- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
veterán
válasz
lajthabalazs #39 üzenetére
"kézzel CNC-zve"
ez valami csodaszép
-
Lala77
tag
válasz
lajthabalazs #44 üzenetére
Hát ha jól rémlik, a hangzásáról egy szó nem esett, csak arról, hogy mennyire foglalkoztak mindennel
Amúgy tényleg profin szerkesztett videó, kíváncsiságot ébreszt, bár 600 dolcsira akkor sem. Nem mellesleg van rendes hifi itthon.Amúgy mi ez a tda2030? rákeresve csak kapcsolási rajzokat láttam.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
norbert1998 #45 üzenetére
Feltételezem arra gondolt, hogy az erősítő zárt, külső DC tápos fadoboza minden bizonnyal egy D osztályú IC erősítőt rejt, ami a cég profiljából és a termék árából (ami azért HiFi kategóriában nem túl magas) adódóan feltehetően egy olcsóbb IC köré épített OEM lapka.
-
ROBOTER
addikt
válasz
norbert1998 #45 üzenetére
Élvezd.
-
lajthabalazs
senior tag
Mármint egy Autodesk reklámot a készítőktől, ami úgy állítja be a kollaboratív webes eszközöket és a CNC gépeket, mintha a jövő technológiáját hozták volna el időgéppel.
Ami nagyon hiányzott a folyamatból, az az akusztikus szimuláció, ami egy ilyen komplex formánál lényegesen bonyolultabb, mint bepötyögni a hangszóró paramétereit BassBox-ba. Meg persze a kész terméken végzett mérések is elmaradtak. De a Grovemade többi termékét látva világos, hogy milyen oldalról közelítik a hangdoboz gyártást: legyen fa, legyen egyedi, legyen drága. A review-k közt sincs egyetlen olyan, aki audio és nem iPhone oldalról közelíti a terméket.
U.i: Persze csak irigykedem
Ha lenne hozzáférésem CNC maróhoz, én is csinálnék ilyen szép házat a kínai ICs erősítőknek, mert nagyon pöpec. A TDA2030-asom is fadobozban csücsül, csak a torroid miatt kicsit nagyobbacska, és az AB osztály igényli a szellőztetést is. Gondolkoztam hasonló hangdoboz 3D nyomtatásán is, csak pont az tartott vissza, hogy azon túl, hogy kiküszöböli a belső bordákkal és kerek formákkal a téglalapok hátrányos rezonanciáit, igazából egy ilyen horn méretezésére és főleg formálására semmilyen támpont nincs az irodalomban, kisérletezni meg elég drága.
-
Lala77
tag
Rá akartam keresni, hogy milyen hangja van, találtam egy videót a készítőktől:
-
ALBY
senior tag
Sorry, lehet eltúloztam. Értelek és ne vedd magadra, inkább tekintsük általános megjegyzésnek, annak jó.
Amúgy én foylton figylem a hangszórókat, mi lehet, mibe kerül, hogy lehetne hasonlót kihozni belőle.
PeaceNincs előitéletem. Kínai a telefonom, a kenyeret is aliexpressen veszem.
Amit nem Kínában gyártanak az hamisítvány...
Na én is így vagyok -
ROBOTER
addikt
Nekem van ilyenem (már meghibásodott benne az erősítő).
Katasztrofális a mélytartomány, döng mint a hülye. Mivel nincs valódi mély, ezért a doboz és a cső hangolásával csinálnak egy jó nagy púpot a frekvenciamenetben oda, ahová tudnak, 100Hz felett. Negatív végállásba tekert basszus hangszínszabályzó mellett is mindenre rezonál, ami ezen a környéken van, ugyanis a szabályzó klasszikus lepke, mélyebben emel és vág nagyot, nincs hatása a kritikus pontra. Bizonyos zenei tartalomnál hallgathatatlan.
Munkatársam megvette a nagyobb verzióját, halál pontosan ugyanezt csinálja.
Minden ilyen doboznak ez a baja. A doboz még egész türhető lenne egyébként, mert bár műanyag, vastag falú és merev.
A másik gyenge pont az erősítő.
-
lajthabalazs
senior tag
Nem a fa az érdekes ebben a párban, még az MDF korában is sokan dolgoznak nemes fából, hanem hogy nem lemezekbõl készült, hanem két tömbböl van kézzel CNC-zve. Érdekes a belsõ kialakítás is: ilyen rövid és keskeny TL-t ritkán látni.
Azt én is alá tudom támasztani, hogy pici noname dobozokból csak úgy döl a basszus. Nem mértem ki, hogy melyik frekvenciák, gondolom valahol 150Hz körül, de a mély-érzet megvan.
-
ceia
őstag
Ez a kis hangszóró jó dobozban biztos szépen szól. Talán még ez a doboz is jó. De a fémrács úgy letakarja a membránt, hogy azon keresztül nem lehet valami szép a hangzása. Kiváncsi lennék egy összehasonlító tesztre ez, és a Creative T20 között!
-
Bandi995
aktív tag
ára felének hatodáért... is csak meggondolnám
Maradok a JBL falaimnál
-
Lacok
őstag
Ma már bakelit lemezjátszót leginkább csak a zenebarátok(őrültek) használnak és egy kicsit komolyabb kiépítésben tehát sokkal komolyabb kaliberű hangfallal mint ez valamint a futóművet, hagkart, pick up-ot és az MM-MC phono előerősítőt(ami külső) külön veszi meg.
Tehát ami a képen van az inkább csak körítés a hangfal mellé."Egyébként a termék létezik juharfa kivitelben is, aminek ötletesen Maple Speaker a neve".
Gondolom egy egész team gondolkodott hónapokon keresztül, hogy milyen fantázianevet adjanak a hangfalnak.
-
ROBOTER
addikt
Egyébként a termék létezik juharfa kivitelben is, aminek ötletesen Maple Speaker a neve.
A cikkben szereplő kép érdekessége, hogy az erősítő mellett egy lemezjátszó látható, viszont szó nincs arról, hogy az erősítőben lenne MM vagy MC RIAA korrektor/erősítő (természetesen nincs is). Azaz lemezjátszó csak beépített erősítővel és korrektorral, vonalszintű kimenettel használható hozzá. Ez kb. az lemezjátszók 0,1%-ára igaz. Szóval fényképen vagány, de bullshit.
-
ROBOTER
addikt
Ígérem nem csesztetlek tovább, de ha azt nézed, hogy az általad betett képen is látható, a csatlakozó 1 pólisú, 1 db vezetőből áll (ezért van belőle 2 db), miközben az RCA 2 pólusú csatlakozó, akkor nem nehéz gyanakodni.
Sajnos a cikk szerzőjének ez még mindig nem tűnt fel, pedig a cikkben szereplő képen is látszik a kétvezetékes kábel 2 csatlakozóval, ami nem lehet RCA.
-
Horbal
őstag
Nincs előitéletem. Kínai a telefonom, a kenyeret is aliexpressen veszem.
Amit nem Kínában gyártanak az hamisítvány😃.Nem fejtettem ki. A röhej a hangszóró, és annak paraméterei a végtermék árával szembeállítva. A kínai részt csak azért tettem be, hogy jelezzem ezt az ellentétet. 5-6ks kínai sugárzó némi fa egy lemez két hangszóró csati, csiszi + lakk voila kész a méregdrága hangcucc na ez a röhej.
-
total90
veterán
válasz
hibavissza #18 üzenetére
Bose-val kapcsolatban addig voltam szkeptikus, amíg nem hallottam szólni.
-
Peter13
senior tag
Kövezzetek meg, nekem tetszik a "fatojás", de azok a fémtalpak, na azok vállalhatatlanok...
A kis hangszóróhoz: jóhogy nem egy álló szobaival kell összevetni, de amióta hallottam élőben hogy egy kis BOSE hasáb mit tud kinyomni magából, azóta nem zárom ki méret alapján a kis hangfalacskákat (vettem is egy másolatot hurcolászni nemsok pénzekért, annak sem a hangszóró résszel van baja, hanem az erősítővel, mert az bizony "súg". Remélhetőleg ez itt csendben van, amikor csend van)
-
Tian66
senior tag
Hát hogy is mondjam... Ezért az árért ez elég izé...
És nem hiszem hogy olyan csuda hangzása lenne. Szkeptikus vagyok, na! -
Hamuuuu
tag
Nemrég meskán láttam hasonló kivitelezéssel, töredék árért hasonlót. Lehet még hangzásban is jobb volt
-
arn
félisten
szepnek szep, de ekkora szelessavu hangszorokbol eleg eros korlatokkal jon a zene
-
hibavissza
veterán
válasz
RetepNyaraB #1 üzenetére
Bose-ra ne keress rá, mert agyvérzést kapsz
-
ALBY
senior tag
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #1 üzenetére
Nyugaton nem bagóért melóznak.
(Aztán meg jól kiderül, h ez is made in PRC (hisz az jobban hangzik mint a China.
))
Mázli, h ott a 3. világ, az olcsó munkásaival, mert különben egy rohadt tv-t se tudna megvenni senki. -
ALBY
senior tag
Egy subot azért én is mellécsapnék ha komolyan akarnám használni.
Sőt úgy, a mélyeket lecsapva róla, megkönnyebbülve sokkal terhelhetőbb lenne ez a hangfal is és szebben szólna. Próbágatam ezt nemrég SVS sub-al, abban van szatelit felé is iylen aktív vágás is. Nagyon király hangot kaptam egy kis Vibavoice eősítővel. -
Zimmy88
tag
Akkor lenne igazi, ha a membrán is fából lenne mint egy korábbi (talán philips) hangszórónál. Így nem maxolták ki a megújuló-alapanyag faktort. A táp lehet azért hiányzik mert napelemes.
Fenntarthatóság, tudjátok...
-
ROBOTER
addikt
Azt tekintve, hogy mennyi munka van vele, és hogy nem 10 M darabot fognak eladni, szerintem sem katasztrófa az ár. A hangszóró elvileg Al membrán + Nd mágnes, ami eleve nem olcsó.
A gond számomra az, hogy ezzel a hangszóróval (oldalanként 1 darabbal) semmilyen dobozkialakítással nem lehet jelentősen 100Hz alá menni, ami pedig a kompromisszumostól is messze áll.
Beáldozzuk a mélyhangokat az egyutasságért és dizájnért (a méretért csak részben), aranyozott csatlakozók, fa erősítő, mindez egy egyoldlas notebook táppal és fejhallgató kimeneten hajtva nem kis pénzért. Na ez kavalkád kissé.
-
ALBY
senior tag
A Fountek amúgy remek hangszórókat csinál. (Magam is építettem belőle amúgy.)
Sok komoly hangfalgyáró is előszerettel vásárol Fountek hangszórókat. Pl:
XTZ.se
MonitorAudio (gold sorozat)
ProAc (Response range) , stb.
Ezeket nem a médiamrkban szokták árulni.Az ilyen apró hangfalakba a jó hangszóró csak egy szükséges alap, az igazi munkát és tudást utána kell beletenni hogy tényleg jó hangfal legyen.
Mivel elég kicsi is, második rendszerként, vagy irodába közeli zenehallgatáshoz tudnám igazán elképzelni.
Minden esetre azért ez drága cucc, és szeritem is túl domináns a design.
Tekintve hogy van (nem is egy) olyan bluetoothos monó zajtégla amiért ennyi pénzt kérnek,
annyira ez az ár nem is hat olyan elvadultnak.A röhelyes inkább szerintem a kínai cuccokkal szembeni azonnali előítélet még mindig.
Tudnak ők bármit, gyártanak mindenféle jót is, ha szart kérnek tőlük fillérekért akkor pedig azt gyártják.
A Fountek a jó példa a minőségi és versenyképes kínai cuccokra. Említhetnénk még a SwansSpeaker -t , a CAV- ot, vagy akár a Xiaomi telefonokat.
(valaminek a nemzetisége amúgy sem jó vagy rossz tulajdonsága, hanem csak körülménye) -
oliolioli
csendes tag
A tartó lemez olyan, mintha a kollégám gányolta volna műhelyben..
-
ROBOTER
addikt
A képen az erősítőről hiányzik egy kábel, a táp.
A hangszórók 15W 8Ohm hivatalosan, 2,9mm Xmax-szal. és 2''-os membránnal. 15W RMS-hez 8Ohm-on 15,5V csúcs kell, és annál 2,9mm-t mozdul a membrán? Ez aztán a merev rögzítés! Micsoda mélyhangok lehetnek ott? (expo-reflex ide vagy oda)
"hasonló dizájnú erősítőhöz csatlakoznak két RCA porton keresztül"
Szerintem azok banánok.
A 2x25W gondolom nem RMS. Szokásos D class takony.
-
Kínával nincs különösebb gond szerintem, sok minden jót gyártanak ott, csak tudni kell válogatni. Egyébként utánanéztem a hangszórónak, DIY körben jónak tartják, de minden bizonnyal ez csak a saját árkategóriájára igaz. Ugye egy ötezer forint 2" fullrange speakerről van szó.
Megnéztem a Grovemade honlapját, itt semmi se olcsó, igazi paradicsom az exhibicionista konzumidiótáknak.
-
julius75
aktív tag
Amíg lószar van, veréb is van....
-
Tigerclaw
nagyúr
Az a famunka se tűnik se kiemelkedőnek, se kézzel készültnek, de az a gagyi fémtalp, hangszórórács kombó végképp nagyon barkács munka.
-
Hát, a design az tetszetős, de azoktól a szinte teljesen elfedett, 5k-s, 2 colos, 82 dB-es hangszóróktól nagyon nem várnék csodát. Gondolom az erősítő is hasonló vicc kategória.
Elszomorító, hogy ennyire a funkció rovására megy a design, egyre szélesebb körökben. Használati tárgyból lakásdekoráció meg ruhakiegészítő, indokolatlan áron. Na mintha a designt ingyen kéne adni, de azért mindennek van határa, s ezt már rég átlépték a hipszterizmussal.
-
RetepNyaraB
veterán
600? Dollár? Ezért a kis heringért? A kézzel-kétszer-csiszoltért-lakkozottért? Khm, hájp-szagot érzek szállni a levegőben...
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- EA Sports WRC '23
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest