nemtom hány évre X rendbeli adócsalás vagy mi miatt. -
Nem olvastam végig a cikket, mert nem bírtam...
Kíváncsi volnék:
1. ha nem amerikai embert károsított volna meg, hanem mondjuk timbuktuit, akkor is ekkora börtönbüntetést kapott volna?
2. ebben az országban mennyit kap egy okkal komolyabb (pl. emberéletet követelő) bűntény elkövetője? -
Vajon az internetről tölti le a büntetését?
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Ennyi erővel igazán lehetett volna 512, az olyan szép kerek szám, meg ironikus is egyben egy csöppet. : ))
-
Shim
őstag
mindig imádtam az ilyen több száz éves büntetésekről szóló híreket
ui.: és te megkaptad már a nigéria levelet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Elektromos cigaretta 🔞
- One mobilszolgáltatások
- Hardcore café
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- BEACN MIC Dynamic Podcast RGB USB-C - Professzionális stúdióminőségű Mikrofon - Win/Mac - Ár alatt!
- Gamer-Pc, Core i5, RTX 4060 Ti, Wi-Fi, 750W, vízhűtés
- Samsung Galaxy Tab A9+ 4/64GB
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest