- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Milyen alaplapot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen nyomtatót vegyek?
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitar100
tag
Ha lenne valakinek 5350/70 cpu-ja, írjon bátran, megvenném.
-
Baryka007
őstag
Jó érzés tudni, hogy csak az FX 6300 as procim eszik annyit mint majdnem 3 ilyen számítógép max terhelésen x'D És akkor még az R9 280X ről szó sem esett, meg a többi szépségről
-
törölt tag
Nem tudja valaki hogy hogyan lehet egy asrock qc5000-itx -re 32bites Xp telepíteni?
-
iff
senior tag
Adott egy asrock am1h-itx AMD5350 cpu. OpenMediaVault-al használom. Az a gondom, hogy a fel másolás 15-25MBps max: 25MBps, de inkább kevesebb. Nas-ról másolva 40-70MBps. Ha valaki szintén így használja és sikerült megoldania az segítsen.
..........""..........
-
moli.hu
őstag
ha en nem "kotozkodtem" volna, akkor meg mindig a mai napig az allna itt a forumban tenykent leirva, hogy nem lehet a pcie-portot hasznalni kulso taprol.
az en nyomasomra kellett a hozza nem erto hozzaszolonak utolag a bizonyitekok alapjan visszavonnia az allitasat. ezt azert kotozkodesnek nevezni szinten szakmaiatlan. -
DaveJr
őstag
1. a manual alapján megalapozott. Csak ezt valamiért nem fogadod el.
2. tudtommal nem vagy az oldal alkalmazottja így nem kötelességed kötöszködni.Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
DaveJr
őstag
Szerintem elég konkrét utalás az, hogy csak 2db-ig részletezik plusz olyan kábelt adnak hozzá amire csak kettőt tudsz rakni. 2 csatira nehéz 3-4 dbt rakni. Az már más kérdés, hogy te otthon saját felelősségre milyen kábelt használsz.
Amúgy ez amit csinálsz az már szimpla kötözködés.
[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
MongolZ
addikt
Úúú b*szod, félreírtam, videókártya nem működik, nagy cucc, aki akarta, megértette.
SATA: Határozottan NEM!!! Hiába van 4-es csati, vagy akárhányas a használati útmutató szerint a támogatott eszközök száma 2, mellesleg az ügyfélszolgálat is ezt kommunikálja kifelé.Kukacoskodj másnál te troll, köszi.
-
moli.hu
őstag
nem ezt irtad, foleg nem egy az egyben.
azt irtad, hogy nem megy a pcie, ha dc-tap van, o pedig azt irta, hogy ilyenkor a videokartya nem megy.
sata tapkabelbol van 4 csatlakozos is, es az alaplapnak fogalma sincs, hogy hany tapcsatlakozosat kotottel ra, es fogalma sincs, hogy az alaplapra kotott adatkabelre kotott eszkoz honnan kapja a tapot, az alaplaptol vagy egy kulso taptol. probald ki, meg fogsz lepodni. -
Laggner
csendes tag
-
DaveJr
őstag
válasz Francia91 #65 üzenetére
Nincs letiltva a slot. Csak VGA-t nem tudsz benne használni. Kisebb energia igényű bővítő kártyát, pl USB3-es kártyát tudsz bele rakni.
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Francia91
veterán
ATX tapegyseggel tenyleg mennek a PCI Express slotban a VGA-k, bar nem erdemes tul sokat kolteni ra, mert PCI-E 4x sebesseggel megy csak. De még ugy is erosebb, mint az Athlon 5350 IGP-je. Haverom is osszerakott egy ugyanolyan konfigot, mint en (Athlon 5350, ASRock AM1H-ITX, 3 GB RAM, IN WIN BP671 haz 250W-os SFX tappal), meg vett bele egy 1 GB-os Low Profile Sapphire VGA-t, aktiv huteseset. Nagyon szepen elketyeg benne, igaz, nem egy izomTibor, de az IGP-nel joval erosebb, BF3-at gyonyoruen viszi (alacsony-kozepes minosegben). Az AM1H-ITX kezikonyve meg irja, hogy kulso 19V-os taprol a PCI-E x16 slot le van tiltva.
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
DaveJr
őstag
Nem csak neked megy hanem a sok értetlenkedőnek is.
1. SATA kérdés: Ha külső adapterről megy a lap akkor egy 60W-sal maximum 2 memória és 2 SATA meghajtó csatlakoztatható. Hogy miért? Mert az alaplapon lévő SATA tápról tudod őket táplálni és gyárilag csak 1db Y-t adnak a laphoz. Ennyi az egyszerű oka a dolognak.
2. PCI-e: 2. oldal szerint VGA-k nem mennek a slotban. Minden más bővítőkártya igen. 13. oldalon már kicsit normálisabb a leírás, itt már a külsőhöz írja, hogy nem mennek. Viszont a 20. oldalon van egy ilyen rész: "PCIE1 (PCIe 2.0 x16 slot) is used for PCI Express x4 lane width graphics cards.". Ez alapján az x4-es VGA-k mennek ha ATX-s táp van a rendszerben.
-
MongolZ
addikt
Ha neked az 0 információ, hogy rengeteg fórumot átbújtam, továbbá itthon van egy nevezett alaplap, akkor valami probléma van a gondolkodásoddal. De ha gondolod, akkor nézzél utána, majd írjál véleményt. Okostojás.
Nem értem, hogy mi problémád van a SATA leírásommal, hiszen továbbra is csak 2 SATA meghajtót tud kezelni hivatalosan.
PCI-E: Ha fogod a fáradtságot és feltúrod a fúrumokat, akkor láthatod, hogy van, akinek megy. Mivel én alapvetően paneltáppal vettem, ezért meg sem próbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Na Jah, a paneltáp megdobja, én ezért vettem asrock AM1H - t, így chieftec ix-01b-op lesz 7k-ért meg valami márkás notitáp apróról.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Francia91
veterán
En AM1H-ITX alaplapot vettem, egy Athlon 5350 tarsasagaban, IN WIN BP671 hazikoba. Meg vagyok vele elegedve. Ugy voltam, hogy ha egyszer belefektetek egy alaplapba, akkor ne legyen fapados. Na meg kellett a DisplayPort es az optikai hangkimenet is
Egy AMD K7-es konfigot valtott /Athlon XP 3200+; Sapphire Radeon HD3450; 2 GB DDR1 RAM/, a kulonbseg hatalmas[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Mercutio_
félisten
A 8k-s lap és 9k-s proci berakva a 25k-s házba
Mondjuk piszok pofás az a ház, az tényEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
moli.hu
őstag
dehat itt nem azt irja, amit te allitottal!
"""19V-os tápellátás esetén a PCI-Express csati nem működik"""
vs
"Due to the power limitation and PCIe bandwidth (x4), the VGA card is not supported."a ket mondat kozott oriasi a kulonbseg, kezdve a mondjuk raid-vezerlo pcie kartyaktol, nem is folytatom tovabb..........
"Ha a SATA-ra vagy kíváncsi, akkor az utasítás csak 2-ig részletezi, hogy hány W-os adapter kell."
vs
"""csak 2 SATA-t használó alkatrész látható el árammal a Power SATA-n keresztül. A hivatalos használati utasítás szerint legalábbis."""a NULL erteku informacio nem egyenlo a 0 ertekuvel!
"(ami nekem furcsa, hiszen 2 eszközt tápláló kábelt adnak eredetileg)"
erted mar a problemat, remelem.
[ Szerkesztve ]
-
vigyori78
őstag
A ASRock AM1H-ITX nem is rossz egy Athlon 5350-el.
Táp megoldás is jó: -
ALBY
senior tag
Külső táp jó buli lenne, dehát akkor miről megy a ODD meg a többi wincsi...
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
törölt tag
Lassan annyi foglalat lesz, mint égen a csillag.... Értem én, hogy szükséges, de ha összeszámoljuk már most kb 50-féle foglalatról beszélünk...
[ Szerkesztve ]
-
vinibali
őstag
válasz AxBattler #35 üzenetére
mindenkinek más az igénye, szerintem a platform eleget teljesít az árához mérten.
nekem évek óta nincs fixen odd kötve a gépre, csak egy ssd van rajta és havonta egyszer bedugom a hdd-t és másolok rá.BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
MongolZ
addikt
Dehogyis nem, 2. oldal:
"Due to the power limitation and PCIe bandwidth (x4), the VGA card is not supported."
Külföldi fórum szerint rendes táppal mennek a VGA-k, egyébként letiltanak.
Ha a SATA-ra vagy kíváncsi, akkor az utasítás csak 2-ig részletezi, hogy hány W-os adapter kell. Szintén külföldi fórumon rákérdeztek a supportnál, hogy hány SATA-s eszközt támogat a lap, az volt a válasz, hogy 1-et mindenképpen, 2 határeset (ami nekem furcsa, hiszen 2 eszközt tápláló kábelt adnak eredetileg)
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Nekem ez van 8 ezer se volt+ a sempron 3850 4 magos amit szintén 7500-ért vettem : [link]
Bőven elég ez is mert nem egy izomgépek ezek az apu-k
[ Szerkesztve ]
-
vinibali
őstag
köszi a tesztet!
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
MongolZ
addikt
Lehet le van írva, hirtelen átolvasva nem találtam, de ne felejtsük el, hogy 19V-os tápellátás esetén a PCI-Express csati nem működik, illetve csak 2 SATA-t használó alkatrész látható el árammal a Power SATA-n keresztül. A hivatalos használati utasítás szerint legalábbis.
-
PistiSan
addikt
ASRock AM1H-ITX
Nagyon szimpatikus a videó kimenetek miatt, tesztben nem a legjobb, de szerintem el hanyagolható a különbség. -
wetomi
aktív tag
-
hardline
senior tag
Kár, hogy kimaradt a tesztből az ASUS AM1I-A lap, mert szerintem az sem rosszabb, mint a többi.
Osztom Tigerclaw véleményét, hogy ezeket a gépeket nem fogja senki bővítőkártyákkal telepakolni, mert nincs rá szükség. Talán egy Wifi kártyát lehet bele tenni és annyi. -
sb
veterán
Köszi.
Gondoltam, de hátha a következő körben felfelé is lesz némi tér...
Bár inkább nem is a szorzó, hanem a fesz állítás lenne jó, amivel lehetne játszani. Persze optimális esetben mindkettővel: órajel kicsit felfelé, fesz kicsit lefelé.szerk: Ezt most találtam.
Fusiontweaker r50: adding functionality for Kabini family
Valaki kipróbálhatná![ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
Én megelégedtem a legolcsóbb MSI lappal. Ebayen összekukáztam még hozzá kb 1500 forintért egy mpcie N-es Wifi kártyát kábelekkel és antennákkal. Egész konfig egy pici Antec 110 házba került. Volt már sok mini PC-m (Celeron, Atom, Brazos), saját összeállítás, Brand gép, mint pl. Zotac Zbox, de eddig az AM1 rendszer a nyerő.
-
atti_2010
nagyúr
Senki sem mér monitorral, a rendszer mindig magát a gépet jelenti, a monitorral túlságosan félrevezető volna és nem is lenne értelme, magát a tápot is érdemes lenne kivenni a tesztből de az túl bonyolult.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Sanya
nagyúr
Akkor a tesztkörnyezetnek miért része a monitor, de nem része a "teljes rendszer fogyasztása" című képek által bemutatott mérésnek? a teljes nem a teljes gépet jelenti ami a tesztkörnyezetben van?
vagy akkor teljes rendszer fogyasztása monitor nélkül?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem ehhez a platformhoz a legpuritánabb megoldás illik. Az felhasználók nagy többségének elég az APU adta grafikus teljesítmény, soha nem bővítik a gépet kártyákkal és jellemzően csak 1HDD-jük van és 1 ODD-jük. Gyakorlatilag nem lenne szükség egyetlen PCI slotra sem. Hasznos lenne, ha lennének eleve lapra forrasztott APU-k is a további költséghatékonyság miatt.
Apropó a Beema procik mikor kerülnek a boltokba?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
atti_2010
nagyúr
Az egy régi és profi monitor ahol nem a fogyasztás az elsődleges hanem a színhűség és (S-)PVA paneles ami jóval többet fogyaszt, ettől még igazad van 30W semmilyen monitor nem férhet bele.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
wetomi
aktív tag
Samsung Syncmaster 305T Plus ezt írták tesztrendszerhez, ebből indulok ki.
Pontosítok, maximális teljesítményfelvétel. Pontos fogyasztást nem találtam a tesztben, most nem is fogom tovább keresni. Csak érzékeltetni akartam, hogy a ~30 W-ba nem fog beleférni még a 30 collos monitor is.[ Szerkesztve ]
-
Mokó
aktív tag
Jó lenne valami infót szedni az esetleges OC lehetőségekről,leheletnyi csak akad...Engem nagyon érdekel mit bír...
-
Sanya
nagyúr
A teljes rendszer fogyasztásának mérésekor belevettétek a monitort is?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
sb
veterán
Az MSI-n lehet cpu szorzót állítani?
-
Cythyel
senior tag
Kár hogy az MSI-n nincs optikai hangkimenet, másként azonnali best-buy lenne számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Horgász topik
- Ukrajnai háború
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Betilthatja a kínai drónokat az USA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest